Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
UAE takımından kolombiyalı Fernando gaviria’ya corona virüsü teşhisi konmuş😔🤔4D716678-5AFD-4C72-A96A-07A8B974D96B.jpeg

• Üzgün
Tepkiler: MakRo
Bizim ülkemizde olmaz. Olsa hemen sağlık bakanlığı açıklama yapar, bize korunma yöntemlerini anlatır. İçiniz rahat olsun. Medyamiz bizi hemen bilgilendirir.

Paketin içerisnde ölü yada canlı hayvan olmadığı sürece Çin'den gelen paketlerden virüs bulaşma riskinin olmadığı duyuruldu yaşadığım ülkede.

kim garanti ediyor paketleyen kişi ne kadar güvenli!!!
ağzını,burnunu ellerine ile elleyip paketlemiş olabilir bunu kimse garanti edemez.
kaldı ki aliexpresden alışveriş %90 oranında tüm dünyana azalmış durumda.
tehlikeye atılacak önce kendimiz ailemiz ve çocuklarımız yok...!!! ve kimsenin buna hakkı yok!!!

@mahmutymc canlı kalamıyor organik ortam dışında, yani yumurtaları bozuluyor. aynen tavuk yumurtalarının belli bir süre geçince üreme özelliğini kaybetmesi gibi. onların bildik yaşamdan tek farkları mikroskobik olmaları...en çok 5 gün durabiliyor diye bir bilgi var şuan, kendine sıcak, nemli vücut bulmadan kalabileceği.
....5 siparişimin 3 ünde hareket var ama 1 i "waiting for pickup" ta kaldı, diğeri satıcının dediğine göre daha fabrika açılacakta, üretecek hesabı. ilkinde adam kargo kodu girdiği için iptalide zor, kargolanmış görünüyor..😐..moral eksilerde ama adamlarda..sağlam bir tokat yediler doğadan....

@Cuneyt Erkman ın paylaştığı haberin Türkçesi:
(link)

Türkiye'de, hatta İstanbul'da an itibariyle kesinlikle virüs vardır forumdaşlar. İstanbul'dan havalanan uçaktaki bir kişide virüse rastlanmış. Bunun ortaya çıkma sebebine bakın, uçak Singapur'a indiğinde güvenlik amacıyla virüs testi yapılmış. Yoksa ortaya çıkmayacaktı. Şu an haberi dahi olmayan pek çok kişi malesef virüs taşıyor ve bu ya test yapılırsa ortaya çıkacak, ya da kuluçka süresinin bitiminin ardından hastalık belirtileriyle gidilen hastanede ortaya çıkacak. Eli kulağında :(

Uçağın tüm yolcuları karantinaya alınmış ve yolcuların dönüş seferi iptal edilmiş

• Beğen
25 derece üstünde yaşayamıyor diye bir bilgi var, doğrumudur acaba. kuş gribinde de 25 dereceydi..keşke öyle olsa...zaman kazanılırdı yazın...

@Cuneyt Erkman ın paylaştığı haberin Türkçesi:
(link)

Türkiye'de, hatta İstanbul'da an itibariyle kesinlikle virüs vardır forumdaşlar. İstanbul'dan havalanan uçaktaki bir kişide virüse rastlanmış. Bunun ortaya çıkma sebebine bakın, uçak Singapur'a indiğinde güvenlik amacıyla virüs testi yapılmış. Yoksa ortaya çıkmayacaktı. Şu an haberi dahi olmayan pek çok kişi malesef virüs taşıyor ve bu ya test yapılırsa ortaya çıkacak, ya da kuluçka süresinin bitiminin ardından hastalık belirtileriyle gidilen hastanede ortaya çıkacak. Eli kulağında :(

Uçağın tüm yolcuları karantinaya alınmış ve yolcuların dönüş seferi iptal edilmiş
Hocam demin acile gittim, çok kötüyüm diyorum kadına kadın umursamıyor "soğuk algınlığı" diyor. Yani ben ateşim çıkarak uyanmışım, öksürük var, burun tıkanıklığı var, boğularak uyandım gece 3 te koşa koşa acile gittim çok kötüyüm diye, kadın ateşimi ölçtü normal çıktı, sonra dedi soğuk algınlığı. Kadına anlatıyorum diyorum böyle böyle, ne bir kan alıyor ne bir şey, tutturmuş soğuk algınlığı hiçbir şeye bakmadan onun ilaçlarını yazıp gönderdi. Şaka gibiler gerçekten.

Hocam demin acile gittim, çok kötüyüm diyorum kadına kadın umursamıyor "soğuk algınlığı" diyor. Yani ben ateşim çıkarak uyanmışım, öksürük var, burun tıkanıklığı var, boğularak uyandım gece 3 te koşa koşa acile gittim çok kötüyüm diye, kadın ateşimi ölçtü normal çıktı, sonra dedi soğuk algınlığı. Kadına anlatıyorum diyorum böyle böyle, ne bir kan alıyor ne bir şey, tutturmuş soğuk algınlığı hiçbir şeye bakmadan onun ilaçlarını yazıp gönderdi. Şaka gibiler gerçekten.
Amerikada da durum aynen bu şekilde imiş hastanın önce uzun bir telefon mücadelesine sonrada doktor onayına girmesi gerektiği yeteri kadar test kiti olmadığı durumun medyaya yansıtılandan çok daha vahim olduğu piyasaların çakılmasını engellemek için bunun bilinçli yapıldığını söyleyenler mevcut mümkünse 3-4 hafta ülkeye seyahati ertelenmeli diye tavsiye verenler var. bu arada hiç abd uçaklarına koronavirüs yasağı diye bir başlık görmedim

virüsün dış ortamda hayatta kalma süresi 5 değil 9 günmüş...yolda olmayan siparişleri iptal ediyorum, birinde uyanıklık yapmaya çalışıyor satıcı...göndermediği malı kargo barkodu alıp göndermiş gibi göstermeye çalıştı, 2 haftadır hareket yok kargoda, bu şekilde iptalde edemiyor "dispute" de açamıyorum..10 gün sonra açılacak seçenek..490 tl lik çadır..🙁..arkadaşlar bu aralar aliexprese çok güvenmeyin, ortalık karışık, pahalıda olsa yerel bakın derim ihtiyaçlarınıza..

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Zurnanın zırt deliği bu mutasyon faslı;

(link)

Çinli bilim insanları yeni koronavirüsün (SARS-CoV-2) iki alt tür oluşturacak şekilde mutasyon geçirdiğini açıkladı.
Çinli bilim insanları, 70'ten fazla ülkeye yayılan ve dünya genelinde 3 bin 200'den fazla kişinin ölümüne yol açan yeni (link) iki alt tür oluşturacak şekilde mutasyon geçirdiğini açıkladı.
Çinli araştırmacıların son (link) göre virüs yakın zamanda 149 mutasyon noktası oluşturdu ve biri L alt türü diğeri de S alt türü olacak şekilde mutasyon geçirdi.
Çalışma, bu iki alt türün coğrafi dağılım ve insanlar arasında yayılma konusunda birbirinden önemli ölçüde farklılaştığını gösterdi.
S alt türü görece daha eski versiyonken, L alt türünün 'daha bulaşıcı ve daha agresif' olduğu açıklandı.
Bilim insanları farklı alt türleri iyice anlamanın tedavileri farklılaştırmaya ve yeni zatürre türünün yayılmasının önlenmesine yardımcı olacağını belirtti.

Araştırmacılar yeni koronavirüsün evrimine dayanarak L ve S alt türleri arasında yayılma kabiliyeti ve hastalığın şiddetinde ciddi farklılıklar olabileceğini işaret etti.

L alt türünün virüsün ilk ortaya çıktığı Vuhan'daki salgının ilk aşamalarında daha yaygın olduğu ancak görülme sıklığının Ocak 2020 itibarıyla azaldığı belirtildi.

Makalenin yazarları insan müdahalesinin L alt türü üzerinde daha büyük bir seçimsel baskı yaratabileceğini ve bu müdahaleler olmazsa bu alt türün daha agresifleşeceğini ve daha hızlı yayılacağına inanıyor.

Diğer yandan seçimsel baskının görece daha zayıf olması nedeniyle daha eski ve daha az agresf S alt türünün de görülme sıklığını göreli olarak artırmış olabileceği belirtildi.

Araştırmacılar yeni mutasyonların da oluşabileceğini vurguladı.

"Genetik farklar salgının yayılmasını engeller" demiş bir doktor.
"Maske takmanın yarardan çok zararlı olduğunu, virüsün yaşayacağı nemli ortamı sağladığını" söylemiş..
(link)

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla Coronavirus testi Türkiyede sadece Hıfzısıhada yapılıyor. Dolayısı ile birçok yerde şüphe olsa bile o hasta için numune alınıp hıfzısıhaya gönderilmesi için hastanın son aşamada filan olması lazım yoksa göndermezler. Gönderilmeyince de teşhis olmaz. Hastalık ta olmaz :). Ölen ölüyor kalan sağlar bizimdir.

Maske konusun da bence de haklı. Virüs bir ortam da var ise maske tek başına yeterli değil. Bir yer de okumuştum, gözden de bulaşıyor, ayrıca giysilere, saçınıza, kısaca eve taşıyıp bir şekil de getiriyorsunuz. Bu arada hayvanlara da bulaşmış diye haberler var, bir köpekte görülmüş sanırım.

• Beğen
"Genetik farklar salgının yayılmasını engeller" demiş bir doktor.
"Maske takmanın yarardan çok zararlı olduğunu, virüsün yaşayacağı nemli ortamı sağladığını" söylemiş..
(link)
Maske olayı bana da mantıklı geldi, hali hazırda mutfak vs gibi yerlerde sabit duran nemli temizlik bezlerinde mikrop oluşumu ve bulunması çok deniliyor ya o hesap olabilir. Ama taksak bir dert takmasak bir dert nasıl olacak bunun orta yolu. Çalıştığım hastanede şuana kadar benzerlik taşıyan bir vaka olmasa da hastane geneli özellikle sahada aktif olan personeller için önlem almaya herkes maske takmaya başlamış durumda.

Maske konusun da bence de haklı. Virüs bir ortam da var ise maske tek başına yeterli değil. Bir yer de okumuştum, gözden de bulaşıyor, ayrıca giysilere, saçınıza, kısaca eve taşıyıp bir şekil de getiriyorsunuz. Bu arada hayvanlara da bulaşmış diye haberler var, bir köpekte görülmüş sanırım.
Gün için milyonlarca kişinin oturduğu otobüs koltuğuna , tutunduğu yere tutunuyoruz. Hali ile illa ki bir şeyleri taşıyıp evimize getiriyoruz. 5-6 yıl kadar önce bir gurbetçiyi otobüste peçete ile demiri tutuğunu görmüştüm, herkes dalga geçse de aslında gayet mantıklı gelmişti. Toplu taşıma sonrası muhakkak elimi yıkarım. Hastane personeline her zaman uyarı yapıyorlar "çocuğunuzun ailenizin geleceğini düşünüyorsanız iş kıyafeti ile eve gidip gelmeyin gerekirse şeflerinize söyleyin çamaşırhanede yıkatalım" diye. En büyük sebebi hastalığın taşınması ama kimsenini umurunda değil. Örneğin yaklaşık 5 aydır kimseyle el sıkışmıyorum diye insanlar bana taraf almaya başladı, bu gözler neler gördü kimler neler yapıp elini yıkamıyor. Ülke genelinde "imam bildiği okur" durumu hakim.
Ayrıca yazıdaki gibi vaka sayısının 10-20 ile kalacağını hiç sanmıyorum. En yakın İran'a bir girdi önü başı alınmıyor.

IMG_20200305_183452.jpgOkunmuşuz 😂😂

Bugün bir cenazede tanışıp ayaküstü sohbet ettiğim bir doktor,corona virüsünün genlerimizden dolayı bize pek etki etmeyeceği gibi bir söylemde bulundu,belki yukardıdaki haritaya bakarak sallamış olabilir,bana saçma geldi ama şöyle bir araştırayım diye internete girdim ve şöyle bir haber buldum. (link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri