Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Şu haber canımı sıktı, coronadan olan ölümler var diyorlar, ancak ölüm nedenine solunum yetmezliği yazılıyormuş, öldükten sonra test yapılınca coronadan olduğu anlaşılıyor deniliyor haberde. Durum böyleyse hem ölüm rakamları, hem de hasta rakamları çok daha yüksek anlamına geliyor. Dikkat edin arkadaşlar, sokağa çıkmayın gerekmedikçe, çalışmak zorundaysanız önleminizi alın. Yoksa kimse umursamayacak sizi sizden başka. ZİRA KANAL PEŞİNDE HALA ZAATI MUHTEREMLER!

Felaket tellallığı yada asparagas haber yapmıyorum ama bence de belirlen sayılar daha yüksek. Örneğin benim çalıştığım firmadan bir kaç kişi aktif olarak vakaların bulunduğu odalara girip iş yaptıkları için test yapılmasını istemiş, fakat öncelik dışarıdan gelen hastalarda denilip geri çevrilmiş. Örneğin bize hastanede ilk vaka resmiyete kavuştuğunda beri 2 tane olarak lansa ediliyor. Her gün acil bölgesinde bulunan UMKE çadırında bir çok insan oluyor. Her hangi bir açıklama yapılmıyor. Şuanda biz gibi sivil çalın personeller için doktor ve hemşirelerin ki gibi üniforma ayarladılar. Pazartesiden itibaren iş yerinde forma giyilip çalışmaya başlanılacak. Belirli saatte de hastanenin çamaşırhanesi personel üniforması yıkamaya çalışacakmış. Önlemler giderek artılıyor. Hastaneye gelen herkesin ateşi ölçülüyor hatta bir kaç personelde şüpheli olarak karantina hastanesi olarak görev yapan diğer hastaneye sevk edildiğini duydum.

Scudo
Savaş ve hastalıklarla dünya nüfusu dengelendiği sanılır ama kesinlikle dengelenmez.İnsan psikolojisi olan iç güdüleri olan bir canlıdır.
Özellikle savaşlarda ve büyük bunalım dönemlerinde çocuk sayısında her zaman artış olur.İnsanların bilinçaltları ''hayatta kal ve üre'' der.İnsanlar bunu zor şartlarda içgüdüsel yapar.Çünkü insanlar yaşadıkları korkudan ötürü ölüme yaklaştıklarını düşünüp üreyince ölmeyeceklerini sanırlar.Bu bilinçli olmasa bile iç güdülerimizi tetikler sonucunda da insanlar daha fazla ürerler.

Hindistan'daki motorize covid-19 müdahale timi. Adamlar patır kütür sopayı yapıştırıyor vallahi.

Edit: Galiba video açılmıyor eve gidince düzeltip atarım.yolda gördükleri herkesi sopa ile dövüyorlar özellikle motosiklet kullananları.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yeni açıklanan verilere göre 7286 test yapılmış, 1196 yeni vaka ve 16 ölü.

Test sayısı arttıkça vakalar artıyor. Durumumuz çok kötüye gidiyor, evden çıkmayın arkadaşlar lütfen. Çalışmak zorundaysanız da tedbir alın, elinizi sürekli yıkayın, elinizi neye sürerseniz onu da dezenfekte edin. Bu salgın başka türlü durmayacak!

SON DURUM:

16 Mart — 47
17Mart — 98 — 1 Ölüm
18 Mart — 191 — 2 Ölüm
19 Mart — 359 — 4 Ölüm
20 Mart — 670 — 9 Ölüm
21 Mart — 947 — 21 Ölüm
22 Mart — 1236 — 30 Ölüm
23 Mart — 1592 — 37 Ölüm
24 Mart — 1872 — 44 Ölüm
25 Mart —— 2433 —— 59 Ölüm
26 Mart ——— 3629 —- 75 Ölüm

221703 dosyayı görüntüle

İtalya 15.gün test sayısı: (link) vaka sayısı : 2036

durum gerçekten çok kötü görünüyor, sanırım İngiltere yerine Türkiye’de adı konulmamış bir sürü bağışıklığı modeli deneniyor, ben başka mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum bu gidişatın, belki mantık aradığım için yanılıyorum, bilemiyorum.

İlk yapılacak iş heralde devletin 2 ay boyunca işçisine,işsizine, iş verenine destek çıkması.Ondan sonrası için hiç bilmiyorsan kervanı yolda düzmek.

Selam ve kalorifer ile

Savaş ve hastalıklarla dünya nüfusu dengelendiği sanılır ama kesinlikle dengelenmez.İnsan psikolojisi olan iç güdüleri olan bir canlıdır.
Özellikle savaşlarda ve büyük bunalım dönemlerinde çocuk sayısında her zaman artış olur.İnsanların bilinçaltları ''hayatta kal ve üre'' der.İnsanlar bunu zor şartlarda içgüdüsel yapar.Çünkü insanlar yaşadıkları korkudan ötürü ölüme yaklaştıklarını düşünüp üreyince ölmeyeceklerini sanırlar.Bu bilinçli olmasa bile iç güdülerimizi tetikler sonucunda da insanlar daha fazla ürerler.
işte suriyeliler de bu yüzden çılgın gibi üremeye devam ediyor.

salam ve sosis ile..

bu sokağa çıkma yasağı g e l e c e k. Başka yolu yok.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@hamlet2006 önceliğimiz kanal harekatı...
@luckxor bunun için ekonomi ne güveneceksin muslukları küçük esnaf ve işçi için açacaksın. Ekonomi? Küçük esnaf ve işçi? Onlar ne??? Demek ki gerek yok

Ekşi den alıntıdır:

....tevfik hoca canlı yayında 20:37’den itibaren ve 20;44’ten itibaren anlatıyor her şeyi. aşağıdaki canlı yayın linkinden izleyebilirsiniz.

‘yüzde 40 ila 60’ına bulaşacak ama herkes hastaneye yatacak anlamına gelmiyor’ ‘biz çok fazla koronavirüs testi yapmayacağız. herkese test yapmak mümkün değil, gerekli değil, ekonomik değil’ vs. gibi bir dolu ifade var.

26 mart 2020 tarihinde bilim kurulu üyesi prof. dr. tevfik özlü tarafından habertürk’te ‘nedir ne değildir’ adlı programda açıklanmıştır.(link) sürü bağışıklığı sistemine geçmek tarihi bir adım olarak kabul edilebilir.

sürü bağışıklığı basitçe söylersek; toplumda büyük bir bölümün virüse enfekte olarak bağışıklık üretmesiyle virüsün yayılım seyrinin azalması anlamına geliyor. kısaca; taktik maktik yok bam bam bam

bu sistemle koronavirüsün nüfusun yüzde 60’ına yaklaşık 50 milyon kişiye bulaşması beklenmektedir. ingiltere, hollanda, danimarka gibi ülkeler bu sisteme geçmeyi düşündü, ancak vakaların çok hızlı artmasıyla vazgeçti. bakalım bizim her şeyi muhteşem şekilde başaran hükümetimiz bu sistemde nasıl başarı gösterecek.

sonumuz hayır olsun. hakkınızı helal edin, sevdiklerinizin gönlünü alın. üzmeyin birbirinizi.

Bir hafta kadar önce tv ye çıkan bir doktor demişti ki Türkiye şanslı çünkü hamlelerimizi erken atmamız için örnek ülkeler var.Çok bulaşıcı hastalıklarda sadece erken atılmış adımlar işe yarar.Kısacası ekonomi düşünülmeden sokak hemen yasaklanmalı diyordu.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
abd,israil,ingiltere, çin ve rusya, bu beşliyi silin, Dünya ya her türlü huzur gelir. Bunlar var oldukça ne virüs biter, ne terör ne de savaşlar. Olay, Dünya savaşlarının başka bir boyuta taşınmasının bir neticesi. Bu beşli nin arkasında ki güçler tatmin olana kadar Dünya ya huzur gelmez.

Beyler, bayanlar nisan sonuna kadar ne yaparsanız yapın ama bu virüse yakalanmayın. Nisan ayı çok dehşet geçecek. 4 gündür evden dışarı çıkmıyorum. Ekmek almak için bile... Kendi adıma konuşmam gerekirse ölümden korkum yok, sonuçta şehiriçi trafikte frensiz fixie kullanacak kadar tınlamıyorum ölümü; ama dışarıdan eve getirdiğim virüs yüzünden aile fertlerimdem birine bir şey olursa bunu kaldıramam. Bunların virüse karşı ciddi bir önlem alacağı yok. Bari biz kendi canımızı kurtaralım. 13 gündür neredeyse virüs hakkında bilgisi olan herkesi okudum, dinledim. Çıkardığım sonuç budur. 1. Virüsten kaçın. 2. Ne olursa olsun hastaneye düşmeyin. 3. Yaşamak için ne gerekiyorsa onu yapın. 4. Kendi başınızın çaresine bakın.

Allahın izniyle kanal istanbul yapıldığında bu virüs tamamen ülkemizden gidicek. O nedenle, ilaç aşı veya test ile uğraşmadan bütün gücümüzle biran evvel kanalı bitirelim biinzillah

Sürü bağışıklığının neden makul bir strateji olmayacağını şu videoda görebilirsiniz:
"Kontrollü" bir yayılma bile aynı anda nüfusun yarısının falan hasta olması demek. Hasta olanların %5'i hastanede yatarak tedaviye, %1'i yoğun bakıma ihtiyaç duysa, sağlık sisteminin kapasitesi yaklaşık 10 kat aşılıyor. Zaten %80-90 doluluk oranı ile çalışan bir sisteme bu kadar ek yük gelirse sonucun korkunç olacağı kesin.

Geri