Scudo Sports

Çatlayan Lapierre Kadronun Baştan Savma Tamiri

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Ben yalnizca Girayhan icin hafif vicdan azabi hissediyorum. Bunun da sebebi; Konuya uzaktan bakan birinin Sora Tekstil hakkinda olumsuz bir dusunceye sahip olabilecek olmasi; Ustelik defalarca bahsettim formalarla en ufak alakasi olmadigini. Basta yapilmis bir yanlis var ancak en azindan telafi etmek icin en az 4 defa teklifte bulundu. Benim Accell'e olan sinirim ister istemez Girayhana da yansidi tam olarak yanimda durmadigi icin. İyi niyetinden oturu sirf hakkimi helal ediyorum sonuna kadar.

Cozumu de yine Girayhan sagladi. Ama bu demek degil ki Accell ile olan sorunum topraga karismistir. Accell ile olan sorunumu her firsatta dile getirecegim.

Ben yapim geregi haksizlik karsisinda susmayan bir insanim. Suan tek pismanligim; Bir onceki konu basligina Girayhanin ismini basa yazmam. Yalnizca Accell yazsam daha dogru davranabilirmisim. Ama insan boyle bir durumun icerisinde kalinca her konuyu ince ince hesaplayamayabiliyor. Halbuki fitnenin basi Accell olacak hayirsizlara ait.

@küpçü
Sag olun var olun ancak universite ogrecisiyim, yazilimla ugrasiyorum. Yaptigim projeler guzel bir bisiklete sahip olmama yetiyor cok sukur. Bilgisayarima harcamadigim parayi bisiklete harciyorum. Kimse benim yuzumden masrafa girsin istemem.

Karsimda kim olursa olsun hakkimi sonuna kadar savunmayi ilke edinmisimdir kendime.
Sadece "Girayhanin iyi niyeti" sonradan brni pisman etmedi degil. Bana sert ciksa icimde ukte kalmazdi. Hatali olsa bile iyi niyeti; Yaptigi hatayi yok etmeye yetiyormus aslinda.

Ediz Ahmete gelecek olursak; Para iadesi yapmazsa asil onla papaz olacagiz :) Yapilan is harbiden trajikomik.

Scudo
Çatlayan kadroyla ilgili kaç başlık daha açacaksın merak ediyorum :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
@Gökhan Akkaya Rahatsız olduğum için öyle yazdım anlayamadın sanırım. Başındaki bu sorunla açtığın ilgili konudan devam etmek yerine neden konu aşağılara indikten sonra tekrar yeni bir konu açıyorsun amacın popi olmaksa beğenelim ve şuna bir son ver artık!

Canim benim her konudaki olay farkli. Buradaki olay da kadronun tamiri ile alakali bir konu. Bu esnada tamir olmayacagini anladigim icin son care iadeyi kabul ettim.

Technopat.net adresinde 15.000 mesajim var, mesaj veya begeni sayisi ile popi olmak istesem gider oraya yazardim.
Ayrica orada da her soru icin farkli bir konu acmalarini istiyoruz ki insanlar arama motorunda daha kolay ve daha isabetli atislar yapabilsin.

Senin icerisinde bulundugun durumun adi; Kiskanclik oluyor bilmiyorum farkinda misin :) Konuya gelen hepi topu 20 begeniyi kiskanacak duruma nasil geldin inan merak ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: samurusov
Sen de amacimin popi olmak oldugunu ifşa ederek beni yakaladin bravo :D

Geçmiş olsun. Sorun bir şekilde, satıcının geri alım teklifi kabul edilerek çözülmüş. Bu noktadan sonra ayıplı-kusurlu tamirat yapan kişinin de Gökhan'a ücret iadesi yapması gerekir. Ki ben zaten olayın en başında, yapılacak onarımın sadece epoxy yapıştırıcı ile yapıştırma olacağını, bunun da hiçbir işe yaramayacağını yazmıştım. Benim dediğime varmış olay.

Ancak ben hala Accell Bisiklet'in bu sorunla doğrudan bağlantılı olduğuna inanmakta zorlanıyorum. Düzenelenen fatura bariz bir şekilde farklı bir kadroya ait. Faturadaki kadronun bu sorunlu kadro olduğu iddiasının sahibi olan satıcı kişi de bu iddiasını kanıtlayacak bir ispat/şahit sunamıyor. Benim tahminim, satıcı elindeki bu faturayı, alakasız bir ürünün yanına iliştirerek Gökhan'a sattı ve onu en başından yanılttı.

Eğer sorun gerçekten para değilse, satıcı kişi hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla suç duyurusunda bulunulabilir. Aynı olay benim başıma gelse satıcıyla mahkeme önünde hesaplaşmayı ve zararımı mahkeme kanalıyla tazmin etmeyi seçerdim. Tabii bu dediğim uzun, meşakatli ve masraflı bir seçenek. Bu seçeneğin yerine farklı çözüm yollarının tercih edilmesi birçok kişi için daha mantıklı bir çözüm olacaktır.

@Mehmet Altuğ
Abi Girayhan ile problemim kalmadı, göstermiş olduğu iyi niyet, hatasını telafi etme çabası taktire şayan. 4 kere iade teklif etti nereden baksan, 3 kere reddettim halde 4. teklifi yine yaptı. Yaptığı hatayı da herkese duyurdum zaten, fazlası terbiyesizlik olur. Bu yaptığım bile üst sınır. Eğer ki iade teklif etmese - seçenek sunmasa o zaman fazlasını hak ederdi. Ama bu zaten hak ettiği maxsimum seviye, bundan ötesi ayıp olur.
Kötüsünü duyurduğum gibi; İyi niyet ve hatasını telafi etme çabasını - olumlu yaklaşımını da herkese duyurdum. Olayın Sora Tekstil ile uzaktan yakından alakası olmadığını, mallarının gayet kaliteli olduğunu ve kendimin de bizzat kullandığı belirttim.
Zamanı geldi bana bedava forma yolladı - zamanı geldi özel tasarım yaptı. Zamanı geldi ben ona aynakol yolladım, zamanı geldi o bana kilometre saati yolladı. Ama yapılan 1 yanlış dostluğumuzu bu hale getirdi ben de mutlu değilim.

Asıl problem Ediz Ahmet ile alakalı. Çünkü adam "Para iadesi verme gibi bir durum olamaz" diyor. "Biz işimizi adam gibi yapıp yolluyoruz" diyor. Ben de haliyle soruyorum :D "Senin adam akıllı dediğin iş bu mu?"??
Yani hem taahhüt edilenden çok daha basit çok daha kalitesiz bir tamir yapılıyor. Çatlak olan üst kaliper bacağına bacağa hiçbir işlem dahi yapılmıyor, yapılan boyanın dışından bile çatlak görünüyor. Alt kaliper bacağın karbonu olduğu gibi yapıştırılarak bir araya getiriliyor. Yapışkan da tutsa bari, yapışkan bile kalitesiz.
Hem de alt borudaki taş hakkında hiçbir çözüm sağlanmadan - hiçbir bilgi verilmeden kargoya veriliyor. Kusurdan bahsedilince de "Unuttuk taşı deniliyor". Ben para göndermeyi unutmadım ama nasıl olacak o iş?

Parayı aldıktan sonra koy g**e tavrı bir davranış sergilenmiş resmen. Ben bu parayı yerden toplamıyorum. Para veriyorsam karşılığında yarım yamalak iş beklemem. Yarım yamalak işten şikayetçi olan adama "Para iadesi yok" diyen adamı hiç istemem.

Aynen böyle yazdım kendisine de; İnşallah ticaret ahlakına uygun hareket eder, yapmadığı işin parasını benden kesmez. Tekrar tamire yollasam yalnızca 85TL daha kendisi kargoya verecekti zaten.
Adamdan "Ödediğim kargo paralarını bile istemedim" İşçilik için verilen 275TL parayı istedim. Bakalım ne diyecek.
Kod:
Kardeşim Girayhan iade teklif etti, kadroyu kendisine iade için gönderiyorum. Senlik bir durum kalmadı yani kadro tarafında.
Ama o iade işlemini güzelce yapacaksın sen bana
Çünkü başka bir çözüm yolu yok
Yaptığın iş, iş değil. Hadi insanlık namına kargo parasını kes diyeceğim, senin cebinden para çıkmasın diye.
360-85 = Senin bana 275TL borcun var. Ve bu para yalnızca yaptığın iş için verilmiş para.
Normalde kargo parasını da senin karşılaman gerek bu basit işçilik yüzünden ama onu da ben sildim sırf problem yaşamamak adına.
Bu teklifi de reddedersen ben da ona göre davranacağım. Müslüman insansın; Yalnızca düşün "Ben taahhüt ettiğim işi yaptım mı yoksa yapmadım mı diye". Ben cebinden para çıkmayacak şekilde iade istiyorum senden, kargoya giden paraların da helali hoş olsun

@Mehmet Altuğ
Faturada sahtecilik yok arkadaşlar bu arada, çok defa söyledik. Fatura Accell Bisiklet tarafından - bu ürün için kesilmiş. Yalnızca carbon model olduğunu belirtecek ibareler yer almış açıklama satırında.
Yalnızca Accell "Distribütörü olduğu markaların ismini - distribütörlerinin üretmediği kadrolarda kullanmamalıydı" Bu yanlış anlaşılmaya sebep oldu. Lapierre zannedip aldım Accell yüzünden.
Girayhanın verdiği faturada bir yanlışlık yok. Yalnızca başta bana bilgi vermek aklına gelse kusursuz olacaktı ticaret.

@Gökhan Akkaya Bu Ediz Ahmet denen kişi itibarını ve yaptığı işin geleceğini korumak istiyorsa, seni mağdur etmeden bu sorunu çözmesi lazım."Biz işimizi adam gibi yapıyoruz" denilerek yapılan tamiratın foyası daha ilk vida sıkımında ortaya çıkmazdı, eğer gerçekten "adam gibi" yapıyor olsaydı işini.

Bahsi geçen kişinin, Bisiklet Forum platformunu ve üyelerin yaptırım gücünü hafife almamasını öneririm.

Burada hepimiz bir şekilde bisiklet sporuna gönül vermiş, iyi-kötü bisikletten anlayan, bisikletle ilgili her konuda çevresinde sözü ve tavsiyeleri dinlenen insanlarız. Bugün başta burada ve farklı sosyal medya platformlarında "Ediz Ahmet'in yaptığı onarımlara güvenilmez, işini yarım-yamalak, baştan savma yapıyor" diye bir intiba oluşursa, birkaç hafta sonra oturup "bana neden iş gelmiyor, ben nerede hata yaptım?" diye düşünmek zorunda kalacaktır muhtemelen.

Bisiklet sporuna, karbon kadro kullanmayı düşünecek kadar önem veren ve yatırım yapan insanların Bisiklet Forum ve benzeri platformların müdavimi olduğunu, burada görüş belirten hobidaşlarının yazdıklarını ciddiye aldıklarını bu işin ticaretini yapanlar aklından çıkarmasın.

@Türko
Sanane? Bir terslik varsa admin denen kişi/kişiler var. Velev ki popi olmak istiyor, sanane? Tarkan, Cem Yılmaz gibi tonla adam gündemde kalmak için ısıtıp ısıtıp önünüze koyarken aç gibi yiyip ağzınızın suyu aka aka tvlere, videolara bakıyorsunuz ve gıkınız çık(A)mıyor. Rahatsız ede ede dünyanın içindeki yüzlerce ülkeden birindeki yüzlerce forumlardan birindeki yüz binlerce konu içinden birkaçı ve bu forumda bulunan on binlerce üyeden biri mi seni rahatsız etti? İşinize bakın, trollünde adabı var. Ha yaptığınız troll değilse zaten durum daha vahim. İnsanları kızdırmayın, ortamı laçkalaştırmayın. Beğenmiyosan çık git arkadaşım, kimse gelip uykundan uyandırıp gözünün içine sokmuyor, kafana vura vura kulağına fısıldamıyor bu konuyu.

@Mehmet Altuğ
Ya yok resimlerle yapılan bütün iş ortada :) Gelmiş birde "Biz işimizi adam gibi yaptık" para iadesi falan yok diyor artist artist. İstanbul'da yaşasa acaba bu artistliği ne kadar kalıcı olabilecekti?
Yarım yamalak, allak bullak iş yapmış "Tekrar yolla bir daha tamir edeyim" diyor :) Adam gibi iş yapmayana ne diye kadromu yollayayım bir daha. Yapıştırmış göndermiş konuşuyor boş herif.

Haram zıkkım ettim, Allah da belalarını versin. Bu da açılan son konudur tahminen, daha da kimseden ikinci el ürün almam, kimseye tamir yaptırmam. Bisikletten soğuttu bu Accell ile ediz ahmet olacak insan.

Hocam konu başlığını tamir eden şahsın isminde girerseniz herkes daha rahat ulaşır bilgiye. Misal ben bu adamdan sticker almayı düşünüyordum ama vaz geçtim şu tutumu duyunca:confused:

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Ediz Ahmet isimli arkadaşın bisiklet ile olan geçmişi nedir merak ettim sanırım önüne gelen bu ülkede karbon kadro tamircisi olmuş

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Ya cidden sinirim inanılmaz tepede. Babamın mangalda bedavaya yaptığı işi 360TL paraya (kargo dahil) beni haftalarca uğraştırarak - bisikleti sök tak yaptırarak uğraştırdı ama babamın 2 saniyede sıktığı yapıştırıcı kadar fayda etmedi.
Gelmiş hala "Biz işimizi adam gibi yapıyoruz" diyorlar. Adamlık anlayışları farklı anlayabildiğim kadarıyla.

Burada da arkasından konuşmuyorum, yüzüne bağıra bağıra söyledim. Allah Kitap konuşuyorlar, vicdanım rahat diyorlar birde :) Ben iddia etmiyorum arkadaşlar "Resimlerle her şey ortada" Adam resmen dalga geçiyor yahu :D
Yapılan iş diyecektim az kalsın; Yapılmayan iş ortada her şeyin resmi - tarihi mevcut. Nereden denk geldim böyle para arsızı insanlara bilmiyorum.

Her yerde yapılan bu ahlaksızlığı paylaşacağım. Yoldan geçeni karbon tamircisi diye içeri alıyorlar galiba. Dalga geçer gibi iş yapan adama ne diye kadromu tekrar yollayayım? Bir daha binmeden kırılacak - sonra "Biz 2. defa tamir ettik zaten problem sende" deyip suçu bana atacaklar. Halbuki yapılan iş, iş değil.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri