Hakan bey, ben ceza kaldırılsın veya kaldırılmasın diye bir söylemde bulunmadığım halde, konuyu niye oraya getiriyorsunuz halen anlamış değilim. Kişinin, başka bir kişinin hayatına yönelik kasti veya kasti olmayan hareketlerinden, yani olayın gerçekleşmesine neden olan çok fazla faktörden bahsedilebilir.
İmzanıza bilim yazmışsınız ya oradan yola çıkayım; otomobilde kişinin uyuklamasını önleyen göz takibi yapan veya (tamamen sallıyorum) alkollü olarak direksiyon başına geçtiğini aracın tespit etmesi halinde, kullanmaya izin vermemesi gibi teknolojik unsurlar devreye gireceği yere; siz alkollü araç kullanmak yasaktır diye caydırıcılıktan medet umarsanız, bu işinizi kadere bırakmaya benzer. Kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçen yaya da o ışıkta kırmızı kendisine yanıyorsa araç da eşit oranda sorumlu.
Cezaların olmamasını değil, caydırıcılıkla bağdaştırdığınız kısımda 10 kişiden 8'ini engelleyip, 2 kişiyi engelleyemediğiniz kısımdan bahsediyorum. O 2 kişiden birisi, sizin hayatınıza mal olabilecek eylemi sergiliyor. Bundan bahsediyor ve eğitim kısmına daha öncelik verilmesini kaç mesajdır vurgulamaya çalıştıkça, siz ya abes ya absürt ya da demediğim şeyi ima etmişim gibi anlatıyorsunuz. Benim son sözüm, tartışmaya da girmeyeceğim, siz kendi bildiğiniz gibi yorumlamakta özgürsünüz.