Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
Zorunlu olanlar dışında keyfi dışarı çıkanlar yüzünden bu yasak geldi:
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
e işe gidenler, kargolar, alınmış biletler ne olacak ne olacak
Herşey iptal hocam, son dakika olacak iş değil. Böyle bir durum önceden planlanır duyurusu yapılır insanlar ihtiyaç durumunu ona göre karşılar ama maalesef bizde öyle birşey yok!

• Beğen
Tepkiler: Mehmetunlu
yani fırınlar, eczaneler, başka hastası olanlar, hastane çalışanları çıkmayacak dışarı.

Bizim burada hayal edemeyeceğim insanların bin türlü ihtiyacı var. Yarın sokağa çıkamayacaksınız diye saat 9 da mı açıklanır.

• Beğen
Tepkiler: Mehmetunlu
Muhtemelen marketlere akın olmasın diye son dakika bilgi verdiler, uzayacağını sanmıyorum yasağın bunu kaldırabilecek gelirimiz yok. Detayları yarın netleşir.

Eczaneler, fırınlar, marketler vs kapanmaz. Kontrollü bir yasak olur muhtemelen.

Yani umarım öyledir.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Böyle saçma bir yönetim olamaz. Evinde suyu ekmeği olmayan millet markete büfeye fırına akın etti.ne sosyal mesafe kaldı ne korunma. Saat 22.50 hala genelge yok. Neresi açık neresi kapalı.şartlar nedir. Yazık çok yazık

Eğri oturup doğru konuşursak millet bunu kendi istedi. Mesafeyi koruyun, eskisi gibi toplu gezmeyin dendikçe millet hala parklarda falan oturmaya, toplanmaya devam etti. Sonuç ortada, kurunun yanında yaşta yanıyor 😕.

14 gün sonra 24 nisan, dünya covid listesinde rekora imza atmamız olası.

yogun baskilara dayanamadi yonetim ve anlik , havalarinda guzel olusu ve insanlari da hafta sonu evde tutamayacaklarini bildikleri icin , sadece hafta sonu icin bu uygulama yapildi.
ayni durum hafta ici olsa , bu karar mumkun mu ?

Neredeyse 10 gündür test sayısına göre pozitif vaka sayısı %15, nüfusa oranladığınızda bu çok ciddi bi rakam, neredeyse toplumun tümünün enfekte olacağını düşündüğümüzde ve ölüm yüzdesine baktığımızda bunun çok acil önüne geçmek gerekiyordu, artık rakamları telaffuz etmek istemiyorum ancak bunun -kontrollü bir sokağa çıkma yasağının- çok önceden yapılması gerekiyordu. Ben hala Türkiye’nin bu işin ciddiyetini kavrayabildiğini düşünmüyorum ki bu konu başlığı bile başlı başına bunun göstergesi!
Ne yazık ki 14 gün virüsün sadece kuluçka süresi, kuluçka süresinden sonra virüs etkisini göstermeye başlıyor ve belirtilerden 10 gün sonra genelde hastane yatışları söz konusu, 15.-19. gün araları da ölümler gerçekleşiyor, yani kabaca Nisan sonu Mayıs ayının ilk haftası arası korkunç bir tabloyla karşılaşabiliriz. Bu muazzam tabloyu hazırlayanları tebrik etmek lazım.
Haftaiçi yapamamalarının tek nedeni ekonomik gerekçeler, bence bilim kurulu yırtınıyor sokağa çıkma yasağı için.

222946 dosyayı görüntüle222947 dosyayı görüntüle222948 dosyayı görüntüle222949 dosyayı görüntüle

Neredeyse 10 gündür test sayısına göre pozitif vaka sayısı %15, nüfusa oranladığınızda bu çok ciddi bi rakam, neredeyse toplumun tümünün enfekte olacağını düşündüğümüzde ve ölüm yüzdesine baktığımızda bunun çok acil önüne geçmek gerekiyordu, artık rakamları telaffuz etmek istemiyorum ancak bunun -kontrollü bir sokağa çıkma yasağının- çok önceden yapılması gerekiyordu. Ben hala Türkiye’nin bu işin ciddiyetini kavrayabildiğini düşünmüyorum ki bu konu başlığı başına bunun göstergesi!
Ne yazık ki 14 gün virüsün sadece kuluçka süresi, kuluçka süresinden sonra virüs etkisini göstermeye başlıyor ve belirtilerden 10 gün sonra genelde hastane yatışları söz konusu, 15.-19. gün araları da ölümler gerçekleşiyor, yani kabaca Nisan sonu Mayıs ayının ilk haftası arası korkunç bir tabloyla karşılaşabiliriz. Bu muazzam tabloyu hazırlayanları tebrik etmek lazım.
Haftaiçi yapamamalarının tek nedeni ekonomik gerekçeler, bence bilim kurulu yırtınıyor sokağa çıkma yasağı için.

sayin yoneticimiz , biz de bunu ifade etmeye calisiyoruz; ekonomik olarak , bu duruma bir dur diyemiyorsun , ancak gunluk atraksiyonlar ile cozum bulmaya calisiyorsun.
komple sokaga cikma yasagi veremiyorsun , cunku kasada para yok diye dusunuyor insanlar ama gercekten oyle mi ben bunu da dusunuyorum . sonucta , insanlarin ozgurlukleri kisitlaniyor ama asla en basindan degil . Sizce de tuhaf durumlar yok mu?

Geri