Scudo Sports

İnceleme Continental GP4000S II

@karaomermustafa

Ben de Continental gp 4000s 2 almayı planlıyordum. Başka kullanıcı yorumu yapabilecek arkadaşımız var mı? Genelde çok beğenilen bir lastik olduğunu okudum, yol tutuşu bu kadar kötü mü?

Scudo
@soulless Önümüz son bahar - kış. Continental GP 4 Seasons al alacaksan. Daha 1 yağmur denedim, konuşmak için erken ama 7 düvel övmüş lastiği :)

Bende cst nin fazla kaliteli olmayan lastiği var 3 ayda 600 km yol yaptım hep sıcak hava da ama aşınma dahi yok diyebilirim çok iyi bir lastik

@soulless gp4000ıı dünyanın en popüler lastiği. Hızlı , iyi yol tutuyor ve konforlu. Fazla yoruma gerek yok bence.
Ha pahalı bulabilirsiniz o ayrı. Ama performanslı lastik istiyorsanız biraz para harcayacaksiniz.

Bu arada özellikle 28c versiyonu bayağı geniş 30c gibi görünüyor. O yüzden sizin kadro 28i zor alıyorsa continental gp4000 28c sigmayabilir. Ama tabi konforu da normal 28c'den daha iyi...

@Ozan k.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Lastikle ilgili okuduğum yorumlar doğruymuş o halde. Bu arada şu an bisikletimde bulunan lastik 700x25C, neden 28'in büyük göründüğünden bahsettiniz?

Alırsam eğer 25C almayı düşünüyorum, hatalı bir düşünce mi?

@soulless Al, memnun kalırsın :) Ama Türkiye fiyatı biraz fazla sanki. Ben bizim sitelerdeki tek fiyatına çift olarak, üstelik bir çift de iç lastikle aldım bu yaz Merlin'den. Yani %50'den de aşağıya geldi bana. Eğer gidip gelen biri varsa kaçırma derim. Bu arada, benim lastik de 25'lik ve görüntüsü biraz geniş gibi. Senin için önemliyse (ön ya da arka çatal çok darsa) ölçüp söylerim net ölçüyü.

@soulless contiler genelde aynı ölçüdeki rakiplerine göre yarım boy daha geniş oluyor.
Kadronuzu bilmediğim için Bilgi olsun diye söyledim.

@Kaan.Özçelik @Ozan k.
Teşekkürler,
Merlin'i inceledim. Bahsettiğin gibi iki adet iç lastikle beraber 250 TL gibi bir tutara denk geliyor ve gerçekten de iç lastiği de eklersek fiyat yarı yarıya oluyor. Buradan sipariş verebilirim sanırım.

Bisikleti aldığım yerde de bu lastiği şiddetle önermişlerdi. Bu nedenle uyumsuzluk sorunu olacağını sanmıyorum. Aynı bisikletten firmada çalışan birinde de vardı ve bu lastiği kullanıyordu.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Lastikiği 600 km kullandım. Ortalama kaç kilometre kullanırım lastiği

upload_2017-9-13_17-0-5.png
üstündeki şu delikler yok olana kadar kullanabilirsiniz. tabi yanaklarda oluşabilen yarıklara dikkat edin. (aslında bütün lastikdeki yarıklara dikkat edin ama 4000siiler genelde yanaktan yarılıyor.) 600km bişey değil daha iyi bir ömrü vardır.

O DELİKLERİ FARKETTİM ARKADADA ÖNDEDE VARDA TAHMİNİ NEKADAR GİDER MERAK ETMİŞTİM :)

merlin sitesinden (link)almayı düşünüyorum fakat ürünün fiyatı 35 euro civarında .daha önce yurtdışı alışverişi yapmadıgımdan dolayı gümrüge takılır mı acaba? bir de iki adet nasıl alabilirim,farklı adresler mi vermem gerekiyor?bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

@D. Oğuz Hocam İzmir'in neresindensiniz?

Birde bu tekerin tanesine 145 yazıyor 290 tl para demek çifti cidden pahalı değil mi?

@karaomermustafa
Çok ilginç. İlk defa continental grandprix için bunları duyuyorum. Profesyonel yarışçılar. Uluslararası yarışlarda hep tercih ediyorlar tek sıkıntı pahalı olmasıydı şimdi sizin tecrübe dilkatimi çekti

• Beğen
Tepkiler: uniteamsah
@muratMegusGumruge takilmaz, 2 lastigi ayni adrese isteyebilirsiniz .(35*2)*0.2=14 eur da gumruk vergisi cikar. Tek tek isterseniz iki kere kargo ucreti odersiniz ve urunler 30 usd uzeri oldugu icin gumruk vergisinden de bir tasarrufunuz olmaz.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@soulless
Memnuniyet oranı 98 herkes çok iyi diyor ama sonbahar yağmur için 4 seasons öneriliyor fakat oda daha dişli olduğundan sürtünmesi fazla. Ben olsam 2 ay bozuk hava için 4 mevsim değil grandprix 2 derim. Küçümsenemeyecek kadar başarılılar yağmurda

@soneryen

Profesyonel yarışçıların lastik tercih etmek gibi bir şansları yok, sponsor ne veriyorsa onu kullanıyorlar. Ayrıca yarışlarda neredeyse her zaman tubular lastik kullanıyorlar ve GP4000S II'nin tubular modeli yok. Yani yarışta Continental 4000S II tercih eden profesyonel hiç yok. (Pro peletonda yaygın olarak kullanılan Continental'in competition pro ltd modeli, 4000S'ten oldukça farklı bir lastik.)

Kullanılmayacak kadar iğrenç bir lastik değil ama GP4000S II ile aynı fiyata daha iyi lastikler, biraz daha pahalıya çok daha iyileri var. Özellikle Türkiye yolları için hiç kimseye tavsiye etmem.

GP4000S II lastikleri 3000 km dir kullanıyorum,bu güne kadar başka lastik kullanmadım o yüzden karşılaştırma yapamam.kuru yolda performansı beni ziyadesiyle tatmin ediyor ama ıslak yolda korkuyorum hatta kışın sabah ayazında nemle birlikte asfalt üzerinde hafif çamurumsu bir tabaka olduğunda ömrümden ömür gidiyor korkudan başka lastikler de durum nasıldır bilemiyorum tabi.
daha önce konuya kafayı takıp epey araştırmış yerli ve yabancı sitelerden kullanıcı yorumlarını değerlendirmiştim GP4000S II ler açık ara öndeydi arkasından Michelin pro 4 endurance geliyordu.

@Aspirin
Kesinlikle öyle bir iki kişi memnun değilse başka kullanabilir. Herkesin tercihi. Araştırıp yorumlara bakılır kullanıcı değerlendirmelerine göz atılır yüksek olasılık son kullanıcı yorumları neyse ona göre kişi kendi karar verebilir. Kesinlikle tercih edilesi bir lastik. Fiyatının hakkını ziyadesiyle verir.

@Murat B. Uzun bi zamandir gp4000s2 kullaniyorum yani eskidikce
yine aliyorum.

Bunun haricinde mich. pro3 leri de kullandim fakat patlama konusunda nerdeyse her turda basima is aciyor.

Gp4000 lerin islak zemin sorunu var dogru ama cok da guncel olmayan bi liste kiyaslamasinda yuvarlanma direnci, makul fiyat ve saglamlikta en secilebilir lastikti. Mich. Powerlar hakkinda bilgim yok.

Su ara yagisli mevsim sizin oneriniz nedir hem yuvarlanma direnci, islak zemin, patlak koruma uclusunu en iyi oranda veren. Yazarsaniz sevinirim. Yoksa yine gp4000 e devam :/

Geri