Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Bir bilen beri gelsin.:)
65 yaş üstü tonton bir babam var.Bankada mevduat hesabı var.Parasını çekmesi gerekiyor.Bildiğiniz gibi bankalar 65 yaş üstünün yaptığı işlemleri kabul etmiyor.Zaten sokağa çıkması da yasak.Babacazım parasını nasıl çekebilir?
Lütfen kesin bilen yazsın.Teşekkürler.

Scudo
Muhalif belediyeler ücretsiz maske dağıtınca hükümet de sonunda benzer bir işe başlamış. Site henüz tam çalışmıyor ama yakında işlevsel olarak çalışır herhalde.
(link)

65 yaş üstü tonton bir babam var.Bankada mevduat hesabı var.Parasını çekmesi gerekiyor.Bildiğiniz gibi bankalar 65 yaş üstünün yaptığı işlemleri kabul etmiyor.Zaten sokağa çıkması da yasak.Babacazım parasını nasıl çekebilir?

Özel mesaj kotanız dolmuş.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Vefa diye bir olay var valiliğin yaşlılara hizmet götürme birimi. Orayı arıyor babanız görevli geliyor vekalet imzalatıyor. banka hem babanızı hem de valiliği arayarak teyit alıyor gelenin görevli olduğuna dair ve işlemi yapıyor. Bir bankacı arkadaşım böyle anlatmıştı

@hamlet2006 112yi arayıp durumu anlatsın amcamız sonra bir kişi geliyor imza alıyor bankaya gidiyor bankacı teyit ediyor ama nasıl teyit ediyor bilmiyorum ama sonra maaşı çekiyor getiriyor amca maaşı aldığına dair makbuzu imzalıyor sonra maaşı getiren arkadaş makbuzu geri bankaya getiriyor
Site henüz tam çalışmıyor ama yakında işlevsel olarak çalışır herhalde.
Aşırı yüklenme var bence ben yaptım ama 5 defa düştü
Site henüz tam çalışmıyor ama yakında işlevsel olarak çalışır herhalde.
Aşırı yüklenme var bence ben yaptım ama 5 defa düştü

• Beğen
@hamlet2006 hocam o kısım beni aşar 😀😀😀

• Hahaha
Boris Johnson hastaneye kaldırılmış. Ekşi sözlükte gördüm. Bir kaç gündür kendimi online oyunun (wow) kollarına bırakalı durumları çok takip etmez olmuştum. Zaten gün içinde yeterince covid-19 haberleri ve durumlarını görünce yeterince stres ile yüklenmiş oluyorum.
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Aynı hata iki kere tekrarlanmaz.1. De çalışın ikinci bisiklette 200_300 lira para verir sin olmadı 500 lira verirsin iyi bir kilit alırsın olur. Ikinci kez çaldırmak ne. Bizim arkadaşın nöbette kilitli bisikletinin kilidini hastanede keserek bisikleti yürüttüler. O günden sonra bisikleti gözümün önüne aldım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Arkadaşlar ücretsiz maske siparişi e devlette açılmış bulunmakta. Şurdan sipariş verebilirsiniz siz ve tüm aile bireyleriniz için.

(link)

İstanbul tabipler odasından açıklama.

"4- İstanbul’daki ASM’lerde bugüne kadar yaklaşık olarak otuzu aile hekimi olmak üzere altmış sağlık çalışanında COVİD-19 pozitifliği saptanmıştır. COVİD-19 tanısıyla tedavi gören, rapor verilen, karantinaya alınan aile hekimlerinin ücretleri Sağlık Bakanlığı tarafından kesilmektedir. "
(link)

Covid19'a yakalanan sağlık çalışanının ücretini kesmek neyin nesi be.

Ocak ve Şubat ayların da şiddetli grip atlatan oldu mu. Şiddetli derken kardeşimden örnek vereyim, gribi genellikle ayakta çalışarak atlatır dı, Ocak ortasında hayatımda görmediğim dediği ağırlıkta bir grip geçirdi. Yüksek ateş, yataktan kalkamayacak kadar bitkinlik ve tarifsiz kas ağrısı. Öksürük çok şiddetli olmasa da var dı. Doktora dahi gidemedik, evde atlattık. Yalnız çok uzun geçti atlatma süresi. Ben ise gribi ağır geçiren bir bünyeye sahibim. Kolay kolay kapmam ama kaptığım da direkt ciğerlere etki eder ve kronik bronşit hastası olduğum için ağır seyreder. Bu arada 7 yaşında bademcikleri de aldılar. Bir savunma duvarı da yok.

Neyse aynı günler de ben de de belirtiler oluşmaya başladı, boğaz da takılmalar ve halsizlik, üç dört gün boyunca gargara yaptım, kendimce tarifini vermek istemediğim bir iki gıda takviyesi aldım, çok şükür ilerletmeden geçirdim. Kısaca bu virüs bize Ocak ayında gelmiş olabilir, okullar da salgın varmış gibi öğretmen ve öğrenciler rapor alıp duruyordu. Arkadaşlarımdan da kimse sorsam hastaydı. Hastaneler de çok yoğunmuş o dönemde. Ocak ve Şubat ayın da zatürre teşhisi konulup vefat eden kaç hasta olduğu bulunabilir sanırım. Bunu tespit ederlerse gerçek vefat sayısı ve virüse karşı bağışıklığın kendi kendine oluşma olasılığı ortaya çıkartılır gibi geliyor. Kısaca biz bu illetten Nisan sonu Mayıs ortası gibi kurtulabiliriz.

@MuratHan ocak ayının sonunda yaşlı amcam vefat ettiği için memlekete gitmiştim. Babam da o sırada hasta idi hastalığı biraz atlatmıştı ama nefes alamamaktan çok şikayetçiydi. Sonra ben istanbula döndüm ve çok ağır bir grip geçirdim. Tam olarak geçmesi iki haftayı geçti, ilk haftanın sonuna doğru iyileştim derken sonra tekrar kötüleşmiştim hatta. Normalde gribi en kötü bir haftada atlatırım. Bu arada ofisteki herkes az çok grip olmuştu ve beni suçlamışlardı bizi de hasta ettin diye. Bı sırada babam da nefes alamama şikayetinin geçmemesi üzerine memlekette göğüs hastalıkları bölümüne muayene oldu ama bişey demediler kalp veya psikolojik olabilir demişler. Durumu iyileşmedi çok ağır değildi ama nefesim yetmiyormuş gibi diyordu hep ve daralıyordu, istanbula getirdik burada da tanıdığımız konusunda yetkin bir hocaya götürdük kalpte birşey çıkmadı. Sonra darlığı azalmaya başladı ve geçti çok şükür. Şimdi bizde bu yaşadığımızın covid olduğunu düşünüyoruz.

İspanya'da üyesi olduğum bisiklet grubunda ekonominin sektör sektör nasıl etkilendiği ve tahminen ne zaman düzeleceği şu grafikte detaylandırılmış. Normale dönme süreci Ocak Şubat aylarını buluyor. Sanırım bizde de en iyimser bu şekilde olur...
WhatsApp Image 2020-04-06 at 10.53.02.jpeg

Bu da Türkiye bazında sektör sektör başka bir tahmin grafiği:
WhatsApp Image 2020-04-06 at 10.54.17.jpeg

@MuratHan ocak ayının sonunda yaşlı amcam vefat ettiği için memlekete gitmiştim. Babam da o sırada hasta idi hastalığı biraz atlatmıştı ama nefes alamamaktan çok şikayetçiydi. Sonra ben istanbula döndüm ve çok ağır bir grip geçirdim. Tam olarak geçmesi iki haftayı geçti, ilk haftanın sonuna doğru iyileştim derken sonra tekrar kötüleşmiştim hatta. Normalde gribi en kötü bir haftada atlatırım. Bu arada ofisteki herkes az çok grip olmuştu ve beni suçlamışlardı bizi de hasta ettin diye. Bı sırada babam da nefes alamama şikayetinin geçmemesi üzerine memlekette göğüs hastalıkları bölümüne muayene oldu ama bişey demediler kalp veya psikolojik olabilir demişler. Durumu iyileşmedi çok ağır değildi ama nefesim yetmiyormuş gibi diyordu hep ve daralıyordu, istanbula getirdik burada da tanıdığımız konusunda yetkin bir hocaya götürdük kalpte birşey çıkmadı. Sonra darlığı azalmaya başladı ve geçti çok şükür. Şimdi bizde bu yaşadığımızın covid olduğunu düşünüyoruz.

Başınız sağ olsun, 2019 Aralıktan bu yana bence bu virüs Ülkemiz de var. Whatsap grup yazışmalarına bakıyoruz bu ay itibari ile hastanelerin dolup taştığı ile ilgili mesajlar atılmış. Sadece bulunduğum il de değil, diğer bir çok ilde de durum aynıymış.

Geri