Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Şu açıdan da bakmak lazım. Alınması gereken önlemler alınıyor uyarılar yapılıyor sınırlar gerekli ise kapatılıyır yine gerektiğinde karantina uygulaması da yapılıyor. Tek problem ülkemizde olup olmadığının resmi makamlar tarafından açıklanmaması. Olduğu açıklansa da farklı bir önlem alınmayacak zaten. Varmış gibi önlemlerinizi alın. Ama olduğu açıklanırsa zaten kritik durumda olan ekonomimiz bir de turizm gelirlerinden olacak. Aradaki tek fark bu olacak. Bu da hiçkimsenin isteyeceği birşey değil hepimiz aynı gemideyiz. Virüs her ülkede görülmüş zaten bizde de vardır veya olacaktır. Önlemimizi ona göre alalım. Gerisini açıklamışlar açıklamamışlar o kadar sorun değil. Yok deseler kim inanacak ki

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
Scudo
Evrim ağacı açıklamış, iki videoda da durumu. Şu söz durumu daha iyi anlatıyor aslında "Koronavirüs ülke sınırlarında tam olarak 0 vaka olduğunu saymak oldukça zor. Muhtemelen yeterince test etmediğimiz için görmüyoruz. Ayrıca hastalıkta nadiren ciddi sorunlar yarattığı için ve semptomları da griple çok benzer olduğu için halkımız hastaneye gitmiyor olabilir".

Bakacak olursanız aslında normal gripte yılda 200-600 bin kişiyi öldürüyor. İlerleyen zamanlarda bu hastalık da grip gibi yerleşik bir hal alabileceği düşünülüyormuş.

İyi bir tur yakaladım, sezonu kaçırmadan hep birlikte gidelim mi? Fiyat uygun.

MEGA FIRSAT..!!!
Baştanbaşa Avrasya..
İdlib aktarmalı, Çin Wuhan 4 gün, İran Khum 2 gün, İtalya Lombardia 3 gün..
Tüm karantina bölgeleri gezileri, Wuhan balıkpazarı gezisi dahil...
Üstelik PEGASUS AİR farkıyla...
Rezervasyon için (link) adresini ziyaret edin.
Mernis no Karacahmet ada 2 parsel 15...
Limitsiz pamuk ikramımızdır.
AHİRETTUR.
Son 10 gündür yüzümü güldüren tek yazı oldu. Teşekkürler. Böyle bir turu hakedenleri hatırlatıp yazıma son veriyorum.
Selam ve dua ile !!!

Hocam insan eliyle virüs üretilebiliyor ancak bunu yapmayı hiçkimsenin, hiçbir ülkenin.. yemez. Virüs mutasyona uğrayan bir şey. Bunun tedavisi elinizde olsa bile gelişecek ve tedaviniz çöp olacaktır. Bu riski kimse alamaz.

Durum vahim gözüküyor. İtalyada ölü sayısı, Yunanistanda enfekte sayısı artıyor. Ben kendimi geçtim ailem ve tanıdığım orta yaş/yaşlı insanlar için çok korkuyorum. İleri yaşlarda öldürücülüğü yüksek maalesef ve çok can sıkıcı bu durum.

Söyledikleriniz çok mantıklı, hiçbir hükümet böyle bir suçlamanın altından kalkamaz. Fakat virüsün yayılımı ve beraberindeki gelişmeler göze alındığında. Özellikle diğer korona virüslerinde bulunmayan 4 sıra HIV(aids) benzeri proteinin corona virüsünde tespit edilmiş olması, insan üretimi olduğunu destekler nitelikte. Öte yandan CCP hükümetinin kamusal sakıncalar nedeniyle 2015 yılına kadar sadece az zararlı patojenler üzerinde çalışma yaparken, bu tarihten sonra tehlike arz edebilecek virüsler üzerinde oynama yapılmasına ve bu değişikliklerin etkilerinin gözlemlenmesine izin verildiği, maymun vb canlılar üzerinde test ettikleri biliniyor. Ayrıca çok daha az tehlikeli olan sars virüsünün de yine bu tip bir laboratuvardan(Beijing) ve tüm önlemlere rağmen birden çok seferde sızdığı biliniyor. Muhtemelen virüs ellerinden kaçtı ve hükümet kendini korumak için suçu yarasalara attı. Bu araştırmaların yapıldığı BSL-4 laboratuvarının 4 km ötesinde de virüsün ortaya çıktığı iddia edilen deniz ürünleri pazarı bulunuyor. Fakat bunlar çinlilerin zaten hep tüketmekte olduğu yiyeceklerdi.

CCP çok sıkı bir yönetim anlayışı var ve buradan bizim anlamamız neredeyse imkansız, 1.4 milyarlık bir nüfustan resmen çıt çıkmıyor. Internete video sızdıranlar da polis tarafından alınıyorlar. Böyle bir nüfusu nasıl zaptedebilirsiniz, kapatılan şehirleri düşünün. Açıklanan ölüm rakamların saçma olduğunu anlayacaksınız zaten. Hele ki bu virüsün onların akciğer reseptörlerine daha iyi tutunduğu gerçeği var.

Durum gerçekten çok kötü, ben de çok korkuyorum. Ocak ayının son haftasından beri her gün yabancı ve olabildiğince çeşitli kaynaklardan takibini yapıyorum. İyileşip taburcu olduğu halde kalbi durup düşen insanlar var. Hükümetler sansür uygulamak zorundalar, kriz yönetecekler. iyi tamam da böyle bir durum varsa olabildiği en ciddi önlemleri almalısın. Biz çok geç kaldık bu konuda. Insanlara daha fazla farkındalık kazandırmaları gerekiyordu.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN Evrim ağacındaki videodan anladığım kadarıyla;
normal grip yılda 200-600 bin kişiyi öldürüyor ve öldürücülük oranı 0.1%, ncov-2019 öldürücülük oranı ~2%. Fakat NCOV-2019'un şiddeti SARS ve mers-cov virüslerine göre çok çok düşük, bu virüs için bir zayıflık olmasına karşın ona dünya üzerinde yayılabilme ve kurbanlarına(60 yaş üstü veya kronik hastalığı olanlar) ulaşabilme yeteneği veriyor.

Ben bu videodaki arkadaşı çok iyimser buldum, özellikle kıyaslamalar konusunda ama verdiği bilgiler doğru. Evrim ağacının yıllardan beri verdiği çabaya saygım sonsuz, umarım böyle girişimler hak ettiği yerlere gelirler. Paylaşım için teşekkürler Ahmet bey.

inek.jpg
Çin’de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüs Hindistan’da da endişeyi arttırdı. Hindistan’da inançları gereği ineği kutsal olarak gören bir grup vatandaş, ineğin idrarını ve dışkısını suya karıştırarak duş aldı. Farklı yerlerde farklı kişiler tarafından çekilen görüntülerde, kendilerinin ineğin kutsal olduğuna inandıklarını belirten vatandaşlar, ineğin idrarı ve dışkısıyla duş alanların asla koronavirüse yakalanmayacaklarını iddia etti.
Sosyal medyada yayılan görüntülerde ineğin dışkısıyla duş alanlar, "İnek annemiz çok yaşa" sloganı atarken, "Çin’de çıkan koronavirüse karşı tek ilaç, kutsal ineğin idrarı ve dışkısında duş almak. Eğer her kim ineğin dışkısında duş alırsa korona asla ona gelmez. Çünkü o kişi artık kutsal oluyor" ifadelerini kullandı.
Paylaşılan videolar sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Söz konusu anlar bazı kesim tarafından övülürken bazı vatandaşların ise tepkisine neden oldu.
Öte yandan Hindistan’ın Assam eyaleti Milletvekili Suman Haripriya ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir toplantıda, "Koronadan kaçınmak için inek dışkısı ve idrarının her yere yayılması gerekiyor. İneğin idrarı ve dışkısı yayılan herhangi bir yer kutsal hale gelir. Dışkısını vücuduna süren her kimse kanser gibi hastalıklara da yakalanmaz. Bence bu inek idrarı ve inek dışkısı ile koronavirüs dehşetinden kaçınmak mümkün" şeklinde konuştu.
Haripriya’nın açıklamasına eyaletteki bazı vatandaşlar tarafından tepki gösterildi.
(link)
:D

Hocam demin acile gittim, çok kötüyüm diyorum kadına kadın umursamıyor "soğuk algınlığı" diyor. Yani ben ateşim çıkarak uyanmışım, öksürük var, burun tıkanıklığı var, boğularak uyandım gece 3 te koşa koşa acile gittim çok kötüyüm diye, kadın ateşimi ölçtü normal çıktı, sonra dedi soğuk algınlığı. Kadına anlatıyorum diyorum böyle böyle, ne bir kan alıyor ne bir şey, tutturmuş soğuk algınlığı hiçbir şeye bakmadan onun ilaçlarını yazıp gönderdi. Şaka gibiler gerçekten.
Şu yukarıda alıntıladığım kısmı geçen perşembe gece 3 te yazmıştım. Hala gram iyileşemedim, daha da kötüleştim aksine. Bu arada 3 farklı doktora gittim, bir tanesi bronşit tanısı koydu, diğerleri başından savdı.

Şuan 2 gün oldu tam uyumayalı, geniz akıntım, öksürüğüm hiçbir şekilde ne uyutuyor, ne oturabiliyorum yerimde. Boğuluyorum başımı yastığa koyduğum anda. Boğazlarım desem onlar da şipşiş.

Şimdi yine geldim bir hastaneye, bakalım bunlar ne diyecek. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Yani şuan korona vs bir şey değilim, olma ihtimalim yüksek çalıştığım bölgelerden dolayı ancak belirtiler alakasız. Taşıyıcı olmaktan daha çok korkuyorum ama :(

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Hastanede her ne kadar günde 1 veya 2 kez de ofis dışına çıkıyor olsam da bende bir paranoyaklığı olmadı değil. Geçen gün duş aldıktan sonra bisiklet sürmek gibi bir hata yaptım. Şimdi burnum akıyor hafif nezle gibi oldum ofistekilerden ikisinde de uzun zamandır grip olunca iyice bir bir evham oldu.
Haritada da bir güncelleme olmuş, Amerika'da bu kadar kişi yoktu yayılmış galiba. (link)
İtalya'daki sayıda 366 olmuş, kimdi hatırlamıyorum ama Çinli abimizin dediği "onlar sayı değil insan". Bu kadar dünyaya yayılmış hala ülkemizde olmaması bence saklandığı yada henüz kuluçka süresinde olma ihtimalini artırıyor.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Hastanede her ne kadar günde 1 veya 2 kez de ofis dışına çıkıyor olsam da bende bir paranoyaklığı olmadı değil. Geçen gün duş aldıktan sonra bisiklet sürmek gibi bir hata yaptım. Şimdi burnum akıyor hafif nezle gibi oldum ofistekilerden ikisinde de uzun zamandır grip olunca iyice bir bir evham oldu.
Haritada da bir güncelleme olmuş, Amerika'da bu kadar kişi yoktu yayılmış galiba. (link)
İtalya'daki sayıda 366 olmuş, kimdi hatırlamıyorum ama Çinli abimizin dediği "onlar sayı değil insan". Bu kadar dünyaya yayılmış hala ülkemizde olmaması bence saklandığı yada henüz kuluçka süresinde olma ihtimalini artırıyor.
Geçmiş olsun hocam size de. Dikkat edin kendinize

virüs mutasyona uğradı zaten aşı falan da geliştirilmez artık.... aynı influenza gibi grip aşısı var ama her suşa etkili değil.... el hijyeni önemli bir de toplu yerlerde çok bulunmamak lazım.... ben proje olup olmadığını bilmiyorum ama sonuçta amerıkaya da sıçradı virüs... böyle salgınları kontrol etmek çok zordur açıkcası... bu arada virüsler o normal maskelerden rahatlıkla geçebiliyor... bu virüsün en sevmediğim tarafıda kuluçka süresinin uzun olması... atıyorum biriyle temas ettiniz 14 gün hiç sıkıntı olmayıp 14. günden semptomlar başlayabiliyor ki bu cidden korkunç.... insanlarda ki özgüvende bundan geliyor biraz.... ya abi geçen öksüren aksıran biriyle temas ettim bahhh bana bişey olmadı gardaşş diyen adamı 14. gün sonrası abi nasılsın iyimisin diye bir arayıp sonra görüşmek lazım face to face...

virüs mutasyona uğradı zaten aşı falan da geliştirilmez artık.... aynı influenza gibi grip aşısı var ama her suşa etkili değil.... el hijyeni önemli bir de toplu yerlerde çok bulunmamak lazım.... ben proje olup olmadığını bilmiyorum ama sonuçta amerıkaya da sıçradı virüs... böyle salgınları kontrol etmek çok zordur açıkcası... bu arada virüsler o normal maskelerden rahatlıkla geçebiliyor... bu virüsün en sevmediğim tarafıda kuluçka süresinin uzun olması... atıyorum biriyle temas ettiniz 14 gün hiç sıkıntı olmayıp 14. günden semptomlar başlayabiliyor ki bu cidden korkunç.... insanlarda ki özgüvende bundan geliyor biraz.... ya abi geçen öksüren aksıran biriyle temas ettim bahhh bana bişey olmadı gardaşş diyen adamı 14. gün sonrası abi nasılsın iyimisin diye bir arayıp sonra görüşmek lazım face to face...
Bir makalede sıradan maskeleri hasta değilseniz kesinlikle takmayın, virüsler nemli ortamları seviyor, daha kolay tutunur yazıyordu. N95 maske taksanız bile gözlerinizden kapıyorsunuz, yada yüze tam oturmayan maske mesela sakalları kesmek şart yoksa ordan girer hava. Zaten biri öksürürse 7 metre spreyliyor geçmiş olsun.

Hocam demin acile gittim, çok kötüyüm diyorum kadına kadın umursamıyor "soğuk algınlığı" diyor. Yani ben ateşim çıkarak uyanmışım, öksürük var, burun tıkanıklığı var, boğularak uyandım gece 3 te koşa koşa acile gittim çok kötüyüm diye, kadın ateşimi ölçtü normal çıktı, sonra dedi soğuk algınlığı. Kadına anlatıyorum diyorum böyle böyle, ne bir kan alıyor ne bir şey, tutturmuş soğuk algınlığı hiçbir şeye bakmadan onun ilaçlarını yazıp gönderdi. Şaka gibiler gerçekten.
“Kadın” sözcüğüne sonuna kadar saygı duymakla birlikte sizin kullanma şeklinizi kınamadan geçemiyorum. Tıbbi uygulamada ise hiçbir hata yok. Şaka gibi olanın ise hastane çalışanları olmadığı ortada.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
“Kadın” sözcüğüne sonuna kadar saygı duymakla birlikte sizin kullanma şeklinizi kınamadan geçemiyorum. Tıbbi uygulamada ise hiçbir hata yok. Şaka gibi olanın ise hastane çalışanları olmadığı ortada.
Hata yok mu :D İyi hocam siz de tamirciye gidin, motor yandı diye, silecek suyu basıp göndersinler. Mantık aynı :D Ateş ölçmekle sadece hastalık anlaşılmıyor. Bronşitim çıktı ayrıca, ilk gittiğim zaman çok daha hafifti, zamanında müdahale edilseydi şuan iyileşmiş olacaktım. Zamanında müdahale edilmediği için şuan astım ilacı kullanmak zorundayım. Umarım anlamışsınızdır. Kadın da kadındır, erkek olsa adama diyorum derdim, kınanacak, alınacak bir durum yok. Asıl sorun doktorların ilgisizliği. 3 doktor geziyorum sadece 1 tanesi gerçek tanıyı koyabiliyor, güzel iş. Ben de çalışabilirim diğer ikisi gibi, 3. ye bırakırım tanıyı :D

bronşite zamanında müdahele nasıl oluyor merakımdan soruyorum diğer merak ettiğim şey de zamanında müdahele edilmeyen bronşitle astım ilişkisini kim kurdu? mantık sınırlarını zorladı o babda soruyorum art niyet yok yani
bronşite zamanında müdahele nasıl oluyor merakımdan soruyorum diğer merak ettiğim şey de zamanında müdahele edilmeyen bronşitle astım ilişkisini kim kurdu? mantık sınırlarını zorladı o babda soruyorum art niyet yok yani
geçmiş olsun öncelikle dostum ama bahsettiğin şikayetler sanki acilin değilde göğüs hastalıkları veya KBB uzmanının alanına giriyor gibi...
Hata yok mu :D İyi hocam siz de tamirciye gidin, motor yandı diye, silecek suyu basıp göndersinler. Mantık aynı :D Ateş ölçmekle sadece hastalık anlaşılmıyor. Bronşitim çıktı ayrıca, ilk gittiğim zaman çok daha hafifti, zamanında müdahale edilseydi şuan iyileşmiş olacaktım. Zamanında müdahale edilmediği için şuan astım ilacı kullanmak zorundayım. Umarım anlamışsınızdır. Kadın da kadındır, erkek olsa adama diyorum derdim, kınanacak, alınacak bir durum yok. Asıl sorun doktorların ilgisizliği. 3 doktor geziyorum sadece 1 tanesi gerçek tanıyı koyabiliyor, güzel iş. Ben de çalışabilirim diğer ikisi gibi, 3. ye bırakırım tanıyı :D
bu arada mevsim geçişlerinde polen vs çok olu astımınız varsa bence biraz bisiklet sürüşlerinize ara verin yada maskeyi deneyin kısmende olsa işe yarar

geçmiş olsun öncelikle dostum ama bahsettiğin şikayetler sanki acilin değilde göğüs hastalıkları veya KBB uzmanının alanına giriyor gibi...

bu arada mevsim geçişlerinde polen vs çok olu astımınız varsa bence biraz bisiklet sürüşlerinize ara verin yada maskeyi deneyin kısmende olsa işe yarar
Hocam gece öksürmekten uyuyamıyordum, geniz akıntım ve halsizlikte fazlaydı. O yüzden acile gitmiştim. En başta halsiz değildim bu kadar, öksürüğüm bu kadar şiddetli değildi, şuanki durumum çok çok kötü diyebilirim hatta. Hayatımda bu kadar kötü hasta olduğum bir günü bile hatırlamıyorum desem yalan olmaz sanırım.

Astımı bugünkü doktor söyledi, bronşitle bağlantılı olarak mı söyledi yoksa alerjimle bağlantılı mı söyledi tam hatırlamıyorum, ya da birbirlerini kötü etkilediler vs tarzında bir şey de demiş olabilir yanlış olmasın.
Alerjim var zaten hali hazırda ancak şuan ortaya çıkmamış gözüküyor, çıksa dışarda gözümü açamazdım :( Maske takacağım hocam kesinlikle, diğer türlü dayanamıyorum.

Doktor Ventolin yazdı, antibiyotik yazdı, iki farklı burun spreyi yazdı, dolorex yazdı, bir de fixdual yazdı alerjim için.

Hocam gece öksürmekten uyuyamıyordum, geniz akıntım ve halsizlikte fazlaydı. O yüzden acile gitmiştim. En başta halsiz değildim bu kadar, öksürüğüm bu kadar şiddetli değildi, şuanki durumum çok çok kötü diyebilirim hatta. Hayatımda bu kadar kötü hasta olduğum bir günü bile hatırlamıyorum desem yalan olmaz sanırım.

Astımı bugünkü doktor söyledi, bronşitle bağlantılı olarak mı söyledi yoksa alerjimle bağlantılı mı söyledi tam hatırlamıyorum, ya da birbirlerini kötü etkilediler vs tarzında bir şey de demiş olabilir yanlış olmasın.
Alerjim var zaten hali hazırda ancak şuan ortaya çıkmamış gözüküyor, çıksa dışarda gözümü açamazdım :( Maske takacağım hocam kesinlikle, diğer türlü dayanamıyorum.

Doktor Ventolin yazdı, antibiyotik yazdı, iki farklı burun spreyi yazdı, dolorex yazdı, bir de fixdual yazdı alerjim için.
çok geçmiş olsun....sanki allerjik astımınız var da üzerine bir enfeksiyon eklenmiş gibi algıladım ben tablodan onu çıkardım.. dikkat edin mevsım geçişleri özellikle ilkbahar sizin gibi allerjik bünyeleri cidden çok zorlar nefes darlığı nefes açlığı ve sık yaşarsınız.... eforlu işler süreci dahada zorlaştırır polen yükü çok fazla hele nisanda daha da artar polenler..... ben olsam şahsen acilde 1-2 saat yatırır bronşları biraz gevşetir damardan da vitamin kompleksi ve antibiyotiği başlardım size açıkcası.... sonrada ayaktan tedaviye devam etmek üzere poliklinik göğüs veya kbb kontrolü öneririrdim neyse süreç yaşanmış geçmiş sonuçta daha kötülerinden tanrı sizi korusun...

Bugün oldugum haberde Wuhandaki corona hastaneleri kapatıldığı ve son 24 saatte sadece 19 vakanın tespit edildiği yönünde, adamlar hastalıkla başa çıktılar valla

Bugün oldugum haberde Wuhandaki corona hastaneleri kapatıldığı ve son 24 saatte sadece 19 vakanın tespit edildiği yönünde, adamlar hastalıkla başa çıktılar valla
hastalıkla başa çıkan immün sistem böyle enfeksiyonlarda en kral tedbiri alsanda boş... bağışılıgı güçlü olan yaşar zayıf olan bye bye heppiniz bye by lollınız

Geri