Öncelikle genç arkadaşımızın anlattığı yağ kötü bir ürün değil,
ama bmx üzerinde denediği için açıkladığı deneyim ile vitesli kullanımdaki doğal olarak birbirinden farklı olacaktır.
Kullandığı sistem dayanıklı bir zincir üzerinde, zincirin sadece iç yüzeyinin hatta onun da tek yönünün dişlilere temas ettiği bir yapı.
Vitesli sistemlerde arka değiştirici makinanı makaraları arasında zincirin iç taraftaki iki yüzey de sürekli temas yüzeyidir,
-ek olarak vites değişim sırasında zincirin yan yüzeyleri de anlık temasa maruz kalır,
genelde kullanıcıların şikayet ettiği pis zincir görüntüsü bu alanlardaki kararmadan kaynaklanmaktadır.
Bilinenin aksine dış görüntüden önce zincir baklalarının içinin temiz olması, yapışmış toz, pislik olmaması öncelik olmalıdır.
Genelde yandan gördüğünüz kararma, akıcı olsun diye hatalı uygulanan fazla yağın etkisidir.
Amatör dövmesi diye tabir edilen sağ bacaktaki aynakol izi de bundan kaynaklanmaktadır.
Vitesli düzeneklerde uygulama için tamamen temizlenmiş, kurutulmuş ve düz serilmiş bir zincire;
-Her baklaya tek tek damla halinde uygulanıp minimum birkaç saat beklenmesi öneridir.
-Yağın fazlası temizlendikten sonra takarsanız daha iyi sonuç alırsınız,
Aksi durumda yağın fazlası ruble ve aynakola geçeceği için kararma ve bulaşma kaçınılmaz olur.
Özellikle kışın yağmurlu ve pis ortamlarda üst donanımlarda kullandım,
-yağın önceliği zincir üzerinde kimyasala maruz kalmadıkça tutunmak olduğu için başarılı ürün.
-herhangi bir de-greaser ile kolayca çözünüyor ve temizlenebiliyor.
Turcuların tercih etmesinin sebebi de uzun km boyunca değişken şartlarda verimli kullanılabilmesi.
En iyi zincir yağı bu mudur? - değildir ama kullanım alışkanlıklarına göre her yola gelmektedir.
Haftada 1 yaklaşık (200-250km) zincir temizleyip yağ uyguladığım için Muc-Off C3 kullanıyorum,
-Kuru versiyonu zaten kimyasala bile gerek kalmadan neredeyse su ile çıkıyor,
yağmura denk gelirseniz döndüğünüzde tekrar yağ uygulamanız mecburi bu sebeple.
-Islak versiyonu herhangi bir temizleyici ile sökülebilen yine kurudaki gibi Seramik ve performanslı ürün.
C3 forumda çok önerilmiş olsa da ben yine de kullanıcı alışkanlığına göre tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sonuçta ben temizliyorum uyguluyorum diye yılda 1.000km sürmeyen adama da bunu kullan demek mantıksız.
Son olarak doğru uygulanmış zincir yağının normal kullanıcının performansına bir etkisi olmaz,
sadece ekipmanın sağlıklı çalışmasına ve ömrünü korumasına yardımcı olur.
Üst düzey ekipmana geçtikçe ekipman ömründeki etkisi de bu sebeple önem taşımaktadır.