Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
Bir Çin restoranında canlı canlı 'pişirilen' bir kediciğin acı hikayesi bu...

(Lütfen kedisi ve kalp hassasiyeti olanlar okumasın!)

"Aşçı olduğunu tahmin ettiğim bir adam, uzun metal bir maşayla uzun tüylü bir kediyi kafesinden hızla çekip alıyor ve apar topar mutfağa sokuyor. Kedi pençe atıp acı acı haykırırken aşçı hayvana demir çubukla vuruyor. Artık daha çok pençe atıp, daha çok feryat eden hayvan, aniden kaynar su dolu bir küvete daldırılıp on saniye kadar orada tutuluyor. Çıkarılır çıkarılmaz ve hâlâ canlı haldeyken aşçı bir hamlede hayvanın derisini başından kuyruğuna kadar sıyırıp alıyor. Sonra da şok halindeki hayvanı geniş taş bir teknenin içine atıyor ve kedinin donuk ve camsı gözlerle ağır ağır yutkunuşunu izliyoruz, ta ki son nefesini verip de boğuluncaya dek… Yemek servis edildiğinde müşteriler aşçıya teşekkürler edip onu iltifatlara boğarak iştahla tabaklarındakini yiyorlar."

Bu tabloya "Afiyet olsun" denilebiliyorsa, diyenler varsa eğer, Korona'ya da "Hoş geldin" denilmemesi için hiçbir sebep yok!..

(link)

Çinli bir arkadaşım vardı. Görüşmüyoruz birkaç senedir. İsmi Fulong. İsminden utanırdı, kendisini Florian diye tanıtırdı.

Çok temiz ve hassas bir kişiydi.

Türkiye'de bizim Fulong'a sürekli "Gerçekten kedi köpek yiyor musunuz?" diye sorarlardı. (Ben de sormuştum, evet). O da herkese "Çin çok büyük bir ülke. Çok çeşitli insanlar var" diye geçiştirirdi ama hemen cep telefonunu çıkarıp envai çeşit sebze ve kuru bakliyat yemeği fotoğrafı gösterirdi, bakın aslında biz bunları yiyoruz diye. Çoğu kişinin aslında hiç et yemediğinden falan bahsederdi.

Virüs mirüs kapmamıştır inşallah bizim titiz oğlan.

Sizin yazıyı okuyunca aklıma geldi; paylaşmak istedim:eek:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve MakRo
@Triban abi naptın sen çok mu aradın son bu videoyu gülmekten çocukların ödevini zor yaptırdım :koptum:

Ay'ın görüntüsü dünyayı şaşkına çevirdi! NASA gerçeği saklıyor
Uzaylılarla ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. Komplo teorisyenleri uzaylıların sıklıkla gezegenimizi ziyaret ettiğini ileri sürüyor. Hatta bazılarına göre uzaylılar dünya üzerinde belirli yerlerde, insan yapımı teknolojiler tarafından bulunamayan görünmez gizli üsler kurmuşlar. Yeni corona virüsünün (2019-nCoV) uzaylılar tarafından getirildiği bile iddia ediliyor. Bu tartışmaların arasında Ay'la ilgili bir video bomba etkisi yaşattı. İşte konuyla ilgili detaylar...hadi iyisiniz corona virüsü uzaydan gelmiş alışverişleri iptal etmeyin eyyy!!! ahali ..yada benimde teorim var asıl japonyadan geldi toyota corona adı altında üretilen aracın gerçekde virüs olduğu anlaşıldı kaynak:Ay'ın görüntüsü dünyayı şaşkına çevirdi! NASA gerçeği saklıyor

82513367_867027503726836_8102857183578166075_n.jpg

çinlilerin insan cenini yediklerine dair fotolar görmüştüm (15 yıl olmuştur). Bunu nette tanıştığım bir çinliye sormuştum inanamadı ama "hayır asla" da demedi. Çinde kimin ne b.k yediği cidden belli değil. herşeyi, bir fayda uydurup yiyebiliyorlar. belkide fotolar fake ti, ama ben diğer beslenme alışkanlıklarına istinaden bunun bile olabileceğini düşünüyorum.

virüsün canlı dışında 1-2 saatten fazla yaşayamadığını öldüğünü okumuştum.

Çine bütün uçak seferleri iptal edilmiş kargo hiç gelmeyebilir

Çin'den gelen 2. paketi az önce teslim aldım. :D Uçuşları da yasaklıyorlar, uzun süre bir şey alınmaz sanırım!

Pantolonlar geldi, yaz ekipmanları tamamdır :harika:

AliExpressten son bir kaç haftada aldığım ürünler kargoya hala verilmedi, iki haftayı geçenleri iptal ediyorum. Hiç olmazdı böyle. Acaba karantinadaki şehirlerden mi geliyorlardı bilemiyorum.

@Anonim Çin yeni yıl tatili nedeniyledir. Bazı yerlerde bir ay kadar çalışmıyorlar. Alışveriş yapmadan önce satıcının sayfasına göz atmakta fayda var. Şu tarihlerde sevk olmayacak diye uyarı yazıyorlar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve MakRo
Virüsten, mikroptan çekinenler UV-C Lambalara bir göz atsın. Gümrükler de de bu tür bir sistem var diye biliyorum.

Türkiye'de yabancı ülkelere yardım edilmesinden yana olan bir kesim var..Bu kesim,Çin'e neden yardım etmiyor?
En azından İbrahim Saraçoğlu ve Cübbeli Ahmet götürülsün..Biri iki ot götürür,ötekisi iki okunmuş su,Çinliler de rahat bir nefes alırlar..Olmaz mı:kedicik:

@Triban eminim onlar da potansiyel müşteri gözüyle bakarlardı. Ama bitki, fengşu vb zaten çinden çıkma, ayrıca malum made in usa olan ortadoğu ürünü isid sebebiyle islam konusuna da çin pek iyi gözle bakmıyorlardır. Ama iki sunnetcinin buna benzer bir hayalîni konu alan karikatur hatırlıyorum.😁😁😁

Geri