Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

@Triban eminim onlar da potansiyel müşteri gözüyle bakarlardı. Ama bitki, fengşu vb zaten çinden çıkma, ayrıca malum made in usa olan ortadoğu ürünü isid sebebiyle islam konusuna da çin pek iyi gözle bakmıyorlardır. Ama iki sunnetcinin buna benzer bir hayalîni konu alan karikatur hatırlıyorum.😁😁😁
Belki de sünnet olmadıkları için virüs kaptılar..:kedicik:

Scudo
Bu çinlilerin iğrençliklerini gördükten sonra Müslüman olduğuma bi kez daha şükrediyorum.

@gmfaruk Elhamdülillah Müslümanız Çin'e gelince doğru Çin iğrençliklerin döndüğü , hiç bir cana hiç bir canlıya kıymet verilmeyen kapalı bir kutu, kominizim etiketine bürünmüş ve kapitalizmin kralının yapıldığı bir ülke, şu anki tehdidi tüm dünyaya henüz ulaşmadı ,ama yakınlarındaki ülkelere ve kendi sınırları içinde yaşayan bir çok etnik ve farklı dinden vatandaşlarına oluyor. İlerde elbette dünyayı baya meşgul edecekler.

Yalnız 100 -150 milyona yakın Müslüman yaşıyor bu ülkede .Bunların yarısı bizim soydaşımız diğer yarısı Çinli Müslümanlar ,yeme içme sistemleri bize yakın olduğu için virüsten de diğerleri kadar etkileneceklerini sanmıyorum ama tehdit altındalar. Diğer Çin vatandaşlarına gelince ellerinden bir şey gelmiyor karın tokluğuna çalışıyorlar.Günlerini kurtarıyorlar.
Tez zamanda kurtulurlar bu illetten inşallah diyorum vesselam.

@Anonim Aman Allah'ım çocuk tu onlar,sadece yaşlıları etkilediklerini söylemişlerdi virüsün ,durum çok vahim :agla:

İsmi konulmuş aşı içinde 180 günde bulunur denilmiş o zamana kadar ne olacak bilinmez

Ölü sayısı günlük %15 civarı artıyor. Yani her 5 günde bir iki katına çıkıyor. Şu anki sayı 1300 küsür. 5 gün sonra, yani 19 şubatta 2600'ün üzerine çıkacak. ondan da 5 gün sonra, yani 24 şubatta 5200'ün üzerine çıkacak. 5 gün daha sonra 29 şubatta 10.000'in üzerine çıkacak eğer virüsün yayılma hızı azalmazsa. 180 günün sonunda en iyi ihtimalle bile yüzbinlerle bahsediliyor olur ölü sayısından :eek: Çare daha erken bulunmalı. Fakat Çin'in dışındaki hiçbir ülkenin çare bulma konusunda pek de istekli olduğunu düşünmüyorum :snzdglsn: Bulursa Çin bulacak kendi çaresini. Umarım en kısa sürede bulunur. Mart ayında 10.000'i, Nisan ayının içinde ölü sayısı 100.000'i, Mayıs ayı içinde de 1 milyonu bulacak çare bulunmazsa ve bu hızla yayılmaya devam ederse :krktm: Kısacası 180 günümüz yok :(

@Serkan Mıstınoğlu haklısınız ama olası büyük bir artış olursa ölüm sayısında zaten ülkeler önlemleri arttırır ve ülke kapılarını kapatabilir. Çin kendi başının çaresine baksın

(link)

Bilim insanlarının Journal of Hospital Infection dergisinde yayınlanan araştırmasına göre,
COVID-19 olarak adlandırılan yeni tür koronavirüs kendi türündeki diğer virüsler gibi nesnelerin yüzeyinde bir haftadan daha fazla bir süre aktif olarak kalabiliyor.

Yapılan 22 çalışmanın analizi, Ağır Akut Solunum Sendromu (SARS), Ortadoğu Solunum Sendromu Coronavirüsü (MERS) veya endemik insan coronavirüsü (HcoV) gibi virüslerin metal, cam veya plastik yüzeylerde oda sıcaklığında 9 gün aktif olarak kalabileceğini gösterdi.

Araştırmacılar, 9 günün üst sınır olduğunu, ortalama olarak insan koronavirüs ailesinin alüminyum, ahşap, kağıt, plastik ve cam gibi çeşitli nesnelerde dört ila beş gün yaşayabileceğini düşünüyor. Diğer yandan hayvan koronavirüsleri, cansız nesneler üzerinde 28 günden fazla bir süre yaşayabiliyor.

Nesnelerin yüzeylerindeki virüsler, etanol, hidrojen peroksit veya sodyum hipoklorit çözeltilerle inaktive edilebiliyor.

Ölü sayısı günlük %15 civarı artıyor. Yani her 5 günde bir iki katına çıkıyor. Şu anki sayı 1300 küsür. 5 gün sonra, yani 19 şubatta 2600'ün üzerine çıkacak. ondan da 5 gün sonra, yani 24 şubatta 5200'ün üzerine çıkacak. 5 gün daha sonra 29 şubatta 10.000'in üzerine çıkacak eğer virüsün yayılma hızı azalmazsa. 180 günün sonunda en iyi ihtimalle bile yüzbinlerle bahsediliyor olur ölü sayısından :eek: Çare daha erken bulunmalı. Fakat Çin'in dışındaki hiçbir ülkenin çare bulma konusunda pek de istekli olduğunu düşünmüyorum :snzdglsn: Bulursa Çin bulacak kendi çaresini. Umarım en kısa sürede bulunur. Mart ayında 10.000'i, Nisan ayının içinde ölü sayısı 100.000'i, Mayıs ayı içinde de 1 milyonu bulacak çare bulunmazsa ve bu hızla yayılmaya devam ederse :krktm: Kısacası 180 günümüz yok :(
Kaosa sürüklenen ülkelere demokrasi götürenler,niye Çin'e al atmıyorlar?
Çin,ateist bir toplum olduğu ve üretim yaptığı için mi acaba?

Serkan üzülüyor musun bu ateistlere?Yapma ama..Sen ha:ssrtcbya: :D
Sen eskiden böyle değildin Serkan..
Sana ''Cervelo'nu alıp,Arabistan'a defol'' deyip konu açan bir üyeyi bile hatırlıyorum..:D
Beni de banladın,mesajlarımı sildin,konulardan uzaklaştırdın..
Aferin sana..İnsanlar değişir,değişmeye mecburdur,sen de değişiyorsun işte..

O kadar iğrenç birisin ki dostum, binlerce insanın hayatını kaybetmiş olduğu bir olayı bile, kendini sana geçmişte ezik hissettiren olaylarla bağdaştırıp içini soğutmaya çalışmışsın :) Yüreğim parçalandı şu haline... Yazık sana:(

O kadar iğrenç birisin ki dostum, binlerce insanın hayatını kaybetmiş olduğu bir olayı bile, kendini sana geçmişte ezik hissettiren olaylarla bağdaştırıp içini soğutmaya çalışmışsın :) Yüreğim parçalandı şu haline... Yazık sana:(
İnsanları yönetici olarak aşağıladığın zamanlar,bu insanların kendini ''ezik'' hissettiğini,yani bu insanları ezdiğini mi sanıyordun:bsmagryr:

Tüm dünyada perakende sektörü tamamen Çin'den ithal edilen ürünlere endeksliyken bu tip bir korku biraz yersiz değil mi? Bugün sokağınızdaki markete bile gitseniz elinizi sürdüğünüz bir çok şey (gıda hariç) Çin'den geliyor. Eğer bu virüs bu kadar hızlı yayılabilseydi zaten şu anda o filmlerde izlediğimiz distopik geleceği yaşıyor olurduk diye düşünüyorum.

(link)

Bilim insanlarının Journal of Hospital Infection dergisinde yayınlanan araştırmasına göre,
COVID-19 olarak adlandırılan yeni tür koronavirüs kendi türündeki diğer virüsler gibi nesnelerin yüzeyinde bir haftadan daha fazla bir süre aktif olarak kalabiliyor.

Yapılan 22 çalışmanın analizi, Ağır Akut Solunum Sendromu (SARS), Ortadoğu Solunum Sendromu Coronavirüsü (MERS) veya endemik insan coronavirüsü (HcoV) gibi virüslerin metal, cam veya plastik yüzeylerde oda sıcaklığında 9 gün aktif olarak kalabileceğini gösterdi.

Araştırmacılar, 9 günün üst sınır olduğunu, ortalama olarak insan koronavirüs ailesinin alüminyum, ahşap, kağıt, plastik ve cam gibi çeşitli nesnelerde dört ila beş gün yaşayabileceğini düşünüyor. Diğer yandan hayvan koronavirüsleri, cansız nesneler üzerinde 28 günden fazla bir süre yaşayabiliyor.

Nesnelerin yüzeylerindeki virüsler, etanol, hidrojen peroksit veya sodyum hipoklorit çözeltilerle inaktive edilebiliyor.
Tam da başlığın açıklaması olmuş,teşekkürler...

Wuhan virüsü konusunda bize resmedilen rakamlar 1000 üzerinde ama kim bilir belki onbinlercesi vardır ve söylenmiyordur. Güya Çin'de 10 sene önce kıtlık bitmişti ama pek öyle görünmüyor.

@Anonim Resmi rakamlara hiçbir zaman güvenmem kesinlikle doğruyu göstermezler. Bunu kendimize bakarak bile görebiliriz ki her millette bu var

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çin hakkındaki bilgilerinizin büyük bir çoğunluğu Çin devletine açık düşmanlık yapan Batı medyası kaynaklı verilere dayanıyor. Dolayısıyla nesnel değil bu bilgiler. Tamamıyla ideolojik amaçlı olarak üretilen yalan yanlış haberlerle Çin'i gömüyorsunuz. Bir de karşı tarafın bakış açısından konuyu dinleyin.

Çin üzerine birçok kitap yazmış, ülkemizde Çin'i her açıdan en iyi tanıyan aydınlarımızdan biri olan Osman Faik Kavala'nın konu hakkında açıklamalarını içeren bir videoyu ilginize sunuyorum.

Son düzenleme:
Araştırmacılar, 9 günün üst sınır olduğunu, ortalama olarak insan koronavirüs ailesinin alüminyum, ahşap, kağıt, plastik ve cam gibi çeşitli nesnelerde dört ila beş gün yaşayabileceğini düşünüyor.

Bugün bir müşterime Çin malı plastik aksamlı bir ürün sattım.Kadın üründen çekindi ve koronavirüsü kastederek ürün Çin'den yeni mi geldi diye sordu.Ben de kendimden emin bir şekilde ''hayır efem koronovirüsler cansız nesnelerin üzerinde en fazla 4-5 gün yaşayabiliyor'' dedim.O da bana ''nereden biliyon ki'' dedi.Ben de ''Evren Berk dediydi oradan biliyom'' dedim.Evren Berk kim ola ki dedi.Ben de ''Evren Berk bilimsever bir arkadaşımız'' dedim:harika: Seni bugün cümle içinde kullandım.Kulağın çınladıysa çınlatan biz idik:D

Geri