Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Tekrar yazıyorsam bağışlayın. Fırında kabuğu soyulmadan pişirilmiş kuru soğan yiyin. Hastalarınıza da yedirin.

3 dış sarımsağı ezin, 1 limon sıkın karışımı için üzerine bol su için.

Bu kürü uygulayın, uygulatın.

Scudo
Bugün Samsun'daki sahil şeridini geçtim bisikletle. Git gel 20 KM. Diyebileceğim tek şey: Millet delirmiş.

Sahil sanki yaz aylarında yerli ve yabancı turist göçü almış gibi tıka basa doluydu.

Bile bile lades bu olsa gerek... Kendini imha etmeye bayılan bir halk.

Hindistan'daki motorize covid-19 müdahale timi. Adamlar patır kütür sopayı yapıştırıyor vallahi.

Edit: Galiba video açılmıyor eve gidince düzeltip atarım.yolda gördükleri herkesi sopa ile dövüyorlar özellikle motosiklet kullananları.
Videoyu hala yapamadım ama görselleri ve haber linkini bırakıyorum.
(link)
""Yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadelede Avrupa ve ABD değil Hindistan'ın savaş alanı olacağı iddia ediliyor. 1.3 milyar nüfuslu Hindistan'da virüsün yayılması durumunda büyük bir felaket yaşanabilir. 800 milyon insanın Covid-19'a yakalanacağından endişe ediliyor. Hindistan'da hastaneler yeterli değil, temiz su büyük bir sorun ve birçok bölgede hijyen malzemesi üretecek tesis bulunmuyor. Bu durum on binlerce insanın yaşamını yitirebileceği anlamı taşıyor.""

Ayrıca California'da yaşayan bir arkadaşım ile görüştüm. Bir çok insan dışarı çıkmıyor, çıkanlarda maske kullanıyor diyor. Hemde ne maske kafasına astronot kaskı takandan, kaynak maskesi ile dolaşana kadar her tip insan var. Ama daha bilinçliler diyor, bizim ülkeye göre. İşe yürüyerek gidip geliyorum, bu sürede yüzümde maskem her türlü takılı oluyor. İlk 3 gün insanlar gülüyordu. Sonraki günler alıştılar. 1 hafta sonunda benden başka 2-3 kişide daha gördüm. Şimdi sadece işe giden jandarma, gardiyan ve hastane çalışanlarını görüyorum ki onlarda hep maskeli. Tabi hala cami önünde oturup konuşan 5 kadar dede var.
Ekleme : En çok sevdiğim müzik gruplardan birisi olan Rammstein solisti Till Lindemann 'da covid-19 pozitif çıkması ile tedavi görüyormuş. Bir çok kişinin de dediği gibi bu adam ölecekse farklı bir şeyden ölmeli. Sahne şovlarındaki alevler, alkol vs. gibi.

ekleme2: ""Hastalığa dair verileri hergün internet sitemizde yayınlayacağımızı söylemiştim. Son 24 saatte 17 kişi daha hayatını kaybetti. Ve (link)'de can kaybı 92'e yükseldi. 42 hasta ise iyileşerek taburcu oldu. 7 bin 553 test yapıldı, 2 bin 69 vaka tespit edildi. ""
(link)

ekleme 3: (link) En son ki durumu bu site eklemiş.

6yvXvVNAc0il1DLqArcDtw.jpg

Son düzenleme:
Bakan konuştu.
Dağ yine fare doğurdu.

Bilim kurulu çıkmış da kararlarını tavsiye kararı olarak cumhurbaşkanına sunmuş da ........

@MakRo , Hindistan, Pakistan, Bengladeş temizlik standartları dünyada en düşük olan ülkeler...
Diyelim ki o ülkelerin insanları buna bağışıklık kazanmış ve kirlilikten etkilenmiyor..
Ancak bu virüse karşı dezavantajlı bir durum ve beraberinde büyük bir kıyım olasılığını düşündürtüyor..

Sağlık Bakanı sadece konuşuyor, insanları aydınlatacak hiçbir şey söylemiyor ...Cevap vermesi gereken en önemli sorulara dürüstçe cevap veremeyip, lafı çevirmesi bu işi layıkı ile yapmadığının en önemli göstergesidir.

Italyayi gectik ivmede. 20gun once italyada boyleydi. Bizimkiler daha da cahil italyanlardan. Varin hesabini yapin.

Bizde bilim otoriteye bağlanmış durumda.Bilim kurulu karar alacak bilim bunu diyor bunu yapmamız gerekir diyecek; ama otorite hayır derse geçmiş olsun.

Genelgeye göre, 28-29 Mart tarihleri başta olmak üzere virüsle mücadele sağlanıncaya kadar hafta sonlarında,
il ve ilçelerde vatandaşların sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb.faaliyette bulunmak yasaklanacak
Bu karar il ve ilçelerin durumuna göre hafta içi günlerine de yaygınlaştırılabilecek.Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’inci maddesi gereğince idari para cezası ya da Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Twitter’dan alıntı “Lancet’e göre (180 yıllık, köklü tıp dergisi)i,ölümler belirtilerin görülmesinden ort. 19 gün sonra oluyor. 2-14 kuluçka süresini de hesaba katarsak 21-33 gün. Şu an herkesi tecrit etseler salgın 29 Nisan’dan önce durdurulamıyor -ki asla böyle bir durum olmadığına göre- düşünün!” Süreçle ilgili bir yorum.

Sağlık bakanı oksijen makinaları yeterli diyor.Nasıl yeterli olabilir ki;her yatağa bir tane oksijen makinası düşmesi lazım,eğer bir makinayı iki kişi ortak kullanmayacaksa.Corono yokken bile bu makinalar yetersizdi.Solunum hastaları bu makinaları alabilmek kırk takla atıyorlardı.Bakan sadece 5000 tane ısmarladık diyor.Ne beşbini ,50000 tane ısmarlasanız bile yine yetmeyebilir.Forumdaki doktor arkadaşların bu konudaki görüşlerini merak ediyorum.Benmi haklıyım yoksa bakanmı haklı?

hindistanda imkanlar çok zayıf ve halk açlık sefalet içinde. temiz su kaynaklarına ulaşım çok kısıtlı ve halkın cehalet seviyesi çok yüksek. enfeksiyonun yayılması halinde 1,5 milyar nüfuslu bu ülkede yüzlerce milyon enfekte ve milyonlarca ölümden bahsediliyor. bilim çevrelerinde bu kadar ölümden yayılacak olan bakteriden yeni bir salgın doğabileceği konuşuluyor.
durum gerçekten de fazlasıyla apokaliptik. sanırım tabiat ana insan denen virüsün yazılımını değiştirerek kendisini bu pislikten arındıracak.

acayip acayip işler.

Herkesin inancı kendine. Hepsine saygım sonsuz ama sela ile virüsü tarihte defeden yegane ülke biz olacağız inşallah.

Gönüllü karantina var arkadaşlar, virüsü yaymamaya gönüllü olabilirsiniz, zorunlu değilsiniz ama. İsterseniz dolaşın yayın, bulaşsın size, sıkıntı yok.

başkan konuştu. sokağa çıkma yasağı halen uygulanamıyor. muhtemelen bilim kurulu bu konuda baskı kurmaya çalıştı ancak devlet ekonomik yetersizlikten dolayı bunu kabul edemedi. sonun başlangıcına doğru hızla yaklaşıyoruz gibi geliyor.
pandemi konusu ilk başladığında yasak uygulanacak, uçuşlar durdurulacak, ülkeye girişler engellenecekti, böyle atlatabilirdik ama kafası rantçılıktan başka bir işe basmayan siyasal islam temsilcileri bundan uzak durdular.
umarım sağlık çalışanlarımız sağlıklı kalırlar. onlara bir şey olursa halimiz cidden iyi olmayacak.
bu pandemi dünya ve insanlık için bir dönüm noktası olacak ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak gibi geliyor.
bilimselliğin daha da önem kazanmasıyla insanlığın din, vs gibi binlerce yıllık ve hiçbir faydası olmayan kavramları terk edeceği bir süreç başlıyor artık.

Son düzenleme:
Geri