Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Corona virüsü ile ilgili son dakika haberler gelmeye devam ediyor. En son ürk Hava Yolları'nın (THY) Tahran-İstanbul seferini yapan TK879 sayılı uçağı, Koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Edinilen bilgiye göre, uçakta 132 yolcu bulunurken, 12 yolcunun ateşinin yüksek olduğu, toplam 17 yolcunun da şüpheli olduğu ortaya çıktı. İran'a sınır olan Van'da da corona virüsü korkusu yaşanıyor. Bu durumdan dolayı Corona virüsü Türkiye'ye geldi mi? sorusu merak edilenler arasında.
(link)

Ek mesaj;

Corona'mı virüs,yoksa biz mi virüsüz:naslyany:
Erkan Naldemirci, daha sonra, paylaşımın altına gelen yorumlarda da Atakan için skandal ifadeler kullanmaya devam etti.
Naldemirci, söz konusu yorumda, “Buna en güzel tedavi tecavüz kardeşim. Yaşadığı şok ile birlikte belki aramızda geri döner a* pi*i” diye belirtti.
(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
oradaki haberin asıl başlığı irandaki 132 türk yurda getirildi mi olacak emin değilim

Yaklaşık bir ay önce Ali express'ten sipariş ettiğim bisiklet çantası bu gün geldi. Büyük bir dikkatle çamaşır suyu kullanarak ambalajını sildim ve açtım. Allah'tan hayırlısı bakalım. Bir şey olacağını sanmıyorum ama tedbir her zaman iyidir..

Bana da geçen hafta eBay'dan aldığım ürün Çin'den gelip elime ulaştı.

Ya virüsten ya depremden öleceğiz herhalde. Malatya'da yaşayanlara geçmiş olsun. Neyseki uyaniktim da çok korkmadım..

Mümkün olduğunca yurtdışından alışveriş yapmak riskli şu durumda... Şu an itibariyle Avrupada bir çok ülkede vakalar görülmeye başlandı.
Ürünle ne kadar hastalık taşınacağı bilinmez yine de temkinli ve tedbirli davranmakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@uurkrtl ebay açıldımı türkiye ye..

(link)

(link)

(link)

(link)
hataydaki bangledeşlinin sonucu pozitif söylentisi var

(link)

Son düzenleme:
Bu virüsün TR'ye girmesi halinde bu yaz turizm gelirlerinde önemli ölçüde düşüş olacaktır. Ülkenin döviz girdisinin büyük kısmını oluşturan turizm böyle bir darbe alırsa ülkede döviz kıtlığı oluşabilir. Döviz kıtlığı demek dövizin daha da değerlenmesi demek. Bunu kesinlikle göz önünde bulundurun. Bilim insanları bu virüsün kontrol altına alınmasının diğer benzer pandemiklere göre çok daha zor olduğunu belirtiyorlar. Çünkü bu virüsün kuluçka süresi uzun, ayrıca ölüm oranı da nispeten düşük (şimdilik %2 civarı). Bazı taşıyıcılar hasta olduklarını bile fark etmeden virüsü başkalarına bulaştırabiliyorlar. Bu kadar hızlı biçimde yayılmasının sebebi de bu. Bir iki ay içerisinde alınan tüm önlemlere rağmen bir çok ülkeye yayılması gayet mümkün.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Hayır 4 bir yanımızı sardı, bizi umursamıyor. Güceniyoruz ama. Bizde de 85 milyon nüfus var. İnsansa insan.

Şaka bir yana, bizde varsa bile haberimiz olmaz sanki.

@uurkrtl ebay yaklaşık 4 yıl önce türkiyeyi listesinden çıkardı...yani oradan ürün alma imkanımız kalmadı türkiye adres sahibiysek. paypal da keza öyle...talihsizlik oldu..

Türkiye'de yaşamıyorum. O da mı yasak Türkiye'de?
aynen paypal gidince haliyle ebay'e de yasak gelmiş oldu.

corona virüsüne gelecek olursak toplumumuza şöyle bakın kimsenini umurunda değil. Hala sirke, muska vs. derdinde millet. İnsanların maske takmasını da "aaa hastaya bak yanından kaçayım da bana bulaşmasın" olarak bakıyorlar. Halbu ki maskenin kullanım amacı ortamdan bulabilecek olan hastalıkların yada benzer durumların kişiye geçmesini engellemektir. Örneğin çalıştığım hastanede çeşitli görsel simgeler var. Arıza durumunda teknik personel ona göre önlemini alıyor. Kırmızı yıldız: temas yollu bulaşıcı hastalık, yaprak: solunum yollu bulaşıcı hastalık gibi örnekleri var. Umarım tedavi bulduk dedikleri doğrudur, bu arada bende hastalığın üretildiğini düşünen gruptayım. Yarasa çorbasına bağlıyorlar ya durumu. İyi de bu adamlar yıllardır bunu tüketiyor. Dünyada kimliğini gizleyen bir thanos olduğu kesin.

• Beğen
Tepkiler: uurkrtl
aynen paypal gidince haliyle ebay'e de yasak gelmiş oldu.

corona virüsüne gelecek olursak toplumumuza şöyle bakın kimsenini umurunda değil. Hala sirke, muska vs. derdinde millet. İnsanların maske takmasını da "aaa hastaya bak yanından kaçayım da bana bulaşmasın" olarak bakıyorlar. Halbu ki maskenin kullanım amacı ortamdan bulabilecek olan hastalıkların yada benzer durumların kişiye geçmesini engellemektir. Örneğin çalıştığım hastanede çeşitli görsel simgeler var. Arıza durumunda teknik personel ona göre önlemini alıyor. Kırmızı yıldız: temas yollu bulaşıcı hastalık, yaprak: solunum yollu bulaşıcı hastalık gibi örnekleri var. Umarım tedavi bulduk dedikleri doğrudur, bu arada bende hastalığın üretildiğini düşünen gruptayım. Yarasa çorbasına bağlıyorlar ya durumu. İyi de bu adamlar yıllardır bunu tüketiyor. Dünyada kimliğini gizleyen bir thanos olduğu kesin.
alamanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık. yoksa varsın paypal gitsin ebay sen neden gidiyon? ebay, gittigidiyor adlı siteyi aldı. türk tüketicisine dedi ki, alın size bir kasa inşaat kumu, içinde kardeş kardeş oynayın, ben de sizin paraları ara ara gelir cukkalarım dedi.

Umarım tedavi bulduk dedikleri doğrudur, bu arada bende hastalığın üretildiğini düşünen gruptayım. Yarasa çorbasına bağlıyorlar ya durumu. İyi de bu adamlar yıllardır bunu tüketiyor. Dünyada kimliğini gizleyen bir thanos olduğu kesin.
Ara ara mantar tüketiyordum,bir kere rahatsızlandım..''Acaba mantardan mı?'' dedim..Bir süre sonra tekrar yedim mantarı,baktım yine aynı..Yemeyi bıraktım artık..
Virüs,yarasayla alakalı mı bilmiyorum ama sonradan böyle rahatsızlıkların çıkması olası..

Türkiyede böyle bir durum olması durumunda halimiz kolpaçino bomba

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Maske fiyatları artmış, bu nasıl bir zihniyet

Mainland China: 77,150
South Korea: 833 dün (602'ydi)
Others: 691 (including Diamond Princess passengers)
Italy: 230 (dün 130'du)
Japan: 154
Singapore: 89
Hong Kong: 79
Iran: 61 (dün 43'tü)
U.S.: 35
Thailand: 35
Taiwan: 30
Australia: 22
Malaysia: 22
Germany: 16
Vietnam: 16
United Arab Emirates: 13
UK: 13
France: 12
Macau: 10
Canada: 9
Philippines: 3
India: 3
Russia: 2
Spain: 2
Lebanon: 1
Nepal: 1
Cambodia: 1
Israel: 1
Belgium: 1
Finland: 1
Sri Lanka: 1
Sweden: 1
Egypt: 1

İran, İtalya ve Güney Kore'de işler iyi gitmiyor
İran 12 ölü (ölüm oranı hala %20 civarı)

Pazartesi dikkat çektiğim bu 3 ülke tamamen çaresiz durumda şu an virüse karşı. Birkaç gün içinde bizden de mutlaka vaka çıkacaktır.

Virüsün çok uzun bir kuluçka süresinin olduğu, pek çok insanın virüsü kaptığı halde virüsün kuluçkada beklediği, belirti göstermediği ve bu kişiler sayesinde de başka insanlara bulaştığından bahsediliyor

Mainland China: 78,497
South Korea: 1,766 (2 gün önce 833'tü)
Others: 705 (including Diamond Princess passengers)
Italy: 528 (2 gün önce 230'du)
Japan: 189
Iran: 245 (2 gün önce 61'di)
Singapore: 93
Hong Kong: 92
U.S.: 60
Kuwait: 43
Thailand: 40
Bahrain: 33
Taiwan: 32
Germany: 26
Australia: 23