Cuneyt Erkman
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 677
- Bisiklet
- Salcano
İngilizce bir kaynak bulamadımUAE takımından kolombiyalı Fernando gaviria’ya corona virüsü teşhisi konmuş😔🤔
220278 dosyayı görüntüle
Paketin içerisnde ölü yada canlı hayvan olmadığı sürece Çin'den gelen paketlerden virüs bulaşma riskinin olmadığı duyuruldu yaşadığım ülkede.
Hocam demin acile gittim, çok kötüyüm diyorum kadına kadın umursamıyor "soğuk algınlığı" diyor. Yani ben ateşim çıkarak uyanmışım, öksürük var, burun tıkanıklığı var, boğularak uyandım gece 3 te koşa koşa acile gittim çok kötüyüm diye, kadın ateşimi ölçtü normal çıktı, sonra dedi soğuk algınlığı. Kadına anlatıyorum diyorum böyle böyle, ne bir kan alıyor ne bir şey, tutturmuş soğuk algınlığı hiçbir şeye bakmadan onun ilaçlarını yazıp gönderdi. Şaka gibiler gerçekten.@Cuneyt Erkman ın paylaştığı haberin Türkçesi:
(link)
Türkiye'de, hatta İstanbul'da an itibariyle kesinlikle virüs vardır forumdaşlar. İstanbul'dan havalanan uçaktaki bir kişide virüse rastlanmış. Bunun ortaya çıkma sebebine bakın, uçak Singapur'a indiğinde güvenlik amacıyla virüs testi yapılmış. Yoksa ortaya çıkmayacaktı. Şu an haberi dahi olmayan pek çok kişi malesef virüs taşıyor ve bu ya test yapılırsa ortaya çıkacak, ya da kuluçka süresinin bitiminin ardından hastalık belirtileriyle gidilen hastanede ortaya çıkacak. Eli kulağında
Uçağın tüm yolcuları karantinaya alınmış ve yolcuların dönüş seferi iptal edilmiş
Amerikada da durum aynen bu şekilde imiş hastanın önce uzun bir telefon mücadelesine sonrada doktor onayına girmesi gerektiği yeteri kadar test kiti olmadığı durumun medyaya yansıtılandan çok daha vahim olduğu piyasaların çakılmasını engellemek için bunun bilinçli yapıldığını söyleyenler mevcut mümkünse 3-4 hafta ülkeye seyahati ertelenmeli diye tavsiye verenler var. bu arada hiç abd uçaklarına koronavirüs yasağı diye bir başlık görmedimHocam demin acile gittim, çok kötüyüm diyorum kadına kadın umursamıyor "soğuk algınlığı" diyor. Yani ben ateşim çıkarak uyanmışım, öksürük var, burun tıkanıklığı var, boğularak uyandım gece 3 te koşa koşa acile gittim çok kötüyüm diye, kadın ateşimi ölçtü normal çıktı, sonra dedi soğuk algınlığı. Kadına anlatıyorum diyorum böyle böyle, ne bir kan alıyor ne bir şey, tutturmuş soğuk algınlığı hiçbir şeye bakmadan onun ilaçlarını yazıp gönderdi. Şaka gibiler gerçekten.
Maske olayı bana da mantıklı geldi, hali hazırda mutfak vs gibi yerlerde sabit duran nemli temizlik bezlerinde mikrop oluşumu ve bulunması çok deniliyor ya o hesap olabilir. Ama taksak bir dert takmasak bir dert nasıl olacak bunun orta yolu. Çalıştığım hastanede şuana kadar benzerlik taşıyan bir vaka olmasa da hastane geneli özellikle sahada aktif olan personeller için önlem almaya herkes maske takmaya başlamış durumda."Genetik farklar salgının yayılmasını engeller" demiş bir doktor.
"Maske takmanın yarardan çok zararlı olduğunu, virüsün yaşayacağı nemli ortamı sağladığını" söylemiş..
(link)
Gün için milyonlarca kişinin oturduğu otobüs koltuğuna , tutunduğu yere tutunuyoruz. Hali ile illa ki bir şeyleri taşıyıp evimize getiriyoruz. 5-6 yıl kadar önce bir gurbetçiyi otobüste peçete ile demiri tutuğunu görmüştüm, herkes dalga geçse de aslında gayet mantıklı gelmişti. Toplu taşıma sonrası muhakkak elimi yıkarım. Hastane personeline her zaman uyarı yapıyorlar "çocuğunuzun ailenizin geleceğini düşünüyorsanız iş kıyafeti ile eve gidip gelmeyin gerekirse şeflerinize söyleyin çamaşırhanede yıkatalım" diye. En büyük sebebi hastalığın taşınması ama kimsenini umurunda değil. Örneğin yaklaşık 5 aydır kimseyle el sıkışmıyorum diye insanlar bana taraf almaya başladı, bu gözler neler gördü kimler neler yapıp elini yıkamıyor. Ülke genelinde "imam bildiği okur" durumu hakim.Maske konusun da bence de haklı. Virüs bir ortam da var ise maske tek başına yeterli değil. Bir yer de okumuştum, gözden de bulaşıyor, ayrıca giysilere, saçınıza, kısaca eve taşıyıp bir şekil de getiriyorsunuz. Bu arada hayvanlara da bulaşmış diye haberler var, bir köpekte görülmüş sanırım.