Scudo Sports

Çocuklara zorunlu aşı yapılması

Doğal seçilimi seviyorum. Keşke modern tıp sadece “hak edenler” için olsaydı

• Beğen
Tepkiler: efaruk
Scudo
@mfmayliba
Size söylenen gibi değildir, başka bir şey içindir belki de o aşı. Öğretmeniniz saçmalamıştır.

Zamanında da aşı için kapı kapı gezen zavallı sağlık görevlileri için(30 yıl önce falan), bunlar çocukları aşıyla kısırlaştırıyor diye konuşurlardı ve çocukları onlar geldiklerinde saklarlardı. Ne garip bi milletiz bilmiyorum.

Cargill. Dünya kimya devi. Şeker fabrikelerinizi satacaksınız diye emretti şaaak diye şeker fabrikalarını sattık diye dedikodusu çıktı. Sıvı şeker satıyor. Pankreas düşmanı kanser yapan bir kimyasal. Ucuz ve zehir.
Bilgisayar antivirüs firmaları. Haklarında bir söylenti hep vardır. Virüsü yazar sonra kendi ürününü satar ki, bilgisayarı olan rahat etsin. Kendi yazmadıkları virüsler de elbette vardır. Yazdıkları da ne den olmasın?
Aşı satan dünya ilaç devleri var. Tüm dünya hepsinin denek tahtası. Domuz gribi h lı m lı isimleri bile var. Versiyonları var. Her sene yenisi çıkıyor. Eski versiyona yakalanırsanız eş dost küçümsüyor. Sorun çıkar tamir et cukkayı götür. Mümkün.

@mehmetgz

Mehmet Bey, insanın çok kuvvetli bir bağışıklıksistemi yoktur. Doğuştan bağışıklık ve kazanılan bağışıklık vardır. Kazanılanın çalışması için, o virüsü öğrenirken ölmemek gerekiyor. Bu riske girmek yerine, zayıflatıılmış virüs yani aşı ile kazanılan bağışıklık çalıştırılır. "Çağlar boyunca insanoğlu neslini devam ettirmiş" demişsiniz. Çok sık düşülen bir düşünce hatası. Çağlar boyunca insanların ortalama ömrü 40, yapılan çocuk sayısı 8 10, yaşayan çocuk sayısı 1 2. Böyle devam edebildik, çünkü tıp gelişmemişti. Geri dönmek istediğiniz çağlar bunlarsa açıp 200 yıl önceki salgın sonrası çocuk mezarları resimlerine bakınız.

"aşılaması yapılan her hastalığı insan aşı yapılmasa dahi belli bir sürede atlatabilir" demişsiniz. Hayır efendim, polio, kızamık, çiçek, bunlar ölümcüldür. Her yakalanan ölmeyebilir, riske girmek ya da çocuğun üzerinde denemek ister misin?

"tıbbın bu noktada müdahalesi, korumaktır, önce hastalığın bulaşmasını yani mikrobu ortadan kaldırmayı denemektir" . İmkansız ! Virüs gibi ekstrem koşullarda var olabilen bir mikroorganizmayı yok edemezsiniz. Dediğiniz gibi koruyucu önlem lazım. Bir tane biliyorum: AŞI ! Kızamığın hala sorun olduğu ülkede koruyucu hekimlik yok demişsiniz. Sıkı tutunun. Kızamık ABDde 2015te can almaya başladı, bu sene 20 eyalette salgın var. Koruyucu hekimliğin kitabı yazılı burada, Çünkü sigorta şirketleri cebinden para çıksın istemiyor, tüm önlemsel ilaçlar bedava. "-aşılama yapıldı -her hastalıktan kurtulduk -gibi bir dünya keşke olsaydı.." Her hastalık olmaz. Bulaşıcı hastalıklar olur :) Hatta "koruyucu tıp" sağolsun, kendisi hastalık yapmayan ama kadınlarda servikal kanser riskini önemli ölçüde arttıran virüse karşı aşılama da ABDde yaygınlaştı. Buna koruyucu tıp denir, kalanlar komplolar.

HERKES İÇİN ÇAĞRIM

Lütfen bu konularda bilimsel kaynak gösterebilen kişileri okuyun. Şu site güzel bir başlangıç olabilir.

(link)

(Bölüm 2 ve Bölüm 3 'ü de unutmayın)

Bende bu yüzden yaptırmadim zaten Türkiye de bir çok profesör hakim savcı da yaptırmıyor. Devlet de bunu bildiği için sesini çıkartamıyor diye düşünüyorum.@Aloha

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Aloha
Doğal seleksiyon iyidir iyi. bakmayın siz.(dedirtiyorsunuz adama)
Bir de burdan bir şeyler anlatmak ne zor arkadaş. Adam bilimin ortasından konuşuyor. Dinleyen yok.
Ben bir çocuk sağlığı hastalıkları hekimi olarak, şu kadarını söylemek boynumun borucu olduğu için
şuraya iki satır ekleyeceğim.
Aşının karşısında değil yanında olun. Koruyuculuğu sayesinde şu an toplumda-hastanede geçirilen pnömoniler (zatürre) bile hafif atlatılıyor.
Bu arada hastaneden doğan bebeklere doğumunda hep b aşısı yapılır. Bu size sorulmaz. Sorulmamalı da. Aşıların eksik yapıldığı zamanlarda, belinden sıvı alınan çocukların (LP) beyin omurilik sıvıları kopkoyu gelir hasta şu ankine oranla çok daha zor tedavi edilirmiş. Hergün 2-3 hasta gelirmiş, meningokoksik menenjitli ki yarısı ölürmüş. Çok sayıda menenjit pnömoni biz çocuk felcine yetişemedik..(Hocamın anlattıklarından) Hastanelerde aşı ve enfeksiyon komitelerinden, sağlık bakanlığının aşı takviminin uygulandığı kadar gelişmiş ülkeler seviyesine çıktığımızdan.. ve daha pek çok şeyden bahsederdim ama sanırım iki satır doldu. Yani aşılar hakkındaki olumsuz (otizm yapabileceği?) kesinliği ıspatlanmamış şeyler yüzünden bir toplumun seleksiyona uğramasını bu işten (toplumun sağlıklı olmasını isteyen)anlayan hiç bir kişi kabullenemez. hele hele çocuk hekimleri hiç kabullenemez.

Açıkçası son duyulanlardan sonra sanırım bende zorunlu aşı olayına karşı çıkarım sanıyorum.Bu millet çok şeyler gördü sütten dili çok yandı o yüzden yoğurtu üfleyerek yemelerini sıkıntı olarak görmek hem saçmalıktır hemde acımasızlık hainliktir.

Yahu ne domuz meselesi geçin bunları..Keşke domuz mevzusu olsa işin içinde.Uzağa gitmeye gerek yok babuna yı hatırlatırım size sağlık adı altında bize millet olarak çocuklarımız hedef alınarak verilen sinsi sinsi zararların haddi hesabı yok.

Bazı insanlar vardır tam manasıyla koyun gibi yaşar ne dayatılıyorsa boyun eğer kabul eder öyle tipler buna karşı çıkanları da eleştirir zaten ben bu tipleri türkiyenin en cahil kesimi olarak görür yorumlarım.

Kuş gribi, domuz gribi, delidana vs.vs. bunların hiç birinin doğal seleksiyon olduğuna inanmıyorum ben.Oh ne ala çıkar bir virüs adına bilmem ne gribi de...Tabi bunun panzehiri baştan hazır ancak bu gripten bir kaç kişi olsün, ölsün ki inandırıcılığı korkutuculuğu olsun...Sonra hurraaa sür piyasaya bilmem ne gribi ilacı panzehiri millet korkusundan sıraya girsin..O panzehir de ileriye yönelik vücudunda yeni açıklar oluştursun ki 5 sene sonra da inek gribi başlasın mesela.

Benim çocuğma yoktan aşı vuracaksın tamam da ne var bunun içeriğinde haaa prospektüste yazıyor haklısınız bir okuyun bakalım ne anlayabiliyorsunuz teknik ilim hat safhada.İnternetten götü boklu bisikletlerine cihaz alırken inciğine cinciğine kadar araştırmasını yapar nedir ne değildir öğrenir öyle alır ama bu millet.

• Beğen
Tepkiler: Aloha
@Aloha

Yaklaşık 50 milyar dolarlık kişisel servetini kurduğu vakfa bağışlamış, Afrika'da salgın hastalıklar yüzünden meydana gelen kitlesel ölümlerle (özellikle çocuk ölümleriyle) mücadele eden, temiz suya ulaşımı olmayan milyonlarca Afrikalıya temiz su üretebilmek için cihazlar geliştirmeye çalışan bir insana, muhtemelen bugüne kadar o insanlara yardım etmek için kılını bile kıpırdatmamış biri olarak attığınız bu iftira yüzünden utanmalısınız.

Şu mesaj dizisi altında okuduklarım, ülkemizdeki cehaletin ulaştığı boyutu gösterip beni gerçekten dehşete düşürüyor ve beni şöyle düşüncelere sevk ediyor:

Eğer ileride bir çocuk sahibi olursam, kendi çocuğunu aşılatmayı reddettiği için çocuğunun hastalanmasına, sonrasında hastalığını benim çocuğuma da bulaştırıp çocuğumun ölmesine sebep olan ahmakları, onları bu şekilde davranmaya motive eden inanç sistemlerinde yer alan "kısas" olgusuna dayanarak öldürme hakkını kazanmış olur muyum?

o zama
@OmerKa
o zaman bu doktor boş konuşuyor diyorsunuz?

Sorun aşı değil. "Güvenilir" yetkililerin yapacağı aşıya karşı olmanın anlamı yok.
Ülkemize "zorunlu" aşının sakıncası yetkililerin kafasına göre istediği "masrafı" istediği an halka dayatması.
Yarın bi bakarsın sağlık bakanı herkese grip aşısını zorunlu yapar. Aşıyı da bir akrabasının ortak olduğu ilaç firmasından alır. Diğer firmaların aşıları "kriterlere uymaz".

@halil halil Bilemem ama şunu biliyorum bu ülkede doktorlarda kendi hataları yüzünden insan öldürebiliyor.Ayrıca hemen bir doktorun bana dayatılması garip olmuş ben aslında daha farklı bir şeyin mesajını vermeye anlatmaya çalıştım.Neticede hepimiz hastalanınca ilk koştuğumuz kişilerdir doktorlar.

@halil halil Yahu Allah askina, size kilavuzluk edenlerin kimligini iyice bir arastirin. Videoda konusan Dr. Sherri Tenpenny kimmis, kisa bir Google sorgusu kadinin kim oldugunu acikliyor:

Sherri Tenpenny is an American osteopathic physician and anti-vaccination activist.

Bu kadin osteopati tahsili gormus. Peki neymis bu osteopati?

Osteopathy is a type of alternative medicine that emphasizes manual readjustments, myofascial release and other physical manipulation of muscle tissue and bones.

Osteopati hastalıklarda kas-iskelet sisteminin etkinliği üzerinde duran tamamlayıcı bir tıp metodu.

Bu kadin alternatif tipci. Asilar, asilama alaninda bilimsel fikir beyan edebilecek yetiye sahip bir uzman degil. Salgin hastaliklar, bagisiklik sistemleri, asilama gibi konularda uzmanligi ve hicbir bilimsel calismasi yok, amiyane tabirle "iskembeden salliyor"; konuyla ilgili yazdigi kitap ve verdigi konferanslar sayesinde bu isten iyi de para kazaniyor.

Boyle sarlatanlari kendinize rehber edinip de cocugunuzun, komsunuzun cocugunun hayatini tehlikeye atmayin.

DBT, Hepatit B, ve Hemofilus influenza aşısı içindeki civa miktarı DSÖ tarafından önerilen toksik sınırı geçmemektedir. Ancak bazı çok balık yiyen toplumlarda bu sınır aşılabilmektedir. ((link))
@OmerKa bazı şeyleri sizlerden daha çok bildiğimiz için(bırakın da bilelim artık bu da bizim işimiz), bu sizlere dayatma olarak geliyor.
Şu ülkede işler o kadar tuhaf ki. Okuma yazması olan birşeyler okuyup ahkam kesiyor. Klinik tecrübesi yok. Saha geçmişi yok yok yok yok..
Ya kardeşim ben işi ehline bırakırım ve ordan çeker giderim. Mesela, arabamı lastiklerini değişmesi için lastikçiye bırakırım yarım saat sonra gider arabamı alırım. Tutup adamın başında vidaları sıkıp sıkmadığını kontrol etmek için başında beklemem yani. Güvenirim. Çünki o iş onun işi. Şimdilerde bu moda. Adamın işiyse bırak o daha iyisini yapar zaten. yaylan. neyse.
Aslında şimdi baktım da başlık hatalı. Konuyu açan arkadaş çocuklara zorunlu aşı yapılması değil de, çocukların aşı takvimine alınması şeklinde konuyu açması şeklinde olmalıydı.

@efaruk doktor bey boyle konusmayin acik acik,siz kimsinizki google amcadan,a haberden daha iyi bileceksiniz.Yiyeceksiniz birazdan kafaniza kaldirim tasini(!) benden soylemesi...
Anlayana

@Mehmet Altuğ
binlerce vaka var aşıların zararıyla ilgili.
Kadın 20 sene acilde çalışmış bir doktor.
eskiden 3 aşı vardı diyor şuan da onlarca aşı yapılıyor diyor.
Dünyada yapılması hala tartışılıyor maşallah aşıları hemen temize çıkardınız.
Zarrarlı arkadaşım zararlı.
Osteo kemik iskelet isklet ve ağırmetallerle en çok ilişkili kısım.
Millet kıvranıyor romatoit artiritten
Şizofren, alzheimer , otistik, candida, romatoit artirirt hepsi ağır metallerle yani aşıyla ilişkili. Çok istiyorsan çocuklarına bol bol aşı yaptır.

Dünya düzdü dimi ya? Google'a sordum, öyle dedi.

Ekleme:
Bu mesajdan sonra aşı karşıtı arkadaşın beni neden engellediğine anlam veremedim. Halbuki ben de internetten videolar bulmuştum, doktorlar falan anlatıyordu dünyanın neden düz olduğunu, kanıtları, komplo teorileri vardı... Aynı sayfadayız sanıyordum...

Neyse, yolumuza onsuz devam edeceğiz artık.

Adam anlatıyor mercury i aşıda ne işe yaradığını .
Aşıdan sonra haşimato da olabilirsiniz diyor.
Aşıdan sonra romatoitte olabilirsiniz. Kemiklerinizdeki civalı mikroplara immun sisteminiz saldırır kıvranıp durursunuz.

Geri