Sağlık çalışanı olarak covid19a bulaştıgımdan şüpheliyim. Şu an iyiyim, şu şekilde oldu; 20mart cuma gunu öğleden sonra vucudumda bir gariplik oldugu farkettim. Bogazımdaki şişlik gidip geliyor. Yıllardır ateş geçirmedim, eşim bile hatırlamıyor ateşlendiğimi ki 6 yıl oldu eşimle tanışalı

Hemen ateş ölçerı kapıp ölçtüm normalde vucut ısım 36 ile 36.5 arası değişir. Ölçtiğimde 37 çıktı dedim, bişeyler olucak.. Aynı gün akşam saatine hafif kırgınlık başladı ve aniden üşüme titreme meydana gelip ateşim 38e fırladı. Yıllardır böyle üşümemiştim.. Cildim alevler fışkırır gibi yanıyordu, hemen çalıştıgım hastanedeki arkadaşları aradım onlarda ateşlenmiş.. Başhemşire ile iletişime geçtik, pazar gunu covid19lu hasta girmiş, hemen karantinaya gondermişler.. pazar gunu yani 15mart.. O zaman özel hastaneler pandemi hastanesi ilan edilmemişti.
Aferin (parasetamol içeren ilaç) 500mg ile başladım, ateşim 37.5a inebildi.. Belliki direniyor, kas agrılarım, eklem agrılarım ne varsa.. gogusta sıkışma oldu, biri bastırıyormuş gibi ve bogazımda hafiften gıcıklık var.. İlaç normalde 12saatte 1 içilir Kİ daha içeli 6 saat sonra ateşim yine yükseldi 38.1 derece.. İlaç dongusunu bozmamak için 5 saat daha bekleyip, aferin forte içtim 650mg. İçer içmez yattım, ertesi gun uyandıgımda yanıyordum, ateş 37.5c. Öksürme isteği ara ara devam etti fakat öksürmedim. Aferin forteyi düzenli olarak 12saatte bi içerek, ateşimi düşürmeyi başardım dun ve bugun 36 ile 36.5 arası seyrediyor. Spo2 degerim 98 ve atış 40
Fakat çlıştıgım birimin şefin sesi kötü geliyordu, daha ağır geçirmiş.. Spor yapmadıgı için, arada sigara içtiği için üstelik benden 4 yaş küçük

Şimdide eşim dün öksürmeye başladı oda bogaz şişkinliği yaşıyordu.. Bugunluk iyi duruyor, bende nerdeyse normale dondum fakat normale döndüm diye, dışarıda çıkmıyorum. 1 haftadır kapıdan dışarı adım atmadım..
Beslenme olarak bakliyat, sebze, meyve, betaglukan içeren takviye edici, propolis ve kefir içiyoruz.. Bugun eliptiğe başlamayı planlıyorum, cumadan beri yapadım.. Covid19 geçirmemiş olsamda, dikkatimi çekense aynı gun iş arkadaşlarımda yaşamış hastanede.. Başhemşirede covid19 hasta geldiği ve karantinaya gönderdikleri söylemişti. Hasta geldiği gün 15 mart ve biz ateşlendiğimizde 20mart idi.. tesaduf olamaz.. Şefim daha agır geçirip, bende hafif geçirdim. Test kitleri halen gelmedi.. Malesef covid19a kapılıp kurtuldugumuza bilemicez, zor gunler bekliyor bizi.. Çalıştgım özel hastane pandemi hastanesi oldu artık