Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

(link)
Daha evvelden de bahsettiğim gibi artık büyük ilaç firmaları korona yalanıyla ceplerini doldurdular. Şimdi sıra çevre ve küresel ısınma adı altında diğer zenginlere geldi geçtiğimiz günlerde bilindiği üzre mecliste paris iklim anlaşması kabul oldu akaryakıta yapılan zamlar bu zenginlerin cebini doldururken bize vergi olarak dönecek videosunuda paylaşmıştım
Bir sömürge yarışı, iki tane dünya savaşı, bir soğuk savaş ve kapitalizmin mutlak zaferi. Dünya üzerinde zenginin ancak adı değişir ama oranı değişmez.
Var ettikleri bu dünya düzeni onların. Bizse birer çakıl taşından farksızız. Bize uygun görülen neyse onu yaşayıp gideceğiz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Scudo
üçüncü aşıları oluyoruz. bundan kelli sürekli aşılanma devam edecek sanırsam. bill baba sağolsun varolsun.

3 gün önce en samimi arkadaşlarımdan birisi öldü covid nedeniyle. Başlarda sırtımda ağrı var biraz da ateşim var diyerek geçiştirmişti. Bitkisel şeyleri de çok severdi kendisi. Kendince bir şeyler yaptı 1 hafta evde. Sonra hastaneye kalktı. 1 hafta da odada kaldıktan sonra yoğum bakıma aldılar. 1 hafta yoğum bakımda son 3 günü entübe oldu. Yoğun bakım sürecinde 2 kez kalbi durdu. İlk durduğunda 45 dakika kalp masajı yapıp hayata döndürdüler. Entübe olmadan önce de diyalize bağlanacağı falan söylendi. Sanırım kronik böbrek hastalığı vardı. Bize de söylememişti. Vesselam 47 yaşında gencecek adam öldü gitti.

3 gün önce en samimi arkadaşlarımdan birisi öldü covid nedeniyle. Başlarda sırtımda ağrı var biraz da ateşim var diyerek geçiştirmişti. Bitkisel şeyleri de çok severdi kendisi. Kendince bir şeyler yaptı 1 hafta evde. Sonra hastaneye kalktı. 1 hafta da odada kaldıktan sonra yoğum bakıma aldılar. 1 hafta yoğum bakımda son 3 günü entübe oldu. Yoğun bakım sürecinde 2 kez kalbi durdu. İlk durduğunda 45 dakika kalp masajı yapıp hayata döndürdüler. Entübe olmadan önce de diyalize bağlanacağı falan söylendi. Sanırım kronik böbrek hastalığı vardı. Bize de söylememişti. Vesselam 47 yaşında gencecek adam öldü gitti.
Allah rahmet eylesin. Önemli ayrıntı artık kişilerin vefatı değil. Aşısızdı vefat etti denmesi. Allah taksiratını affetsin

Son günlerde sıklıkla duyduğum bir cümle: "ya zaten herkes covid olmayacak mı? Salla ne abartıyorsun takılma o kadar".

Yani tamam belki herkes olacak ya da olanlar olacak olmayanlar kalacak ama her ne koşulda olursa olsun bu neyin kafası arkadaş.

Covid e inanmayanlara laf atmıyorum burada. Onlar en azından inanmıyor. Bunlar inanıp salmışlar, harbi garip.

Bir çalışanım da geçen gün covid oldu okulda kapmış çocuğu ailecek oldular. Baştan beri hiç sallamazdı zaten, olacağı varsa olur derdi. Arabasına her gün insan alırdı, maskeye de öyle pek önem vermez zaten, bir de demez mi ya bu zamana kadar çok korundum nasıl kaptık çocuktan anlamadım diye. Şaşkınım...

• Beğen
Tepkiler: Ride Alone
hiç "aşı" olmamış kişilerin şu kadarı yoğun bakımda diye açıklama yapamıyorlar ( :

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
medyanın gizlediği aşı karşıtı gösteriler

Son düzenleme:
EE Aşı olanlarda covid oluyor diyen cahil arkadaşım.

Aşı covidi engellemek için değil. Bunu beynine bi yerleştir öncelikle :)
Aşı covidin etkisini azaltıyor. Başkaları grip gibi atlatırken sen zebanilerle pazarlık yapıyor olacaksın.

Aşı covidin etkisini azaltıyor. Başkaları grip gibi atlatırken sen zebanilerle pazarlık yapıyor olacaksın.
Aşı olmadım, delta varyantına yakalandım. Geldi geçti. Çok hafif atlattım. Yani, her durum ve kişi için geçerli değil sizin önermeniz.

Ben şahsen "aşı" olmadım, eşim ve kardeşim de olmadı, herhangi bi sıkıntı da yaşamadık.

Dedem laf dinlemedi ve 3 doz yaptırdı, üçüncü dozdan sonra ciddi sıkıntı yaşadı.

"Aşı" olanlar düşünsün, bizim rahatımız yerinde.

"Aşısızlar çok tehlikeli varyantlar üretiyor" şeyine de inanmıyorum, bilim kimsenin babasının malı değil, bizim doktorlarımız bize, sizin doktorlarınız size.

Benim dikkatimi en çok çeken şey aşının yaptığı veya yapacağı etkilerden çok bu 2 senelik pandemi süresince pozitiflilere dayattıkları favipravir/favicovir ve sıtma ilaçlarının etkisinin olmadığının açıklanması oldu.

Benim dikkatimi en çok çeken şey aşının yaptığı veya yapacağı etkilerden çok bu 2 senelik pandemi süresince pozitiflilere dayattıkları favipravir/favicovir ve sıtma ilaçlarının etkisinin olmadığının açıklanması oldu.
Stok eritmek için güzel bir fırsat. Allahtan ellerinde Viagara şelalelesi fazlası yoktu. Yoksa yandıydı memleket.

aşı firmalarından sonra sıra savunma sanayinde yunanistan ve ukrayna ya yapılan satışlardan bunu görebiliriz amerika senato üyelerinin bir süreden beri savunma hisseleri aldığıda bilinen bir gerçek

Maskeler çıktı, vaka sayıları paraşütsüz düşüşte... :kötü:
(link)
@Cuneyt Erkman , alınan savunma sanayi hisseleri şimdi Ukrayna'da trajedi olarak etkisini gösteriyor... :mad::(:snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Maskeler çıktı, vaka sayıları paraşütsüz düşüşte... :kötü:
(link)
@Cuneyt Erkman , alınan savunma sanayi hisseleri şimdi Ukrayna'da trajedi olarak etkisini gösteriyor... :mad::(:snzdglsn:
Vaka sayısının azalmasının nedeni nerdeyse nüfusun tamamının daha önce virüsle tanışmış ve bağışıklık kazanmış olması.

Yüzde 3 lük bir ölüm oranına sahip. Yani geniş açıdan bakıldığında gelip geçici bir şey covid ve yani artık geçip gitmesi normal. Normal gripten de çok sayıda insan ölüyor ancak haberimiz olmuyor. covid de aynısı olacak. Doğru bulaşıcılığı çok ciddi bir mesele ancak ölümcüllüğü konusunda ciddi olmadığı için geçici olması kaçınılmaz. 3 doz aşımı vuruldum bilimin gücüne sonuna kadar inanan bir bilim insanı adayı olarak bu hastalığın son zamanlarına geldiğimizi düşünüyorum

Geri