Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
Arkadaşlar peki 60 ila 85 yaş arasındaki çogunlugun dışarda olmasına ne demeli. Bugun işe giderken gördüm genç yok ortalık yaşlı kaynıyor.
Ne maske ne eldiven gezme derdindeler hala..
Bu böyle devam ettikçe giderek artacak corona vakası. Olan çocuklarımıza olacak.

@okuyucuoptik polis gereksiz yere dışarı çıktıklarını düşündüğü yaşlıları karakola çekip ifadelerini almalı, ilk olarak neden dışarıda bulunduklarını sormalı, sinir bozucu, yok yani ne bu ne, çoluk çocuk mu bakıyon, iş mi arıyon, mal mı getirip götürüyon, ne gereksiz insanlar ya!

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Reyiz paket açıkladı; zincir kurumsal firmaların çalışanlarını düşündüğü akıllarına geldi mağazalarını kapatacaklarını açıkladılar.Canum canum ne kadar da sempatik.:snzdglsn:

@okuyucuoptik polis gereksiz yere dışarı çıktıklarını düşündüğü yaşlıları karakola çekip ifadelerini almalı, ilk olarak neden dışarıda bulunduklarını sormalı, sinir bozucu
Fransa'da şu anda bu yöntem uygulanıyor. Yaşlı, genç, çocuk, yetişkin ayırt etmeden soruyorlar. Kaderin cilvesi o kadar jandarmaya, polise denk geldim bugün ama bana sormadılar. Gezinin sonuna doğru bir polis "bisiklet sürmek yasak, evine git" dedi ya etrafta gezinenler vardı 😒.

Ben doktora inanıyorum :(

@Cemal Ç. Fotoğraflarınızı gördük kardeşim, bugün şehir Fatihi olmuşsun, temkini elden bırakma, olayı sadece sağlıklı sürüş olarak algılama, dünyanın her yerinde güvenlik önlemleri sadece virüs yüzünden alınmıyor, yağmacı ve çapulcular için böyle zamanlar fırsat günleri. Çakallar sürü halinde iş başındalar ve nereden çıkacaklarıda belli olmuyor.

Anladın işte daa kaygılanmayalım.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Adamlar anket yapmışlar 184 hattı diye şaka gibi.

Vaka sayılarının doğruluğuna inanmıyorum. Gerçek sayıları ilk başta açıklasalar neden tedbirleri daha erken almadınız denilebilirdi. Şimdi vakalar çıkmadan ve yayılmadan önce tedbirlerimizi almıştık diyorlar. İlk başta tahlilleri sadece hıfzısıhada yapıyorlardı şu andada sadece belli merkezlerde yapılıyor dolayısı ile açıklanacak sayılar kontrol altında. Onun için aslında ilk açıkladıklatı vakaların hangi şehirde olduğunu da açıklamadılar. Bunun kişisel bilgi ile ne alakası vardı şahsı açıklamıyorsun ki. Halbuki çıkan vakanın gps verilerine kadar açıklayan ülkeler var ki insanlar o bölgeye gitmesin. Bizde şu kadar vaka var ve A şehrinde dense başka bir şehirde tespit edilen vaka için sağlık çalışanları veta hasta yakınları bizim hastamız niye listede yok diyebilirdi. Elde edilmek istenen şu biz güçlü bir şekilde mücadele ettik. Başarılıyız sonuçta çıkan hastalar şu tarihlerde çıktı önlemlerimizi almıştık ölen vaka sayımızda onun için az oldu vs vs. (Ölen sayısının tespiti de muhtemel bu şekilde olacaktır) Muhtemeldir ki 10 gün sonra açıklanacak hasta ve ölüm sayısı bile şu andan bellidir. Halbuki hepimiz görüyoruz ki umreden gelenleri karantinaya bile alamadılar. Türkiyenin her tarafına dağıldı bunlar. Karantinadan adam kaçırdılar. Okulları tatil etmekte geciktiler ve önlem alıyorum derken muhtemel mikrop bulaşmış üniversite öğrencilerini de Türkiyenin her tarafına dağıttılar

Son düzenleme:
filmlerdeki gibi sınırlar kapatılıp testi negatif çıkanlara güvenli bölge oluşturulsa ak kara daha çabuk ayrılır ama bu ülkede 14 milletvekili kıbrslının kızı tcdd müdürü haber muhabiri popçusu.... olduğu sürece o bölgelerede tanıdıkla hastalıklı sokulur. umut ediyorum ki ev hapsi zorunlu hale gelmez gelse de bu bilinçli kesim için olmaz

Sayın @abidin3714 gönderi sayısal olarak doğruları veriyor ama bu hastalığı yakalamamız lazım bence. Yakalamalıyız ki ileride bir gün vücudumuz buna sağlam durabilsin. Tamam bir çok yönden tehlikeli olduğunu biliyorum ancak bu mikroba alışmalıyız. Vücudumuz alışmalı.

Geri