"Continental grand prix 4 season" testi başarıyla geçti !

ratm

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2009
Mesaj
1.093
Tepki
1.870
Şehir
izmir
İsim
Hakan Engin
Fitness bisikletimin lastiklerini geçenlerde değiştirip Continental 4 Season almıştım, daha önce üzerinde gelen Michelin dynamic sport un sürekli patlamasından yakındığım için böyle bir değişiklik yapmıştım.
Aslında girmemem gereken bir otluk araziye dayanamayıp girdim, ve çıktığımda, hem ön hem de arka lastiğin üzerinde 15-20 tane diken vardı. Tabii bu durumu görünce tamam dedim şapa oturdum, yanımda 1 tane iç lastik var eyvallah birini değiştiririm, e diğerine 15 tane yamayı nasıl yapıcam :)
Dikenlerin tamamını çıkardım, iki lastikde de inme belirtisi yok. Tabii şok, nasıl olur nasıl inmez. Diğer Michelin e bunların 1 tanesi batsaydı anında lastik yeri öpmüştü.
Geri dönerken belli bir kilometre sonra arka lastik çok yavaş inmeye başladı ama beni yarı yolda bırakacak tarzda değil, lastik değiştirmekle uğraşmamak için şişirdim devam ettim. Önde hiç inme olmadı.
İstemeden de olsa çok sağlam bir patlak testinden geçmiş oldu :)
İşte arka lastiğin bir kesiti :

conti.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Scudo

oguzhan0101

Aktif Üye
Kayıt
5 Temmuz 2015
Mesaj
117
Tepki
46
Şehir
adana
İsim
oğuzhan tekkardeş
Bisiklet
b'Twin
bu zırhlı lastik öyle değilmi
 

ratm

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2009
Mesaj
1.093
Tepki
1.870
Şehir
izmir
İsim
Hakan Engin
Yapısında patlağa karşı korunma malzemeleri kullanılmış ama schwalbe lastiklerinden bildiğimiz klasik patlak önleyici katman yok, yani hafif bir lastik