Scudo Sports

Ciddi Kaza Geçirdik (09/07/2016 - Polonezköy Yolu)

Arkadaşlar ben polis gözüyle bakıyorum ortada bir kaza var bir taraf kaçmış diğer taraf kazaya sebep olanın olay yerinden ayrıldığını söylüyor kaçan şahıs hayır bisikletçiler bana çarptı diyor ama polisi yada ambulansı arama gereği bile duymuyor. Bence karşı taraf ceza alır fakat bu ceza paraya çevrilir akabinde denetimli serbestlige çevrilir o da 5 yıl suç işlemez ise silinir yani olan yine magdura olur maalesef :-(

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Scudo
Geçmiş olsun. Sizde ve kız arkadaşınızda kask var mıydı?

@velicoskun01
şahsın hali hazırda bilmediğimiz bir sebepten sabıkası çıktı. Aynı şekilde 5 yıl KASITLI suç işlememe şartıyla salıverilmiş..

@charlieselim kask takıyorduk, Ayrıca emniyet amaçlı günüz olmasına karşın arka aydınlatmalarımız çalışır durumdaydı.

en büyük avantaj sizin anında polis çağırmanız ve araçları hareket ettirmemeniz olmuş. ben şehrin göbeğinde motosikletli iken bir kaza yaptım araç en sağdan sola anıden döndü. benim onu solladığımı idda etti ve ben trafik tıranmasın diye motoru kenara çekmiştim. hali ile onu solluyor gibi sonuç cıktı. Adaleti suçlamak sadce suclulara yarıyor. Yapanın yanına kar kalıyor. Mantık şu beyin o kadar araba görmeye trafikte odaklanıyor ki bisikleti motoru yayayı görmüyor. Bana çarpan adam hiç mi bakmadın yola diyorum bkatım yoktu sen hızlı geldin diyor (oysa ki 2 mt önce ışıktan kalkmıştım ne kadar hızlı olabilr ki 125cc scooter)
velasıl sonucunu merak ediyorum. Peşini bırakmamanız dileği ile

• Beğen
Olmamis olsa iyi ama iste malesef kaza her kisinin basina gelebilmekte..aracinda onlu arkali arac kamerasi var..duzenli olarak calisip calismadigini kontrol ederim..bisiklet surerkende eger butceler el veriyorsa kask kamerasi veya gidon kamerasi olmasi boyle ivinden cikilamayan kazai islemlerde delil niteligi tasiyabilmekte..tabiki olan olmus keskeleri dusunmemek lazim..arac trafiginin yogunlastigi cagimizda artik attigin adimin kayitini yapmak adli olgularda bizleri tereyagindan kil cekmek gibi rahatlatir
30 40.dolar gibi fiyatlarda kask kamerasi veya gidon kamerasi almanizi siddetle tavsiye ederim..evet pahali ama ne edecen.
Kazaya ugrayan arkadasimada tekrar gecmis olsun l.

• Beğen
@İbrahim A.
Trafik kazalarında olaylar taksirle yaralanmaya sebiyet verme diye geçer dolayısıyla kasten işlenmiş bir suç değildir fakat şahsın sabıkalı oluşu hakimde karar verirken kanaat oluşturabilir bende şahıs kesinlikle ceza alir

• Beğen
Konu güncellemesi yapayım: 2 dava daha görüldü.. Hakim bütün tarafları dinledi. Geçen duruşmada hakim karşı tarafa suçlu olduğunu ve karşı tarafın zararlarını karşılamayı kabul edip etmediğini sordu. Tabii ki kabul etmedi. Son davada bilir kişi raporu beyan edildi. Karşı taraf tam olarak hatalı. Bir dahaki duruşmada kararın açıklanmasını bekliyoruz... Suçlu bulunacağı kesin gibi gözüküyor. Umarız cezanın ertelenmesi kararı çıkmaz.

İnşallah fındık fıstık parasına mahkum etmezler şöyle kallavi bir ceza verseler de ömründen ömür gitse o yaratığın malum paraya insandan çok değer veriyor.

Çok geçmiş olsun. Umarım hakettiği cezayı alır. Dünyanın bir çok yerinde böyle durumlar oluyor maalesef. İngilterede bile abuk subuk şoförler var. En iyisi sanırım çift yönlü kameralar. Benimde bakma zamanım gelmiş kameralara

@hidromek
Mümkün olduğu kadar yüksek ceza almasını isterim tabii ki. Bir yandan yeter ki ceza alsın; her neyse razıyım. Ceza almadan kurtulması manevi olarak bizim cezalandırılmış olmamız anlamına gelir.. zararımızın karşılanması sonraki meseleler...

Çok geçmiş olsun hocam, umarım adalet yerini bulur. Yukardaki arkadaşın paylaştığı videoda olduğu gibi hem ön hem arkaya kamera takılması kesinlikle şart gibi. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların buna daha çok uyması gerekiyor gibi. Sen gene size çarpan aracın plakasını,kadının fotosunu vs alan fotoğraf çekmişsin. Kimisi, art niyetli olmasada böyle durumda korkup kaçıyor. Belki sizin acilen hastaneye yetiştirilmesi gereken bir durumunuz olsa, kan kaybından gitme olayı olsa, kim vurduya gidecektiniz.. Tekrar geçmiş olsun.
Aslında tek şeritli dar yollara mümkün mertebe girilmemesi gerek,(bizim buralarda var çok güzel doğayla iç içe yollar, tek şerit gidiş gelişli.Ama birisi çarpıp geçse,arkasına bakmasa kim bilir saatlerce yatar kalırız.O yüzden gidemiyorum oralara..) hatta bırakın tek şeriti, tek yön 3 şeritli yolda en sağdan gidiyorum, adamlar inadına tam yanımdan geçiyor, kimiside korna çala çala geçiyorki sorma,irkiliyorsunuz.

geçmiş olsun. arabaya binen kendini yolların hakimi sanıyor malesef.

• Beğen
bu kadın trafik canavarı acilen ehliyetine el konulmalı can güvenliğimiz yok.

• Beğen
@parathoner videodaki kameranın markası modeli nedir ?

@burcinhan Videodaki kişi ben değilim :) Takip ettiğim bir İngiliz bisikletçi. Londra dersin medeniyet dersin ama bizdeki canavarların aynısı onlarda da var. Örnek olarak eklemiştim videoyu

Kanalında yazan bilgiler:

Helmet Camera - GoPro Hero 3+ Black, recoding in 60FPS at 1080p
Rear Camera - GoPro Hero 3 Black, recording in 60FPS at 1080p (sometimes 30fps)

inş iyi bi ceza alırda saygı nedir öğrenir bide yalan ifade vermiş terbiyesiz kadın

• Beğen
Geçmiş olsun, pek ummuyorum ama keşke bu tip gibilerin gözünü biraz korkutacak bir ceza alırlar, gelişmelerle ilgili bilgi verirseniz memnun oluruz.

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Bende yıllardır bisiklet sürüyorum fakat son 1 senedir grup eşliğinde etkinliklere katılıyorum. 2 kere grupta kaza yaşadık allahtan önde olduğum için bir problem yaşamadım fakat grup sürüşlerinde de çok dikkatli olmak gerek. Öndeki amatör ise bir önüne geçiyorum bunlara dikkat etmeliyiz.

Araba konusuna gelince de gerçekten çok maganda var. Yanımda her zaman biber gazı taşıyorum (küfür edenlere yada tükürenlere). Bu terörün önüne nasıl geçeriz hiç bir fikrim yok. İnsanımızın ham maddesi problemli. Sonradan şekil alan hiç bir cisim istediğiniz gibi olmaz maalesef.

• Beğen
Yasal sınırdan 3-5 kat fazla alkollü olup aşırı hız yapıp kırmızı ışıkta durmayıp adam ezip öldüren sürücüler bir yıl bile ceza almıyor. Bu kadının da çok caydırıcı bir yaptırım alacağını sanmıyorum. Geçmiş olsun.

Geri