Scudo Sports

Çok yoruluyorum yokuş çıkarken zorlanıyorum...

Yalnız bir dakika arkadaşlar, İddia sahibi, yaptım dememiş, herhalde bitiririm diyerek bir tahminde bulunmuş. Biz de hemen çöktük yani...
Allahım sen bizi forumun diline düşmekten muhafaza eyle...amin

Scudo
Konu başlığı yanlış, diğer bilgilerde sıkıntı yok. Yokuş inerken... olacak
Sayın @Süper Dede dediğinde haklı. Karşımdan rüzgar eserken ciddi bir inişte pedal çevirdiğimi ama yinede gidemediğimi hatırlarım.

Tim Wellens,Valverde, Daniel Martin,Alaphilippe,Philippe Gilbert gibi çok iyi puncheurlar, sadece 1 -2 kmlik çok kısa %4 lük yokuşlarda 35 km/sa lik ortalama yapabilir.

Puncheur:Kısa ve sert yokuşlarda patlayıcı gücü olan bisikletçilere deniyor.

Tim Wellens,Valverde, Daniel Martin,Alaphilippe,Philippe Gilbert gibi çok iyi puncheurlar, sadece 1 -2 kmlik çok kısa %4 lük yokuşlarda 35 km/sa lik ortalama yapabilir.

Puncheur:Kısa ve sert yokuşlarda patlayıcı gücü olan bisikletçilere deniyor.
@hamlet2006 benden puncheur olur mu? Gerçi strava sallamış eğimi oranını ama neyse. %4 eğimleri 30 üzeri ile bitirebilecek amatörler varken ben neden bu eğimde 44km/s hızda sprint atamayım 🤣🤣

Screenshot_20200508-093901_Strava.jpg

@hamlet2006 benden puncheur olur mu?

Yokuş çok kısa olduğu için çok sağlıklı sonuç alamayabiliriz.
Bu 300 metrelik yokuşa gelmeden kaç km sürüp kaç metre irtifa kazandın?
Bu yokuşa bir inişten hemen sonra olanca momentumunla mı çıktın?

belki arkadan deli rüzgar?

• Hahaha
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Süleyman kardeşim Samsundan sonra havzaya kadar tırmanışınızı geçen yıl ne kadar sürede yapabildiniz. Malum sağlam yol.

Yok ya ironi yaptım. Burası taş çatlasa %1 eğimdir. Demek istediğim strava vs gibi yerlerdeki veriler çokta sağlıklı bir veri değil, yoksa %29 gibi bir eğimde bu hızda sprint atmak benim ne haddime 🙂

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
belki arkadan deli rüzgar?
Bir rüzgar ne kadar delirmiş olursa olsun, yokuş çıkarken yukarı itmiyor. Aynı yokuşta inerken kafadan esip durduruyor ama çıkarken en iyi ihtimalle yandan esiyor 🤣
Aaa olurda arkadan iten rüzgar çıkarsa o sırada patlayan lastiğinizle uğraşıyor olursunuz... Bisiklet ilk icat edildiğinde nasıl bir küfür ettilerse 😅

(link) burada şöyle bir segment var.

11,53km %4 eğim. tam @Burak B. çıkacağı yer. kom sahibi 232 watt ile 20,2 ortlama hızla çıkabilmiş. 450w ile (van der poel ile aynı ftp) 35le çıkılabilir :D

İzmirde bulabilsem :) Denemek isterim, limitlerimi zorlamayı seviyorum :D Van der poel kimmiş diye baktım, zayıf adammış:ckskc: şaka bi yana :D

Kilonuzu 60kg bisikletin ağırlığını 8kg yeni yağlanmış zincirler ve aerobar dan tutarak %4 eğimde 35km/h ile gidebilmeniz için yaklaşık 473 watt güç üretmeniz lazım.
Sitenin linkini bırakıyorum siz ağırlıkları güncelleyip bize gerçek yaklaşık watt değerini paylaşabilir misiniz?

Öncelikle Strava kaydı açmayı düşünmeye başladım son zamanlarda :) Du biraz daha zaman geçsin, sokağa çıkma yasağı laneti bitsin kendimi antremanlara vurunca açarım, sizlerle paylaşayım birazda geçtiğim güzergahta kimler kaç dkda geçiyor vs bakmış olurum.. Yarışmayı çok sevmem, genelde bireysel takılıyorum ama bazen kendimle denk birini bulsam birlikte antreman yapsak dediğimde oluyor :)

Paylaştığın link için teşekkür ediyorum cidden çok işime yaradı :) her zaman merak etmişimdir, kaç watt diye çünkü powermeter alıcak param yok, olsada yarışma hazırlıgı yapmadıgım için aşırı gereksiz lükse kaçıyor.. Bugun sabah işe tarmac sl4 ile gittim, 2 ay alü bisikletle işe gidip geldikten sonra tarmac çok seri, atik geldi. Yokuşlar bi an düzleşti :) Ara vermemin sebebi koronavirus karmaşası, yagmur geçişleri vs.. Bugun tıpmerkezine işim düştü, dolasıyla yol kısa 6km yol 15dk (yol bilgisayarım son anda fırlayıp yola düşmeseydi 13dk olucaktı kötü şans), toplam tırmanış 126 metre.

23.JPG

Verdiğim linke kilomu, bisikletin ağırlıgı, rüzgar hızı, ortalama eğimi, drop tutuş, zincir yağı vs herşeyi girdim ve sonuç 438watt güç üretmişim, kilo başı 5.6w :D
234.JPG

@hamlet2006 Doping falan kullanmıyorum Süleyman bey dayak atma :D Bu sabah 2 galeta, 1 sade nescafe içtim kahvaltıda :D

Yani şimdi arkadaşın iddiasını bir yere koymaya çalışıyoruz. Belki karşıdan rüzgar vardı...

Sabahki rüzgar hafiften güneyden esiyordu, işe gittiğim guzergah dogu tarafı. Çapraz rüzgar vardı, windy.com'den takıp ediyorum :) en nefret ettiğim rüzgar kuzey rüzgarı, guzergah nedeniyle rahatsız edici oluyor..

Yalnız bir dakika arkadaşlar, İddia sahibi, yaptım dememiş, herhalde bitiririm diyerek bir tahminde bulunmuş. Biz de hemen çöktük yani...
Allahım sen bizi forumun diline düşmekten muhafaza eyle...amin

Sonunda.. Yapıyorum demedim, tahminde bulunmuştum ama forumun üzerime çökmesi bir efsane oldu :D İlk başta kızdım sonra olabilir böyle şeyler diyerek devam ettim :D

Süleyman kardeşim Samsundan sonra havzaya kadar tırmanışınızı geçen yıl ne kadar sürede yapabildiniz. Malum sağlam yol.

Yarışın ilk günü Hopa'dan Ünye'ye 430 km sürdüm.430 km sürünce çok yoruldum bundan dolayı ikinci gün Ünye'den çıkıp Merzifon Öğretmenevine kadar 194 km yol yapabildim.Ortalama hızım 25,1 km/sa idi.Gerçekten Samsun'dan Merzifon'a kadar sağlam birçok yokuş vardı. O zaman hem kondisyonum fena değildi hem de çok daha zayıftım.

@Burak B. Hocam hız sensörü kullanıyorsunuz galiba?
Ayrıca sitenin işinize yaradığına sevindim. Ben de çok seviyorum bu siteyi. Dediğiniz gibi powermetre olmayınca arada yararlanılabilecek bir kaynak.
Aslında ürettiğinizi iddia ettiğiniz güç gerçekten profesyonel bisikletçilerin bile zorlanarak kalabildikleri bir değer onun için dikkat çekiyor.
Örneğin 450watt bir çok profesyonelin Vo2max ın bile üzerinde bir güç Screenshot_20200509_035324.jpg
Bu Rigoberto Uran' ın Vo2max power zone'u...Screenshot_20200509_035806.jpg
Alberto Contador ' un güncel power zone' u...
Screenshot_20200509_035940.jpg

Romain Bardet benim şu ana kadar gördüğüm en iyi power zone lara sahip bisikletçi...

Bugun tıpmerkezine işim düştü, dolasıyla yol kısa 6km yol 15dk (yol bilgisayarım son anda fırlayıp yola düşmeseydi 13dk olucaktı kötü şans), toplam tırmanış 126 metre.
Ayrıca 6km de 126m tırmanış %2 ortalama eğim yapıyor. O da sizin hesabınıza göre 200 watt altında bir değer 😉👍

@Burak B. Hocam hız sensörü kullanıyorsunuz galiba?
Ayrıca sitenin işinize yaradığına sevindim. Ben de çok seviyorum bu siteyi. Dediğiniz gibi powermetre olmayınca arada yararlanılabilecek bir kaynak.
Aslında ürettiğinizi iddia ettiğiniz güç gerçekten profesyonel bisikletçilerin bile zorlanarak kalabildikleri bir değer onun için dikkat çekiyor.
Örneğin 450watt bir çok profesyonelin Vo2max ın bile üzerinde bir güç

Evet Hız sensoru kullanıyorum magene sensor, lastik çap ölçüsü vs herşey tam. Bilgisayarın verdiği bilgileri girince, tahmini güç 438w çıkıyor. İsterseniz kilomu, bisikletin agırlıgı veriip kendinizde girebilirsiniz :) Vo2max ölçümü yapma şansım yok, olsa isterim. Nabız odaklı koşu yaptım 2011-2013 yılları arasında haftanın 5 gunu 10km koştum 45dk, 37kilo verdim. 2013 ile 2017 arası işhayatı, dans yarışmaları vs derken spora ara verdim. 2017sonu bisiklete merak saldım, tekrar spora donuş başladı 27kilo verdim, şu an 10kilom fazlam var, onlarıda verirsem daha verimli olurum.. Dinlenik nabzım 40-45 arası atıyor.

Ayrıca 6km de 126m tırmanış %2 ortalama eğim yapıyor. O da sizin hesabınıza göre 200 watt altında bir değer 😉👍

200watt altındaysa elektrikli bisikletleri nasıl solluyorum yokuşta o zaman :koptum: o zaman -200watt üretiyorum, pedalı ters çevirerek.. Bilgisayar sonuçları, herşeyi yazıyorum,çıkan tahmii sonuçlara rağmen halen inanılmıyor.. Genetik olarak bacaklarımız güçlü, patlayıcı güç var ortada, boyuma göre bacaklarım kısa ve çapı geniş. Giydiğim pantolonlar olmuyor :)

6.JPG

Verdiğiniz linkte bilgileri girdiğim zaman 388watt , kil başı 5watt ürettiğim yazıyor. Uzun yolda güçüm düşmüş, demek uzun yola çok gelemiyorum. Muhtemel bacak kasım, kalbim, cigerlerim daha çok kısa tırmanışa odaklanmış. 2 yıldır bisikletle işe gidip gelmemin etkisi.. Eski iş yerim uzaktı ve deniz seviyesinde hergun git gel 54km yapıyordum, eger devam etseydim uzun yola alışıcaktım.. Pro bisikletçiler ona göre evrilmiyormu? Tırmanış, sprinter, uzun yol vs. Bacak boyu, boy, kas agırlıgı herşey etkiliyor. Tam bilim işi bu bisiklet :D

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Evet Hız sensoru kullanıyorum magene sensor, lastik çap ölçüsü vs herşey tam. Bilgisayarın verdiği bilgileri girince, tahmini güç 438w çıkıyor. İsterseniz kilomu, bisikletin agırlıgı veriip kendinizde girebilirsiniz :) Vo2max ölçümü yapma şansım yok, olsa isterim. Nabız odaklı koşu yaptım 2011-2013 yılları arasında haftanın 5 gunu 10km koştum 45dk, 37kilo verdim. 2013 ile 2017 arası işhayatı, dans yarışmaları vs derken spora ara verdim. 2017sonu bisiklete merak saldım, tekrar spora donuş başladı 27kilo verdim, şu an 10kilom fazlam var, onlarıda verirsem daha verimli olurum.. Dinlenik nabzım 40-45 arası atıyor.

200watt altındaysa elektrikli bisikletleri nasıl solluyorum yokuşta o zaman :koptum: o zaman -200watt üretiyorum, pedalı ters çevirerek.. Bilgisayar sonuçları, herşeyi yazıyorum,çıkan tahmii sonuçlara rağmen halen inanılmıyor.. Genetik olarak bacaklarımız güçlü, patlayıcı güç var ortada, boyuma göre bacaklarım kısa ve çapı geniş. Giydiğim pantolonlar olmuyor :)

225880 dosyayı görüntüle

Verdiğiniz linkte bilgileri girdiğim zaman 388watt , kil başı 5watt ürettiğim yazıyor. Uzun yolda güçüm düşmüş, demek uzun yola çok gelemiyorum. Muhtemel bacak kasım, kalbim, cigerlerim daha çok kısa tırmanışa odaklanmış. 2 yıldır bisikletle işe gidip gelmemin etkisi.. Eski iş yerim uzaktı ve deniz seviyesinde hergun git gel 54km yapıyordum, eger devam etseydim uzun yola alışıcaktım.. Pro bisikletçiler ona göre evrilmiyormu? Tırmanış, sprinter, uzun yol vs. Bacak boyu, boy, kas agırlıgı herşey etkiliyor. Tam bilim işi bu bisiklet :D
Hesaplarken atladığınız ve daha önce yazdığım birşey var. Siz bütün yolun hız ve mesafe datasını alıp rotanın ortalama eğim bilgisini kullanıyor, tek bir yokuşmuş gibi watt hesabı çıkartıyorsunuz.
Ortalama %3, max %18 eğim yazıyor ama bunlar eğimlerin ortalaması. Yani siz düzlükte yaptığınız hızı da aynı %3-4'lük eğime dahil edip o watt'ları çıkartıyorsunuz. Tek bir segmentin yani tek bir rampanın datalarını girerseniz daha gerçekçi sonuçlar alacaksınız. (Strava bu hesapları tek tek ortaya döktüğü için bu kadar kullanılan bir uygulama işte)

@BerkEvren Strava açınca igs618deki bilgileri aktarırım 👍

• Beğen
Tepkiler: bonder76

225880 dosyayı görüntüle

Yani ne diyim o zaman size Tour de France ta başarılar dilerim...

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Strava açınca igs618deki bilgileri aktarırım 👍

Hepimiz takip ediyor olacağız,kim bilir belki Patrick Lefevere de takip eder.Yanlış hatırlamıyorsam Lefevere, wonderkid Remco Evenepoel'i strava kayıtlarından keşfetmiş ve Quick Step'e almıştı.

@BerkEvren İgsport sitesinden hesabımdaki datayı nasıl paylaşcağımı bulamadım. FIT/GPX/TCX olarak çekebiliyorum..

Geri