Scudo Sports

Cinnah (Ankara) yokuşu tırmananlar?

İzmir Buca~Altındağ arasında da bir Şahin Tepesi var ki vay anam vay.

Scudo
Yokuş profili olarak güzel eğim vs ancak şehir içinde otobüsü taksisi vb yüzden pek tat vermiyor.sert yokuş için çok daha güzel alternatifler mevcut 😙

Sayın @Cüneyt TURAN emin ol oradan pek araç geçmiyor.
125 cc'lik motorla iki genç vardı çıkan. Az gidip motoru soğutuyorlar. Üçüncü defa yanlarından geçerken "valla helal olsun abi bu sıcakta" diyorlar.😅

125 cc'lik motorla iki genç vardı çıkan. Az gidip motoru soğutuyorlar. Üçüncü defa yanlarından geçerken "valla helal olsun abi bu sıcakta" diyorlar.😅
Helal be. 250 lik scooter gibisin :ssrtcbya:
Hatırlıyor musun Gölcük'e çıkacağımızı söylediğimizde bazen arabalar o yokuşta hararet yapıyor. Siz nasıl çıkacaksınız demiştiler Ödemiş'te

@Cemal Ç. dostum haklısın senin sıcakla imtihanına şahitim helalin var.:harika:

Konu "Ankara Cinnah" ama Kayseri, Erciyes eteklerinde TPK'ydim (Topçu Paraşütçü Komando) ben.
Sıcak, soğuk, batak, çatak dinlemeyenlerdenim.😉

Ciddi yokuş fobisi olan biriydim. Son 2 senedir korkuları yendim ve zayıfladım. İişler değişti.
Şimdi canım sıkılınca Konya Yolunu çıkıyorum. Dün akşam değişik oldu. Dedim ki kısa 3-5 km lik bir çıkıp geleyim hava alayım.
Çukurambar dan Meclise kadar gittim tam geri dönecektim ki hadi Kuğulu yapayım dedim. Kuğuluya geldim tam dönecektim ki Seğmenler Parkı nı çıkayım, baktım Köşk e kadar geldim. Artık dönmeyip tersten Atakule ve Hoşdereden Çukurambar yaparım derken Atakulede yine gaza geldim. Yıldız kavşağı, Doğukent Bulvarı, Panora derken Konya Yolundan Dikmen, Dikmenden Malazgirt Bulvarından Çukurambar a güzel bir iniş ile bitirdim.

(link)

Ciddi yokuş fobisi olan biriydim. Son 2 senedir korkuları yendim ve zayıfladım. İişler değişti.
Şimdi canım sıkılınca Konya Yolunu çıkıyorum. Dün akşam değişik oldu. Dedim ki kısa 3-5 km lik bir çıkıp geleyim hava alayım.
Çukurambar dan Meclise kadar gittim tam geri dönecektim ki hadi Kuğulu yapayım dedim. Kuğuluya geldim tam dönecektim ki Seğmenler Parkı nı çıkayım, baktım Köşk e kadar geldim. Artık dönmeyip tersten Atakule ve Hoşdereden Çukurambar yaparım derken Atakulede yine gaza geldim. Yıldız kavşağı, Doğukent Bulvarı, Panora derken Konya Yolundan Dikmen, Dikmenden Malazgirt Bulvarından Çukurambar a güzel bir iniş ile bitirdim.

(link)
Elmadağda zirve yapmamışsın.

Nenehatundu, Cinnahtı koşmaya gelince bana mısın demem koşarım zirveye doğru ama bisiklette bu profesyonelliğe erişemedim daha fakat Cinnah'ı bir kez denemiştim (veri almadım ne yazık ki).Cinnah'a başlıyorsunuz ve Mert Kırtasiyeden sonra asıl olay başlıyor (solunuzda da Farabi sokak çıkışı oluyor).Cinnah'ta yanlış bilmiyorsam eğim 12 dereceleri görüyor Ankara'nın en sağlam tırmanışı denebilir.Diyorsanız ki Cinnah artık bana vız geliyor Yeşilkent-Eymir taraflarından Sinpaş-Doğukent bulvarına çıkan bir sürü eğimli yol var hatta tam hatırlamasamda birisi virajlı ve eğimli etrafta yeşil aynı Stelvio Geçidini andırıyor şansınızı bir deneyin derim tabi Trt-Eymir tırmanışıda ayrı bir boyut inerken bile frene basıyorsunuz korkudan o kadar dik bir yer.Yine bir bilgi daha Nenehatun'u da küçümsemeyin eğim 8-9 derece falan yine aynı civarda Bağlar'dan Köroğluna tırmanan bir yol var (Koza-2 diyorlar galiba) hem virajlı hemde belli bir noktada 13 derece görüyor sanırsam.Sprinter değilde Tırmanışçı olacağım diyen bisikletçi adaylarına Ankara'da malzeme bol arkadaşlar herkese şimdiden iyi sürüşler kolay gelsin.

Max eğim %13. Çokta korkutucu değil.

Ekran Alıntısı.PNG

Ankarada saglam egim arıyorsanız ya elmadaga tırmanın yada hüseyingazi de ki daga tırmanın. Egim neymiş o zaman görülür cinnah bunların yanında düz yol sayılır. Şahsen yol bisikletim ile cinnaha tırmanmadım ama katlanır bisiklet ile çıktım. Ha zorladı mı tabiki de.

Bi tırmanmadıgım Hüseyin Gazi tepesi kaldı Ankara'da ama onun dışında trt yokuşunu tek geçerim 😀

• Beğen
Tepkiler: krank
Elmadağ tırmanışı harbi tırmanış mı eğim ne düzeyde tecrübeli birileri bilgilendirirse rotamı oraya çevirip bir keşfe çıkmak isterim şahsen:harika:;)

Elmadağ tırmanışı harbi tırmanış mı eğim ne düzeyde tecrübeli birileri bilgilendirirse rotamı oraya çevirip bir keşfe çıkmak isterim şahsen:harika:;)
parça parça 1 kilometrelik ortalama %10 eğimli segmentler karşılayacak sizi genel ortalaması(elmadağın) %7-8 eğim olması lazım. Ben nata vega tarafından tırmandım beynam bala yolu tarafı daha sert diyorlar yokuşları orayı deneyemedim :)

parça parça 1 kilometrelik ortalama %10 eğimli segmentler karşılayacak sizi genel ortalaması(elmadağın) %7-8 eğim olması lazım. Ben nata vega tarafından tırmandım beynam bala yolu tarafı daha sert diyorlar yokuşları orayı deneyemedim :)
Yalnız ben burayı tırmansam kendimi TDF'da Mont Vonteux'u tırmanmış Wout Van Aert gibi hissederim9z7DcNffrYHZNzPKFEiQkM-1200-80.jpg

• Beğen
Tepkiler: recepB
Ankara’da yokuş istersen çok elmadağ güdül sivrisi Hüseyingazi sorgun göleti Ayaş stelviosu uzar gider benim favorim güzellik açısından elmadağ eğim sertliği açısından sorgun göleti Yeşilöz

Geri