Scudo Sports

Çok pis kaza yaptım ölümden döndüm diyebilirim.

hepiniz çok sağolun arkadaş lar

bu gün işe başlamam lazım di dün sigorta işlemlerim yapıldı sabah gel dediler gittim dudak burun sarılı sağ kol askıda hepsi şaşkına döndü ağzım burnum çalışmama engel değilde sağ kolun iyileşmesi lazım iyiki de sigortami yapmışlar yoksa üniversite hastanesinden zor çıkardım

Scudo
Geçmiş olsun Mustafa,acil şifalar dilerim..Dediğin gibi bisikletle hareket halindeyken pür dikkat kendimizi yola ve çevreye vermeliyiz..

Dostum geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Ayrıca diğer arkadaşlara da çok geçmiş olsun az buz kazalar değil.

Tek el ile kullanmak, bir el ile bir işle meşgul olmak o an için fren ve manevra yeteneğinizin olmaması demek, fren yapsanız denge kaybolup düşeceksiniz, yapmasanız çarpacaksınız:agla:
Dolayısı ile çok çok acil bişey olmadıkça tek el kullanmamak lazım..

Çok geçmişler olsun allah korumuş aman dikkat!!!bisiklet üstünde bir şeyle uğraşmamak lazım.

Çok geçmişolsun kaskın yok muydu?

@Umut yener

kask var da bisiklet kaskları, eğer full face değil ise, çeneden alınan darbelere karşı "0" koruma sağlar.

@halil ibrahim duran

O nedenle, düşmeyi bilip, bu tür durumlarda kafayı öne eğmek hayat kurtarmaz ama yüzümüzü kurtarır :)

Ölümden döndüm kısmına da bi ayrı güldüm. Forumun %50'si en az bu şekilde kaza yapmıştır. Amatörlerin her zaman yaptığı bir hata.
Neyse, ne diyim.
Geçmiş olsun.

eğer düşme konusunda dediğiniz gibi pratik yoksa refleks olarak insan düştüğü yeri görmek ister. sonuç olarak da yüzünü çarpar.
düşeceğin kaçınılmaz ise yüzü koruman en doğru hamle...

@halil ibrahim duran

Gel gör ki bunu başarabilmek iyi bir refleks ve tecribe gerektiriyor. :D

@Tahir Keskin

İşi refleks haline getirmek tecrübe istiyor aslında.
Fakat haftada bir kaza yapan insanlar olmadığımız için, vucüdumuzu buna alıştırmak gerek. En basiti, oturduğunuz yerde bile 2-3 defa ne yapmanız gerektiğini tekrar eder, düşünürseniz, vücut buna alışacaktır.

Youtube'da bisiklet için "nasıl düşülür" videoları mevcut mesela. Onların da izlenmesini tavsiye ederim.

judoya başladığında önce atmayı değil düşmeyi öğretirler :D

@Özgür KK

Güzel atlamış videoda ama kaza adı üstünde anlamadan kendini yerde buluyorsun. :)

geçmiş olsun bisiklete ilk başladığım zamanlar bende benzeri kaza yaşadım ve öğrendim ki tek elle gidonu tutarken ön frene basılmazmış.

Geri