Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

@Triban parası karşılığı gen testi yapan doktordan bahsediyorsun sanırım.

Scudo
Arkadaşlar beni boşverin,ortalık karışıyor iyice o_O

Düzce'de korona virüsü belirtisi görülen kızını hastaneden kaçıran adama polis müdahale etti. Baba, kızını "bir anlık panikle" hastaneden kaçırdığını söyledi. Düzce Valiliği bir açıklama yayınladı.
(link)
Valilik ''virüs yok'' demiş..Çocukta 5 yaşında..!
Gurbetçiler,yabancı turistler ve umreciler,Türkiye'yi mahvedecekler..

@Triban Biraz panik seziyorum sizde. Durum kötü bile olsa panik değil mantıklı ve sakin olmak gerekir.
Öyle Türkiye yi mahvedecekler falan olmadı yani
Mahvetmeyecekler mi?
Virüsü Türkiye'ye dışarıdan bu insanlar(gurbetçiler-turistler-umreciler) getirmedi mi,getirmeyecek mi?
Türkiye'ye bu virüsün bulaşması,zaten her anlamda ''zor'' durumda olan Türkiye'yi mahvetmez mi?
Ben ''panik'' değilim de,siz çok ''rahat'' gibisiniz sevgili Çetin..

Devletin corona virüsünün yayılmasını engellemek için vereceği en iyi karar futbol maçlarının TRT de şifresiz verilmesi olurdu.böylece kimse cafelere gitmez kalabalığa karışmaz.bein tv de zararını karşılamak için gelecek sezonu bedava alırdı.

Devletin corana virüsün yayılmasını engellemek için vereceği ikinci en iyi karar;namüslüm ülkeler araştırıp aşıyı buldukları zaman aşının üretim aşamasında hangi hayvanın rol aldığına bakılmaksızın aşı yaptırılmasını mecbur tutmak olacaktır.ben aşıya karşıyım ailemde kimseye yaptırtmam diyenlerin mahkemeye başvurup aşı yapılmasını engellemesine ve mahkeme sonuçlanıncaya kadar zaman kaybı yaşanmasına engel olunmalıdır.

• Hahaha
Tepkiler: Road_Runner
@Triban Dostum şu başlığa yazdığım 2 mesajdan (biri şaka idi zaten) 2. si yukarıdakiydi ve şu satırlarımdan gereksiz rahat olduğumu nasıl çıkardınız pes yani

Durum kötü bile olsa panik değil mantıklı ve sakin olmak gerekir. diye yazmıştım sadece

Kıyametten teaser mi izliyoruz arkadaş durum ne hale geldi. Deprem, savaş, virüs, gök taşı, çekirge sürüsü bir sonraki be olarak acaba ? Virüsün ilk ortaya çıktığı bölgenin çevresindeki şehirlerde neredeyse aktif hasta sayısı yok seviyelere çektiler gibi görünüyor. Şimdi grip gibi yaza etkisizleşiyor diyelim peki bir sonraki kışa ne olacak yine aynı ölçüde tekrarlanacak mı yoksa daha şiddetli veya pasif mi olacak?

Belçikalı bilim adamları antikor geliştirmişler. Testler olumlu çıkmış.
Link atmayı beceremiyorum google dan bakabilirsiniz konuya
bahsettiğiniz link
(link)

Dosyalar

• covid-19.JPG
    covid-19.JPG
    250,9 KB · Okunma: 17
  • china.JPG
    china.JPG
    96,2 KB · Okunma: 17
Son düzenleme:
Maçlar seyircisiz oynansın derler, giderler uzaktan toplanıp izlerler yine.
(link)

Kalabalık yerlerden uzak durun derler, mağaza açılışında izdiham yaşanır.
(link)

Yani hükümet ne yaparsa yapsın, insanlar bencil, cahil olduktan sonra bu virüs deli gibi yayılacak. Böyle gerizekalılar olduğu sürece ohal ilan edilip sokağa çıkma yasağı uygulanmadıkça yayılacak. Yani kafaya bakın, bu ne umursamazlıktır, kendini düşünmüyorsun bre dangalak toplumu düşün bari.

@Triban Dostum şu başlığa yazdığım 2 mesajdan (biri şaka idi zaten) 2. si yukarıdakiydi ve şu satırlarımdan gereksiz rahat olduğumu nasıl çıkardınız pes yani

Durum kötü bile olsa panik değil mantıklı ve sakin olmak gerekir. diye yazmıştım sadece
Sadece ''bilgi'' paylaştığım için beni ''panik'' olmakla yaftaladığınız için,ben de sizi ''rahat'' olarak gördüm,hepsi bu:)

Umreden döndükten sonra karantinaya alınan 2 kişi kaçmaya çalışırken yakalandı
(link)
Türkiye,İran'a/İtalya'ya dönecek..

Belçikalı bilim adamları antikor geliştirmişler. Testler olumlu çıkmış.
Link atmayı beceremiyorum google dan bakabilirsiniz konuya

@Triban Dostum mesajlarınızı tekrardan okudum, haksızlık mı ettim diye.

Dikkatinizi çekmek istediğim konu şu;

Paylaştığınız haberlerin (dikkat edin bilgi demiyorum, yani doğrulanmış ve kesin olmayan) altına-arkasına o habere karşılık kendi yorumunuzu yazıyorsunuz;

işte bu yorumlarınız yüzünden; mesela Türkiye yi mahvedecekler, İran a italya ya döneceğiz gibi. Eminim mesajlarınızı okuyan herkes bu farkı görüyordur..

Daha önce mesaj-yorum yazdığım bir çok arkadaş, doğru veya yanlış da olsam bu şekilde yanıt vermezdi.

Siz bana panik dediniz o zaman bende size rahat dedim diyorsunuz yani illa da misilleme mi amaç.
Neyse sizle benim burada gereksiz yazışmamız önemli değil. Mutlaka lüzum görürseniz cevap yazın tabii ama benim için bitmiştir.

@Triban Dostum mesajlarınızı tekrardan okudum, haksızlık mı ettim diye.

Dikkatinizi çekmek istediğim konu şu;

Paylaştığınız haberlerin (dikkat edin bilgi demiyorum, yani doğrulanmış ve kesin olmayan) altına-arkasına o habere karşılık kendi yorumunuzu yazıyorsunuz;

işte bu yorumlarınız yüzünden; mesela Türkiye yi mahvedecekler, İran a italya ya döneceğiz gibi. Eminim mesajlarınızı okuyan herkes bu farkı görüyordur..

Daha önce mesaj-yorum yazdığım bir çok arkadaş, doğru veya yanlış da olsam bu şekilde yanıt vermezdi.

Siz bana panik dediniz o zaman bende size rahat dedim diyorsunuz yani illa da misilleme mi amaç.
Neyse sizle benim burada gereksiz yazışmamız önemli değil. Mutlaka lüzum görürseniz cevap yazın tabii ama benim için bitmiştir.
Umre'den dönen birisi ölmüş,gurbetçi bir aile çocuğunu hastaneden kaçırmış ya da umreden dönen iki kişi karantinadan kaçmış..Bunlar doğru haber değil mi yani?!

Umreden dönen kişinin virüs yüzünden öldüğü söylenmedi ama bu zamanda,bu ölümün olması,düşünmemiz için yeterli değil mi?Düşünmeyelim mi,bu kişinin neden öldüğünü sorgulamayalım mı?

Sevgili çetin,ben pesimistim..Her konuya ''kötümser-olumsuz'' yaklaşırım..Bu bakımdan size ve birilerine itici gelebilirim..Panik halinde gelebilirim ama değilim..Panik olması gereken Türkiye ama Türkiye gayet rahat..

Konudaki eski mesajlara bakın..
''Türkler de bir gen var,o gen yüzünden bize bir şey olmaz'' dediler..Ne oldu?!
''Türk toplumu çok temizdir,bu bakımdan rahat olun'' dediler..Ne oldu?!
Ben ne demişim?
''Bu virüs Türkiye'ye gelecek..''
Tabi kimseye sesimizi duyuramadık..Azınlığız ya..İnsanlar genelde çoğunluktan yana olurlar ya..!
Şimdi dediğimde şu..''Ben bu toplumu biliyorsam eğer,bu virüs bizim canımızı çok yakacak..''
En az İtalya gibi olacağız..Bu bir panik mesajı değil..Bir ÖNGÖRÜ..Yanılabilirim ama yanılmayabilirim de..Yanılırsam pek bir şey kaybetmeyiz ama bu düşüncede olursak önlemlerimizi alırız..Yanılmıyorsam,belki bir daha görüşemeyebiliriz..!

Devleti yöneten insanlar,benim gibi pesimist olmak zorundalar ama böyle insanlar değiller işte..
Tv'deki evlilik programlarına kadar müdahale eden ve bu programları bile yasaklayan bu insanlar,bugün camilerin açık kalmasına,futbol maçlarının oynanmasına,avmlerin açık kalmasına izin veriyorlar..
Dediğim gibi,benim açımdan sıkıntı yok,kendiniz bilirsiniz..

Üniversite öğrencilerinin evlerine dönmelerini ve İstanbul ahalisinin tatili fırsat bilip kıyılara akın etmesini de atlamayalım. Bir de bu umreci vatandaşların bir haftadır zaten TR içine kontrolsüz dağıldığı söyleniyor ki, amanınnnnn...

Arkadaşlar havalimanlarında kontrolsüz dağılma diye bir tabir zor. Ha kuluçka dönemidir bilemezler o ayrı birşey. Gerek umre gerek dış hat gelişlerde her türlü sağlık taraması yapılıyor.

Konu bahsi burda çok geçmedi ama yıllar önce domuz gribi baş gösterdiğinde belki dünyada en iyi sağlık taraması yine Ülkemiz havalimanlarında yapıldı.

Yurtdışından gelen her vatandaşımızın 14 günlük kendi kendine karantina kuralını uygulamasını beklemek...:acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:

• Hahaha
Tepkiler: Road_Runner
Şimdi arkadaşlar, kendime göre aklıma gelen bir durum yazacağım ama kimseyi telaşlandırmak istemem;

Şu anda ülkeye yurtdışından çok sayıda insan giriyor değil mi evet (Nereden geldiği ayrı konu ama asıl mevzuu başka)

Bu gelen kimseler (Türk vatandaşı, turist vs. fark etmez) virüsü yeni almış ama henüz belirti göstermemiş ve/veya zaten bağışıklığı kuvvetli hastalanmayacak olabilir mi evet olabilir.

Peki yurt dışından her ülkeye giriş yapan kişi teste tabii tutulup virüs taşıyabileceği yerlerinden örnek alınıyor mu ? Bilen var ise yazsın,
Bu örnekler ülkede bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda olan laboratuarlara gönderilip sonuç alınmadan kişinin durumu bilinebiliyor mu ? Hayır

Peki bu durumda bu kişi karantinada tutuluyor mu Hayır, Bu kişilerin tamamının karantinada tutulabileceği kadar donatılmış karantina noktası ve sağlık personeli var mı Hayır.

O zaman bu kişiler tutulmuyor ise sonuc belli olana kadar istedikleri gibi ülkenin her yerinde dolaşabiliyorlar mı Evet,

Öyle ise bu arada daha bir çok kişiye bulaştırabilirler mi Evet..

Yukarıda yazdıklarımda yanılıyor olmayı yada atladığım bir nokta olmasını çok isterim, lütfen bilgisi/deneyimi olan yazsın.

• İnanılmaz
Tepkiler: Hami Bulut
Bu konuyla hala dalga geçip aklı sıra eğlenen insanlar var. Tuhaf gerçekten.

Arkadaşlar bu konuyla ilgili “goy goy” yapmak istiyorsanız “Corona Virüsü Goy Goy” diye bir başlık açıp orada devam edebilirsiniz. Konu içinde ikili atışmalara lütfen bir son veriniz, özelde kozlarınızı paylaşıp, karşılıklı had bildirerek ahkam da kesebilirsiniz, ama lütfen özelde, gereksiz yere konuyu meşgul etmeyiniz!

Yaşadığımız olayın ve konunun ciddiyetine binaen “konu dışı” her içeriğe artık müdahale edilecektir, iyi forumlar.

@Çetin ŞAHİNÖZ hocam yazdıklarınızda haklısınız. Gelen yolcularda sadece sağlık taraması yapılıyor. Ateşi çıkarsa ambulansla hastaneye sevki sağlanıyor. Yani ateşli kişi elini sallayarak gidemiyor. Hastane sonrası işlemleri bilmiyorum.

İç hatlardaki uygulama hasta ibrazı ile oluyor. Kişi söyleyecek o şekilde . Söylediklerim havalimanları için gördüğüm yapılan uygulamalar. Otobus, minübüs, feribot, metro uygulamaları nasıl yapılıyor bilmiyorum.

Geri