Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
Yök, Üniversitelerdeki Corona Virüsü durumunu değerlendirmek üzere 207 Üniversitenin Rektörünü Ankaraya saat18:00de acil olarak toplantiya çağırdı.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Boğazınıza propolis damlatıp üzerine ılık su içmenizi öneririm.Bende de faranjit var boğazlarım kötüleşti mi yapıyorum aynısını,rahatlatıyor. :harika:

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Sayın bisikletçiler şimdi eğlence zamanı değil. Çünkü şu anda durum çok kritik ve Türkiye'de nerelere yayıldı, kaç kişiye bulaştı veya bulaşacak henüz bilmiyoruz. Resmen arada sıkıştık kaldık. Bu başlıkta Wuhan çıkışlı Corona virüsüyle ilgili paylaşım ve tartışma olursa daha iyi olur çünkü sitece takip ediyoruz. Ayrıca, şu Belçika'da elini tükürükleyip oraya buraya süren adam neyin kafasını yaşıyor anlamadım.

Sayın bisikletçiler şimdi eğlence zamanı değil. Çünkü şu anda durum çok kritik ve Türkiye'de nerelere yayıldı, kaç kişiye bulaştı veya bulaşacak henüz bilmiyoruz. Resmen arada sıkıştık kaldık. Bu başlıkta Wuhan çıkışlı Corona virüsüyle ilgili paylaşım ve tartışma olursa daha iyi olur çünkü sitece takip ediyoruz. Ayrıca, şu Belçika'da elini tükürükleyip oraya buraya süren adam neyin kafasını yaşıyor anlamadım.
Aynı tür hareketler yapan adamlar Çin tarafında da çıktı. Bana bulaştı, ben öleceğim. O zaman herkes ölsün kafası. Ruh hastası bencil tipler işte.

Aynı tür hareketler yapan adamlar Çin tarafında da çıktı. Bana bulaştı, ben öleceğim. O zaman herkes ölsün kafası. Ruh hastası bencil tipler işte.

Ruh hastası kafayı yemişler. Buna bir isim daha konulabilir. Ben mutlu değilim sen de olma. Ben yapamıyorum sen de yapma kafası çomar kafasıdır.

Bir de şöyle bir şey var:
(link)

Önce:
(link)

Sonra:
(link)

Pes gerçekten.

@MuratHan hocam ne ilk ne de son " false flag" olacaktır. Hem savaşta hem barışta hastalıkta , sanatta , sağlıkta , modada, vb............ sürekli bir oraya bir buraya güdülen dünya nüfusu var.
Genel olarak vucud direncini yüksek tutmak lazım. Yeterli ve kaliteli uyku, gıda,dinlenme,ısınmaya dikkat edelim.
Bir de şunu merak ediyorum. Haberler ya fazla detaylı ya eksik bilgi içeriyor. Ölenler kaç yaşında, kaç gün hastalık geçirdi, hangi tedaviler uygulandı? belli degil.
Ama basliklar soyle: 10 kişi öldü, hızla yayılıyor, korkunç salgın ...........

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MuratHan
Türkiye,çok ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor..Bu süreçte Türkiye'nin her türlü paraya kapılarını açması gayet doğal..
Türkiye'nin geçen sene 34 milyar dolar turizm geliri olmuş..Turizm,üretmeyi bırakmış bu toplumu adeta ayakta tutan bir sektör..Bu virüs yüzünden turizmin etkilenmesi ve Türkiye'nin bu gelirden mahrum kalması,tam da bu kriz zamanında Türkiye'yi çökertir..Bu bir diz çökme değil,yeri öpme olur..
Haliyle Avrupa'dan milyar dolarlar gelecek diye,virüs bulaşmış bir Türk'ün olduğunun açıklanması bir yandan gayet rasyonel ama diğer taraftan,Türk turizminin bu virüs yüzünden çok ciddi bir darbe yiyeceği de aşikar..

12 milyar gelecek diye,34 milyarlık bir sektörü (Türkiye'yi) çökertelim mi?
Eğer gerçekten bu yardım yüzünden,dün gece açıklama yapıldı ise,turizm düşünülmedi mi acaba?

Bana şu anda Türkiye'nin yönetimini verseler,zaten Dünya'daki gelişmeler yüzünden sekteye uğrayan Türk turizmini tam anlamıyla çökertmemek adına,bu virüs bulaşmış kişiyi basına açıkla(ya)mazdım..Sansür uygulardım yani..

Şu anda Türkiye'yi yönetenler İNANILMAZ zor durumdalar..

Şu yukarıda alıntıladığım kısmı geçen perşembe gece 3 te yazmıştım. Hala gram iyileşemedim, daha da kötüleştim aksine. Bu arada 3 farklı doktora gittim, bir tanesi bronşit tanısı koydu, diğerleri başından savdı.

Şuan 2 gün oldu tam uyumayalı, geniz akıntım, öksürüğüm hiçbir şekilde ne uyutuyor, ne oturabiliyorum yerimde. Boğuluyorum başımı yastığa koyduğum anda. Boğazlarım desem onlar da şipşiş.

Şimdi yine geldim bir hastaneye, bakalım bunlar ne diyecek. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Yani şuan korona vs bir şey değilim, olma ihtimalim yüksek çalıştığım bölgelerden dolayı ancak belirtiler alakasız. Taşıyıcı olmaktan daha çok korkuyorum ama :(
Bende de var aynısı, belirtiler tıpatıp aynı hem de. 5 gündür uyku uyuyamıyorum. Dediğiniz gibi corona belirtisi değil ama çok fena bişey. İlk defa böyle oldum.

Az once tv de doktor soyledi, dunya nufusunun yuzde 40ina bulasacakmis. Ona gore onumuzdeki yilin programini yapin.

Az once tv de doktor soyledi, dunya nufusunun yuzde 40ina bulasacakmis. Ona gore onumuzdeki yilin programini yapin.
Küsuratlı sayı verseydi inanmazdık da napak buna inanak mı?

• Beğen
Tepkiler: halil halil
  • Üzgün
Tepkiler: specific
Dünya sağlık örgütü "pandemi"ilan etmiş:
Pandemi: Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara (epidemi) verilen genel addır. (Wikipedia)

Pandemic: neredeyse kontrolden çıkmak üzere ve çok yayılmış olan salgın hastalık (Tureng sözlük)

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve sccetin
Geri