Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Şüpheli COVID-19 Enfeksiyonu
Direk Grafi (CXR) ve Bilgisayarlı Tomografi (BT) kullanımına yönelik ACR(American College of Radiology) Önerileri

(link)

Bu linkteki son paragrafta şunlar önerilmiş:
  • CT, COVID-19 tanısı koymak için birinci basamak test taraması için veya birinci basamak testi olarak kullanılmamalıdır
  • BT az miktarda kullanılmalı ve BT, spesifik klinik endikasyonları olan hastaneye yatırılmış, semptomatik hastalar için ayrılmalıdır. Sonraki hastaları taramadan önce uygun enfeksiyon kontrol prosedürleri izlenmelidir.
  • Hastaneler, CXR’lerin tıbbi olarak gerekli olduğu düşünülürse, ayakta tedavi alanlarında taşınabilir radyografi üniteleri kullanmayı düşünebilir. Bu makinelerin yüzeyleri, hastaları radyografi odalarına getirme ihtiyacını ortadan kaldırarak kolayca temizlenebilir.
  • Radyologlar, başka nedenlerle görüntülenen hastalarda enfeksiyonla uyumlu bulguları tanımlayabilmek için COVID-19 enfeksiyonunun BT görünümüne aşina olmalıdır
  • Not: Mesaj no:1104'de verdiğim linkteki bilgilerde eksiklik vardı.Ancak;her gelen şüpheliye Akciğer BT çekilmeli diye birşey de yazmıyordu...
Alıntı yaptığınız metnin kaynağı olan ACR (American College of Radiology / Amerikan Radyoloji Derneği) şunu diyor:

Generally, the findings on chest imaging in COVID-19 are not specific, and overlap with other infections, including influenza, H1N1, SARS and MERS. Being in the midst of the current flu season with a much higher prevalence of influenza in the U.S. than COVID-19, further limits the specificity of CT.
(Kalın yazılan yerdeki vurgu benim değil, ACR'nin, kaynak:
(link) )

Kabaca tercüme etmek gerekirse: "Genel olarak COVID-19 göğüs görüntüleme bulguları spesifik değildir ve influenza, H1N1, SARS ve MERS dahil başka enfeksyonlar ile örtüşmektedir. Grip sezonunun ortasında olmamız ve influenzanın yaygınlığının ABD'de COVID-19'dan çok daha yüksek olması, BT'nin spesifitesini daha da düşürmektedir."

Scudo
Akciğer grafisi duyarlılığı % 30-60 arası (değişen yayınlara göre) olmakla birlikte hasta başı uygulanabilirliği, hastanın transportunun yapılmaması nedeniyle çevreye bulaşıcılığının azaltılması, cihazın BT’ ye göre daha kolay dezenfekte edilebilmesi ve düşük doz özellikleri nedeniyle tercih nedenidir. Özellikle anne-baba COVID 19 pozitif olan ailelerin çocukları, ateş ve öksürük semptomları olan genç hastalar ilk akciğer grafisi ile değerlendirilebilir.

Bilgisayarlı tomografi COVID 19 için tanı ve tarama testi değildir. Genel olarak görüntüleme bulguları nonspesifiktir ve H1N1, adenovirus, influenza, sitomegalo virüs pnömonisi, atipikpnömoni veya inflamatuar pnömonilerle (organize pnömoni gibi) benzer görünüm verebilir. Az sayıda yapılmış çalışmalar hariç COVID 19 pnömonisi tanısında volümetrik yüksek rezolüsyonlu BT, standart dozda çekilmiştir. Bunun sebebi düşük doz BT’de küçük buzlu cam opasitelerinin veya küçük ve iyi sınır vermeyen nodüllerin görülmesinin güçleşmesi/atlanabilmesidir. Ancak sık tekrarlama olasılığı olan ve akciğer grafisinde bulgu olan hastaların izleme amaçlı BT’leri düşük doz çekilebilr. Yine benzer şekilde genç yaş grubunda hastaların BT’leri düşük doz çekilebilir. Ancak RT-PCR pozitif ileri yaş hastalarda ve özellikle obez kişilerde, akciğer grafisi normal ama dinleme bulguları olan ya da akciğer grafisinde küçük kuşkulu opasiteleri olan vakalara BT standart dozda çekilmelidir. Takipleri yine düşük doz BT uygulaması şeklinde yapılabilir. Çekimler kesit kalınlığı 1 mm ve tüm toraksı kaplayacak şekilde yüksek rezolüsyon algoritması ile volümetrik olmalıdır.

@dryakup23
yani işte infulenza da adenovirüslerde öyle ilerliyor .... o yüzden bence siz atlatmış olamazsınız ciddi öksürük yapıyor vakaların yüzde 70 inde diye yayınlar çıkmaya başladı....

hocam emin gibisiniz sanki yanlış mı anladım.?

@dryakup23

hocam emin gibisiniz sanki yanlış mı anladım.?
emin olmak anca test sonucu ile anlaşılır..... şimdi ya nede olsa ben atlattım psikolojine kapılıp covid e yakalanırsa o daha berbat birşey olur.....
velev ki covid bile olsa izolasyon çok önemli bu sefer yeniden taşıyıcı durumuna geçme ihtimali de olabilir anlatabildim mi

Bu başlığı özellikle panik yapan forumdaşlarımızın rahatlaması için açtım. Ben geçirdiğimi düşünüyorum ama bunun bir ispatı yok. Çok bulaşıcı bir hastalık diyorlar onun için birçok kişinin de geçirdiğini düşünüyorum. Hastalık bir enfeksiyon hastalıklarının uzmanının anlatımı ile şöyle:

"Şu ana kadar okuyup gördüklerimizle anladığım Covid19 hastalığında 4 evre var.

Evre 0: Virüs var ancak hasta semptomsuz. Bu grupta sadece bulaştırıcılığın engellenmesi yeterli. Bu nedenle bu grupta self izolasyon ve maske kullanımı çok önemli.

Evre 1: Basit ÜSYE semptomları olanlar.

Evre2: Ağır ÜSYE semptomları olanlar

Evre:3 Pnömoni safhası. Bunlar hastanede yakın takip edilmeli. Eğer hastalık 7 gün içinde ilerlemiyorsa, büyük ihtimalle iyileşecektir.

Evre4: ARDS safhası. Bu olgularda destek tedavisi yani yoğun bakım

Kesin olan bir şey var. Bu hastalığın henüz bilinenleri %10 bile değil. Bu nedenle bilgi ve deneyim paylaşımı son derece önemli. Karamsarlığa gerek yok. Çünkü şu ana kadar görünen o ki toplumların %80’i evre 0 veya 1 de bu hastalığı geçiriyorlar. Sadece %10-20 si pnömoni oluyor. Ve sadece %5-7 sinde Yoğun Bakım gerekiyor."
"

Ben eşimin (40) ve oğlumun (9) geçirdiğinden şüpheleniyorum. Yaklaşık 1,5 ay önce 2 hafta geçmeyen bir gribe yakalandı eşim, kuru öksürükten geceleri uyuyamıyordu. Aşırı ateşte söz konusuydu. Nefes alma zorluğundan geceleri uyandığı oluyordu. Oğlum da (9 Yaşında) 1 gün ateş ve kusma ile atlattı.

@SEL PER cok gecmis olsun abi. Ben son 1.5 senede tam 4 tane bitmek bilmeyen agir gripler geçirdim. Oyle acaip ki gunduz normal grip semptomlari oluyor, gece sanki bunyede sanirsin viruslerin dügünü var anasini satim. Ates , agir halsizlik, kemik agrisi, cilginca oksuruk komalari , nefes darlığı, ateşe bagli halusilasyon,kulak uguldamasi, işitme kaybi... ilac milac hic bsey fayda etmiyor ve küttedenek 2 hafta ila 45 gun arasinda kendinden yok oluyor ve bir anda oluyor bu. Enteresan.

Benzer belirtiler bir süredir bende de mevcut. İlk iki gün ciddi kuru öksürük + aşırı halsizdim. İkinci gün akşam (ateşim olmamasına rağmen) aniden terlemeye başladım (üşütme durumlarında görülür). Sonraki gün boğaz ağrısı ama bildiğimiz bir ağrı değil, gıcıklanma benzeri (sanki boğaz içini ne alaka bilmiyorum ama Alüminyum Folyo ile kaplanmış gibi) bir şey (aşırı halsizlik devam+kuru öksürük devam). Daha sonraki birkaç gün gün ciddi olmasa da nefes darlığı (+uyutmayacak derecede kuru öksürük+halsizlik+boğaz ağrısı). Sonraki iki gün halsizlik+kuru öksürük+mide bulantısı+baş ve boğaz ağrısı (ama halen ateş yok hatta günlerdir takip ediyorum 35.6 üzerine hiç çıkmadı)... Yaklaşık 10 gün oldu. Şu an grip belirtileri (burun akıntısı, öksürük ama kuru öksürük değil diğerinden) +halsizlik var, diğerleri geçti.

Bu süreçte ishal ve ateşim olmadı. Belki basit bir üşütme olayı olabilir fakat tırnak kemirme ve çenemde uzayan sakalı alt dudağıma yapıştırma gibi saçma sapan bir huyumdan dolayı, virüsü kapma olasılığım 100/100. Kısacası, içeri girmeyeceği varsa bile, ben kendi elimle zorla götürürüm gibi, sanki... Hastaneye gitmeme sebebimse kesinlikle ateşin yüklememiş olması. Yine de evdekilere yaklaşmıyorum ve sokaklarda zorunda olmadıkça dolaşmıyor, her fırsatta ellerimi sabunla yıkıyorum.

İşin kötü tarafı (bir paradoks gibi), bu yıkama yüzünden (eminim çok kişi aynı konudan şikayetçi) ellerim çatladı. Böylelikle virüse yakalanma ihitmali, eskiye göre daha fazla hale geldi gibi...

(bu arada @mariokaldato mesajını okuyunca hatırladım hastalık günlerinde halisünasyon gördüğümde oldu)

H1N1, adenovirus, influenza, sitomegalo virüs pnömonisi, atipik pnömoni veya inflamatuar pnömonilerle benzer tablolara yol açabiliyor..... karamsarlık farklı bir kavram bilim farklı bir kavram...... bilim diyorki test sonucu pozitifse covid sin.. şimdi herkes şöyle düşünecek aaaa bende geçen ay benzer şeyler yaşadım kesin bende atlatımm bende bende diye diye bi bakacan hayat normale dönmeye çalışırken herkes daha da yayacak salgını bulaş riski artacak ve tam belini kırdıgımızı düşündüğümüz anda böyle düşünenler yüzünden 2. piki yaşayacaz belki...o yüzden bunları düşünen gitsin test yaptırsın baktırsın emin olalım ve bilimin ışığında hareket edelim

askerde geçirmiştim hayatımın en ağır gribini, ishal dışında aynı belirtilere sahipti..halada katılarak güldüğümde nefesim yetmez, oradan kalma...

insanlar rahatlamak istiyorsa evde meditasyon yoga yapsın veya ne bilim psikologla görüşebilir..... ama ben atlattım abi ya kesin diyip çıkıp salgına körükle gitmemiz şu an yapılabilecek en hatalı insan davranışlarından biri olmaya aday

Geçen şöyle bir paylaşım okumuştum.

"Almanya da virüse yakalanan bir abimizin paylasimi:
Öncelikle paniklemeyin, fakat ben gecen hafta hastalığı yaşadım ve atlattım, şu an iyiyim ve bi sıkıntım yok.
Tecrübemi sizlerle de paylaşmak istiyorum, hem başınıza gelirse nasıl bişey olduğunu bilin, hem de ailemizin yaşlılarını korkutmak istiyorum, eğer halen ciddiye almayanlar var ise diye.
Geçen cuma akşamı eve geldiğimde başladı, o akşam burun doluluğu ve yoğun bi hapşurma vardı, alerji olmuşsunuzda bir anda ağzınız burnunuz dolmuş gibi ama çok yoğun,
O akşam Otrivine le burnumu açıp bi tane Nurofen içip uyudum.
Cumartesi sabah kalktığımda burnum tamamen açılmış fakat boğazım yanmaya başlamıştı, bademcik şişmesi gibi değil, yutkunamama sorunu yoktu fakat sanki boğazım sanki yırtılmış çizilmiş veya kanıyomuş gibi acıyordu.
Bu aşamada corona olduğunu anladım , bi yandan internetten, özellikle yabancı kaynaklardan araştırmaya başladım.
Zaten corona olduğunu anlamamanız mümkün değil, hem siz hem de vücudunuz çok çok farklı bişeyle karşı karşıya olduğunu anlıyor.
Hastaneye gitmedim çünkü hastanede yapılabilecekleri de benim yaptığım gibi, her sendroma ona uygun yöntemle saldırmak, virüse zarar verebilecek bi ilaçları yok , sadece vücuda virüsü dışarı atabilmesi için yardımcı olmak, ben de bunu yaptım. Vücut da tam olarak bu tepkiyi veriyor, hiç tanımadığım çok garip bir şey girdi, bunu atmalıyım diye deli gibi sıvı salgılıyor.
Cumartesi akşamına geri dönelim;
Boğazımdan ciğerlerime doğru inmeye başladı, nefesim hırıltılı olmaya başladı, geceye doğru boğazımdan tamamen gidip, ciğerlerime doldu,
İlginç yanı terkettiği yeri tamamen bırakması, sabah parçalanan boğazımda akşam olduğunda hiç bişey kalmadı, fakat ciğerlerim çok dazla doldu, yatağa yatınca sıvılar boğazımı tıkadığı için nefes alamıyordum, o yüzden koltukta dik oturarak 5 er 10 ar dakika uyabildim saat başı belki.
Tabi bu arada devamlı öksürerek balgam atıyordum, ama öyle iltihaplı değil, bembeyaz bol sulu balgamlar. Zaten ateşim fazla yükselmedi, hiç öyle soğuk soğuk terleyip yorgan altına girmedim. Zaten tam olarak hasta olmuş gibi halsizleşmedim, sadece fiziki olarak yoruldum. Herkeste ateş yapmıyormuş.
Bütün gece Asist Plus (suda eritelen bi solunum yolu ilacı, balgam söktürücü) kullandım, çok faydasını gördüm.
Bi şekilde hiç uyumadan sabah ettim.
Pazar sabahına geldik;
Ciğerlerimin doluluğunu hem hissediyor hem de her öksürmede fena bi şekilde ağrı yapıyordu, ellerimi sırtıma atıp kürek kemiklerimim altından tutarak zar zor öksürüyordum. Fakat her öksürükte attığım balgamla rahatlıyordum, akşama kadar bu şekilde ciğerlerimi boşalttım, ama çok çok zor oldu, çünkü sanki ciğerlerinizde 2 kilo sıvı var da, siz her öksürükte 2 gram balgam atabiliyorsunuz , hem de her öksürük büyük acı veriyor, boğazınızı değil resmen içerden ciğerlerinizi acıtıyor, gece olunca hem azaldı sıvı miktarı hem de yorgunluktan uyuyabildim. Pazartesi sabah uyandığımda ciğerlerim neredeyse tamamen rahatlamıştı.
Öğlen gibi hayatımda yaşadığım en kötü ishali yaşadım, bu da akşama kadar sürdü ve ertesi gün geçti.
Özetle virüs resmen içimden geçti 3-4 günde.
Olay çok mekanik, normal griple alakası yok, vücut içine giren sentetik bi maddeyi atmaya çalışır gibi uğraş veriyor.
Birinci ağızdan tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim, başınıza gelir ise hem tanıyın, hem de ne yapacağınızı bilin.
Yaşlılar için tehlikeli olan ise ciğerlerin dolup nefes darlığı, solunum yetmezliği yaşanılan kısım. Benim yaşadığım Cumartesi gecesini 70-80 yaşında biri atlatamazdı. Bunu sizi korkutmak için söylüyorum, burundan ciğere inip doldurması aşırı hızlı ilerliyor, bu yüzden lütfen durumu ciddiye alın ve önlem alın.
Evinizde bu ilaçları bulundurun, en azından gargara yapın ara sıra.
Virüs kendini yağ tabakası ile koruduğu için yağ çözücüler işe yarıyor, sabun alkol... anti bakteriyel jel veya mendiller işe yaramaz çünkü bu bakteri değil.
Hastamıyım acabamı diye test vs yapmanın bi anlamı yok, zaten hastalanınca anlamamanız imkansız, ciğerleriniz sağlam değil veya yaşınız varsa, anlattığım belirtilerin başında bi hastaneye gidin, çünkü ciğerlere inince oksijen veya solunum cihazına ihtiyaç duyabilirsiniz.
Ben şu anda gayet iyiyim,
Hastalığın başından beri evde karantinadayım, ihtiyaçlarımı siparişle giderip online ödüyorum, kuryelere kapıyı bile açmadan kapı önüne bıraktırıyorum.
Bağışıklık kazanmış olma ihtimalim yüksek fakat kimseye de yaymamak için kendi karantinamı yapıyorum.
Bu mesajımı grupta olmayan aile bireyleri ve tanıdıklarınızla paylaşın lütfen.
Kimse birinci ağızdan nasıl bi süreç olduğunu anlatmıyor. Bu anlattıklarım internette tam olarak yok.
Kendinize dikkat edin"

Geçen şöyle bir paylaşım okumuştum.

"Almanya da virüse yakalanan bir abimizin paylasimi:
Öncelikle paniklemeyin, fakat ben gecen hafta hastalığı yaşadım ve atlattım, şu an iyiyim ve bi sıkıntım yok.
Tecrübemi sizlerle de paylaşmak istiyorum, hem başınıza gelirse nasıl bişey olduğunu bilin, hem de ailemizin yaşlılarını korkutmak istiyorum, eğer halen ciddiye almayanlar var ise diye.
Geçen cuma akşamı eve geldiğimde başladı, o akşam burun doluluğu ve yoğun bi hapşurma vardı, alerji olmuşsunuzda bir anda ağzınız burnunuz dolmuş gibi ama çok yoğun,
O akşam Otrivine le burnumu açıp bi tane Nurofen içip uyudum.
Cumartesi sabah kalktığımda burnum tamamen açılmış fakat boğazım yanmaya başlamıştı, bademcik şişmesi gibi değil, yutkunamama sorunu yoktu fakat sanki boğazım sanki yırtılmış çizilmiş veya kanıyomuş gibi acıyordu.
Bu aşamada corona olduğunu anladım , bi yandan internetten, özellikle yabancı kaynaklardan araştırmaya başladım.
Zaten corona olduğunu anlamamanız mümkün değil, hem siz hem de vücudunuz çok çok farklı bişeyle karşı karşıya olduğunu anlıyor.
Hastaneye gitmedim çünkü hastanede yapılabilecekleri de benim yaptığım gibi, her sendroma ona uygun yöntemle saldırmak, virüse zarar verebilecek bi ilaçları yok , sadece vücuda virüsü dışarı atabilmesi için yardımcı olmak, ben de bunu yaptım. Vücut da tam olarak bu tepkiyi veriyor, hiç tanımadığım çok garip bir şey girdi, bunu atmalıyım diye deli gibi sıvı salgılıyor.
Cumartesi akşamına geri dönelim;
Boğazımdan ciğerlerime doğru inmeye başladı, nefesim hırıltılı olmaya başladı, geceye doğru boğazımdan tamamen gidip, ciğerlerime doldu,
İlginç yanı terkettiği yeri tamamen bırakması, sabah parçalanan boğazımda akşam olduğunda hiç bişey kalmadı, fakat ciğerlerim çok dazla doldu, yatağa yatınca sıvılar boğazımı tıkadığı için nefes alamıyordum, o yüzden koltukta dik oturarak 5 er 10 ar dakika uyabildim saat başı belki.
Tabi bu arada devamlı öksürerek balgam atıyordum, ama öyle iltihaplı değil, bembeyaz bol sulu balgamlar. Zaten ateşim fazla yükselmedi, hiç öyle soğuk soğuk terleyip yorgan altına girmedim. Zaten tam olarak hasta olmuş gibi halsizleşmedim, sadece fiziki olarak yoruldum. Herkeste ateş yapmıyormuş.
Bütün gece Asist Plus (suda eritelen bi solunum yolu ilacı, balgam söktürücü) kullandım, çok faydasını gördüm.
Bi şekilde hiç uyumadan sabah ettim.
Pazar sabahına geldik;
Ciğerlerimin doluluğunu hem hissediyor hem de her öksürmede fena bi şekilde ağrı yapıyordu, ellerimi sırtıma atıp kürek kemiklerimim altından tutarak zar zor öksürüyordum. Fakat her öksürükte attığım balgamla rahatlıyordum, akşama kadar bu şekilde ciğerlerimi boşalttım, ama çok çok zor oldu, çünkü sanki ciğerlerinizde 2 kilo sıvı var da, siz her öksürükte 2 gram balgam atabiliyorsunuz , hem de her öksürük büyük acı veriyor, boğazınızı değil resmen içerden ciğerlerinizi acıtıyor, gece olunca hem azaldı sıvı miktarı hem de yorgunluktan uyuyabildim. Pazartesi sabah uyandığımda ciğerlerim neredeyse tamamen rahatlamıştı.
Öğlen gibi hayatımda yaşadığım en kötü ishali yaşadım, bu da akşama kadar sürdü ve ertesi gün geçti.
Özetle virüs resmen içimden geçti 3-4 günde.
Olay çok mekanik, normal griple alakası yok, vücut içine giren sentetik bi maddeyi atmaya çalışır gibi uğraş veriyor.
Birinci ağızdan tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim, başınıza gelir ise hem tanıyın, hem de ne yapacağınızı bilin.
Yaşlılar için tehlikeli olan ise ciğerlerin dolup nefes darlığı, solunum yetmezliği yaşanılan kısım. Benim yaşadığım Cumartesi gecesini 70-80 yaşında biri atlatamazdı. Bunu sizi korkutmak için söylüyorum, burundan ciğere inip doldurması aşırı hızlı ilerliyor, bu yüzden lütfen durumu ciddiye alın ve önlem alın.
Evinizde bu ilaçları bulundurun, en azından gargara yapın ara sıra.
Virüs kendini yağ tabakası ile koruduğu için yağ çözücüler işe yarıyor, sabun alkol... anti bakteriyel jel veya mendiller işe yaramaz çünkü bu bakteri değil.
Hastamıyım acabamı diye test vs yapmanın bi anlamı yok, zaten hastalanınca anlamamanız imkansız, ciğerleriniz sağlam değil veya yaşınız varsa, anlattığım belirtilerin başında bi hastaneye gidin, çünkü ciğerlere inince oksijen veya solunum cihazına ihtiyaç duyabilirsiniz.
Ben şu anda gayet iyiyim,
Hastalığın başından beri evde karantinadayım, ihtiyaçlarımı siparişle giderip online ödüyorum, kuryelere kapıyı bile açmadan kapı önüne bıraktırıyorum.
Bağışıklık kazanmış olma ihtimalim yüksek fakat kimseye de yaymamak için kendi karantinamı yapıyorum.
Bu mesajımı grupta olmayan aile bireyleri ve tanıdıklarınızla paylaşın lütfen.
Kimse birinci ağızdan nasıl bi süreç olduğunu anlatmıyor. Bu anlattıklarım internette tam olarak yok.
Kendinize dikkat edin"
bütün gruplarda dolanıyor... doğrulugu bile tartışılır şeyler üzerinden gitmemek lazım bu aralar... bilim kurulu var adamlar hergün çıkıp akşam konşuyor onları dinlemek lazım

Benzer belirtiler bir süredir bende de mevcut. İlk iki gün ciddi kuru öksürük + aşırı halsizdim. İkinci gün akşam (ateşim olmamasına rağmen) aniden terlemeye başladım (üşütme durumlarında görülür). Sonraki gün boğaz ağrısı ama bildiğimiz bir ağrı değil, gıcıklanma benzeri (sanki boğaz içini ne alaka bilmiyorum ama Alüminyum Folyo ile kaplanmış gibi) bir şey (aşırı halsizlik devam+kuru öksürük devam). Daha sonraki birkaç gün gün ciddi olmasa da nefes darlığı (+uyutmayacak derecede kuru öksürük+halsizlik+boğaz ağrısı). Sonraki iki gün halsizlik+kuru öksürük+mide bulantısı+baş ve boğaz ağrısı (ama halen ateş yok hatta günlerdir takip ediyorum 35.6 üzerine hiç çıkmadı)... Yaklaşık 10 gün oldu. Şu an grip belirtileri (burun akıntısı, öksürük ama kuru öksürük değil diğerinden) +halsizlik var, diğerleri geçti.

Bu süreçte ishal ve ateşim olmadı. Belki basit bir üşütme olayı olabilir fakat tırnak kemirme ve çenemde uzayan sakalı alt dudağıma yapıştırma gibi saçma sapan bir huyumdan dolayı, virüsü kapma olasılığım 100/100. Kısacası, içeri girmeyeceği varsa bile, ben kendi elimle zorla götürürüm gibi, sanki... Hastaneye gitmeme sebebimse kesinlikle ateşin yüklememiş olması. Yine de evdekilere yaklaşmıyorum ve sokaklarda zorunda olmadıkça dolaşmıyor, her fırsatta ellerimi sabunla yıkıyorum.

İşin kötü tarafı (bir paradoks gibi), bu yıkama yüzünden (eminim çok kişi aynı konudan şikayetçi) ellerim çatladı. Böylelikle virüse yakalanma ihitmali, eskiye göre daha fazla hale geldi gibi...

(bu arada @mariokaldato mesajını okuyunca hatırladım hastalık günlerinde halisünasyon gördüğümde oldu)
Aynı bulgular hocam. Geçmiş olsun. İshal gelince iş bitecek sanırım Ellerdeki çatlama da sanki hastalıkla ilişkili gibi

bu olay aynı şeye benziyo cem yılmazın bi muhabbeti vardı bel fıtığı.... aaaa aynısı gaynımda var... aynen aynen aynııı onda da iveeettttt o da öyle...

Hocam bir ara bi başka başlıkta da yazmıştım Dr. nikini kullanınca tıp biliminde uzman bilirkişi bilgisi veriyormuş gibi oluyor ve sizle bu konuyu tartışmak anlamsız oluyor. Eskiden beri bu niki kullanıyor olabilirsiniz ama bu niki kullandınız diye tartışılmaz gerçekleri söylüyorsunuz anlamına gelmez bu. Sağlıkla ilgili konulara sağlık dışı forumlarda yorum yapacaksanız bu niki kullanmanız hoş olmuyor. Bu forumda eminim ki Tıp da dahil alanında çok uzman olan insanlar var ama mesleklerini nik olarak kullanmıyorlar. Yük.Müh. diye başlayan bir nik sahibi bana 2x2=5 dese ben bunu yanlış söylediğini bilmeme rağmen onunla bunu nasıl tartışabilirim ki

bu olay aynı şeye benziyo cem yılmazın bi muhabbeti vardı bel fıtığı.... aaaa aynısı gaynımda var... aynen aynen aynııı onda da iveeettttt o da öyle...

Hele Dr. nikini taşıyıp böyle dalga geçme modlarına girmek bir doktora da yakışmıyor. Ben bu ortamda geçirdiğim hastalığın bu hastalık olduğundan şüphelendiğimi söyledim. Siz bana internetten okuduklarınızla hiçbir tahlil test vs olmadan adenovirus tanısı koyuyorsunuz ya bravo

Son düzenleme:
@Abdülkadir Ergin doktora gitmeliydi bence...
yani geçen gün "tansiyonum çok yükseldi" deyip dijital aletle 14-9 ölçüp acile gittiğimde, doktorun bana ilk sorusunun "panik atak varmı" demesinden sonra anladım salaklığımı..😁.tansiyonu ölçtü normal, kalbi dinledi normal, göz bebeklerime baktı (muhtemelen orada birşeylerin belirtisini aradı) ve normalsin dedi..ya dedim benim alet çok ölçtü, "bir daha onuda getir" dedi..😛...
yani doktor sevici değilim ama bir şekilde bu adamlar 8-10 sene eğitim, üstünede tecrübe...güvenmeyip kendimi bir anda hipertansiyon hastası ilan etmem saçmaydı...cahilceydi...şimdi iyiyim...😊

Son düzenleme:
ben doktorum ve nikimde de kullanıyorum dr u... ben tartışma niyetiyle birşeyler yazmıyorum olayın özeti bu... tartışacak olursam özelden tartışırım saatlerce bu konuyu tek derdim insanları rehavete sürükleyici ve evden dışarı çıkmalarına yol açabilecek söylemlerin bilimsel olmadığı
bana bilimsel olarak mantıklı gelen her konuda amenna kabulümdür... kimseylede dalga geçtiğim yok mod o moda ilerliyor ... şimdi biri çıksa dese abi 4 ay önce bende yaşadım kesin coviddim ne diyicez? hadi hocam söyleyin birisi bana versin bunun cevabını
kaygı ile tedbiri karıştırmamak lazım
selper nikli arkadaşım kimse sana burdan tanı koymuyor lafı çarpıtma
diğer viral hastalıklarda da benzer bulgular olabilir bunu öyle tahminlerle tanı koymuyoruz diyorum

ben doktorum ve nikimde de kullanıyorum dr u... ben tartışma niyetiyle birşeyler yazmıyorum olayın özeti bu... tartışacak olursam özelden tartışırım saatlerce bu konuyu tek derdim insanları rehavete sürükleyici ve evden dışarı çıkmalarına yol açabilecek söylemlerin bilimsel olmadığı
bana bilimsel olarak mantıklı gelen her konuda amenna kabulümdür... kimseylede dalga geçtiğim yok mod o moda ilerliyor ... şimdi biri çıksa dese abi 4 ay önce bende yaşadım kesin coviddim ne diyicez? hadi hocam söyleyin birisi bana versin bunun cevabını
kaygı ile tedbiri karıştırmamak lazım
selper nikli arkadaşım kimse sana burdan tanı koymuyor lafı çarpıtma
diğer viral hastalıklarda da benzer bulgular olabilir bunu öyle tahminlerle tanı koymuyoruz diyorum
dryakup23 test yapıyormusunuz siz bu hastalık için geleyim

Hocam bir ara bi başka başlıkta da yazmıştım Dr. nikini kullanınca tıp biliminde uzman bilirkişi bilgisi veriyormuş gibi oluyor ve sizle bu konuyu tartışmak anlamsız oluyor. Eskiden beri bu niki kullanıyor olabilirsiniz ama bu niki kullandınız diye tartışılmaz gerçekleri söylüyorsunuz anlamına gelmez bu. Sağlıkla ilgili konulara sağlık dışı forumlarda yorum yapacaksanız bu niki kullanmanız hoş olmuyor. Bu forumda eminim ki Tıp da dahil alanında çok uzman olan insanlar var ama mesleklerini nik olarak kullanmıyorlar. Yük.Müh. diye başlayan bir nik sahibi bana 2x2=5 dese ben bunu yanlış söylediğini bilmeme rağmen onunla bunu nasıl tartışabilirim ki

Hele Dr. nikini taşıyıp böyle dalga geçme modlarına girmek bir doktora da yakışmıyor. Ben bu ortamda geçirdiğim hastalığın bu hastalık olduğundan şüphelendiğimi söyledim. Siz bana internetten okuduklarınızla hiçbir tahlil test vs olmadan adenovirus tanısı koyuyorsunuz ya bravo
hocam mesele burda bireysel değil bana istediğiniz gibi saydırın sorun diil ben zaten şu anda karantina hastanesinde çalışıyorum ...... hastaların semptomlarını yakinen görebiliyorum yani nasıl illet birşey oldugunu
amacım kimsenin kalbini kırmak değil öyle algıladıysanız şahsen özür dilerim ...lakin insanlar yanlış anlayabilir vurgulamak istediğim şey şu benim benzer semptomlar olabiliyor diğer viral tablolarda da.... eğer covid geçirmediyseniz risk hala devam ediyor hepımız için sizin içinde o yüzden izolasyon izolasyon izolasyon tek derdim bunu aşılayabilmek bu forum aracılığı ile de tüm bisikletsever dostlarıma

Geri