Scudo Sports

Cep telefonlarına TRT zammı

@Bisiklet sever 93 aynen öyle, bende sizin gibi düşünüyorum. Maaşlar aynı duruyor ama zam üstüne zam geliyor her şeye ve bu zam haberli veya habersiz de yapılabiliyor tıpkı elektrik, su veya doğalgaz faturaların da ki bir önceki aya göre kullanım oranının hesaplanması sonucu... Yani buna haşmetlü ağalarımızın bir el atması lazım diyeceğiz ama dediğimizle kalacağız. Aslında daha çok yazılacak söylenecek şeyler var bir yazılsa buradan mars'a yol olur ama insanımız normal hayatta hakkını zaten aramıyor çoğu konuda ve bu tip forumlarda da buna binaen en ufak bir dokundurmada laf-söz olmaması için söylenecek kelimeler yine yutulup su içiliyor. İnsanlar rahatlayamıyor. bizim psikolojimiz bozuk hep bu ve buna benzer nedenlerden susturulıup sesimizin kısıldığı için vs vs vs herneyse... Bizde söyleyeceklerimizi Hakkın önünde yüce divan da söyleriz orada istesekte susamayız istense de susmayız...

Scudo
@I am the Uptown R.

Arkadaşım halkin belirli bir kesimine comar, yasadigin ulkene b.k cukuru demek sana yakisiyor mu? Bir söz vardi " karanlığa küfür edeceğine bir mum yak" diye. Boyle seyler yazman sorunlari cozmez, hepimiz bu durumdan sikayerciyiz ama cozum icin kacimiz birseyler yapıyoruz?

Yıldıray55 bu halk böle susmaya devam ederse durumumuz meçhul sadece şok oluyorlar sonrada üstüne bir bardak su içip susuyorlar böyle insanlara müstahak ama neyse artık :agla:

Nüfus azaltılmalı Avrupa örneğinde ki gibi. Ancak o zaman insanın kıymeti artar, yönetim de söz sahibi olabilir ve iyi eğitim alıp hakkını koruyabilen kişiler yetişebilir. İnsan hakkını koruyabilen bireyler yetişir. Sadece kendini değil haksızlığa uğrayanları gözetip kollayan.

demeyın öyle bizim üzerinde rahatça gidemediğimiz duble yollarımız var parasız yapılan köprülerimiz var..demeyın öyle..olsun canım ne olacak o kadar zam gelmişse..bizim gibi vekilleri yandaş medyayı yalaka insanları etkıler mı bu zam..paramız var bizim paramız............bakalım ne olacak sonumuz..yolunmadık kılımız kalmıcak bu gidişle..

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Ben edım simitçiyim kardeşş. Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler..Oh kafa rahat. Acim de biraz evlendirme programi izlim.

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Iphone 7 almayın pahalı malzeme vs diyorsunuz ya. Bu İphone 7 dediğiniz alet. SORULAR DEVAM...
1) TELEFONLARIN En kalitelisi sayılıyor değil mi? Kendi cevabım: Neden Kalitelisi var iken Kalitesiz Elimizde patlayan TELEFON Kullanalım Canımı sokakta bulmadım.
2) Iphone 7 den yola çıktık yine 2000 TL Ye Makul bir fiyat a alacak iken vergiler yüzünden Neden 4000 TL veriyorum? Kendi cevabım: Bizlerin Kaliteli malzeme kullanması en iyisi..
3) Hadi diyelim Ucuz mal Aldınız. Ozaman Gidin Dana Eti Yerine Eşek Eti yiyin? KENDİ CEVABIM: Yok kardeşim Ne Eşek eti. Tabi Fetva var ise Eşek eti konusunda Düşünelim, Biz düşünürken devlet büyüklerimiz En kaliteli Lüx Lokantalarda yada Mecliste İtalyadan Ve Japonyadan getirdiği Aşcı lar ile Etin EN KALİTELİSİNİ YESİNLER... AMA HALKIMIZ YEMESİN ( Eşek eti fazla)
BENİM İNSANIM HERŞEYİN EN KALİTELİSİNİ SAĞLIKLISINI HAK EDİYOR:::: NEDEN BİLİYORMUSUNUZ ÇÜNKÜ ÇALIŞIYOR::: AMA TABİ BU ALIN TERİNİ YEMEK İSTEYEN ÇOK OLUNCA EKMEK ARASI YAPIYOR Bİ GÜZEL MİĞDEYE İNDİRİYOR...

@aalemdar
Evet, nüfus fazla olduğu zaman sadece yığın oluyor o nüfus. 3 kişilik iş için 8 kişi olduğu zaman, o 3 kişi mecburen ucuza çalışmak zorunda kalıyor. İsterse çalışmasın, sırada bekleyen 5 kişi daha var. İşine gelirse.
Bu kadar sıkıntının bu kadar haksızlığın olduğu bir ülkede insanlar halen durmadan çocuk yapmaya devam ediyor. Akıl alır gibi değil.
Annem-babam ne kadar ah vah ederse etsin, çocuk falan yapmayacağım ben. Yazık olur o doğacak olan çocuğa.

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
@07yusuf
Avrupa da hayvan gibi balkan gocmeni var nufuz az oldugu icin
E o ulkenin vatandasu isci gucu icin yetersizde goc alir bu normal
Ozellkle fransa ve almanya gocmen dolu.
Ordaki kafede asgari ucretle calisan romanyali veya hirvat yine fakir
Kafede calisan herkes fakirdir dunyada
Anca ana ihtiyaclarina yeter

Asgari ucret nedir?Bu paraya kim calisir?

Vasifsiz işci ucretidir bu kadar net

Zira kendini iyi yetistirmis hekim muhendis mimar vb guzel para kazanir

Ya da ticaretle ugrasir bu konuda yetenekliyse

Ula lisede veya sacma universite bolumlerinde gezerken akliniz neredeydi derler adama

Lisede ders calismayi sevmeyen arkadasim vardi hala arkadasiz
1500 tlye calisiyor

Ben 7 bin tl kazaniyorum.Ev araba hersey var.Borc da yok

Ama maasla yetinmiyorum al sat işi de yapiyorum

Bir baska liseli arkadasim da ders calismazdi
Ama inşaatlarda takila takila simdi mutayit oldu
Hayvan gibi kazaniyor

Kafa ya oraya basacak veyaburaya
Ya da sanatci veya sporcu olacasin
Ya da bi ustaligin olacak

Hic biri yoksa dunyaya vasifsiz isci de lazim.

@mehmet roy
Bu mudur yani? Ben 7000 lira kazanayım da gerisinin ne hali varsa görsün.

Benim verdiğim 3 kişilik iş için 8 kişinin olması, 3 kişinin yaşayacağı "zorunluluk" halini anlatıyor. Nüfus fazla olunca birileri bir şeyleri hep mecburen yapmak zorunda. Mecburen yapılan işler de mutsuz insanlar yaratır. Mutsuz insanlar da mutsuz bir toplum.
Peki siz o kazandığınız hayvan gibi parayla mutsuz bir toplum içinde mutlu ve huzurlu bir hayat sürebileceğinize inanıyor musunuz? Bu mümkün değil.

Yani sözün özü, fazla nüfus felakettir.
Fakat sizin gibi hayvani gibi para kazananlar içinse bir nimet. O nüfus fazla olacak ki, siz de o "vasıfsızları" köle gibi çalıştırıp hayvan gibi para kazanmaya devam edebilesiniz.
Kölelik düzenini istiyorsunuz işte bu kadar basit.

Birileri hep vasıfsız olsun ve karın tokluğuna çalışsın, birileri de hayvani paralar kazanarak bu vasıfsızlara hakaret etsin. Hem de vasıfsızların sırtından kazandığı halde.

biz 3 kpss oturumuna 180 lira ödeyen adamız bunlar bize koymaz

• Beğen
Tepkiler: H.T
@brky1905 liseye gitmek sınav Üniversiteye gitmek sınav işe gireyim dersin yine sınav. Korkmaya başladım emeklilik de sınavla olursa. İşin hayata dair esprisi bir yana. Gelişmiş ülkelerde de garson var ve bunların hayatlarını sürdürebilecek yaşam standartları bizim garsonların çok üzerinde. Hatta abartmadan söylüyorum proje mühendisliği işini bırakıp Norveç de kasiyerlik yapan arkadaşımla konuştum geçenlerde hayatından daha memnun. Olay sadece ben diğerlerinin bir şekilde önüne geçeyim hayatım daha iyi olur meselesi değil. Üstelik az bir kesimin rahat hayat yaşaması sosyal birçok sıkıntıya sebep olmaktadır.

trt fm dinlemiyorum kafam rahat

• Beğen
Tepkiler: aalemdar
@mehmet roy
Sizin bu sözlerinizi okuyunca ali agaoglunun canli yayinda cebindeki parayi cikartip saymasi geldi gozumun onune.

İnsanlari kazandiklari paraya goreye vasiflandiran zihniyet surdugu surece sizin gibi kendini vasifli zannedenler dunyanin anasini bellemeye devam edecekler.

Şuan piyasada yapılan zamnlar hiçbir anlam ifade etmiyor. Aklınıza gelebilecek herşeyin fiyatı %10 üzerinde artarken maaşlara max%8 o da zaten ulaşım ve yiyecek ihtiyacına gelen zammı bile karşılayamıyor. Çözüm yok ama bu gidişatın sonu iyi görünmüyor

@Sinan Coşaran

Unutmadılar sadece duşa kabinlerden alınan vergi oranında değişikliğe gidilmemiş o kadar.

@mrtoztrk eğer yapılan zam oranları gerçek fiyat artışlarını karşılarsa enflasyon daha da yüksek bir puana ulaşır. başka iyileştirme yapılmadığı taktirde halkın alım gücünü düşürmek en kolay çözüm. şuan da yapılan bu. sonuçta inşaat sektörüyle ekonomi bir yere kadar. katma değer ürün üretmeden enflasyon karşısında ezilmeye bir süre daha devam.

Geri