Scudo Sports

Cıt Cıt ses geliyor

Serbay Akar

Forum Demirbaşı
Tepki
207
Bisiklet
KTM
Arkadaşlar pedalı cevirmediğim zaman yolda seyrederken arkadan cıt cıt ses geliyor. Bisiklet daha yeni.

Scudo
çıtırdının bir sürü adresi var...önce gidonu alın ön freni sıkıp bisiklet silkeleyin ses yoksa aynakola ordan oraya inceleyin sırayla..umarım bulabilirsiniz...biz ne kadar tavsiyede bulunsaksa görmediğimiz için sizi uğraştırırız gibime geliyor...

Daha açıklayıcı olayım. Park halinde az önce arka tekeri kaldırdım. İleri doğru tekeri çevirdim. Bıraktım cıt cıt cıt durana kadar devam etti. Arka tarafa doğru çevirince ses olmadı. Göbekten geliyor galiba?

Hayır, kadro alloy.

@Serbay Akar

göbeğin "body" kısmından geliyor olabilir..rublenizde boşluk vs varmı ??

Büyük bir ihtimalle Göbek içindeki yataklar çatlamış olabilir. Çekiç murç ile çıkartıp yenisi takılabiliyor. Başıma 2-3 defa geldi tamir ettim, 5 dakklık iş.

@sonEr´´

Ne yalan söyliyeyim, hiç bilmiyorum :D

Bilyeli olması lazım. FH-M435 modelli göbek.

Serbay Akar, bisiklet tamir bilginiz ne kadar bilmiyorum ama benim paylaştığım bilgiyi denemeni tavsiye ederim.

@turanza

Çok fazla bilgim yok. Elimde yeteri kadar malzemede yok. Yarın servise götürmeyi planlıyorum.

Çıt çıt sesin bir sürü nedeni olabilir.Fakat bisikletiniz yeni olduğu için;büyük ihtimalle göbek içerisindeki bilyaların etrafındaki yağın erimesi sonucu oluşan sestir.Yani;arka tekerleğinizi söktürüp,bilyalarınızı yağlatırsanız (gres yağı ile)sorun ortadan kalkar.

serbay cıt sesimi cır sesimi bütün problemsiz göbekler boşda giderken cırrrrrrrrr die ses cıkartır o ses ne kadar cok cıkarsa göbek o kadar kalitelidir istersen yarın aksam bi bulusalım bakıyım ben ama dediğim olaydır büyük ihtimal

alkan kardeş,ist da olsaydın,o göbeklerin sesini duymak isterdim.Ama sana şunu söyleyeyim kardeş,o göbeklerle böyle devam edersen.bir gün gezerken,kilitleme sorunu yaşayabilirsin ve başına çok masraf açar.Benim önerim,acile ntamiratını yaptırman.Ayrıca bisiklette göbekler arıza olmadığı sürece ses çıkarmaz.

@ilkay çağda

ilkay bey eğer siz boşta giderken bisikletinizde arka göbekte cırrrrrrr die bir ses cıkmıyosa bence siz bi tamire götürün bilen arkadaşlar bilir heleki rulmanlı göbek ise kulaklık falan takmak lazım ses o kadar rahatsız ederki

Hocam bisikletin arkasında küçük plastik bi zamazingo var. Üstünde warning falan yazabilir. Yeni olduğu için çıkartmamışsındır, etiket gibi bir şey. Onu sök. Ses gider.

benim bisiklet mtb olduğu halde,bu sesi yapmıyor.Demir aylak kardeşiminde dediği doğrudur ve bence göbekleri bir baktırın,derim.Benim düşüncem budur,ama yinede sen bilirsin,kardeş.

Arkada öyle bir yazı bulamadım. Galiba ses yapsa 2 yönde de yapar, gösteririm bir ara.

Geri