@Triban Hocam siyasetten tamamen uzak olarak durum sağlık bakanlığı tarafından kusursuza yakın yönetiliyor bu konuda bakanından sağlık çalışanına sistem gayet iyi. Herkes daha iyi şartlar altında çalışmak ister ama durum da bu. Yapılan her iyileştirmenin de bizim özverimizi arttıracağı aşikar umarım daha da iyi olur. Şu dönemde olaylardan siyasi çıkar gütmek hem iktidar hem de muhalefet grupları için oldukça yersiz olur. Bu konunun içinde bunun konuşulmasının da yanlış olduğu kanaatindeyim.
Sevgili
tonyo694;bu iyimserlik değil,bu siyaset işte...''Kusursuza yakın'' ya da ''Sistem gayet iyi'' ne demek?
Her sene ONBİNLERCE SAĞLIK ÇALIŞANI ŞİDDETE UĞRUYOR diyorum,siz bana ne diyorsunuz..!
Çok acayip..!
Bu konu içinde daha ülkeye virüs gelmeden ''virüs geliyor'' diye bağırdım ben..Kimse duydu mu?Yooo..Kimin umurunda ki virüs?Nasılsa gözükmüyor..!
O süreçte toz konduramadığınız devlet ne yaptı?
Onbinlerce kişinin yurtdışına çıkmasına izin verdi,onbinlerce kişinin yurtiçine girmesine de..
Çok da detaylandırmaya gerek yok yani..Devletin ne olduğu ortada..Hâlâ ''devletimiz kusursuz'' demenin bir rasyonaletisi yok..!
Virüsün ülkeye girişine neden olan devlet,virüsün yayılmasına neden olan da devlet..Niye bu devlet sevgisi?Maaşları devlet yatırdığı için olabilir mi?!
Yani önümüzde somut bir şey var ve biz bu şeyi görmek/anlamak yerine,konuyu bile bile manipüle ederek,somut gerçekliği görmek istemiyoruz..Komplo teorileri ya da devletimiz süper filan..
Övdüğünüz sisteminizin/devletinizin ne kadar KUSURSUZ(?) olduğunu size
bir örnekle göstereyim/açıklayım;
Şu an devleti yönetenler,devleti 18 senedir yönetiyorlar ve bu 18 senede devlete en fazla destek olan şehir
Konya..
Konya'nın 2 milyonun üzerinde nüfusu var,Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük şehri,bir büyükşehir..
Bu şehirde karantina altına alınanlar birkaç gün önce karantinadan kaçmaya çalıştılar ve bazıları polisin yüzüne hastalık yayma gayesiyle tükürdü..Bunu da tekrar hatırlatayım..
Dikkat;
Virüsten şüphelenen Bir Konya'lının,test yapmak için Konya'da gidebileceği bir hastane YOK..
Halbuki Konya'ya,kocaman kocaman hastaneler yapıldı ama bu virüs sayesinde meselenin hastane yapmak değil,bilim üretmek olduğu anlaşıldı..Bilimle alakası olmayanları kusursuz bulan,politize olmuştur..!
Dipnot:Türkiye'de bir aşı/ilaç çalışması yapılmadığını da söyleyeyim size..Kusursuz(?) devlet işte böyle olur..Yurtdışından aşı/ilaç gelmesini bekleyeceğiz..!