Scudo Sports

Carraro Valles 940 Campagnolo Alınır mı?

jant gördüğüm kadarıyla 350 tl civarlarında bulunabiliyor, ritchey componentlerin seviyesi hakkında yorum yapamam o donanımım yok ancak nihayetinde mosso'nun kullandığından daha iyi olduğunu düşünüyorum bilmem ki yanılıyormuyum? Ancak şiddetle muhtemel mossonun kadro salcanodan daha iyi üzerindeki 105 set ise tiagradan daha iyi buna lafım yok. Ama 2.500 vereceksem mesela Salcanonun apex'ini tercih ederim ki jant Mavic Aksiyum sadece onun fiyatı 750-800 tl civarında. Mosso'yu beğeniyorum ama gelecek planlarım için (karbon kadro üzerine tekrar toplamak) salcanonun parçaları daha iyi duruyor bilmem ne dersiniz

Scudo
@Levent S.

Sram konusunda bir yorum yapamam hem mtb'de slx hem yol'da ultegra 6800 kullanıyorum . Kadro konusunda'da yorum yapamam Mosso kendisi kadro üreticisi ama salcano'nun xc 030'da kime ürettirdiği konusunda bir bilgi yok sadece üst seviye kadrolarını Taywan'lı Axman'a yaptırdığı biliniyor .Diğer bir konu ise xc 030 karbon maşaya sahipken bile 8.93 fabrika verisine sahip iken Mosso full alüminyum olmasına rağmen 8.55 olarak belirtiliyor ki bu bilginin doğruluğu test edilmişti. Yol bisikletlerinde şuan 11'li rubleye geçiş başladı Dura ace 9000,Ultegra 6800,105 5800 gibi örnekleri var gözünüzde büyüttüğünüz Mavic aksiumların göbekleri bildiğim kadarıyla 10'lu sisteme uyumlu bu yüzden Salcano apex alsanız bile grupset yükseltmek için yeniden göbek masrafı çıkacak . Demem o ki bütçeniz sınırlı ise ileriye kafanızı bu kadar yormayın bisikletler'de cebimizdeki telefonlar gibi bu sene aldığınız bir ürün'ün seneye modası geçecek belki sistemi komple değişicek

Gözümde büyütmüyorum Cenk Bey, almışken iyisini almak istiyorum aynı şekilde Mosso'da alsam 11'li rubleye geçmek istersem yine jant seti değiştirmek zorunda kalıcam. Ama değiştirene kadar Mavic Mosso üzerindeki janttan daha kalitelidir sanıyorum. Kadro konusunda haklısınız Salcano bana muamma ama Mosso kendi üretici zaten.

@Levent S.

Biraz eksik anlatmışım 11'lü rubleye geçmek demek 22'li vites sistemi demek bunun için sadece jant göbek uyumu yeterli gibi bir anlam çıkmış . Aksium Mavic firmasının giriş seviyesi jant setidir salcano tiagra'da alsanız apex'de alsanız mosso'da alsanız ileride bisikletinize yapacağınız ilk yatırım jant seti değiştirmek olmalıdır çünkü 22'li vites sistemine geçebilmek için çok fazla masraf yapılması gerekir. Benim diyebileceğim başka bir şey kalmadı ne yazık'ki gerisi sizin tasarruf'unuz hiç bir marka içinize sinmiyorsa kendiniz toplayacaksınız

@Levent S.

Tamam aksium lar her şekilde mosso daki jantlardan üstün fakat Aksium larında öyle aman aman bir numarası yok.Bu arada sram komponentlerin daha çabuk yıprandığını bir çok kez konularda okudum.Zamanım olduğunda onların linkini atarım.Apex tiagranın üstü 105 in altı ortada bir set.

Yeni Mavic Aksium Setler Shimano 11 uyumludur.

1.75MM spacer ile 10lu sistem kullanıyorum.
11'li sisteme geçmek istersem Spacer'ı kaldırdığınızda kullanabiliyorsunuz.

Aşağıda ki listede 11 Speed bölümünü incelediğinizde görebilirsiniz.

http://www.slowtwitch.com/articles/images/8/59848-largest_Cassette_Chart_2013_Rev3.png

@Hüseyin Gündoğdu

Dediğim gibi göbekleri konusunda bilgi sahibi değilim . Bisikletimi toplarken benimde karşıma çıkan ilk set aksium'du 550 lira gibi bir fiyata iç ve dış lastik olarak set halinde temin edebiliyorsunuz . Daha bisikleti alıp kullanmadan geliştirmeyi düşünmek bana yanlış geliyor. Grupset olarak tiagra kullanıyorsanız 105 e geçmek için en az 1000 lira harcarsınız aradaki farkı anlayabilmek için tecrübe ve deneyim gerekir . 1000 lira para ile daha kaliteli bir jant setine geçilse akışkanlıkdaki farkı anlayabilirsiniz . Burada alınabilir tek bisiklet Mosso'dur alınacak bir jant seti ile muazzam bir bisiklet olur

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Hocam size hitaben yazmadım yanlış anlaşılma olmasın. Olduysada Affedin.
Bilgiyi sadece doğrulamak için paylaşımda bulundum. :)

Ve haklısınız,

105 ile Tiagra arasında ki farkı iyi bi kullanımdan sonra anlayabilirsiniz.
Tiagradan 105'e yükseltmek yerine jant setini kaliteli birşey alıp. Akışkanlık kazanılabilir.

@Cenk Yiğit

@Hüseyin Gündoğdu

Yok Estafurullah bana hitaben yazdığınız için değil bende jantın detaylarına çok hakim değilim bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim . Bisiklet için alınabilecek en iyisi yerine işimizi görenin en iyisini almak lazım ama her zaman bu mümkün olmuyor elbette . Mosso'da olsa Carraro'da olsa veya Salcano'da olsa her bisikletin kusuru var ama içlerinde Fiyat/Performans ürünü bence sadece Mosso'dur hem ağırlık olarak hemde grupset olarak diğerlerine üstün

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Konu başlığından biraz uzaklaşmış sanırım. Campy grup setlerde hangisi olursa olsun 9*2 den 11x3 e kadar uyumludur. Nearka nede ön attırıcıyı değiştirmeniz gerekmez. Aynakol, ruble veuyumlu zincir masrafı edilerek upgrate yapılabilir. Formda araştırın campy ile ve shimano ile ilgili yazıları. Shimano campy i geriden takip eden bir sistem ayrıca kalite vekullanım ömrü bakımından campy nın yarısı kadar.

@Gökhan Toros

ben karbon konusunda yazalı uzun zaman olmuş. konunun eski kısımlarını hortlatmış gibi olacağım ama kusura bakmayın. meslek gereği kulaktan dolma bilgiye sahipmişiz. lakin kazın ayağı öyle değilmiş :) gökhan'ın yazdığını okuyunca biraz araştırayım dedim. karbon kadrolarda güneş konusunda tek sıkıntı olabilecek yer reçine. o da yapısal bozulma 80 santigrat derecede başladığı için, güneşe maruz bırakma sorun yaramayacaktır. yorulma konusuna gelince. teknik olarak karbonun yorulmadığını ben zaten biliyorum fakat karbon kadroların kaliteleri olduğu için düşük kalite fiberden yapılan ve örümü sıkı olmayan karbon kadrolar esniyor bazen yüksek gerilimlerde kırılıyor. demek istediğim buydu. fazla teknik konuşup anlaşılmamazlık yaratmak istemedim. yoksa aslolan metal yorgunluğudur :) reçine konusunda da araştırma yapmamı sağladığı için gökhan'a teşekkür ediyorum.

Karbon kadro,üstelik üzerinde carraro markası basılmış ve orijinal. Sizce bu firma üretime uygun olmayan karbon kullana bilir mi? Bence hayır. Çünkü bu replica üretmiyor ve aynı kadroyu kullandığı başka modelleride var. Alu fiyatına karbon varken maddi olarak yüksek seçeneklere bakamıyorsan hiç bekleme derim. Ben vallesten çok memnunum. Kadro çk kaliteli ve replicalar gibi esneme yapmıyor. Hatta çoğu üst seviye kadrolardan çok daha sağlam. Çünkü karbon yapı kalın. Dezavantaj olarakta ağırlığa biraz yansımış. Ama güven vermeside ayrı bir artı.

Mesajları tek tek okudum. Ama bu isin sonu ne olmuş belli değil.:kötü: Tercih hangi marka model oldu?

@Aytekin Akkaya
Konuyu hortlatmissiniz fakat siz yapmasaniz ben yapicakmisim. Konu nereye baglanmis acaba?

Geri