Çetin ŞAHİNÖZ
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.848
- Bisiklet
- Sedona
Pazartesiyi bekleyeceke işe gidenler, kargolar, alınmış biletler ne olacak ne olacak
Herşey iptal hocam, son dakika olacak iş değil. Böyle bir durum önceden planlanır duyurusu yapılır insanlar ihtiyaç durumunu ona göre karşılar ama maalesef bizde öyle birşey yok!e işe gidenler, kargolar, alınmış biletler ne olacak ne olacak
3150 lirayı bastıran biner.Ey cemaat-i velespit. Virüse rağmen bindiniz Reyize rağmen binebilecek misiniz😜
Neredeyse 10 gündür test sayısına göre pozitif vaka sayısı %15, nüfusa oranladığınızda bu çok ciddi bi rakam, neredeyse toplumun tümünün enfekte olacağını düşündüğümüzde ve ölüm yüzdesine baktığımızda bunun çok acil önüne geçmek gerekiyordu, artık rakamları telaffuz etmek istemiyorum ancak bunun -kontrollü bir sokağa çıkma yasağının- çok önceden yapılması gerekiyordu. Ben hala Türkiye’nin bu işin ciddiyetini kavrayabildiğini düşünmüyorum ki bu konu başlığı başına bunun göstergesi!
Ne yazık ki 14 gün virüsün sadece kuluçka süresi, kuluçka süresinden sonra virüs etkisini göstermeye başlıyor ve belirtilerden 10 gün sonra genelde hastane yatışları söz konusu, 15.-19. gün araları da ölümler gerçekleşiyor, yani kabaca Nisan sonu Mayıs ayının ilk haftası arası korkunç bir tabloyla karşılaşabiliriz. Bu muazzam tabloyu hazırlayanları tebrik etmek lazım.
Haftaiçi yapamamalarının tek nedeni ekonomik gerekçeler, bence bilim kurulu yırtınıyor sokağa çıkma yasağı için.