Scudo Sports

Çocuğumun kobay olmasını istemiyorum

Merak ettiğim bu aşıları yapmadan önce alerji testi yapıyorlar mı acaba ? Yoksa çatır çatır verediyorlar mı aşıları kollara, nadiren alerji olursa ölüm felç riskini neden hiç düşünmeden yapılıyor. Ya da kuvvetli bir zehir olan civa neden aşılara konmak zorunda ?
Ya trafikten suçtan günde kaç kişi ölüyor, grip vs ile karşılaştırılınca gribin ölüm sayısı ile trafikten suçlardan vs ölüm oranının yanında çok komik kalır, ben istatistik yapmayı seviyorum, zira o zaman bazı gerçekler çok güzel anlaşıılıyor, halkın nasıl korkuya salındığı .

Scudo
Aşı karşıtlarıyla savaşmak

Newscientist'te yer alan bir yazı.
(link)

@Mustafa Tufan

Bana aspirin içtikten sonraki ve aşı olduktan sonraki riskleri sıralar mısınız?
Karşılaştırma yapmak istiyorum da...

İnsanın aklına o kadar çok şey geliyor ki şüphelenmek adına. Bundan yaklaşık 10 sene önce bir Oktar Babuna adlı zat vardı. Şu meşhur ilik nakli için kan toplama kampanyası. Amerikaya gönderilen 160 bin kişiden alınan ve birşekilde kaybolan kan örnekleri. 160 bin kan örneği koca bir ulusun DNA sının çözülmesi için yeterde artar bile. Bu çözüm işleminden sonra neler yapılabileceğini düşünmek bile istemiyor insan. Aşı kampanyası bununla birlikte GDO lu gıdalarla ilgili dedikodular korkuların ne denli normal olduğunun açıklıyor. Artık silahlı baskı ile savaş dönemi bitti. Ekonomik baskılarla da insanlığı kontrol altında tutmak eskisi gibi kolay değil. Geriye biyolojik savaş yöntemleirini baskı aracı olarak kullanmak kalıyor. İnsanlık için en korkunç ve gaddarca olanıda bu bence. Hasta et gerekirse korkutmak adına öldür sonra aşıyı ilacı bul ve kitleleri kontrol et. İşte buna hiç bir topluluk direnemez.

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Ben yarın H1N1 aşısı olacağım.. Ne olduğunu ne hissetiğimi buraya yazar sizinle başıma gelenleri :D paylaşırım..

aralıkta kısa dönem (inşallah) askerim, inşallah mecburen aşı maşı olmam.

Asker, Polis, Sağlık Personeli, Eğitim Personeli ....... gibi gruba girenler olacakmış şeklinde bir yazı okudum.

Bu arada endişenin abartı olduğunu düşünmüyorum, her gün birileri ölüyor ve nerelerden öldüğü de artık açıklanmıyor. Malesef ki bu virus aramızda artık ve can alıyor her geçen gün. Şunu da fark ettim ki; aşı olunsa da 10 gün geçmesi gerekiyor, bağışıklık sistemine etkisinin 10 gün sürdüğü duydum televizyonda, hem aşı olunsa da gene de ellerimizin bolca yıkanması gerektiğini, toplu taşımaları kullandıktan sonra mutlaka bu sıvı antibakteriyel jellerin kullanılmasını veya ellerin bol sabunla yıkanmasını öneriyorlar.

Bir de bu hadisenin olumlu bir tarafı var; yıllardır tiksinerek bindiğim toplu taşımaların en azından bir kısmı adam gibi (orası tartışılır) dezenfenkte ediliyor. En azından bi ilaçlamadan geçiyo metrobüsler ve metrolar. Halk otobüslerinin asla sanmıyorum temizlendiğini bile. Mecburen tutunduğum iğrenç terli demirleri tuttukça nefret ediyorum bulunduğum durumdan ve anlıyorum ki insanlar boşuna araba alıp da egzozuyla ortalığı toz duman edip trafiğe trafik katmıyorlar.

Kobay olmayacağız demişsiniz.Şuan için gribi engelleyecek başka çareniz var mı ?

haberlerde gösterildi bugün,türkiyeye satılan aşı farklıymış.var bu işin içinde birşeyler ama hadi hayırlısı :)

@MuratHan

Aynı Oktar Babuna şimdi yine ülkemizde. ABD'den aldığı destekle ülkemizde bilim karşıtı ortaçağ safsatalarını yaymakla meşgul. Harun Yahya'nın (adnan oktar) çıraklığını yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Tayyip niye "aşı olmayacağım "diedi ve sağlık bakanına çıkıştı?Tam o sırada hacı adaylarına aşı uygulaması başlamıştı...ve arkasından bir kısım hacı adayı:"Başbakan aşı olmuyorsa,biz de olmayacağız!..."diye tepki verdiler.Daha sonra da:"Amerikadaki aşı uygulaması farklı,damla aşı ve katkı maddesiz...."tarzında açıklamalar yaptı?..Bence başbakanın bu tavrı bile şüphe etmeye yeter de artar...

@celil.mayaoglu

Bugün saat 11:00'de sol kolumdan o meşhur pandemik aşısından oldum. Adımı güzelce listeye yazıp bir aşı kartı verdiler.

0.5 cc sol kolumdan vurdular. 20 dakika sonra evdeydim. Aşıdan bir saat sonra hafif bir terlemem oldu. Onu takip eden 1 saat içinde hafif bir göz yaşarması ve burun akıntısıyla üşüme hissi yaşadım. Ilık bir duş aldım ve rahatladım.

Duştan 3 saat sonra bisikletimle maltepe-fenerbahçe düşük tempoda tur yaptım. Bu tur dur kalkla beraber 1,5 saat sürdü.. Duş aldım ve şimdi dinleniyorum.

Sol kolumda iğne yerinde çok hafif iğne sızısı var belli belirsiz. Onun dışında burun akıntısı, göz yaşarması ve üşüme hissi yok. Yani iyiyim şimdilik. Bakalım yarın neler olacak?

Ambulansda acil yardım teknikeri olarak çalıştığım için risk grubundayız.

Sevgiler, saygılar..

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
Bugün bir yerde okuduğuma göre risk grubunun(sağlık personelinin) %80 i aşı olmuyormuş. Tartışılır ...

önlemlerim
1-bir adet maske aldım şimdi bazen evden en yakın yere markete gidiyorum ve maskemle neme lazım gırtlak alışverişi yapıyorum
bisikletle bizim orda şok var en fazla ordan alışveriş yapıyorum çok fazla kalabalık olmuyor
2-yanımda sokakta aksıran olunca nefesimi tutuyorum ve elimi burnuma götürüp kapatıyorum
3-toplu yerlerden uzak kalıyorum haftanın beş günü bisiklet üstünde olduğumdan kar maskesini takıyorum elimde hep eldiven oluyor bazen yolda arkadaşlarla karşılaşıyorum elini sıkıyorum eve gidince eldivenleri yıkıyorum
4- otobüse minibüse bindiğim yoktur en acil bir olayda karşıya bisikletle geçiyorum misafirlere bisikletle gidiyorum
ablama bisikletle gidiyorum elektrik su gaz telefon ve internet paralarını ödemeye bisikletle gidiyorum hep aynı yerlere ödeme yapıyorum çünki bu şubeler tenha oluyor senede bir ev vergimi ödemeyede bisikletle gidiyorum tenha olduğu vakit
5- ellerim dışarda iken hep eldiven içinde olduğu için bir yerlere dokunsamda sorun olmuyor genede tabi evde eldivenler yıkanıyor tabi ellerimde
6- bol bol bu aralar c vitamini tüketiyorum şu bir gerçekki domuz gribinin en büyük düşmanı bisiklet

ABD’nin kullandığı aşının farkı!

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı ve Pandemi Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ABD’nin kullandığı aşının canlı virüs aşısı olduğunu ve içinde adjuvan maddesinin olmadığını belirterek, “Bu aşının avantajı adjuvan denilen maddenin yan etkileri görülmüyor. Dezavantajı ise, kısıtlı üretildiği için aşı yetişmiyor. ABD, parasını önceden ödediği için adjuvansız aşı kullanacak” dedi.

“AŞININ DA HASTALIĞIN DA BİLİNMEYEN YÖNLERİ VAR”

Prof. Dr. Ceyhan, devam eden aşı tartışmalarının bir taraftan aşının yan etkileri ve bilinmeyen yönlerinden kaynaklandığını, diğer taraftan ise domuz gribi hastalığının bilinmeyen yönlerinden kaynaklandığını ifade etti. Aşının yan etkileri hakkında “Türkiye’de yaklaşık olarak 200 bin doz aşı yapıldı. Çok önemli bir yan etki görülmedi. 100 bin doz aşıda 25-26 kişi yan etkilerinden dolayı hastaneye başvurdu. Ancak ciddi bir şey çıkmadı. 100 kişi aşılanmayıp hasta olsaydı, 100 civarında kişi ölürdü. Aşı yapılsın dememizin sebebi budur.

Hiçbir yan etkisi yoktur demiyoruz ama hastalık aşıdan daha riskli olduğu için aşı yapılsın diyoruz. Aşıyı yan etkisi nedeniyle “yaptırmıyorum’ diyen bir ülke de yok” diye konuştu.

“ABD ADJUVANLI AŞIYI İNCELİYOR, KULLANABİLİR”

Prof. Dr. Ceyhan, ABD’nin öncelikle tüm halkı aşılamak istediğini ancak aşı yetmediği için risk gruplarına öncelik verdiğini belirtti. Prof. Dr. Ceyhan, risk gruplarına aşının yetmemesi söz konusu olunca, risk gruplarında da kısıtlamaya gittiklerini bildirerek, “ABD, Avrupa’nın kullandığı adjuvanlı aşıyı inceliyor, o aşıyı da kullanabilir” diye konuştu.

“AŞIDA TERCİH HAKKIMIZ YOK”

Prof. Dr. Ceyhan, “Türkiye adjuvanlı aşıyı tercih etti” şeklinde yanlış anlaşılmalar olduğunu belirterek, “Adjuvanlı aşı ile diğeri arasında 70 cent fiyat farkı var. Sorun fiyattan kaynaklanmıyor. Aşı firmaları adjuvansız aşıdan dünyada ABD dışında hiçbir ülkeye veremeyeceklerini söylediler.

Avrupa’ya da bu cevap verildiği için herkes adjuvanlı aşıyı tercih etmek zorunda kaldı. Diğer aşıyı tercih etme şansımız yoktu” şeklinde açıklama yaptı.

“AŞI FİRMALARININ PEŞİNDEN BİZ KOŞTUK”

Prof. Dr. Ceyhan, aşıların İtalya, Belçika ve Fransa’da üretildiğini söyleyerek, üç ayrı firmadan da Türkiye’nin siparişi olduğunu dile getirerek, “Bu ülkeler de adjuvanlı aşı kullanıyor” dedi. Prof. Dr. Ceyhan, firmaların aşıyı yetiştiremediğini belirterek, “Almayı düşündüğümüz 43 milyon doz aşıyı hemen çıkarıp veremiyorlar. Firmaların Türkiye’ye aşı satma gibi bir dertleri yok. Aşı firmalarının peşinden biz koştuk, biz uğraştık” dedi.

Prof. Dr. Ceyhan, parasını ödeyebilecek durumda olan her ülkenin adjuvanlı aşıyı aldığını ve 50’ye yakın ülkede bu aşının uygulandığını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, Dünya Sağlık Örgütü’nün çalışmalarıyla 10 zengin ülkenin 200 milyon doz aşıyı satın alarak, fakir ülkelere göndereceğini de belirtti.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Tufan
@Doruk Atay

Malesef herşey iyilik üzerine kurulu değil.Heryer de bu aşıyı kabul etmiş değil :)

Virus mutasyona uğradı diyorlar şimdi de, şimdiki aşıların işe yaramadığını söyleyenler başladı şimdi. Yeniden aşı mı alıcaz şimdi?

hemen 500.000 tane daha sipariş edelim. Nasıl olsa aşılayacak birilerini buluruz bu ülkede...;) ;)

Geri