Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

@seko35.50 hocam 65+ nüfusun toplam nüfusuna oranına da bakmak lazım. Gelişmişlik düzeyleri yüksek ülkeler yüksek yaş ortalamalarına sahipler. Covid19 sebepli ölümlerin geneli de belli bir yaş üstü olduğu için ölüm sayılarının benzer olmaması ihtimal dahilinde. Ama yine de arada epey fark var. Olum sebebi olarak covid19 yazmadığımız Ex vatandaş sayısı da epeyce vardır diye tahmin ediyorum.
En basitinden birleşik krallık ile kıyaslayayım ozaman,75milyon nüfus 4milyon toplam vaka 127bin ölü! bizde,80milyon nüfus yine 4milyon vaka ama 36 bin vefat! 4 misli az! aman ne güzel,nasıl olcak bu işler usta? Bu ülkede halen corona ölüm sayılarına inanan varmı bilmiyorum.Virüs ilk belirdiği günlerde korkmayın Türk geninden ötürü pek etki etmiyor diyen dalkavuk prof larda vardı dimi.

Scudo
Hain dıjj güjler rakamları şişirip ortalığı velveleye veriyorlar! (Rakamsal vakalar olarak yakın olduğumuz ülkelerdeki ölüm sayısıyla bizimkinin alakası yok!)261716 dosyayı görüntüle
İstatistigin neresinden baktiginiz onemli. Bu tablo Covid19 pandemisi ilanindan bu yana olan kumulatif rakamlar.
4. oldugumuz iddiasi son donemdeki gunluk vaka kaydi ve ölümüne dayandirilan.
Ama elbette herkeste bu rakamlarin ne kadar dogru ve guvenilir oldugu kuşkusu mevcut.

Yaklaşık 1 yıl kadar uğraşıp kapanma ile sağlanan ama doğru ama yanlış rakamlar mart ayı ile yasakların serbest bırakılması veya azaltılması ile vaka sayısında artış tepe noktalara çıktı. Hastanede bizle günlük paylaşılan rakamlarda bir ara yatan pozitif sayısı bitmişti. Şuan da yeniden çift basamaklı rakamları geçti ve her gün de artıyor ve bunun üzeri bize ve diğer tüm hastane çalışanlarına yeni yasak geldi yine geçen sene ki gibi bu sene de izinler ve işten çıkışlar iptal edildi. Son 7 ayda 2 defa dışarıda bisiklet sürebildim. Yani millet dışarıda hafta sonu yada hafta içi yasağı her türlü delip gezerken bana yasak gelmesi artık sabrımın denenmesi oluyor.

Açıkçası en güzel sistemi İngiltere ve Amerika yaptı. Belirli kurallar doğrultusunda kapanma yoluna gitmedi, zaten güç bela ayakta kalan küçük esnaf pandemi ile hepten çıkmazın içine girdi. Ama adamlarda şu da var eğer bir kapalı alana giriyorsan maske takacaksın, keza maske takmayı reddeden Bruce Willis ezcaneden çıkarılmıştı. (link).

Vakalar ilk çıktığı günden bu yana yayınlan verilere inanmıyorum inanamayacağımda. Oraya 100 yerine 10 yazınca anca anca kendi gibi düşünen insanları inandırabiliyorlar. Ülkedeki ilk vaka açıklandığı zaman çalıştığım hastanede 3 tane yatan pozitif hasta vardı.

@MakRo Allah kolaylık versin. Vakalara bende inanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@MakRo Allah kolaylık versin. Vakalara bende inanmıyorum.

Teşekkürler, bu süreçte ben biraz daha insanlardan uzak ortamda çalıştığım için yine kendimi şanslı görüyorum ama doğrudan vaka ile temas halinde olan kişilere Allah kolaylık versin. Misal olarak sana bana yasak ama (link)

Öte yandan İsrail 'de ise maske takma zorunluğu bitmiş, kendi resmi twitter sayfalarında video ile duyurmuşlar. Adamlar her şeye çare çözüm bulabiliyorlar finansal kaynaklarını çer çöp projelere değil geleceğe yatırım olarak kullanıyorlar. Bir çok kişi İsrail'den haz etmiyor, "yiğidi öldür hakkını yeme" sözündeki gibi başarılı buldum yönleri oldukça fazla en basit olarak dünyaya her türlü tohum ve ilacı satıyorlar. Tam hatırlamıyorum ama bir zamanlar Türk bir sporcumuz İsrail takımı ile anlaşma yaptı diye ortalığı ayağa kaldırmışlardı, şahsi görüşüm olarak keşke tepkiler üzerine geri atmak yerine devam etseydi. Elindeki sporcuya bile sahip olamayıp sonra adamın belki daha da başarılı olacağı yoldan çevirmek yanlıştı. Konusu da buydu : Ahmet Örken'in yeni takımı Israel Cycling Academy! Bu yıl İsrail, yarın başka bir takım olur, kariyeri nereye götürürse.

Teşekkürler, bu süreçte ben biraz daha insanlardan uzak ortamda çalıştığım için yine kendimi şanslı görüyorum ama doğrudan vaka ile temas halinde olan kişilere Allah kolaylık versin. Misal olarak sana bana yasak ama (link)

Öte yandan İsrail 'de ise maske takma zorunluğu bitmiş, kendi resmi twitter sayfalarında video ile duyurmuşlar. Adamlar her şeye çare çözüm bulabiliyorlar finansal kaynaklarını çer çöp projelere değil geleceğe yatırım olarak kullanıyorlar. Bir çok kişi İsrail'den haz etmiyor, "yiğidi öldür hakkını yeme" sözündeki gibi başarılı buldum yönleri oldukça fazla en basit olarak dünyaya her türlü tohum ve ilacı satıyorlar. Tam hatırlamıyorum ama bir zamanlar Türk bir sporcumuz İsrail takımı ile anlaşma yaptı diye ortalığı ayağa kaldırmışlardı, şahsi görüşüm olarak keşke tepkiler üzerine geri atmak yerine devam etseydi. Elindeki sporcuya bile sahip olamayıp sonra adamın belki daha da başarılı olacağı yoldan çevirmek yanlıştı. Konusu da buydu : Ahmet Örken'in yeni takımı Israel Cycling Academy! Bu yıl İsrail, yarın başka bir takım olur, kariyeri nereye götürürse.

Dünyayı yönetenler zaten onlar bilime yatırım yapmaktan çekinmiyor insanlar bizim ülkemizde argeyi araştırmayı çöpe atılan paralar olarak görüyorlar, asfalt ve betonuda medeniyet olarak gördükleri için bu hallerdeyiz

pozitif çıkanlara ve karantinadakilere geçmiş olsun. yoğun bakımlarda yerde yok, her zamankinden daha dikkatli olmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Mesajlarda cahil ötesi olup kendi cahilliğinden haberi olmayan kişiler görüyorum

(link)
senaryodaki tarihe yaklaşıldı kasadan para alındı sıra bunu siyasi olarak kullanma zamanı. etinden sütünden
(link)
jp morgan amerikadaki çalışanları haziran ayında ofislerde işbaşı yapmaya başlıyor
exxon houston çalışanları 17mayısta ofislerde işbaşı yapıyor

Son düzenleme:
Corona Virüs Zamanlarında Bisiklet ve Post-Covid...
(link)

Biz dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı, maske takalım takmayalım mı diye tartışırken devlet büyüklerimiz 15 Mayıs'tan sonra bazı ülkelerden pcr testi olmaksızın girişe imkan tanıyacakmış. En çok dikkatimi çeken bu sürecin başladığı ülke Çin, Birleşik Krallık ve diğer uzak doğu ülkeleri.

(link)
(link)

(link)

Birde şu var tam komediyiz. Kemal Sunal'ın filmdeki gibi, Alman 1 mark, Türk'e 2 mark durumu. Kedin ülkende gezersen ceza yersin turistsen gezersin. Çünkü turistler covid değil nakit getiriyor.
(link)

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    57,5 KB · Okunma: 5
Son düzenleme:
Biz dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı, maske takalım takmayalım mı diye tartışırken devlet büyüklerimiz 15 Mayıs'tan sonra bazı ülkelerden pcr testi olmaksızın girişe imkan tanıyacakmış. En çok dikkatimi çeken bu sürecin başladığı ülke Çin, Birleşik Krallık ve diğer uzak doğu ülkeleri.

(link)
(link)

(link)

Birde şu var tam komediyiz. Kemal Sunal'ın filmdeki gibi, Alman 1 mark, Türk'e 2 mark durumu. Kedin ülkende gezersen ceza yersin turistsen gezersin. Çünkü turistler covid değil nakit getiriyor.
(link)
Gerekli olan aşı miktarını maddi manevi sebeplerle bir türlü tedarik edemeyip,insanların canını hiçe sayan bir anlayış! Kendi vatandaşının can güvenliği sağlık durumuyla zerre kadar ilgilenmeyen,ekonomik çöküntünün dahada büyümemesi için yurtdışından gelen turiste pcr testi bile yapmaktan imtina eden bir kafa yapısı! Tek kelimeyle yazıklar olsun mübarek ramazan günü.Bugün Rusya gibi ülkemize giren turist sayısının %70 ini karşılayan bir ülke yönetimi ne yaptı? resti çekti günlük vaka sayınız 10 bin altına inmeden uçuşları açmayacağız dedi! Ama ülkemiz yönetimindeki ahmak anlayış,kalkmış halen bazı ülke turistlerinin pcr testine gerek görmüyor! Yazık bize çok şanssızız böyle bir döneme denk geldik.

(link)
bill gates in fonladığı oxitec firması floridada 1 milyar genleri oynanmış sivrisineği salmaya başladı. zika virüsü zamanında salınmayan sivrisineklerin korona virüsü yasaksız geçiren tek eyalette ne yapacağını zamanla göreceğiz

Pandemi ile mücadele nasıl sonuçlar doğuruyor, başaramadığımız şeylerin bedelleri neler olacak?
İstanbul’a çifte şok! Corona nedeniyle Şampiyonlar Ligi ve Formula 1 gitti!
(link)

• Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Bilim kurulunun Covid aciklamasi

• Hahaha
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Evet yerliye yassah , turiste serbest. Yalnız aklıma takılan bir mevzu oldu.

Çifte vatandaşların durumu ne olacak ? Hem Türk vatandaşı ,hemde farklı bir ülke vatandaşı ,denize girerken kolluk kuvvetine denk gelse mesela , kesilmesi gereken cezanın yarısımı mı yazılacak ?

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Ali Eren
Geri