Scudo Sports

Castello Professional AT-200 Restorasyon

chipset

Üye
Tepki
43
İsim
Altan
Bisiklet
Castello
Herkese Merhaba, 1997 yılında Castello Professional At-200 satın almıştım, Üzerinde Shimano Altus A20 komple set bulunuyor, dönemimizin en kaliteli bisikletlerindendi, çok yakın bir zamana kadar da kullandım, zaman içerisinde eskiyen parçalarını yenileriyle değiştirdim fakat içime sinmedi, en sonunda sahibinden'den benim bisikletin aynı modeline rastladım ve satın aldım, neredeyse bütün parçaları orjinal kalabilmiş, yeni satın aldığımdan kendi bisikletime aktarım yapacağım. Süreç biraz uzun sürecek fakat peyderpey buraya fotoğraflar ekleyeceğim. Amacım aldığım haldeki haline döndürme, fakat sanırım hiçbir zaman bulamayacağım birkaç parça olacak, eğer elinde olan varsa ve bana satabilirse çok memnun olurum, örneğin aşağıdaki resimde bulunan pembe boynuzlar ve pembe çanta. Aslında sahibinden de sıfır kutusunda Castello terminatör satılıyor, fakat onu alıpta bozmak istemiyorum, yazık olur. Koltuk, pembe boynuz, çanta ve suluk tamda ihtiyacım olan parçalar. İlk aşama olarak aynakolu söküp boyatmakla işe başladım. fotoğraflarını da ekliyorum. Bu restorasyon işini olabildiğince profesyonel yapmaya çalışacağım, boyaları, etiketleri vb yapılabilecek en kaliteli şekilde olacak, şimdiden göbekler bilyalarına kadar sökülmüş durumda, detaylı fotoğraflar zamanla ekleyeceğim, değerli görüş ve önerilerinizi beklerim.

5GM0kj.jpg

Shimano A20 Set

vJnGR6.jpg

Aradığım pembe boynuz, çanta ve suluk

JOn9nY.png

Sahibinden de satılan sıfır terminatör

8NDO2Q.jpg

Mavi olan benim bisikletim

nJLdL0.jpg

Kırmızı olan yeni satın aldığım, parçalanmış olmasına bakmayın durumu fena değildi

zJrZ5Y.jpg

lbvXjX.jpg

POPdM5.jpg

kXnQvD.jpg

Bunlarda boyanan ve verniklenen parçalar.

Scudo
İlk bisikletim yesil castello extra idi , abimle beraber kullanirdik. ( Aldigimizda 6-7 yaslarindaydim.) Sonra babam kendine terminatör aldi. Aman Allahim o elcik vites, lastikler kadrodaki renkler , pempe boynuz herşey inanilmazdi. Boyum yetmesede kaldirimdan binip duz yolda kullaniyordum. Bu bisiklet gercekten bir doneme damgasini vurdu. Zevkle takip edeceğim revizyon islemlerini simdiden cokca kolay gelsin..

hocam eskilerin verdigi zevkler dahabi farkli oluyor resimleri bekliyoruz başarilar bu arada :harika:

• Beğen
Tepkiler: chipset
Kolay gelsin, restorasyon yapanlara gerçekten büyük saygı duyuyorum. Emek işi.

Bende de henüz ilkokuldayken (90'ların sonu) bir Castello vardı, modelini bilmiyorum. Gidona entegre bir radyosu vardı, radyo gidonun içine gizlenmişti ve gidonda kulaklık girişi, tuşlar falan vardı. O modeli arayıp duruyorum ama bulamıyorum internette. Yoksa markası Castello değil miydi? Bakırköy'de bir mobilyacıdan satın almıştık babamla, tabii o zamanlar Decathlon falan yok :) Çelik kadroluydu. Ne güzel aletti ya; hayal meyal hatırlıyorum işte.. Bilen, hatırlayan varsa yazsın bu modeli.

@Birhan K.
hocam bahsettiğiniz tarihe yakın zamanlarda nazilli de perşembe günleri kamyonla bisiklet satmaya gelirlerdi. ve bahsettiğiniz gidona entegre edilmiş radyoyu ben sadece o bisiklette hatırlıyorum. beden eğitimi hocamız almıştı. markası imper di.. başka marka var mı bilmiyorum. sadece o markada görmüştüm

sözlükten alıntıdır.. doğru hatırlamışım:)
90 lı yılların bisan castello bianchi beldeyama dan sonra gelen radyolu ilk ve tek bisiklet markasıdır. radyosu direksiyonun içine montajlanmıştır. kulaklık girişi vites kenarındadır. aluminyum kalitesi çok düşük olması hasebi ile diğer markaların hurdaları bile bu gun hala kullanılabiliyorken imper markası piyasadan silinmiştir.

@venom09
Olabilir, emin olamadım şimdi. Zaten Castello'nun radyolu herhangi bir modelini de bulamadım internette. Büyük ihtimalle karıştırıyorum. Fakat İmper diye bir markayı da hiçbir şekilde hatırlayamıyorum. Görünen o ki benim bisikletim ya İmper'miş ya da belki de bisikleti satan esnaf, gidonu değiştirip İmper'in radyolu gidonunu takmış.

Arkadaşın restorasyon konusunu gereksiz yere işgal ettik, kusurumuza bakmasın :) Tekrar kolay gelsin!

@Birhan K.

Estağfurullah, olur mu hiç, yapılan her yorum çok değerli benim için, teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

böyle restorasyon konularını gördükçe çalınmasıyla bisikletten soğuduğum modeli araştırıyorum. alıp boya kına yapasım geliyor.
selametle..:)

Şimdiye kadar kaç restorasyon konusu gördüysem büyük çoğunluğu ya yarım yada başlamadan bitiyor:confused:İnşallah bitirirsiniz de biz de bi restorasyon görmüş oluruz :harika:

@mubeac

Hiç merak etmeyin, bitireceğimden emin olabilirsiniz, aslında kadroyu boyamayı da çok isterdim fakat castello nun boyaları belli bir zemin üzerine farklı renkler sıçratmışsın gibi oluyor, bunu nasıl yapmışlar bilemiyorum, boyacılarla görüşcem fakat olmazsa da en kötü pastayla çiziklerini giderip, gerekirse otomobildeki gibi wax, boya koruma gibi bir ürün de kullanacağım.

@chipset derin çizik ve pas yoksa boyamaya gerek yok bence, ha renkten sıkılırsınız o ayrı.

@mubeac

Zamanında okadar çok düştük ki, illaki çizikler mevcut, derin olup olmadığına bakıcam, herhangi bir pas da gözüme çarpmadı açıkçası, amacım herşeyiyle orjinal yapmaya çalışmak olduğu için rengine hiç dokunamam:)

Bugün jant temizliği yapıyorum, jantların fren pabuçlarının geldiği kısım haricinde siyaha boyanacak, temizlik öncesi ve sonrası birkaç fotoğraf;
2861884baed1d0fe89d0074fdcf8fdbf.jpg

6666be9ed50f7bd4f5b28dc6abd686a6.jpg

acf93935c04725a339666bfc28341eeb.jpg

Temizlik sonrası;
addeee85c2a2ff215b3e88df38e4c618.jpg

11770d874e1cbce860f99082905cff36.jpg

Bu akşamki eğlencem ön fren temizliği, tekini yaptım diğerini daha sonra yapıcam, fren pabuçları hatırlayabildiğim kadarıyla bisikletin üzerinde gelenler değil, 20 senede illaki değişmiştir diye tahmin ediyorum, yinede onlarıda temizledim. Metal parlatıcı bir ürünle önümüzdeki günlerde parlatmayıda denicem, gözüme biraz mat geldi, orjinali parlak olabilir.

6aedfed4bc0dbeaff462634eb9e69716.jpg

ab3d5032caa8326eccd099b14ea4c19c.jpg

f5baeaf67ca78969a83ba6327b6e91fe.jpg

Bu da kaybolmaya karşı strech film:)

c7cebde810baa54c53d445e47a5d80fa.jpg

Temizlenmeyi bekleyen diğer eşi

78decf493f1b3a96b3127c996fbbdfeb.jpg

Hocam o jantlar çok ağır ve sanırsam arka jantın rublesi jant göbeğiyle ayrılamaz halde kaset şeklinde tek parça, yani eski modellerinde eskisi. Öte yandan bu jantlar son derece dayanıklıdır ve akordu bir yaptinizmi uzun süre götürür sizi.
99 model restore edilmiş castello uno sahibiyim 26"1.75 çift kat vfren jant kullanıyorum, kış aylarında disk frenli standart 26" jant 1.95 dış lastik takıyorum yaz kış böyle değişmeli gidiyorum sizede tavsiye ederim

• Beğen
@Yahya omer yildiz

Aslında jantlar sac gibi bir malzemeden, oldukça hafif, hatta orta okuldayken frene basıp sıfır çizmeye çalışırken eğmiştim, yani çokta sağlam değildi, bu yeni aldığım bisikletten çıkanlar gayet iyi durumda, rubleyi söktüm, dediğiniz gibi göbeğe monte değil, belki daha eski modellerde öyle olabilir, bu arada castello nun uno modelini hiç duymamıştım, eğer fotoğraf ekleyebilirseniz çok memnun olurum:)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Az önce orta göbeği söktüm, meğer göbeğin sağ tarafında plastik bir parça varmış, ön tarafındaki dişler kırıldığı için aparatla sökemiyorum şimdilik, sanırım kıra kıra çıkartıcam :(

Göbeğin sağında bulunan plastik aparat

b88a2998ff4877441bf6f44dd55ea21e.jpg

688a938b99c0a584084e26496f7f7729.jpg

Kırılan ve içerde kalan parça

b2ac07030241aa46076fc9b9cd512ba4.jpg

deaeafe340fbb894a4cc5dde630ba57f.jpg

Çıkarttığım orta göbek

fb81acdcd81f4c405ac689f5f7727609.jpg

@chipset iyi gidiyorsunuz takipteyim. Kolay gelsin :)

• Beğen
Bisikletin üzerindeki stickerlar için yarın reklam ajansı ve aynı zamanda dijital matbaa olan arkadaşıma gidiyorum, ah be castello şu boyayı düz renk yapsaymış ne güzel boyatırdık, bu sıçratma şeklinde boya nasıl yapılmış acaba, bu boyama sistemini çözemezsem ya rütuş yapmakla yetineceğim ya da benzer bir renge boyanabilir, ama castello bisikletlerin çoğusunda bu tip boya var, karakteristiği olmuş resmen, kıyamıyorumda, eğer bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ederim, kodronun durumunu ve boyayı gösteren fotoğrafları ekliyorum.

61a91648fc1d0ec5a35600083b77f6cc.jpg

f07a67cb14f8736a004c46ff959c242f.jpg

b5647d9c2ff6ebc046a13bcdb13fdcc3.jpg

b1b645dd96c5db147dc706effff273a5.jpg

0afb2df636af5014c6ab54d2d1c452ab.jpg

4ee719d5aa69da073e4e0d2f5fa21546.jpg

7d81eaca035b1e745fe5d74073f49e0c.jpg

ee6794249028dd86580a8984ac0c73eb.jpg

78b5beb07a1541d951b6bda3dbeb85ce.jpg

Kolay gelsin dostum takipteyiz merakla

• Beğen