Scudo Sports

Cep telefonlarına TRT zammı

Carel

Forum Demirbaşı
Tepki
769
Bisiklet
Sedona
(link)

1gWD2p.jpg

9d1q9k.jpg

Scudo
Zam zam zam bu ne yaaaa!!!!!! Herşeye zam yok lastiğe zam yok motora zam ona buna zam zam olmayan bir gün yok zam yaparken bu halkı hiçmi düşünmüyorlar her geçen gün herşeyin fiyatı artıyor tek bir şey hariç oda askari ücretler onlar hep aynı %5 mağşa zam yapılıyor ama yiyeceğe %10 zam yapılıyor bu insanlar nasıl yaşayacaklar artık :hasta:

2016 yılında TRT'nin dış yapımlara ödediği para 753 milyon TL. Aynı yıl kurumun elde ettiği reklam gelirleri 220 milyon TL. Aradaki 500 milyon TL'lik fark, yandaşlara senin, benim cebimden dağıtılan avanta.

(link)

İşte bu yüzden TRT büyük bir karadeliğe dönüştü, soygunun miktarı hiçbir çuvala sığmıyor ki aslında bu soygunu gizlemeye de gerek duymuyorlar artık. Seve seve ödeyeceğiz o bandrol ücretlerini çünkü Reisimiz öyle buyurdu, öyle takdir etti. Bu milletin Diriliş'e, Abdülhamit'e, hamaset edebiyatına, Türk'e Türk propogandasına ihtiyacı var.

Fazla da kafa yormamak lazım böyle şeylere. Ne demişler? "Düşünen beyinlere sakıncalı düşünceler üşüşür. Büyüklerimiz her şeyi bizim yerimize düşünür." Fazla düşünmeyin bu tür civcivli akçeli işleri, sizlerin yerine düşünen ve karar veren birileri var merak etmeyin. Sizden beklenen düşünmeniz değil, itiraz etmeden vergi ödemeniz.

61O1Cl3s1VL._AC_UL320_SR214,320_.jpg

Herşeyi anladım da koşu bandı nedir? Türkü mü dinleyecek koşu bandı?

@Ilter Elmas

Vardı bir ara. İnternete bağlanıp dinleyebilenlerden de alındığına göre bilgisayarları da etkiler.

Bugün bu konuya bakmadan önce. Zam lar ile ilgili bir kaç arkadaş ile tartıştım. Vergilerin ve zammın nekadar cok olduğu konusunda. ONLARDAN GELEN CEVAP. Mecbursun ödiyeceksin. Biz hayatımızdan memnunuz dediler. Böyle bir durumda DEVLET KOYAR Zammııı da vergiyidee...

Cep telefonu %10 iken neden Televizyon, Radyo vs. %16

Cep telefonumu özel tüketim yoksa televizyon mu saçma geldi bana :)

Her sene, hatta birkaç ayda bir telefon yenileyen görgüsüzler düşünsün. 3 yıllık telefonumu en az 2 yıl daha kullanmayı düşünüyorum ben. Daha doğrusu gittiği yere kadar.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Sinan Coşaran
Madde 9'a 6 duşakabin... Unuturlarmı hiç?

Dış yapımlarla kontrolsüzce, astronomik paralar saçan, eskiden bir okul gibi görülürken şimdi torpille kapağı atanın yan gelip yattığı kurum cebinizdeki paraya göz dikmiş çok mu? O kadar soyguna az bile alıyorlar. Sektörün içindeyim, bu dış yapım soygununa hergün şahit oluyoruz.

(Az biraz konuyu bilenler için; Ücretsiz veya korsan after effects dosyalarının sadece yazılarını değiştirip tanesini 5000-6000 liradan satabilirsiniz TRT'ye. Sadece o işi size vermesi için bir tanıdık lazım. Sizin grafik - kurgu falan bilmenize gerek yok yani. Hatta render'ları HD almasanız farkedecek TRT çalışanı bile kalmamış artık... nereden nereye :mad:)

@07yusuf
Haklısın Bi konuda ama şöyle bir düşün. Bizler Herşeyin en iyisini neden haketmiyoruz neden en kalitelisini sağlamını alamıyoruz Layık değilmiyiz? Az kazanandan az çok kazanandan çok alınmıyor. Yada az kazanan kişiye neden hakkettigi zam yapılmıyor.

@Bilal07
Hak etmiyoruz hocam. Az kazananlar harcamaya devam ettiği için, çok kazananlar çok kazanmaya devam ediyor. Ve bu rezil düzen devam ediyor.

Tüketimi azaltmalı hatta elimizden geldiğince sıfırlamalıyız. Yoksa sömürülmeye devam edeceğiz. Ben nerdeyse hiç izlemediğim Trt için neden vergi veriyorum mesela? Rezil Osmanlı dizileri çekip saçma sapan programlar yaparak halktan alınan paralar saçılıyor.
Bireysel olarak elimden gelen sadece daha az harcama yapmak. Bunun dışında bir yol göremiyorum.

@Bilal07
Aa o nasıl söz öyle. Haketmez olur muyuz hiç, en iyisini hakediyoruz. O yüzden şimdi gidip 48 ay taksitle ayfon 7 pılas pılas pılas alın...

100 bin TL'lik araç için 400 TL bandrol parası eder. Aslında durum daha da kötü, fabrika araca 200 TL maliyetli radyo koysa, bu rakam da aracın ÖTV ve KDV'si ile çarpılarak aynen 400 TL oluyor zaten, bir de üzerine 400 TL bandrol biniyor yekten 800 TL oluyor. Neden fabrika radyoyu ayrı satmıyor ? Ancak radyosuz araca radyo takarken ruhsata işletme zorunluluğu falan varsa bir mantığı var bu durumun, var mı böyle birşey ?

Ortada bı haksızlık var bunda hem fikiriz. Normalde 2.000 TL ye Alcan cep telefonu kendi Ülkemde 3500 TL oluyorsa bu işte bı terslik var..

Geri