Scudo Sports

Cep telefonunu tam bir bisiklet bilgisayarına dönüştürmek. (ipbike)

Super bir konu olmus, emeginize saglik(Tam ben bu konuyu acacaktim ama konu acmadan once bir arama yapayim dedim ;))

Soyle ki, Sony nin Xperia z5 Compact ve Xperia X compact telefonlari bisiklet bilgisayari yapmak icin cok uygun bence; hem kucuk hemde guclu telefonlar.(Sizin tavsiye edeceginiz telefonlar var ise onlarida yazalim:))
Bu telefonlari 1000TL civarina bulabiliyoruz, ve bu telefonlar su gecirmiyor, telefonlarin hafizasina tum offline haritari indiririz. Yagmurda bisiklet surerken de kullanabiliriz.

Scudo
Konuyu açan ve bilgiyi paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler. Yine her zamanki google'a sordum oda bisikletforum'a yönlendirdi. :)
şu adreste ant telefon listesi var
(link)
baştan ikinciyi sahibinden üzerinde arattım 140 tl gibi fir fiyat çıktı. 2. bir telefon alıp bisiklet bilgisayarı olarak kullanma fikri mantıklı

@Pisiklet Süren Adam

Abi sensör uyumu aşılsa da şarj süresi çok sıkıntı telefon ile. Üstelik gün ışığında görebilmek için ekran parlaklığının tam açılması gerekecek, az olan bekleme süresi daha da azalacak. Bunu gibi bir çok handikapı var telefonun. Telefon yerine IgpSport gibi nispeten ekonomik, bu iş için tasarlanmış cihazlardan öneririm.

Merhabalar mi band 3 bileklik kullanıyorum bu programa bağlamaya çalıştım ama bir türlü beceremedim.. aslında bağlantı kuruldu diyerek sensörlerde gösteriyor ama nabzımı ölçemiyor..bunun bir çözümü var mıdır veya bu mi band 3'ün mi fit harici bir programda çalışma ihtimali var mı?

@Abdülkadir Ergin

Ekran sürekli açık olmak zorunda değil. Bakacağınız zaman home tuşuna basıp ekranı açarsınız, süresi bitince de otomatik kapanır. GPS fazla şarj yemiyor. Galaxy Ace'e yükledim, şu ana kadar hiç bir sürüşte (150 km ye kadar - 5 saat civarı) batarya problemi yaşamadım.

@alicangul29

Doğru ekran kapalı çalışıyorlar, şehir bisikletimde ben de telefonu çalıştırıp cebime atıyorum ama yol bisikletimde gözümü şöyle bir kaydırdımmı değerleri anlık görmek istiyorum. Bu bakımdan telefon bana konforlu gelmiyor.

Bu programı biri hayrına Türkçeye çevirse çok güzel olacak .İngilizcem olsa ilk uğraşacağım şey ama maalesef yok.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Samsung s3 i8200q mini bu iş için tip olarak çok uygun, uygulama da harika oldu ancak ant+ desteği yok:( garmin hrm tri, garmin hız ve kadans sensörü 2 bu telefona bağlamayı başarabilen var mı?
Screenshot_2020-12-09-09-13-42.png

Dağ bisikletinde bence pek yapılmaz bea bunun atlaması uçması var. Yapmıyosanız atın.

Merhaba, bu başlığı açan ve paylaşımda bulunan arkadaşlara tesekkurediyorum, çok bilgilendirici oldu, bende buradaki paylaşımları okuduktan sonra kendime uygun bir seçim yaptim ve onunla ilgili bir paylaşımda bulundum, video olarak paylaşıyorum, umarım yardımcı olur. Bu ürün sayesinda Openrider uygulamasını test etme imkanım oldu, telefonunuz gerçekten bir yol bilgisayarına dönüşüyor, ve bunu çok ekonomik bir şekilde yapıyorsunuz. Eski telefonumu bu iş için kullanıyorum..

Merhaba, bu başlığı açan ve paylaşımda bulunan arkadaşlara tesekkurediyorum, çok bilgilendirici oldu, bende buradaki paylaşımları okuduktan sonra kendime uygun bir seçim yaptim ve onunla ilgili bir paylaşımda bulundum, video olarak paylaşıyorum, umarım yardımcı olur. Bu ürün sayesinda Openrider uygulamasını test etme imkanım oldu, telefonunuz gerçekten bir yol bilgisayarına dönüşüyor, ve bunu çok ekonomik bir şekilde yapıyorsunuz. Eski telefonumu bu iş için kullanıyorum..
Urban biker var.Onu kullanmanı öneririm.Hem türkçe.Hemde daha detaylı

Samsung s3 i8200q mini bu iş için tip olarak çok uygun, uygulama da harika oldu ancak ant+ desteği yok:( garmin hrm tri, garmin hız ve kadans sensörü 2 bu telefona bağlamayı başarabilen var mı?
249982 dosyayı görüntüle
Ben bu telefonu kadans ve hız sensörüyle sıkıntısız kullanıyorum,ıpsensorMan uygulamasını indirip sensör bağlantısını burdan kuruyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: no76
@fakafuka sensörlerle uyumlu ise neden olmasın, deneyeceğim

• Beğen
Tepkiler: fakafuka
@393814075036423 sensörler ile uyumlu gayet güzel bir program.Kullanınca anlayacaksınız zaten. Detaylı şekilde her şeyi sunuyor

• Beğen
@fakafuka çok tesekkurederim, biraz inceledim, harika görünüyor, eğer açıklamalarında söylendiği gibi aynı anda hem sensörleri hem bilekliği veya saati görüyorsa tadından yenmez👍

• Beğen
Tepkiler: fakafuka
@fakafuka çok tesekkurederim, biraz inceledim, harika görünüyor, eğer açıklamalarında söylendiği gibi aynı anda hem sensörleri hem bilekliği veya saati görüyorsa tadından yenmez👍
Saat denemedim .Fakat sensör denedim.Sensörler çalışıyor.Gayet güzel bir program .İyi düşünülmüş.Türkçe olması ayrıca güzel.Barometre olan bir telefonda hemen hemen eğim hesabını çok doğru ölçüyor.

• Beğen
@fatikngage yapımı G-peak uugulaması var sürekli gelişiyor . Takip edin derim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Gerçekten güzel ve faydalı bir başlık olmuş. Garmin'lere bakarken İpbike ya da Urban Biler uygulamalarına bir şans vermeye karar verdim.

Yalnız bende şöyle bir soru işareti var.. Ben sadece bisiklet değil koşu ve yüzme antremanları da yapıyorum. Ve bunların hepsini de (yüzme koşu bisiklet) Suunto saatin uygulaması olan Suuntoapp de ard arda görüyorum. Dolayısı ile ilk merak ettiğim şey, yukardaki uygulamaları kullansam bunu saatin uygulamasına nasıl atarım?

Haydi diyelim böyle bir şey mümkün değil.. o halde şunu yapabilirim, saat kolumda sürüş verilerini toplar (hali hazırda saati kullanıyorum zaten gidon aparatına takıp), telefon uygulamasını da önümde acarım. Fakat bu durumda aklıma şu geliyor, kullandığım nabız sensoru (coospo ve Suunto var) ikisine de (hem telefon hem saate) aynı anda veri yollayabilir mı? Tabii kadans sensoru için de aynı şeyi merak ediyorum.

@Ceasar Bravo eğer çift bağlantılıysa veri gönderebilir. Ben de hem Magene hem de Meilan HRM mevcut.Ayrıca igpsport kadans sensörü ve magene hız sensörüne sahibim. Zwift uygulamasını telefonda açtığımda Bluetooth ile telefona bağlanan sensörler Ant+ ile km saatime bağlanıyorlar ikisini birden kullanabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Merhaba, bu başlığı okumaya başladım; ama henüz bitmedi. Yukarılarda geçiyorsa kusura bakmayın, elime ikinci el S5 alma fırsatı geçti, o nedenle soruyorum. Eski 2014 model S5’i alsam bugünün şartlarında güncel uygulama bulup kullanabilir miyim, Android daha önce kullanmadım, store’da ne var ne yok bilemiyorum.

Geri