Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

@karanbatu Hocam şahsen ben domuz veya kuş gribi aşılarını olmuş birisi değilim. Ama bizzat Zekai Tahir Burak hastanesinde görev yaptığım için her an bulaşma riskiyle karşı karşıyayım. Bu yüzden aşı çıkarsa ve dsö tarafından onaylanırsa pek düşüneceğimi sanmıyorum olmak için. Herhangi bir şekilde bunun komplo teorisi falan olduğunu da düşünmüyorum konunun başlarında belirttiğim gibi çünkü bu denli bir salgını engellemenin bir yolu ne yazıkki yok ancak dış dünyadan izole bir yer olması lazım. Belki kuzey kore yapmış olabilir 🤣🤣

Scudo
Virüs sağlık çalışanlarına yayılmaya başlamış;
İzmir’de 2 doktor ve 1 hemşirede Kovid-19 şüphesi
(link)
Sağlık çalışanları ayda ne kadar kazanıyorlar?Bir milletvekili,bir futbolcu,bir şarkıcı,bir din görevlisi ya da bir müteahhit kadar kazanıyorlar mı?Ya da bu insanlar bazı valiler gibi milyonlarca liralık arabalara mı biniyorlar?
HAYIR..
Bu insanlar düzenli olarak hizmet ettikleri toplumdan dayak yiyiyorlar,şiddet görüyorlar,hatta öldürülüyorlar..Bakınız;
(link)
Hastaneye gitmeyi hak ediyor muyuz acaba?
Bence hak etmiyoruz..
Bu insanlar yukarıdaki haberde de gördüğünüz gibi,böyle bir salgına ilk maruz kalacak kişiler..Hatta kendileriyle beraber ailelerini de büyük riske atıyorlar..
Sen ne yapıyorsun arkadaş?Sen,seni karantinada tutmaya çalışan polisin yüzüne tükürüyorsun ya da cami kapalı olduğu halde,camiye girip hocaya efelik taslıyorsun..Buyrun;
(link)
Şu anda bu ülkeye sadece sağlık çalışanları,yani bilim insanları yardım edebilir..Bu şu demek..Bu ülkede en fazla parayı kazanacak olanlar bu insanlardır,en fazla saygıyı hak edecek olanlar bu insanlardır..

Eyyyy Türkiye,bunun farkına varacak mısın?Bu kurduğum cümleleri anlayacak mısın?Hiç zannetmiyorum..

Devlet okulları/camileri kapattı mı?Kapattı..Bu şu demek;''sokağa çıkmayın''..Zaten dün başkan,''mecbur değilseniz,sokağa çıkmayın'' diye alenen cümle kurdu ama içişleri bakanı sokağa çıkma yasağını fetöcülerin söylediğini belirtmiş.. :bsmagryr:
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı ilan edileceği iddialarıyla ilgili, "Bunlar, ABD, Almanya mahreçli FETÖ'cülerin hesapları. Sosyal medyada infial yaratmaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımız bunları paylaşmasın." dedi.
(link)
Daha dün bu ülkenin başındaki başkan,mecbur değilseniz SOKAĞA ÇIKMAYIN dedi be..Bir gün geçmedi aradan,bir gün..!
Tabi ki resmi olarak bir yasak yok ama başkanın kurduğu cümle de ortada..Böyle bir zamanda bile fetöye filan girmeye gerek yok..Siyaset yapılacak zaman değil..İnsanlar ölmeye başladı,artık sözlerin bir anlamı yok..

@karanbatu Herhangi bir şekilde bunun komplo teorisi falan olduğunu da düşünmüyorum konunun başlarında belirttiğim gibi çünkü bu denli bir salgını engellemenin bir yolu ne yazıkki yok ancak dış dünyadan izole bir yer olması lazım.
Ben de sizinle paralel düşünüyorum.
Böyle düşününce bu kadar izolasyon anlamsız geliyor. Sanki bilerek korku empoze ediliyor gibi düşünmeden edemiyorum kendimi. Bugün kapalıçarşıya gittim ki normalde insan seli olur. Dükkanların çoğu kapalıydı ve içere konuşsan yankı yapacak kadar boştu. Hayat durma noktasına geldi. Avrupada birçok ülkede de benzer durumlar var. Bunun bizim gibi zaten zor durumda olan ekonomiler için ciddi sonuçları olacağı açık. Madem herkese bulaşacak bu kadar maliyeti niye ödüyoruz.
Virüs değil ama bu korku ortamının biraz kasıtlı yapılıyor olabileceği ihtimalini yok sayamıyorum. Ne maksatla yapıldığı konusunda ise net bir sallamasyonum yok (tahmin diyecek kadar bilgiye sahip değilim aslında bu kadar bilgiye sahip olmadan konuşmak da doğru değil ama yapalım sallamak kanımıza işlemiş millet olarak :)
Sanki olası bir ciddi virüs (mesela ölüm oranı 50% olan) için simülasyon yapılıyormuş gibi geliyor bana.
Dünya olarak böyle bir durumda neler yapılabiliyor görmek isteniyormuş gibi.
Böyle yazınca da kendimle çeliştiğimi düşünmeye başladım. Komplo teorilerine mesafeliyim dedim ama bildiğin komplo teorisi salladım.

@Triban Sağlık sektörünün içinde olan birisi olarak bir çok sorunumuz var ama şuan bunun konuşulması gibi bir durum yok. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fahrettin Bey mecliste yaptığı konuşmada kıymetimizi anlatmaya çalıştı umarım cidden kendimizi ve ailemizi tehlikeye atarak verdiğimiz emeklerin karşılığını alırız. Çünkü ben her izole odaya girdiğimde ailemi düşünüyorum. Bu psikoloji anlatılamaz bir şey. Ne yazık ki biz kendimizi evlere kapatamıyoruz.

Madem herkese bulaşacak bu kadar maliyeti niye ödüyoruz.

-Aşı ve ilaçlar için zaman kazanmaya çalışma
-Herkese bulaşacaksa bile yayılımı kontrol altında tutup en dengeli en etkin mücadele etme isteği.Aynı anda 100x kişiye şifa aramak ile x kişiye şifa aramak arasında fark illaki vardır.
-Yapılabilecek en etkin, kontrollü gidişatta halk,ekonomi,umutlar vb daha kolay dengede tutulabilir.Nasıl olsa herkese yayılacak denirse film kopabilir.

@karanbatu Hocam korku iyi bir şeydir. Zaten psikoloji uzmanları korkmuyorum diyen insanların en çok korkan insanlar olduğunu da söylüyorlar aslında her insan korkuyor bu durumdan. Biz millet olarak gözle görmediğimiz şeyden pek korkmuyoruz ki bu çok yanlış bir şey. Bunu engellemenin en basit ve kolay yolu sosyal izolasyondur. Lütfen herkesi evde kalmaya davet edin. Evlenirinizden zaruri ihtiyaçlar dışında çıkmayın herkese de bu uyarıyı yapın. Yapılmayan ülkelerin durumu ortada. Ayrıca nüfusun %50 sini öldürecek bir virüs yapılırsa bunu bu kadar dert etmenize gerek yok çünkü muhtemelen öleceksiniz çünkü minareyi çalan kılıfını hazırlar 😂😂 Bir yandan da olumlu yönlerine bakmak lazım. 21. Yy dayız teknoloji ne hale gelmiş durumda ama insanoğlunun acizliği ortada. Bundan ders alıp benzer olaylarda nasıl davranmamız gerektiğini öğrendiğimizi düşünüyorum.

İtalya’da durum gerçekten felaket, son 24 saatte 427 kişi ölmüş ve toplam ölü sayısı Çin’i geçmiş, çok üzücü gerçekten.

(link)
Ne kadar doğru haber bilemiyorum ama yaşadığım ülkedeki medya organları ölüm sayısının artmasını aspire etmek için ellerinde yeterli malzeme olmadığını ve 65 yaş üzerine öncelik tanımadıkları için olduğunu yazıyor.

• İnanılmaz
Tepkiler: Cemal Ç.
@Triban Sağlık sektörünün içinde olan birisi olarak bir çok sorunumuz var ama şuan bunun konuşulması gibi bir durum yok. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fahrettin Bey mecliste yaptığı konuşmada kıymetimizi anlatmaya çalıştı umarım cidden kendimizi ve ailemizi tehlikeye atarak verdiğimiz emeklerin karşılığını alırız. Çünkü ben her izole odaya girdiğimde ailemi düşünüyorum. Bu psikoloji anlatılamaz bir şey. Ne yazık ki biz kendimizi evlere kapatamıyoruz.
Twetter'e baktım da,bu akşam sağlık çalışanlarını alkışlamışlar filan..Memleket anaokulu gibi..
Vatandaşa 3 bin-5 bin lira maaş veriyorsun,ölümüne çalıştırıyorsun ama sen :booo:
Aklıma gezi olaylarında ters kelepçe yapılan doktorlar geliyor..Neyse,boşverin..

@Triban Hocam siyasetten tamamen uzak olarak durum sağlık bakanlığı tarafından kusursuza yakın yönetiliyor bu konuda bakanından sağlık çalışanına sistem gayet iyi. Herkes daha iyi şartlar altında çalışmak ister ama durum da bu. Yapılan her iyileştirmenin de bizim özverimizi arttıracağı aşikar umarım daha da iyi olur. Şu dönemde olaylardan siyasi çıkar gütmek hem iktidar hem de muhalefet grupları için oldukça yersiz olur. Bu konunun içinde bunun konuşulmasının da yanlış olduğu kanaatindeyim.

@Triban saglikcilar devletin üvey evlatları olmuştur hep. Bi de sahil kenarındaki hastanedeysen eğer uveyden de betersin... Biz Muğla da 1 haziran ile 1 Eylül tarihleri arasında maximum 12 gün izin alabiliyoruz. Rapor aldığın takdirde hakem hastaneye gonderiliyorsun...

• Beğen
Tepkiler: Kızagan
@ali önder bir çok sorunumuz var derken bunları kastediyordum ve farkındayım da lakin burada sağlıkçılar olarak dertlerimizden mi yakınalım 😂😂 Haksızsınız demiyorum diyemem de ama düzelecek inşallah belki bu durum vesile olur

@Triban saglikcilar devletin üvey evlatları olmuştur hep. Bi de sahil kenarındaki hastanedeysen eğer uveyden de betersin... Biz Muğla da 1 haziran ile 1 Eylül tarihleri arasında maximum 12 gün izin alabiliyoruz. Rapor aldığın takdirde hakem hastaneye gonderiliyorsun...

Benim de eşim sağlıkçı. Hastanede çalışıyor. Yıllık izin hakları bazen bir sonraki seneye devrediyor, kullanamadığı için.

Bu akşamki alkış olayı onlara moral oldu ama @Triban

Anaokulu çocuğu gibi sevinmeye ihtiyaçları oluyor bazen insanların.

@tony0694 çok iyimsersin. 20 yıldır bakan görüyorum eskiler haklıymış diyorum. '' gelen gideni aratir''huzurluysan mutluysan daha verimli çalışırsın. Amannnn. Aynen dediğin gibi....

cesaret edip hala bisikletle çıkmayı planlayan var mı 🤔

@MertV damlacık ve temas yoluyla bulaştığı için ben dışarıda yalnız başına bisiklet sürmenin herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum keza ben sürüyorum da

cesaret edip hala bisikletle çıkmayı planlayan var mı 🤔

Belki sokağa çıkma yasağı falan gelir dedim 1 hafta izin aldım. İşyeri çalışıyor pazartesi mecbur işe gidicem. 440 çalışan olan işyerinde insanlarla muhattap olucam. Ne yalan diyeyim tek başıma bisiklete binmek sanırım daha güvenli.

Geri