Scudo Sports

Çatlayan Lapierre Kadronun Baştan Savma Tamiri

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.677
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Arkadaşlar artık gülüyorum içerisinde bulunduğum duruma. Cidden gülüyorum.
Gönderdiğim kadroyu 1-2 gün önce toplamış, 1KM binmiştim frene asılmadan. Allah var yukarıda doğru düzgün ne kullandım ne fren yaptım. Evde tadilat olduğu için binemedim bile. Pazar turumuz var diye az önce ayarlarını yapayım diye askıya aldım evde.

Vidaya özellikle "Baskı uygulamamaya" dikkat ederek sıktığım halde sabit bir yerde durmuyordu. İçeride oynamaya devam ediyor hala yuva. Hatta 1KM'lik sürüş esnasında da hafif bir çatlak başlangıcı oluşmuş, askıya alıp dikkatli inceleyince fark ettim.

Konuştuğumuzda "Bu yuva zaten dümdüz, silindir şeklinde; Tabi tutunamaz karbona, çıkar gider" Biz yuvayı tutunacak hale getirir, işler öyle karbon öreriz demişti etrafına.
Ancak görüyorum ki yuvaya hiçbir işlem uygulanmamış - arka bacağa hiçbir karbon örme işlemi de yapılmamış içi olduğu gibi aynı. Eski çatlak olduğu yerin arasında yapıştırıcı kalıntıları var, çok net görünüyor. Resmen yapıştırma yoluyla tamir edilmiş.

Alt çatalda zincirin sürttüğü yere carbon tozu ile içeri bir şeyler verip daha sonra vakum yapıp içeriyi sağlamlaştıracağız - oynayan taş da sabit kalacak demişti. Ancak taş içeride hala oynuyor, bu problemin parası peşinen ödendiği halde o iş de eksik yapılarak gönderilmişti. Çözüm istediğimde 10TL'ye sıvı gres al, kadroya sık içeriden - oynamaz denmişti. Kendi hatasının bedelini kendi paramla yapacağım yarım yamalak - saçma bir işlem ile kapatacağım halde ses etmedim, kaliper düzgün olmuş en azından dedim.

İnşallah anlayışla karşılar. Çünkü hiçbir iş bahsedildiği gibi yapılmamış. Ben de yapıştırıcıyı basıp sabitleyebiliyorum kendi evimde, ne diye Kayseri'ye kadar zahmet edip yolladım oraya?
Rehberde numaralar silindiği için numarasını kaybettim, numarasını bulayım kendisini de arayacağım. Para iadesi mi yapar artık ne yapar bilmiyorum.

Paraysa para; Peşinen, yapılan hiçbir iş olmadan ödedim. Göndereceği kutunun - poşetin parasını bile yolladım. Ama ne yuva tutunacak şekle getirilmiş, ne karbon örülmüş ne de içeride oynayan yabancı cisme çözüm bulunmamış. Resmen arka kaliper yapıştırılmış - boyayı basıp yollamış, cidden siniri hopluyor insanın gece gece.

Eski çatlak olan yerin ora boydan boya yapıştırıcı ile dolu.
3ba1f4cb-5a49-4716-a435-5bc341e08ebe.jpg

Farklı bir açı.
8c2948cc-331e-4d9e-94ab-6595165c351e.jpg

Yuva hala oval, bahsedilen hiçbir işlem yok.
67d4ebe1-94ef-41d3-b728-16ad95b62639.jpg

Üst çataldaki çatlağa hiçbir işlem yapılmamış, üzerine basılan boya kusuru bile kapatmamış.
İlk geldiği gün bile vardı bu çatlak, detaylı resimlerle sabit eski konuda.
198713b1-7277-4b28-8968-83015a08eecd.jpg

Para iadesini kabul etmedik (Net rakam verilmedi ancak ortalama 750TL), üstüne 360TL daha masraf ettik; Sonuç ÇÖP. Kendisini de arayıp söyleyeceğim, paranın tamamını iade etmezse onla da papaz olacağız bu saatten sonra. Papaz olmadığımız insan kalmadı zaten.

Dosyalar

• 63b86305-969c-45e4-bdf4-3efb01091f09.jpg
    63b86305-969c-45e4-bdf4-3efb01091f09.jpg
    48,1 KB · Okunma: 64
Scudo
Hocam insanlar sana bir sürü "mantıklı" çözüm yolu sundu bu kadroyla ilgili. Satan kişi geri almayı teklif etti hatta. Sen ısrarla burnunun dikine gitmeyi marifet bildin. Karbon bir kadroda bu kadar baskıya maruz kalan bu kadar küçük bir noktanın tamirinin neredeyse imkansız olduğu aşikar ki bununla ilgili de uyarıldın diye hatırlıyorum. Olmayacak işi oldurmaya çalışıyorsun ısrarla.

@Gökhan Akkaya Sıkma canını, sağlık olsun.Senin yapabileceğin bir şey yoktu.Senlik bir hata yok,en azından için rahat olsun.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
O benim kendi karakterimle alakalı. Çakma kadroyu bilgi vermeden satan adamın vereceği 700TL paraya muhtaç değilim. O zaman herkes birbirini dolandırsın, foyası açığa çıkınca da parayı verip işin içinden çıksın.
Ben burada farklı bir şeyden bahsediyorum. Böyle tamir mi olur Allah aşkına :) Para iadesi vermiyor, tekrar yolla diyor. Yollayacağım, inşallah düzgün bir iş çıkar bu sefer. Düzgün yapsın yine razıyım tekrar yollamaya.
Ben sorduğumda "Bize ne kadrolar geliyor ortadan ikiye ayrılmış, onlar halloluyor" Bu mu hallolmayacak denildi. "Yok bu kadro adam olmaz" denilse, zaten yollamam.

Ben size neyden bahsediyorum, sen bana hala "Burnunun dikine gittin çek cezanı" diyorsun :) @furkantrojka
Yahu benim derdim para olsa bu konular zaten hiç açılmazdı. "Konular açılmadan önce iade teklif edildi zaten bana". Benim derdim para olsa ne diye kendimi sıkayım burada bir ton yazı yazacağım diye.
Sizin tek derdiniz paraysa orasını bilemem, ben para peşinde koşmuyorum.

@Gökhan Akkaya
Para dediğiniz şey maddi değeri olan bir metanın senet olarak karşılığıdır. Kadro da öyle. Ticaret ahlakı da öyle v.s v.s Malın ayıplı çıkması sonucu satıcı iadeyi teklif etmiş mi? Etmiş. Siz de kabul etmemişsiniz. Benim için bu noktadan sonra herhangi bir durum rezalet oluşturamaz.

Önceki konulara istinaden yazıyorum.

@Gökhan Akkaya Size satılan sonuçta ayıplı bir mal.
Ayıplı mallarda tüketiciye 4 adet seçmelik hak sunuluyor.
a) Satılanı iade edip bedelini geri istemek
b) Satılanı iade etmeyip ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,(İndirim)
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, (Ücretsiz tamir)
d) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme (Satılanı aynı modelin yenisi ile değiştirme)
Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür
Siz de doğal olarak d şıkkını istediniz.En mantıklısı da buydu.Ben olsam ben de bunu seçerdim.
Parasını iade ediyorlar diye a şıkkını seçmek zorunluluğunuz bulunmuyor.Siz de haklı olarak seçmediniz.

Gökhan'ın suçu günahı para iadesini kabul etmemek olamaz.
Accel malının arkasında durmalıydı.

Abi ilk sahibi 700TL verse ne yazar ki :) Hiçbir şey alamazsın o parayla zaten. Bu problemin tek çözümü Accell'den bir Allah'ın kulunun çıkıp değişim talep etmesiydi ama etmedi. Derdim Accell ile diye bu yüzden söyleyip dururum.
Bana ayıplı ürün değil, çakma ürün satılmış direkt olarak. Çakma ya, bas baya çakma. Hatta eskiden kusurlu bir kadro olduğuna da inanıyorum.

Şimdi ben bana yamuk yapan adamın verdiği parayı elimin tersiyle ittim diye suçlu mu oldum? @furkantrojka
Tamir konusunda da sonuna kadar haklıyım, Allah'tan güzelce tamir etmek için 2. bir şans istedi güzellikle. Ben de sorun yaşamak istemediğim için kabul ettim.

Vallahi kadroyu aldığım güne lanet olsun ya :) Seni doğuracağıma taş doğursaydım derler ya, o duruma geldim, evlatlıktan reddediyorum bu kadroyu artık.

@Gökhan Akkaya eski filozoflardan birinin ogrencilerine tavsiyesi var: Evlenin ya mutlu olursunuz yada filozof . Senin durumunda bu bisiklet oluyor. :)
Olmaması gereken bir olayın mağduru olup cozumu icin olmaması gereken yolları seçmeye yönlendirilmek de acı bir durum. Ne söylesek boş. Eski zaman kissalari mi , fikralar mi ? modern zaman hicivleri mi ? Mevcut durumuna ilişkin farklı dünya görüşlerinden o kadar çok hikaye var ki.
Sana önce sabir diliyorum. Sorun 800 tl değil. 80 milyonluk ülkedeki ticaret şekli de değil. 80 milyonluk ülkenin geçirdiği değişimi kanıksamış insanların , bu durumu pasif kabullenmesinden ziyade ; kabullenemeyen birine karsi mevcut durumun aktif savunuculugunu yapabilmesi. Allah yardımcımız olsun.
Için rahat olsun sen söylemen gerekeni söyledin, yapabileceklerini yaptın. Bir faydamız da olamadı :(ama yine de sıkıntını paylaşırız.

Yapman gereken = Şuan yaptığın
Oluşacak sonuç = Senin yorulman
Genel sonuç = Kendi sorununu çözsen dahi karşı taraf bundan bir ders çıkarmayacak.

Yani elinde iki seçenek var. Ya bunu ideoloji meselesi olarak ele alıp sonucun sıfır olabileceğine rağmen yorulmayı baştan kabullenmek ya da direkt olarak uğraşmamak, para iadesini kabul edip lanet okuyup geçmek.

Bende çoğu kez ilkini yaptım ama küçük büyük farketmiyor, firma aynen devam ediyor. Sonra dönüp bakıyorum onunla uğraştığım vakitte yapabileceklerime; sınırsız sayıda yapılacak daha iyi şeyler olduğunu görüp zamanımı nasıl çöpe attığımı izliyorum. Bu her seferinde böyle oldu. Karar sizin...

Diger basliktan beri herkes gibi ben de takip ediyorum ve sahsim adina onemli cikarimlarim oldu. Bunlardan biri, fatura vs olsa bile bir kadro alacak olsam gercekten uzerinde yazili markaya ait bir urun olup olmadigi hakkinda %100 emin olamama durumu. Bu biraz tuzun koktugu yer.
Simdiki durum beterin beteri halleri. Tamir yaptigini dusunen kisi hic mi aklina getirmiyor yaptigi bastan savma isin hayati risk olusturdugunu.
Sizin adiniza uzuluyorum gercekten. Ancak durum pek de ic acici gorunmuyor artik.
Ortada muphem durumlarla sahipsiz kalmis ama pek cok kisiye de dersler vermis bir konu olarak kaldi bu mesele.

Kimse kusura bakmasın,burda empati yaparsak paradan ziyade insanların büyük firma altında güvence ile verilen ürünlere dahi şüphe ile bakmasına kadar varıyor...burda arkadaşın tek hatası bahsi geçen ürünün acellin kaşe ve imzalı faturasına güvenerek almış olması.hata dememden kastım yanlış anlaşılmasın mecazi anlamda kullandım..sonuçta acell merdiven altı bir firma değil ve arkadaş güvenmiş bundan daha doğal ne olabilir...bu büyük bir teknoloji devinin piyasada muadili epeyce bulunan x bir ürünün replikasını yollayıp foyası çıkınca ürünü alalım demesi gibi birşey.ayrıca dikkat çekmek gerekirse sonuçta bu bir bisiklet ve küçücük gözüken bu hata bir insanın hayatına maloabilir,vatandaş nerden bilecek ürünün hatasını.......Gökhan bey geçmiş olsun....

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Valla şu an karbon tamiri için tek adres oda yapıp yapamacağını baştan söyler soulrider firmasının sahibi Yasin arkadaşımız
Hem kişiye özel çelik ve titanyum kadro yapıyor hemde karbon tamiri

Durum aynen böyle; Türkiye sartlarinda en ucuz sey insan hayati oldugu icin kimsenin konuyu onemsemeyecegini - hatta bazilarinin cikip "Seni dolandiran parayi geri veriyor iste, problem yok bana gore" konuyu uzatma diyecegini ve bir suru kisinin bu yoruma destek olanagini bastan biliyordum :)

Bana bunu diyen insan, benim gibi olsa " Bugun Accell oturdugu yerden konuyu izleyip pasif kalamazdi, maduriyetimi gidermek adina bir sey yaaprdi.

Ama goruyoruz ki Accell buyuk bir firma degilmis, guvenilir bir firma degilmis. Es dost hatrina Accell faturali merdiven alti ne üdi belirsin kadro ureten bir firmaymis.

Ben en basindan beri hakkimi savundum, kaliper kopsa kamyonun altinda kalsam ne olacak dedim. Bana; Abarttigini ikimiz de biliyoruz Gökhan diyenler oldu :) Ulan fren bunun adi fren fren. Tekrar soyluyorum fren.

Kisacasi bu ulkede; Hakkini arayan adama herkes muhalif oluyor. Arada 1 2 merhamet sahibi, mantikli dusunebilen insan da cikiyor sag olsunlar. Bundan sonra ikinci el toplu igne bile almam. Ben yalnizca yapilan serefsizligi herkese duyurana kadar susmayacagim bunu belirtmek isterim.

Ben olumlu gordugum seyi tesekkurum var sayfasina yazmaktan cekinmedigim fivi sikayetlerimi de yazmaktan cekinmeyen biriyim. Sikayet ettigim vatandaslarda kapi numarama kadar adresim var, birinden korkum olsa yine yazmazdim.

Biz yalnizca; Halk olarak ezilmeye - haksizliga ugramaya - parayla susturulmaya alistigimiz icin suan ki davranislarim birilerine ilginc geliyor :)

Bu konuyu bayadır okuyorum, ben acselin avukatı değilim, sizin durumunuzda ben olsan daha çok tepki veririm. Tepkinşz doğal ancak keşke kadroyu geri verseydinizde bu stresi çekmeseydiniz .Yanlış okumadıysam kadro sahte demişsiniz bence acsel veya bibaşka bi firma böyle sahte kadro satma işine girmez o riske değmez çünkü eper kadro sahteyse faturası var diyorsunuz verin mahkemeye hertürlü kazanırsınız fatura geçerli bi belge daha neden upraşıyosun onlar düşünsün ikinci olay tamşr olayı tamiri yapan zaten direk yapıştırıcıyla tamir etmeye çalışmış siz bile daha iyisini yaparmışsınız. Tekrardan geçmiş olsun bence siz bu kadroyu kullanmayın zaten soğumuşsunuz

@Gökhan Akkaya Gokhan sen o kadroyu emekliye ayir o kadro tamir bile olsa suphelidir. Insanlar bu tip hatali satislarin sonuclarini ve izlemeleri gereken yolu az cok senin actigin konular sayesinde buldular. Sende insanlarin hatalarini burasi sayesinde bisiklet camiasina duyurdun. Bence ne tamir ettir onu nede baska bsey. Satana ucretini iade etmesini talep et. Tamir konusunda Ediz Ahmet icin olumlu yada olumsuz bir sey demem dogru olmaz. Cunku benimde retro 96 model kadromun hem tamirini hemde boyasini mukemmel sekilde yapti. Fakat eger kadron dandik ise yani çakma oldugundan belki tamir islemi yeterli başariya ulasamamista olabilir emin olamiyorum. Tekrar gecmis olsun. O kadroda hayir bekleme bence kisaca

Abi bu saatten sonra kimse iade falan vermez zaten :) Papaz olduk bir kere.
Kadro konusunda tamir yoluna girerken "Hallolur" denildigi icin girdim. Hallolur denildigi halde evde kaliper cikinca insan bi yukseliyor haliyle.

Tahminen kadro cop olacak, kimseye de satmam zaten kusur gizleyip. Ben vatandaslik gorevimi yapip herkesi uyardim.
Bir sure bisiklete binemeyecegim maalesef. 2000TL basip karbon kadro almam zaman alacak.

@Gökhan AkkayaKarbon kadro dağ bisiketinde profesyonel değilsen bence gereksiz
Bak tamir bile edebileni bulamadın
Anlamadığım kaliper kadroya diş olmadan silikon ile mi bağlanması düşünüldü ?

Girayhan tekrar iade teklif etti son mesajim uzerine tahminen. Valla Ediz Ahmet'in tamir edebilecegini sanmiyorum 2. Defa gonderince. Iadeyi kabul edecegim. Uzerine 1000tl daha ekler yeni bir kadro alirim.

Accell ile ugrasmaya, canimi siktigima degmez.

Tamiri icin, kadronun yarisi kadar para gitti onu da ilgili kisiden isteyecegim. Vermezse de obur tarafta hesaplasiriz artik. Bahsedildigi gibi yapip kirilsa eyvallah, hicbir is bahsedildigi gibi yapilmamis boyasi haric.

Aluminyum hafif bir kadro bulursam aluminyum alacagim bakalim ne olacak ilerleyen zamanda.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
bisikletforum üyeleri olarak aramızda para toplayıp bu arkadaşa güzel bir kadro alalım, bence bunu hakediyor çünkü Türkiye'nin en büyük şirketlerine dahi asla tam olarak güvenmememiz gerektiğini bize öğretti. Belkide ileride bizimde başımıza gelebilecek böyle bir olay için artık daha tecrübeliyiz. Belkide benimde çarçur olabailecek paralarım cebimde kaldı.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri