Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Ben yine kendi kendime yazayım biraz..:)

Sorun aslında VİRÜS değil,sorun KÜRESELLEŞME..
Bu kadar içiçe geçmiş bir Dünya'da,bu tip virüslerin görülmesi gayet normal..
Şu an Dünya'nın virüs bağlamında en rahat toplumları,kendilerini Dünya'dan izole etmiş,çok küçük bir alanda yaşayan ''ilkel'' dediğimiz toplumlarıdır..
Bugün maddi anlamda milyarlara/trilyonlara bulanmış insanların,bu virüsten korktukları için insanların ellerini bile sıkmaktan imtina ettiklerine şahit oluyoruz..
Ne kadar ''garip'' bir Dünya böyle..
Aileleri dışında,nerdeyse hiç bir şeyleri olmayan ilkel insanlar mutlular/rahatlar ama diğer tarafta,küreselleşmeden nasibini almış ve birçok şeye sahip milyarlarca insan ''panik'' halindeler..

Bir ara forumda ''köprü demek,bana göre terör demektir..Her insan doğduğu topraklarda yaşamalı ve orada ölmelidir'' demiştim ve bana birkaç kişi tepki göstermişti..Bu kişiler bugün bimden tuvalet kağıdı,kolonya almaya gidiyorlardır..!

Şu anda,toplumlar arasında köprü kuran en önemli araç nedir?Havaalanları..
Virüs nereden geldi Türkiye'ye?Havaalanından..!

Scudo
@Emre Yönlüer (link), (link), (link), (link) kaynak: (link)
Hem marketlere hücum eden,hem de ürünlerin fiyatlarını arttıranlara kızmamak/şaşırmamak lazım..
Önümüzde İTALYA örneği var..İtalya bir anda kaosu yaşadı/yaşıyor..
Haliyle insanların endişelenmesi ve endişelenen insanların talepleri karşısında fiyatların arttırılması gayet normal..

Nüfus azaltma projesi işte .

Nüfusu 500 Milyondan az tutun.

Birkaç gündür ağır bir grip geçiriyorum. Bilmiyorum adı her neyse artık. Hastalık döneminde aşırı duygusallaştım aklıma mariokaldatoya haksızca yazdıklarım geldi. Gözlerim buğulandı. Sarılıp ondan özür dilemek istiyorum. Onun elini sımsıkı sıkmak istiyorum. Yüzüne karşı kaldato hoohhhh hoohhhh hoohhhhh af et beni demek istiyorum. Hastalık sona ermeden bulup getirin bana. Parası her neyse vereyim.
Geçmiş olsun. Sarilamam oh bebek kimseye darilamam
Buyur ikram ediverem
received_201996384342714.jpeg

(link)
Gripten olen binde bir , coronadan olen yuzde 2 denmis. Yuzde bir ve alti diyen de var.

Twetter çok hareketli..Trendyol diye bir sitede makarnayı 15 tl'ye satıyorlarmış..Millet delirmiş..Şuraya şikayet edelim filan..
Yahu,hiç mi arz talep diye bir şey duymadınız ya da serbest piyasa..!
Oradan makarna alma,bu kadar basit..Zorla sana makarna mı satıyorlar?Yooo..

Bugün mağazada sattıklarım
-Maske
-Muayene eldiveni
-Sıvı sabunluk
-Boş sprey kutusu
-Sıvı sabun
-Kolonya

hiçbirinden kalmadı.

Allah var haklarını yemeyelim , hükümet elinden geldiği kadar virüsle mücadele etmeye çalışıyor.Ama medya tekellerinde olunca insanın medyaya, haberlere güvenesi de kalmıyor.Medya özgürlüğü ,tarafsızlık,yürütmenin medyayı kuşatmaması ,medyayı tekeline almaması ne kadar da değerliymiş, değil mi?

crn.JPG
italya da bugün 200 kişi ölmüş
Bi de bu virüs yazın geçmeyecekmiş , yazın da devam edecekmiş. Trumpa inanmayın.

Kolonya alternatifi olarak İZOPROPİL alkol kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
Covid-19 virüsünün bize öğrettiği en önemli şey:

1. Liberal kapitalist toplumlar olağanüstü durumlarda hızlı örgütlenemedikleri için başarılı olamıyorlar. Örnek İtalya! Yayılmayı engellemek için hiçbir şey yapamıyorlar. Cenazeleri bile tespit edip kaldırma konusunda acizler! Bütün ülkeyi karantina altına almak zorunda kaldılar. Zira bencil bireyci İtalyanları hiçbir şekilde durduramıyorlar.

2. Sosyalist toplumlar disiplinli bir hayat tarzını benimsemiş toplumcu bireylerin inisiyatif almasıyla hızla örgütlenip mücadelede en kısa sürede başarıya ulaşıyorlar. Örnek Çin! Virüs tanımlandığı andan itibaren ordu düzeyinde müdahalede bulunuldu. Derhâl karantina kararı alındı. Alınan sıkı tedbirler sıkıyönetimden ağır şartlarda uygulandı. ÇKP gönüllüsü sağlıkçılar ölümü göze alarak ülkenin dört bir yanından virüsün merkez üssüne akın etti. Süreç içinde en çok kayıp verenler bu ÇKP gönüllüleri oldu. Bugün itibariyle virüsü kontrol altına aldılar.

Demek ki neymiş?

1. "Daha fazla insanın hayatta kalması için kendini feda eden bilinçli sosyalist toplumcuların yönettiği ülkelerde en zor koşullar bile mücadele azmini kıramaz, başarıyı engelleyemez! Toplumculuk, özgürleştirir."

2. "Bireycilik bataklığında boğulan kapitalist toplumlar en basit önlemleri alma noktasında dahi hızla örgütlenemedikleri için büyük kayıplar verirler. Bireycilik, köleleştirir! "

Biz Orhan Kemâl okuyarak öğrendik toplumculuğu. "İnsan, insan için canını verebilimeli. Yoksa kalabalık etmemeli dünyamızda." (Bereketli Topraklar Üzerinde) Çin'den de öğreneceğimiz çok şey var.

Biz Orhan Kemâl okuyarak öğrendik toplumculuğu. "İnsan, insan için canını verebilimeli. Yoksa kalabalık etmemeli dünyamızda." (Bereketli Topraklar Üzerinde) Çin'den de öğreneceğimiz çok şey var.

Kendinizi veya çocuğunuzu, toplama kampından hallice bir Foxconn fabrikasında, fabrikada yatıp kalktığınız, fabrika sınırlarını terketmenizin yasak olduğu, günde 12 saat çalışmak zorunda olduğunuz, çalışırken başınızı sağa-sola çevirmenin, yanınızda çalışan arkadaşınızla konuşmanın yasak olduğu, tuvalete bile izin alarak gidebildiğiniz bir işçi olarak hayal edin ve daha sonra "Çin'den öğreneceğimiz çok şey var" fikrinizi bir kez daha gözden geçirin.

Kendinizi veya çocuğunuzu, toplama kampından hallice bir Foxconn fabrikasında, fabrikada yatıp kalktığınız, fabrika sınırlarını terketmenizin yasak olduğu, günde 12 saat çalışmak zorunda olduğunuz, çalışırken başınızı sağa-sola çevirmenin, yanınızda çalışan arkadaşınızla konuşmanın yasak olduğu, tuvalete bile izin alarak gidebildiğiniz bir işçi olarak hayal edin ve daha sonra "Çin'den öğreneceğimiz çok şey var" fikrinizi bir kez daha gözden geçirin.

Her şeyi Çin'den öğreneceğiz demedim fakat. Onların da bizden öğreneceği çok şey var.

1. Liberal kapitalist toplumlar olağanüstü durumlarda hızlı örgütlenemedikleri için başarılı olamıyorlar. Örnek İtalya! Yayılmayı engellemek için hiçbir şey yapamıyorlar. Cenazeleri bile tespit edip kaldırma konusunda acizler! Bütün ülkeyi karantina altına almak zorunda kaldılar. Zira bencil bireyci İtalyanları hiçbir şekilde durduramıyorlar.

İtalya, özel sektör eliyle büyüyen gelişen bir ülkedir.Özel sektörü olmasa İtalya bildiğin sıfırdır.İtalyan hükümetleri, devlet yönetimleri her daim kaos içinde olan basiretsiz yönetimlerdir.İtalya yönetimlerinin vasat olduğu zaten bilinen bir gerçek.Liberal kapitalistleri eleştirecekseniz son verilecek örnek İtalya olsa gerek.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Stoklar eriyor, kolonya fiyatları 1.5 ila 2.5 kat artmış. Stoklar bitince stokçuluk yapanlar, fiyatları 5 ila 10 kata kadar çekeceklerdir. Gün onların günü. Ekonomide virüs ile beraber 3.4milyar dolar yabancı yatırımcı tarafında yurt dışına çıkarılmış yıl başından bu yana. Bazı tedarik zincirleri kırıldı, diğerleri kapıda. Özetle, bir virüs, bir ordunun yapamadığını, eğer bir çözüm bulunmaz ise çok kısa sürede yapacak gibi.

2. Sosyalist toplumlar disiplinli bir hayat tarzını benimsemiş toplumcu bireylerin inisiyatif almasıyla hızla örgütlenip mücadelede en kısa sürede başarıya ulaşıyorlar. Örnek Çin! Virüs tanımlandığı andan itibaren ordu düzeyinde müdahalede bulunuldu. Derhâl karantina kararı alındı. Alınan sıkı tedbirler sıkıyönetimden ağır şartlarda uygulandı. ÇKP gönüllüsü sağlıkçılar ölümü göze alarak ülkenin dört bir yanından virüsün merkez üssüne akın etti. Süreç içinde en çok kayıp verenler bu ÇKP gönüllüleri oldu. Bugün itibariyle virüsü kontrol altına aldılar.

Çin'i "sosyalist toplum" olarak tanımlıyorsanız, ya Çin'i bilmiyorsunuz ya da sosyalizmi...

Ne dediğimin anlaşılması için birkaç basit bilgi vereyim:
Çin'in en zengin adamı, Almanya'nın en zengininden daha zengin.
Dünya Bankası'nın hesapladığı Gini indeksine göre Avrupa'da gelir dağılımı Çin'den daha bozuk sadece 1 ülke var: Türkiye
Çin'de sağlık harcamalarının üçte birinden fazlasını vatandaşın cebinden ödediği tutar oluşturuyor (bu oran, Türkiye, Almanya, İngiltere gibi ülkelerde %15 civarında, yani Çin'in yarısından az)

Ünlü çığırtkan Cicero kimisi filozof der o tarafını pek beğenmem toplumların açlıktan ziyade ahlaksızlıkliktan yok olduğunu söyler.

Çine gelince Çinliler pusulayı,barutu, matbaayı batılılar dan önce keşf ve icat ettikleri halde geliştirememişlerdir. Yani Çin köklü bir medeniyete sahip .Elbette büyük bir belanın defi için aç pare ve tek başlarına mücadele ettiler. Başarılı oldular mı kısmi olarak evet. Ne kadar can yittiğinin hesabını devlet bile bilmez. Çünkü her türlü barbarlık olduğu aşikar.

İnşallah ahlâkî ve insani vasıflarımızdan , onurumuzdan bir eksilme olmadan şeffaf bir şekilde bu uğursuz illetle mücadele etmeyi kendimize vazife ederiz. Kıyamet arefesinde daha nice illetler çıkacak. Alışıriz , alışırsınız, alıştırırlar.

Amerika,Rusya ,Suriye ,Israil v.b. ulkelerin destekledigi teror orgutleri masum binlerce insani bombalarla öldürürken dunya halkinin kılı kipirdamiyordu. Şimdi gorunmez bir virus herkesi olume yaklastirinca (zenginler ve kodamanlar dahil) ne diyeyim? İlahi bir ikaz degilde nedir?
Ölumu hep başkasina yakiştirmamak lazim.
Ölum hep kapimizda ama hastalik, ama kaza , ama bomba. Allah hayirlisini versin.

italya başbakanı eczaneler ve gıda mağazaları dışında tüm dükkanların kapatılmasını emrettiği konuşuluyor, bu durum eğer gerçek ise küresel olarak çok ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kalacağımızda kesindir.

Geri