@Triban Dostum mesajlarınızı tekrardan okudum, haksızlık mı ettim diye.
Dikkatinizi çekmek istediğim konu şu;
Paylaştığınız haberlerin (dikkat edin bilgi demiyorum, yani doğrulanmış ve kesin olmayan) altına-arkasına o habere karşılık kendi yorumunuzu yazıyorsunuz;
işte bu yorumlarınız yüzünden; mesela Türkiye yi mahvedecekler, İran a italya ya döneceğiz gibi. Eminim mesajlarınızı okuyan herkes bu farkı görüyordur..
Daha önce mesaj-yorum yazdığım bir çok arkadaş, doğru veya yanlış da olsam bu şekilde yanıt vermezdi.
Siz bana panik dediniz o zaman bende size rahat dedim diyorsunuz yani illa da misilleme mi amaç.
Neyse sizle benim burada gereksiz yazışmamız önemli değil. Mutlaka lüzum görürseniz cevap yazın tabii ama benim için bitmiştir.
Umre'den dönen birisi ölmüş,gurbetçi bir aile çocuğunu hastaneden kaçırmış ya da umreden dönen iki kişi karantinadan kaçmış..Bunlar doğru haber değil mi yani?!
Umreden dönen kişinin virüs yüzünden öldüğü söylenmedi ama bu zamanda,bu ölümün olması,düşünmemiz için yeterli değil mi?Düşünmeyelim mi,bu kişinin neden öldüğünü sorgulamayalım mı?
Sevgili çetin,ben
pesimistim..Her konuya ''kötümser-olumsuz'' yaklaşırım..Bu bakımdan size ve birilerine
itici gelebilirim..Panik halinde gelebilirim ama değilim..
Panik olması gereken Türkiye ama Türkiye gayet rahat..
Konudaki eski mesajlara bakın..
''Türkler de bir gen var,o gen yüzünden bize bir şey olmaz'' dediler..Ne oldu?!
''Türk toplumu çok temizdir,bu bakımdan rahat olun'' dediler..Ne oldu?!
Ben ne demişim?
''Bu virüs Türkiye'ye gelecek..''
Tabi kimseye sesimizi duyuramadık..Azınlığız ya..İnsanlar genelde çoğunluktan yana olurlar ya..!
Şimdi dediğimde şu..
''Ben bu toplumu biliyorsam eğer,bu virüs bizim canımızı çok yakacak..''
En az İtalya gibi olacağız..Bu bir panik mesajı değil..Bir
ÖNGÖRÜ..Yanılabilirim ama yanılmayabilirim de..Yanılırsam pek bir şey kaybetmeyiz ama bu düşüncede olursak önlemlerimizi alırız..Yanılmıyorsam,belki bir daha görüşemeyebiliriz..!
Devleti yöneten insanlar,benim gibi pesimist olmak zorundalar ama böyle insanlar değiller işte..
Tv'deki evlilik programlarına kadar müdahale eden ve bu programları bile yasaklayan bu insanlar,bugün camilerin açık kalmasına,futbol maçlarının oynanmasına,avmlerin açık kalmasına izin veriyorlar..
Dediğim gibi,benim açımdan sıkıntı yok,kendiniz bilirsiniz..