Ocak ve Şubat ayların da şiddetli grip atlatan oldu mu. Şiddetli derken kardeşimden örnek vereyim, gribi genellikle ayakta çalışarak atlatır dı, Ocak ortasında hayatımda görmediğim dediği ağırlıkta bir grip geçirdi. Yüksek ateş, yataktan kalkamayacak kadar bitkinlik ve tarifsiz kas ağrısı. Öksürük çok şiddetli olmasa da var dı. Doktora dahi gidemedik, evde atlattık. Yalnız çok uzun geçti atlatma süresi. Ben ise gribi ağır geçiren bir bünyeye sahibim. Kolay kolay kapmam ama kaptığım da direkt ciğerlere etki eder ve kronik bronşit hastası olduğum için ağır seyreder. Bu arada 7 yaşında bademcikleri de aldılar. Bir savunma duvarı da yok.
Neyse aynı günler de ben de de belirtiler oluşmaya başladı, boğaz da takılmalar ve halsizlik, üç dört gün boyunca gargara yaptım, kendimce tarifini vermek istemediğim bir iki gıda takviyesi aldım, çok şükür ilerletmeden geçirdim. Kısaca bu virüs bize Ocak ayında gelmiş olabilir, okullar da salgın varmış gibi öğretmen ve öğrenciler rapor alıp duruyordu. Arkadaşlarımdan da kimse sorsam hastaydı. Hastaneler de çok yoğunmuş o dönemde. Ocak ve Şubat ayın da zatürre teşhisi konulup vefat eden kaç hasta olduğu bulunabilir sanırım. Bunu tespit ederlerse gerçek vefat sayısı ve virüse karşı bağışıklığın kendi kendine oluşma olasılığı ortaya çıkartılır gibi geliyor. Kısaca biz bu illetten Nisan sonu Mayıs ortası gibi kurtulabiliriz.