Scudo Sports

Cırcır böceğinin nasıl susacağını bilen var mı?

Geçen sene yaz aylarında aynı olay bizim de başımıza gelmişti. Sabah, akşam ve gece durmadan ötüyordu cırcır böceği. Çıldıracaktım. sonradan onun cırcır böceği olmadığını karşı binada oturan komşumuzun klimasının dış ünitesinden gelen bir ses olduğunu fark ettik. komşuya söyledik çok rahatsız oluyoruz diye. bize cevabı "Ama ben rahatsız olmuyorum ki" oldu. belediyeye şikayetimiz sonucunda cırcır böceği bir hafta sonra öldürüldü. ;) yani anlayışsız bir komşuya rast gelmiştik ancak Allah'a şükür kurtulduk.

Sizin de öyle bişey olmasın sakın. ;) Etrafı bir kontrol edin bakalım.

• Beğen
Tepkiler: poet
Scudo
Orada ondan daha büyük ve güçlü bir cırcır böceği olduğunu ona gösterin.Mesela periyodik olarak sizde cırlayın,yetmezse ailecek yapın.;)

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
çat pat diye yüksek bir ses çıkarın. ne bileyim, tencere tava ile çaaat diye bir kere vurun, genelde bir ses gelince hemen susarlar. yukarıda @Tayfun Sezer de yazmış... şşşşşt diye bir ses bile susturabilir.

@Uğurcan İnözü
belki de tam olarak bundan bahsediyorum :)

@Zekeriya Çab
Yalova'da kesilen 180 ağacı eklemeyi unutmuşsun

Tamam susar ama apartmanda sitenin içerisinde ve bütün evlerin baktığı orta bahçe tarafındayım.

Hayatında hiç cırcır böceği gördün mü bilmiyorum ama kocamandır. Ama sana kesin bir çözüm. Ağacı yakarsan cırcır böceğinden kurtulursun

Etraftaki ağaçları hortumla yıkama imkanın varsa yap işe yarar

Ya arkadasin zaten 15-20 gunluk omru kaldi, bu zamani da ciftleserek gecireyim diyor, bi hatun ariyor kendisine. Birakin otsun, biz bu istanbulda hasret kaldik oyle seylere, egeye gittik mi agaclarin altina hamak kurup bir guzel uyuyoruz o seslerin icinde. Onlar bizim dogamizda yasamiyor, biz onlarin dogasinda yasiyoruz. Birakin tabiat ana duzenini devam ettirsin.
Ilk okudugumda "o da bir sey mi" dedim, koyde bizim eve yilan girdi bir yaz. Hemen "oldurelim" dediler durun dedim sorduk sorusturduk, pencerenin onune bir tencere sut kaynattik koyduk. Iki dakika gecmeden hayvan geldi cama, icti icti sonra bahcede kivrila kivrila gitti gozden kayboldu.
Keske insanlar da hayvanlar kadar masum olsa...

Şehirlerde betonlardan bunalan bazı insanlar bu böceklerin sesine hasret kalırlar. Yaz geceleri bu böceklerin sesleri bana melodi gibi gelir, hayallerden hayallere dalarım bazen.

Ben severim ya kendimi köy ortamında hissediyorum :) O ses bir yerden sonra normal gelir aslında hep öterler ama artık sen duymazsan o sesi. Anladığım kadarıyla takıntı olmuş bu. Sese odaklanma alışırsın bence hocam.

Bizim yazlıkta yıllardır ötüyolar alıştık artık 10 metre dibimizdeki ağaçtaki cırcır böceklerinin öttüğünü unutuyorum bazen. Herşey psikolojide bitiyor başka birşeye odaklandığında cırcır böceğinin ötmesinden şikayetçi olduğun için fark etmeden sürekli cırcır böceğinin sesine odaklanıyorsun. İnanmayabilirsin ama bunu fark ettiğin zaman bu hayvanın öttüğünü bile fark etmeyeceksin. Yapman gereken şey !!!!!sabırla!!!! bu sesi dinlemek (sinirle dinlersen kafayı yersin sakince dinlemen lazım) bir süre sonra duymamaya başlıyorsun

Hocam hala ötüyor, arada susuyor 10 dk lığına o da, artık sesi ni iyi belledim başkası ötünce ayrı bizimki ötünce ayrı geliyor kulağıma :) Yakında evime alıp besleyeceğim sanırım e ne demişler kaçış yoksa zevk almaya bak :hhhhhh:. Yds ye hazırlanıyorum o olmasaydı hiç problem değil çatlayana kadar ötsün, işte sınava da 1 aydan az zaman kalınca biraz stres oluyor insan.

@Doğukan Aksu

ben bunu ders çalışırken sesli bi ortam varsa takıyorum, midemin sesi daha çok geliyor :D :D

@mzerenoglu
O derece etkili bir şey se bi deneyeyim hocam sağolasın :)

Evi satıp , başka bir yere taşının. Cırcır böceği sorununuz kökten çözülsün. ( Evin içini komple akustik sünger ile döşemekte bir çözüm olabilir)

https://i.hizliresim.com/zVaZ97.jpg

Geri