Scudo Sports

Cep telefonlarına TRT zammı

Scudo
Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır :p (Lannister'lar beğensin sadece)

Bu çomar millet'e az oluyor demek istiyorum ancak ipin ucu bize de dokunuyor.Nasıl bir b.k çukuruna, ne kadar derin'e düşmüşsek ülke olarak, bir türlü çıkamıyoruz.Yanlış yerde doğmuşum diyorum bazen.Yazık.

Hatırlarsınız, "elektrik faturasında TRT payının ne işi var?" diyen vatandaş geç de olsa uyanınca, büyüklerimiz geri çark etmişler; geçen yıl TRT payını müsait bir yerlere sokmak için 'internete erişebilen her cihaza' TRT bandrolü uygun gider tarzıyla, akıllı saatinden veya duşa kabininden TRT'yi izlemek isteyenlere (istemeseler de fark etmez) güzel sürprizler hazırlamışlardı. Sanırım pay az gelmiş olacak ki, ekmek alır gibi telefon alan vatandaşımızdan sağılan sütü arttırmak için oranı da yükseltmişler. Ne demiş büyüklerimiz; "zenginin malı züğürdün çenesini yorar". Bunları söylemek, alım gücü sınırsız halkımızı çekemeyen benim gibilerin kıskançlığıdır sadece.

7. maddenin "b" si. Bunu Mehmet Ali Erbil gibi söylemek istiyorum 7. maddenin bee' si. Açalım bakalım ne çıkacak. Çünkü bisiklet de taşıt sayılıyor. Yok yere 2000 liralık bisiklete 20 lira vergi ödeyeceğiz. Aslında rakamın önemi yok. Aranızda mağazadan aldığı bisiklette radyo dinlemeyi başaran var mı ya da dirilişi seyredebilen? Ben kulak verdim de bir şey duyamadım. Sanırım durum vahim. Servise mi versem?

Bazı arkadaşlar tüketmeyelim falan demiş, ama emin olun bu da çare değil. Asıl tüketmemek daha büyük bir problem. Nedeni ise sen cep telefonu almazsan ben bisiklet almazsam nereden kazanacak bu devlet? Tabiki ekmeğe makarnaya süte yumurtaya koyacak bu vergileri bu sefer. Bu nedenle hiç sesinizi çıkarmayın paşa paşa parasını vergisini verip alın cep telefonlarınızı, biskletlerinizi. Benden söylemesi

• Beğen
Tepkiler: aalemdar
@notforheaven
Hiç uzun uzun yazmıyorum. İnsan mı devlet içindir devlet mi insan içindir onu söyleyin önce.

• Beğen
Tepkiler: Cako92 ve 07yusuf
Daha duuur bu hiçbir şey vegileri arttıra, arttıra en sonunda arttıramayacakları noktaya gelecek kdv %100 olacak ötv %200 falan olacak sonrada yeni gelir kapısı aranacak yakında vatandaşlık vergisi alacaklar, denize girmek için ücret isteyecekler, üst geçitleri yada alt geçitleri kullanmak için akbil basacağız, metrobüslerde ki engelli asansörleri için ayrıca akbil basılacak, tüm hastaneler özelleştirilecek SSK özelleştirilecek onun yerini bireysel emeklilik şirketleri alacak, TSK yurtdışında başka devletler için ücretli operasyonlara başlayacak yani TSK paralı askeri güvenlik şirketine dönüşecek, Aselsan, roketsan, tai gibi milli kurumlar satılacak, vergi daireleri özelleştirilecek yabancı ülkelerin bankalarına satılacak, TRT dahil satılacak... Ve tüm bunlar en fazla 10 yıl içinde olacak bu söylediklerim kehanet falan değil AKP'nin 17 yıllık iktidarının ekonomi politikası(zlığı) nı çok iyi bildiğimden söylüyorum.

Benim asıl merak ettiğim konu şu. TRT denilen bu kanalı kimse seyretmiyor raiting leri yerlerde ve sadece AKP hükümetine çalışıyor hadi tarafsız olsa, tarafsızca iş yapsa eyvallah devlet kanalıdır diyeceğim. Ama yok arkadaş ha A haber ha Beyaz tv ha TRT benim için üçü de aynı ben bu kanallara para ödemek zorunda mıyım? zoruma gidiyor arkadaş banane hükümetin kanalının giderlerinden ben mi oy verdim oy verenlerden alsınlar... Mesela AKP ilçe merkezlerinde üye olanlardan aidat alınıyor (artık üye olana para veriliyor galiba) aidat+TRT payı alsınlar kanal kime çalışıyorsa o partinin üyesinden alsınlar abi :mad: TRT denilen bu kanal yandaşlara milyonlarca tl para dağıtmış ya akıl var mantık var kardeşim 7 ceddinizi 70 yıl besleyecek paranız var daha neyin hesabındasınız ne yapacaksınız o kadar parayı? bırakın bizi artık bir yudum su bir lokma ekmek istiyoruz sizin gibi et, kavurma, havyarda gözümüz yok bizim iftarlarımızı sizin gibi 100 metre kare masada 300 yandaşla yapmıyoruz zaten istemiyoruz öyle bir iftar bize insan gibi yaşamayı çok mu görüyorsunuz arkadaş defolun gidin artık yaa bakın çok ciddiyim :mad:

Zam değil güncelleme, zam olsaydı yerinizde duramazdınız o_O

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
İnsanları anlamakta güçlük çekiyorum. Asgari ücretle çalışıp en lüks telefonları düşürmüyoruz elimizden. Bu telefonları üreten, satan büyük firmalara tonla parayı verip devletin aldığı vergiyi çok görmek de bir paradoks. Aslında her şey bizim elimizde. Almayınca, yenisine tav olmayınca bu zorunlu zaten çözülecektir. Malesef bizde bir gösterme hastalığı, insanlar ne der diye bir düşünüş biçimi var.

Öyle demeyin arkadaşlar, bu verdiğimiz paralar TRT denen çöplükte "Organik Hoşaf" gibi, "Papaz eriğini imam eriğine çevirme makinası" gibi insanlığa çağ atlatacak mucitlere imkan sağlayan yarışmalarda kullanılmak üzere kullanılacak. Duyarlı olalım lütfen.

TRT genel müdürlüğüne geçenlerde atama yapıldı ve Bilaloğlan'ın imam hatipten sınıf arkadaşı olan kişi GM oldu.

- İmam hatip mezunu musun?
- Evet
- Bilal'in sağında, solunda, önünde, arkasında oturdun mu?
- Tabii ki
- Yarın gel genel müdür olarak işe başla!

Bu kişi daha önce GM yardımcılığı yapıyordu ve onun görev süresi içinde, TRT'nin avukatlarından biri kurumun 50 milyon TL parasını zimmetine geçirerek yurtdışına kaçtı. Bir yönetici olarak denetim, gözetim eksikliği yüzünden en hafif tabiriyle "görevi ihmal" suçu işlemiş insanları cezalandırmak, görevlerinden uzaklaştırmak yerine ödüllendiriyor, terfi ettiriyorlar. Soygun düzeni en baştan çok sağlam kurulmuş anlayacağınız.

Yakında zamlardaki artış maaşı yakalayacak. Yani kira elektrik doğalgaz trt si ötv si aldığımız maaşa tekabül edecek.

Sanırım Vergi kaçıranları önlemiyorlar o açığı vergiyi düzenli alabilecekleri yerlere giydirip duruyorlar

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Bu nasıl bir kurumdur ki kendi kendini çeviremeyen halkın cebini tırtıklayan,halka ne vermişki halktan alsın

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Geri