Aslında milleti eve bağlamak kolay. Yayınlara verseler saçma sapan dizileri, yayınları bizim millet far görmüş tavşan gibi bakar.TRTde ücretsiz maç,film internette bedava kitap yayınları yapılmalı ki insanlar eve bağlansın.
Bir yerde İtalyanların genlerinin Türklerle %90 benzerlik gösterdiğini okumuştum 😏.@bislet ,@Cemal Ç. Bir gün işteyim çalışıyorum , uçaktan inen soruyor , italyano ? İtalyano ? saçlar 10 numara buzağı yalamış gibi geriye güzel bir şekilde taranmış bıyıklar o biçim , alım çalım yerinde 20 yıl kadar önce, sonra fark ettim gelen uçak İtalyan uçağıymış , genci yaşlısı selamlamadan geçmedi tabi kendi lisanlarına göre sıcak kanlı insanlar , yerlerinde duramıyor 80 lik olanlar dahil.
Çine gerçekten üzülmüştüm , ama İtalya olayı beni derinden sarstı , bize çok yabancı gibi değiller , kanları kıpır kıpır insanlar. Malum illet onlara bulaştığında yaşantılarından taviz vermediler.Tipik akdeniz insanı örneği sergilediler. Malum derin acılarla boğuşuyorlar. Şimdi bakıyorum bizim yaşlılarımız yada gençlerimizde çok farklı tepki vermiyor. Beğeniriz yada beğenmeyiz ama yapılabilir ve olabilir ölçekte devletimiz bir çok önlem aldı. Bilakis şahidim. Fakat canımızı yakacak olan bu sıcak kanlılığımız olacak. Ücretsiz maç konsa, ücretsiz internet uygulaması da yapılsa yaratılış icabı insanoğlunun doyumsuzluğu ve bizim milletimizin sıcak kanlılığının neden olduğu acı kayıplarımız olacak. Ve oluyor da malum. Bununla nasıl yaşanılması gerektiğini öğreneceğiz tabi ki acı bedeller ödeyerek.
allah mağazacıların yardımcısı olsun. şuanda en zor durumda olanlar onlar. allah korusun virüs kapsalar kimden kaptıkları belli olmaz. kim karantinaya alınacak bilinmez. ofis gibi ortamlarda çalışanların gördüğü insan belli, sayısı belli. ama mağaza çalışanları yeri geliyor binlerce insanla yan yana duruyor bir günde. ve hergün bu binlerce kişi değişiyor...Bizim mağazanın işleri %90 oranında düşecek.Zira müşterilerimizin %90 ı yaşlı idi.Allah aşkına gelmeyin bizi de riske atıyorsunuz
Tam aksine Fransa'da sokaklarda tek tük GENÇ var.5 bin can kaybı ile bu Corona mevzusunu kapatabilirsek kendimizi başarılı sayabiliriz. Zira bugün ekmek almak için sokağa çıktım.
Bir tane genç yok sokaklarda. Hep ihtiyarlar, hep ihtiyarlar...
Eli belinde tespihle kaldırımda bir o yana bir buyana turluyorlar. Neymiş? Evde çok bunalmışlarmış.
Adamlar ölüme meydan okuyorlar.
Bu cehalet bizde oldukça 5 bin can kaybı bile başarı hâline gelecek.
@Ali Kılıç 35.5 geçen hafta bugün çorumdaydım , babama diyorum babam dikkat et nuh diyor peygamber demiyor, 2 yıl önce zatüreden hastanede 15 gün kadar da yattı, yaw tarlana , bağına, bahçene git , çoruma gitme diyorum , nafile birde fırça yedim![]()
Çocukları getirmem köye deyince tamam oğlum tamam dikkat ederim diyor. Bazen anladıkları dilden konuşmak lazım.