Scudo Sports

Çöpe gitmeyen şeyler

muhiddin

Forum Bağımlısı
Tepki
981
Bisiklet
Giant
yeni aldığım klasik bisikletimde ki selenin onarıma ihtiyacı vardı.derisi çok kötü olmuş ve yırtılmalar yıpranmalar başlamıştı..
eee bizde boş durur muyuz.başladık kaplamaya.

çöpe gitmeyen şeyler...
imkanınız varsa onarın,tamir edin,yenileyin.
Çöpe atmayın!

188464188465188466188467188468188469188470188471

kafamızda biraz güzel oldu :):)?

188472188473188474188475188476

Scudo
Elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş :harika:

Bizim tüketim toplumunda bırakın eskiyi atmayıp yenilemeyi, yenisini bile gözümüzü kırpmadan atarız çöpe...

• Beğen
Tepkiler: edo
@Boagrius

eger ki elde yenileme durumu varsa yenilemekten yanayım:)
çok aşırı kullanılmayacak duruma geldıyse ve onarmak yenisini almaktan daha pahalıya geliyosa yenisini almak daha mantıklı tabıkı.(maddi olarak)
:)
ve iyi dilekleriniz için tesekkur ederım.elimizden gelen beceriyi bi şekilde icra etmeye çalıştık acemi olarak.

• Beğen
Tepkiler: cekalp
Tamamen parçalanıp kullanılamaz hale gelmedikçe, ben de atmama taraftarıyım.

• Beğen
Tepkiler: muhiddin
genelde turcuların bisikleti alır almaz yükselttikleri ilk şey seledir genelde brooks b 17 alırlar. ben de ilk zamanlar almayı düşünüyordum sonra dedim ki kendi kendime bu bisikleti üreten firmanın mühendisi ,argesi illaki en az senin kadar düşünmüşlerdir bu sele olayını bu seleyle piyasaya sürüyorlarsa vardır bir hikmeti diye düşünüp seleyi değiştirmekten vazgeçtim . çok güzel bir işçilik çıkarmışsınız ellerine sağlık.

@ippon

Teşekkür ederim..çok güzel sayılmaz ama daha iyileri olacak inşaallah.:)

@ippon
üst seviye bisikletlerde belki dediğimiz olay geçerlidir ama orta ve düşük seviye yani ülkemizde ki bisikletlerde bu durum geçerli değil nereden kıssam derdinde hele hele ülkemizde ki yerli markalar bu konunun vücut anatomisis ilede alakalı hangisi size uyuyorsa o güzeldir onun için jelli seleler tercih ediyorum kim binerse ona göre şekil alıyor

Kaplama malzemesini nerden temin ettiniz, banada benzer bi malzeme lazım.

@thieft3000
oto koltuk kaplama yapan yerlerden ufak bır parça isteyebilirsiniz.:)

• Beğen
Tepkiler: thieft3000
Tam bir döşemeci bulayım da seleyi vereyim diyordum sizin konununuzu görünce vermekten vaz geçtim. Oturup kendim yapmaya karar verdim. Selenin kendi orjinal derisini sökmeden yeni deri parçasını direk üzerine uygulasam olur mu?
IMG_20190430_221704181.jpg

Tam bir döşemeci bulayım da seleyi vereyim diyordum sizin konununuzu görünce vermekten vaz geçtim. Oturup kendim yapmaya karar verdim. Selenin kendi orjinal derisini sökmeden yeni deri parçasını direk üzerine uygulasam olur mu?
208911 dosyayı görüntüle

Kendim sordum kendim cevap vereyim. Oluyormuş ?
IMG_20190921_130049505.jpg

Bir de şöyle "abi öyle olmaz, üç gün sonra atar o daha kötü olur" diye kendini trollesen süper olacak hocam. Bu seleyi yaptığınıza göre kendiyle polemiğe girmek zor olmasa :D

Aklın yolu bir hocam kendimi trollemedim desem yalan olur. Elimde bir tabaka deri var, kaplama her attığında yenisini kaplarım deyince kendime cevap veremedim. :D

• Muhteşem
  • Beğen
Tepkiler: mhtozel ve Wberlin
@Pino Kyo Alttan nasıl tamamladınız uygulamayı? Dikiş, zımba, yapıştırıcı?

• Beğen
Tepkiler: Ƥinokyo
@brdtl Hocam ana malzeme karbon olduğu için zımba ya da dikiş maalesef uygulayamadık. Bu sebeple yapıştırıcı kullanmak zorunda kaldık. Ne kadar süre sağlıklı bir şekilde kullanılır artık deneyip göreceğiz. Elimde bir tabaka deri var ve bu döşemeyi her sıkıntı verdiğinde bu deriden bir parça keserek sele döşemesini yenilemeyi planlıyorum. Bu tabakadan tahminimce seleye göre en az 10 parça çıkar. Bu da demek oluyor ki bu döşeme yılda bir zarar görse bile seleyi bir 10 yıl daha kullanmak demek.

Ayakkabı malzemesi satan dükkanlarda yada internet üzerinden satan bu tip firmalarda bally derby gibi yapıştırıcılar yerine daha kaliteli ve imalatta kullanılan yapıştırıcıların küçük petlerde satılan uygun fiyatlılarından alabilirsiniz. Daha iyi yapışma ve uzun ömür sağlar. Ayrıca Ayakkabı tamirinde kullanılan biraz esnek ve dayanıklı olan japon yapıştırıcı tarzında ürünler var. İç kısımlarda tutturmak için de bu yapıştırıcıdan kullanabilirsiniz.

(link) site

Üstteki örnek linkte en alttaki kırmızı kapaklı japon yapıştırıcı ve denlaks yapıştırıcılar

Geri