Scudo Sports

Cep telefonunu tam bir bisiklet bilgisayarına dönüştürmek. (ipbike)

Benim de bir önerim; Android için Cyclemeter uygulamasından çok verim aldım. Uydu konum değişimi üzerinden hızınızı anlık gösterebiliyor. (Ne kadar satın alınan hız göstergeleri kadar stabildir, denemek lazım) Tüm rotanızı haritada çizebiliyor. Tüm istatistiklerinizi sürüş sonunda raporluyor, grafikler çizebiliyor. Ve o tüm bunları yaparken siz telefonunuza taktığınız kulaklıkla yol ve müziğin keyfini çıkarıyorsunuz :) (Gidona takılan telefon tutacağı ile çok güzel kullanılıyor. Navigasyon ile entegre çalışabiliyor.)

Scudo
@Torakoabdominal
Merhaba. Telefonun özelliklerine baktım. Son olarak Android 6 sürümünü almış gözüküyor. Google Play' den indirmek istediğiniz uygulamanın çalışması için bu Android sürümüne destek vermeli. Az önce "Cyclemeter" isimli uygulamanın özelliklerine baktım. Android 6 ve üst sürümlerine destek veriyor.
Bunun dışında, telefonun geriye kalan teknik özellikleri, kullanacağınız uygulama (lar) açıkken telefonu zorlar mı (donma, uygulamayı kendiliğinden kapatma gibi) bilemiyorum. Eğer almak niyetindeyseniz pilinin eski olmasına bağlı olarak, şarjının çabuk tükeneceğini de (özellikle uygulamadaki harita açıksa) gözardı etmeyin.

@serdarvekedisi Hocam verdiğiniz bilgiler çok işe yaradı, teşekkür ederim. Satın alacağım kişi tanıdık, pili yakın zamanda değiştirmiş, telefon iş görür gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: serdarvekedisi
2017 Casper Via m4 telefonu bu iş icin bullanıyorum, bende bir sıkıntı olmadı. Sürüm Android oreo olmalı....

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Telefonların pillerini en hızlı tüketen özellik GPS. Amazfit bip gibi ucuz ve GPS özellikli bir saat kullanırsanız, telefonun pil ömrünü maksimize edebilirsiniz.

@Torakoabdominal android sürümü nedir telefonun onu öğrenirseniz yardımcı olabilirim

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Arkadaşlar merhaba, benim merak ettiğim;
Meilan M1, Bryton 420, İGS sport gibi siyah beyaz haritası ve yönlendirmesi olan gps yol bilgisayarlarında Türkiye için, en azından rota aktarılıyor mu? Aktarılan rota sürerken kullanılabiliyor mu? yani yön gösteriyor mu? yardımcı olursanız sevinirim.

@wolverin İgs618 renkli ekran içine Türkiye haritasını attıktan sonra rota yükleyip sizi yönlendirmesi sayesinde yolunuzu bulabiliyorsunuz ama çok ileri bir Navigasyonu yok yaklaştığınız yola kaç metre kaldığı ve sola mı sağa mı döneceğinizi gösteriyor.

• Beğen
Tepkiler: wolverin
@trainspotting35 öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, daha fazla şarjının dayanması için siyah beyaz tercih ettim yalnız verdiğim örnek meilan M1, Ali express te reklamda çizgi şeklinde rota ve sağ sol oklar gösteriyor, aslında istediğim Google maps gibi değil giderken sağa sola göstersin yeter, yani Tr de bu özelliği kullanamayacaksam extra 50 60 dolar vermek istemiyorum.

Arkadaşlar merhaba, benim merak ettiğim;
Meilan M1, Bryton 420, İGS sport gibi siyah beyaz haritası ve yönlendirmesi olan gps yol bilgisayarlarında Türkiye için, en azından rota aktarılıyor mu? Aktarılan rota sürerken kullanılabiliyor mu? yani yön gösteriyor mu? yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba arkadaşlar kullanan yok mu?

Selamlar,

Ufak bir yol bilgisayarım var(bryton one) biraz daha detaylı veriye sahip olmak istediğimden garminlere vs. baktım.
Fiyatlar çok uçuk, dolayısıyla cyclemeter ve ipbike önerilerini gördüm. Şimdi ikisini de inceleyeceğim.
Sorum şu, önerdiğiniz telefon tutucusu var mıdır? Amazonda 1 2 tane gördüm ama bisiklete uymadı gibi yorumlar var. aslen gidon boğazına takacağım ama denenmiş ürün varsa diye sormak istedim.

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
Kendim ekleme yapayım, dün amazon prime sayesinde aynı gün teslim şunu aldım : (link)

bugün denedim hem tutucuyu hem de cyclemeteri, sonuç ağırlık takıntınız yoksa ve 6 7 saatlere varan sürüş yapmıyorsanız cyclemeter harika.
2,5 yıllık samsung s9 plus kullanıcısıyım, ekran hep açık, parlaklık yüksek şekilde 45 dakikada yaklaşık yüzde 12 pil harcadı.( +-%1)

veriler çok detaylı (hatta fazla bile diyebilirim, ama basit bir görünüm de oluyor tabi)bir tek ortalama kadansı düşük ölçüyor belki henüz bulamadığım bir ayarı vardır. Ha bu arada stravaya aktarımı yapınca ort. Kadans verisi de normal gözüküyor.

özetle bir anda garmine yüklenmek istemeyen ama dataları merak edenler için hayli hayli iş görür.
sensör desteği ve detaylar için yıllık 68 tl vermek gerekiyor ama 7 gün deneyebilirsiniz.

Kendim ekleme yapayım, dün amazon prime sayesinde aynı gün teslim şunu aldım : (link)

bugün denedim hem tutucuyu hem de cyclemeteri, sonuç ağırlık takıntınız yoksa ve 6 7 saatlere varan sürüş yapmıyorsanız cyclemeter harika.
2,5 yıllık samsung s9 plus kullanıcısıyım, ekran hep açık, parlaklık yüksek şekilde 45 dakikada yaklaşık yüzde 12 pil harcadı.( +-%1)

veriler çok detaylı (hatta fazla bile diyebilirim, ama basit bir görünüm de oluyor tabi)bir tek ortalama kadansı düşük ölçüyor belki henüz bulamadığım bir ayarı vardır. Ha bu arada stravaya aktarımı yapınca ort. Kadans verisi de normal gözüküyor.

özetle bir anda garmine yüklenmek istemeyen ama dataları merak edenler için hayli hayli iş görür.
sensör desteği ve detaylar için yıllık 68 tl vermek gerekiyor ama 7 gün deneyebilirsiniz.
Wahoo'yu da bir denemeni tavsiye ederim hocam. Ben cihaz almadan önce, en son bunu kullanıyordum.
(link)

Merak ettim. Son durumda en çok kullanılan uygulama hangisi acaba. Konunun başına anket konsa nasıl olur?
IpBike
Cyclemeter
Urban Biker
Wahoo Fitness

Bugün Urban Biker ı denedim. arada 3km lik kısım boş. kayıt alamamış :)
Yarın ipbike deneyeceğim. O da olmaz ise decathlon gps alıp yola devam dicez.

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Neden kayıt almamış? GPS mi bağlanmamış?

Geri