Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
Semptom belirtmeden akciğere inmesi nasıl oluyor? Nefes almada güçlük oluşuyordur herhalde? 1 haftadır hatunda koku tat kaybı, ağrı, nezle benzeri şeyler vardı. Sabah itibariyle bende de koku gitti, biri şalteri kapattı sanki :) Başka bir durumum yok henüz, günlük trainerda abanmaya devam ediyorum. Bayağı da eforlu sürüyorum pozitif olsam nefes almada güçlük çekmem lazım.

Derinden derinden gelip gitmeye başlayan koku hissi dün itibariyle tamamen normale döndü. Koku almak ne büyük nimetmiş. Nezle ve gripte de koku gider ancak akıntı ve burun tıkanıklığı eşlik eder. Bunda akıntı tıkanıklık yok ama koku da yoktu enteresan bir şekilde. Gün içinde hafiften kırgınlık olup geçiyor. Bunun haricinde bir belirti de kalmadı. Bitkisel yöntemleri uyguladım bu süreçte, iyi geldi.

@Abdülkadir Ergin Hocam sana gecmiş olsun dedikten sonra banada bulasti 🙂
Ayni dediğin duzeyde geciyor. Test yaptirmadim. Koku 48 saatde gelmeye basladi. Nane yağı koklamak iyi geliyor.

@Abdülkadir Ergin Hocam sana gecmiş olsun dedikten sonra banada bulasti 🙂
Ayni dediğin duzeyde geciyor. Test yaptirmadim. Koku 48 saatde gelmeye basladi. Nane yağı koklamak iyi geliyor.

Geçmiş olsun İbrahim hocam. Forumdan da mı bulaşıyor yoksa 😀

Derinden derinden gelip gitmeye başlayan koku hissi dün itibariyle tamamen normale döndü. Koku almak ne büyük nimetmiş. Nezle ve gripte de koku gider ancak akıntı ve burun tıkanıklığı eşlik eder. Bunda akıntı tıkanıklık yok ama koku da yoktu enteresan bir şekilde. Gün içinde hafiften kırgınlık olup geçiyor. Bunun haricinde bir belirti de kalmadı. Bitkisel yöntemleri uyguladım bu süreçte, iyi geldi.

Kırgınlık esintileri anca geçtiğimiz Cuma günü büyük oranda bitti. Cumartesi trainer'a çıktım tekrar. Ancak önceki kadar güç toparlayamıyorum, belki de yüklenmek istemedim tam bilemedim. Vücuttaki kırgınlık hissi çok çok derinden ve çok az da olsa hala var. Hasta değilim, hasta gibi de değilim ama sanki olmaya meyilli gibi hissediyorum. Sanki daha bir hassas hale getirdi beni. Veya toparlanma süreci uzun olabilir.

"Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. "

Buna bisiklet de dahil midir acaba?

@Aybek Cihan
"Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. "

Buna bisiklet de dahil midir acaba?
Balıkesir/Dursunbey'de millet hafta sonu pikniğe bile gidiyor. Bir bisikletçi arkadaşım gidonuna 1 tane ekmek poşeti takmış 1 saat sürüş yapmış. Bulunduğunuz yerin kolluk kuvvetinin tutumuna göre değişir. (Hafta sonu koşuya çıkan bir grup bile var bizde )

(link)
sanırım yavaştan bankadaki paraları çekip yastıkaltı yapma zamanı geldi yatırım şirketleride 1 ocaktan itibaren yüzde 10 stopaj uygulamaya başlıyacak

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Sanırsınız Ukrayna covidi bitirmiş adamlar hiç bir şey yok gibi yılbaşı eğlencelerğne izin vermiş, yalan değil orada olmak isterdim. Ama bu pandemi ve hastalığın ciddiye alınması gerektiğine inanıyorum.

almanya karantinayı ay sonuna kadar sürdürme kararı aldı türkiyedede sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek haberleri yapılmaya başlandı kısmi olarak yasaklar gevşermi göreceğiz nedense bunlar hep bana turizm sezonuna kadar türkiye güvenli imajı yaratılmak için yapılıyor gibi geliyor

almanya karantinayı ay sonuna kadar sürdürme kararı aldı türkiyedede sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek haberleri yapılmaya başlandı kısmi olarak yasaklar gevşermi göreceğiz nedense bunlar hep bana turizm sezonuna kadar türkiye güvenli imajı yaratılmak için yapılıyor gibi geliyor
yasakların gevşetilmesi için 15 şubat tarihi verildi bakalım gevşememi olacak fransa gibi yasaklar saat 6 ya mı çekilecek

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Şuanda sağlık çalışanları öncelikli aşı yapımları başladı. Covid-19 aşısı olacak mısınız? Burada başlığı da var ama yine de sormak istedim. Şuanda bana da sağlık bakanlığından hastanede çalıştığım için adıma tanımlı aşınız ayrılmıştır diye mesaj geldi. Bulunduğum çevrede arkadaşlarımdan olanlar olduğu gibi aksini iddia edip olmak istemeyenler de var. Olmak istemeyenlere sorduğumda bir tanesi bunlar büyük oyunun parçası olmama gerek yok, diğeri arkadaşımın arkadaşı içeriğini okumuş kısırlık yapıyormuş, bir diğeri ise şimdiye olmadıysam gerekte yok zaten dedi. Kendim sürekli yapıp yaptırmama arasında gidip geliyordum. Ama hazır böyle fırsat gelmişken yaptırmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Yine çevremde covid-19 aşısı olmak isteyip risk grubu, yaşlı veya sağlık çalışanı olmadığı için öncelik grubunda olmayanlar da bir hayli fazla. Keza domuz gribi aşısı zamanında da aynı durumlar olmuş o ara ailemin zoru ile olmuştum her hangi bir yan etki görmedim. Tahmini 1-2 gün içinde aşıyı olmuş olurum. Forumda başka sağlık çalışanı olup olan, olmak isteyen kişilerin yorumunu da duymak isterim.

Düzenleme: Az önce aşıyı oldum her hangi bir acı, sızı veya görülen bir şey olmadı. Bu aşının ilk dozuymuş. 28 gün sonra da 2.dozu olacakmış. Herkese hayırlısı aşı oldum diye maskesiz dolaşacak değilim yine dikkati ve tedbiri elden bırakmayacağım.

Son düzenleme:
@MakRo adıma aşı çıktı ama şu aşamada olmayı düşünmüyorum. 3. Faz Verileri dahi farklı tellerden çalıyor. Bi görelim sonuçlarını.. 14 mu 28 mi kaç gün sonra veriler açığa çıkacak.. Ayrıca merak ediyorum 65 yaş üstü için kumar derken(cin asusindan bahsediyorum) 65 yaş üstü siyasilerin hangi aşıyı oldu.. Kısacası güvenmiyorum.. Ha yarın zorlarlar mi? Çin aşısının geri dönüşleri soru işareti. Brezilya %50.3,endonazya %65 Türkiye %90???..kendi arasında tutarsızlık var.. Koruma süresi soru işareti. Sırf acil kullanım onayı verildi diye yapılıyor.. Üç ay sonra daha fazla koruma sağlayan aşılar gelecek.belki de daha erken. Büyük ihtimalle devlet desteği olmayacak ve eczaneden para ile alınacak.. Bu arada kendi yerli aşı çalışmalarımız var.. Ama ben bekliyecegim ve mrna sonuçları dahada oturmuş olacak. Çin aşısının sonuçları açıklandı daha da gerçekçi olacak???.. Beklemedeyim..
Annem ilkokul mezunu ve dediği 65 yaş üstü siyasi lere cin aşısınin yapılmadığıni düşünüyor...
Kısacası sorunumuz güven.... Ve show must go on...

• Beğen
Tepkiler: Otepeyurt
Geri