Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Çin, nihayet yabani hayvanların ticaretini ve tüketimini yasaklamış. 74 milyar dolarlık bir hacmi varmış kapatılan pazarın. Yuh.

(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Çin, nihayet yabani hayvanların ticaretini ve tüketimini yasaklamış. 74 milyar dolarlık bir hacmi varmış kapatılan pazarın. Yuh.

(link)
''Ne ekersen onu biçersin'',mesele bu..74 milyarlık bir sektör oluşturursun ama 1 virüs çıkar,senin değil,sülalenin değil,ülkenin değil,tüm Dünya'nın çehresini değiştirir.. :)

Bu işteki tek hayır, yılanların, çiyanlarin , yarasaların,akreplerin, kurbağaların, doğadaki dengeye temel direk olan hayvanatin daha rahat nefes alabilmesi olacak. Sonrasında virüs kontrol altına alınınca dünya bu 70 bilmem kaç milyar dolarlık pazarın nasıl arzı karşılayacağını düşündürmuyor değil. :kötü:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Çin devlet başkanı Jinping Reis açıklama yapmış.

(link)

Ek olarak Corona hakkında yalanlar ve gerçekler...

(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Ali Kılıç 35.5 korona virüs konusunda Çin kaderine bırakılmıştır. Son 25 yıldır Türkiye'nin mülteci sorunu ile baş başa bırakılması gibi. Mülteciler gözlerini karartip nasıl sınırları aşmayı bildiyse korana virüsü de bilir. Bana dokunmayan yılan hikâyesi bilirsiniz, şark değil garb kurnazlığı dir. Yılan fırsatını bulunca zehirini akıtır.

(link)

Mainland China: 79,826
South Korea: 3,526 (3 gün önce 1766'ydı)
Italy 1,128 (3 gün önce 528'di)
Iran: 978 (3 gün önce 245'di)
Others: 705
Japan: 241
Germany: 117
Singapore: 102
France: 100
Hong Kong: 96
U.S.: 72
Spain: 58
Kuwait: 45
Thailand: 42
Bahrain: 41
Taiwan: 40
UK: 35
Malaysia: 29
Australia: 25
Switzerland: 22
United Arab Emirates: 21
Canada: 20
Vietnam: 16
Norway: 15
Iraq: 13
Sweden: 12
Netherlands: 10
Macau: 10
Lebanon: 10
Austria: 9
Israel: 7
Oman: 6
Croatia: 6
Pakistan: 4
Mexico: 4
Greece: 4
Georgia: 3
India: 3
Denmark: 3
Philippines: 3
Finland: 3
Romania: 3
Azerbaijan: 3
Belgium: 2
Russia: 2
Brazil: 2
Afghanistan: 1
Qatar: 1
Nepal: 1
Lithuania: 1
Cambodia: 1
Ireland: 1
Nigeria: 1
Ecuador: 1
Algeria: 1
Iceland: 1
Armenia: 1
San Marino: 1
North Macedonia: 1
Luxembourg: 1
Monaco: 1
Belarus: 1
New Zealand: 1
Estonia: 1
Egypt: 1
Sri Lanka: 1

Virüs 65 ülkede. İtalya ve Güney Kore virüsün yayılması engelleyemiyor. İran ise karantina uygulamasını reddediyor! Hastayım diye hastaneye gelen hastaları bile hastaneye almayı reddediyorlarmış! İran bu virüsten çok çekecek ve dünya gündemine oturacak bence. "Karantina uygulaması 2. dünya savaşından kalma ilkel bir uygulamadır" demiş adamların sağlık bakanı ya :acpsnr:

Dünyadan virüs haberlerini güzel derlemiş NTV:
(link)

lP2d4SluZk2_9gOodo3iIQ.jpg

Benim tahminim 500 bin ile 1 milyon arasında insan ölmeden aşı vs piyasaya sürülmez. Önce kitleleri iyice bir korkutacaklar sonra aşıyı bin dolardan piyasaya sürüp cukkayı doğrultacaklar. Ölenler mi dediniz? Onlar sadece sayıdan ibaret. Bu aşağılık kapitalist pislikler için insan hayatının 5 dolarlık kıymeti yoktur. Daha fazla para kazanmak icin gerekirse 5 milyon insanın ölümüne hiç tereddüt etmeden göz yumar bunlar.

Son düzenleme:
Ben 1,5 ay önce çalınan bisiklet farımı tekrar sipariş ettim. İki gün önce de bana ulaştı. Şirketimin adresini vermiştim. Bir anda o paketin açılması bir şova dönüştü. Bütün arkadaşlar seferber oldu. Eldivenler takıldı. Kolonyalarla silindi. İçinden çıkanlar da kolonya ve ıslak mendille silindi. Bakalım 14 gün sonra bir şey olmazsa tekrar buraya yazarım. :)

Ben 1,5 ay önce çalınan bisiklet farımı tekrar sipariş ettim. İki gün önce de bana ulaştı. Şirketimin adresini vermiştim. Bir anda o paketin açılması bir şova dönüştü. Bütün arkadaşlar seferber oldu. Eldivenler takıldı. Kolonyalarla silindi. İçinden çıkanlar da kolonya ve ıslak mendille silindi. Bakalım 14 gün sonra bir şey olmazsa tekrar buraya yazarım. :)
Paketin içerisnde ölü yada canlı hayvan olmadığı sürece Çin'den gelen paketlerden virüs bulaşma riskinin olmadığı duyuruldu yaşadığım ülkede.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
karbon maşa sipariş etmiştim, 50 gün oldu halen gelmedi. yandı mı benim 40 dolar şimdi ? :agla:

@can_celik Geri ödeme talep edebilirsiniz neden yansın para sadece ürünün belirtilen süreleri geçmiş olması lazım

@can_celik eğer sipariş gönderildiyse gecikmelide olsa gelir, kargo takip numarasından takip et, yok eğer kargolanmadıysa iptal et paran hesabına yatar :harika:

Son düzenleme:
karbon maşa sipariş etmiştim, 50 gün oldu halen gelmedi. yandı mı benim 40 dolar şimdi ? :agla:

Çin malı karbon maşa, şaft borusundan kırılmış seyir esnasında. Videoda 30. saniyede maşanın böyle kırılmasına sebep olan yolu gösteriyor:

yol.png

Önermem :snzdglsn: Çok dikkatli sürün, bu işin inişi var virajı var arabası var... Bizden değerli değil bence!

Çin'den ithal edilen hammaddeler için bazı sektörlerde reel sıkıntılar yaşanmaya başlamış. Bugün çalıştığım şirkette ilk etkisini yaşadık.

Ekonomi zaten kötü, bir de bu virüs yüzünden yavaşlamasa bari. Havalar ısınınca salgın etkisini yitirecek diyenler (en azından kuzey yarımkürede) haklı çıkar inşallah.

@Serkan Mıstınoğlu bu tip olayları biliyorum, yine de teşekkürler. retro kadronun estetiğini bozmamak için quill boğaz ile kullanacağım, o sebeple böyle bir kırılma yaşanması mümkün değil. (dişsiz şafta quill boğaz takacağım, maşa gelirse fotosunu atacağım bulduğum çözümün). şaft, üst furş takımında bitecek. boğaz da alt furş takımına kadar şafta girecek. bu arada, sadece çin mallarında değil, ''büyük marka'' olarak bilinen markaların maşaları da şaft kısmından kırılabiliyor eğer sürücü sprintte gidona çok yüklenen biriyse.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
güzel bilgiler için teşekkürler

Ek olarak şunu ekleyebiliriz

EN AZ HOLLANDALILAR VE İTALYANLAR EL YIKIYOR

Ankete göre tuvaletten sonra en az ellerini yıkayanlar Hollandalılar. Hollandalıların sadece yüzde 50’si tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkıyor. Bu oranı yüzde 57 ile koronavirüsün Avrupa’daki merkez üssü İtalya takip ediyor.

avrupada-en-cok-hangi-ulkede-tuvaletten-sonra-el-yikaniyor-21153784.jpg

TÜRKİYE HİJYENDE İKİNCİ SIRADA

Tuvaletten sonra ellerini yıkama alışkanlığının en yoğun görüldüğü ülke ise yüzde 96 oranla Bosna Hersek.

El yıkama alışkanlığının en yaygın görüldüğü ikince ülke ise yüzde 94 oranla Türkiye.

Avrupa’da en çok hangi ülkede tuvaletten sonra el yıkanıyor?

Yine Statista’nın Coronovirüs’ün Avrupa’daki ilerleyişine baktığımızda hijyen alışkanlıklarıyla koronavirüs yayılması arasında bir paralellik de açıkça görülebiliyor.

kaynak site haber.com/avrupada-en-cok-hangi-ulkede-tuvaletten-sonra-el-yikaniyor-276420/

Geri