Scudo Sports

Carraro Valles 940 Campagnolo Alınır mı?

@Levent S.

karbonfiber demek, daha hafif olacagi anlamina gelmez.
Aluminyum ve celik gibi, karbonfiberin de bir cok farkli cesidi var.
Giris seviyesi kadrolar genelde giris seviyesi malzeme kullandigi icin, ayni gucte olmasi icin daha fazla katman kullanmak zorunda kaliyorlar.

http://i730.photobucket.com/albums/ww301/andy2-photos/imagejpg1.jpg
Toray marka karbonlar icin bi ornek...

Bu arada, bisikleti almadan once yapacaginiz degisimlerin de listesini cikarin.
Toplam maliyeti ve son cikacak bisikleti koyup yanyana, onlari da karsilastirin.

Scudo
Haklsınız yaptığım o zaten aldık kalem kağıdı bakalım.

Bana soracak olursanız 2014 model bisiklet almak daha mantıklı olacaktır. Aynı bisikletin Bianchi markasını kullandım, yine monokok kadrolu xenon vites sistemli bir bisikletti. Bence karbon fiber lafına çok aldanmayın, ayrıca 58 kadronun boyunuza büyük olacağını düşünüyorum. Xenon sistemle küçük bir kaza geçirmiştim ve yedek parçanın gelmesini aylarca beklemiştim. Onun yerine tiagra set hem görüntü olarak çok daha güzel ve yedek parça konusunda sıkıntı yaşamazsınız çünkü piyasası olan ürünler.
Bulursanız cr 052 sizi çok mutlu edecek bir bisiklet diye düşünüyorum. Bu tarz fiyat performans ürünlerini forumda biraz dolaşırsanız bulabilirsiniz. Hem sizi mutlu edecektir hem de ileride seviye yükseltmek isterken satışını daha rahat yapacağınızı düşünüyorum.
En iyisi görerek, pazarlık yaparak, boyunuza uygun ve renklerini sevdiğiniz bir bisiklet almak diye düşünüyorum.

Görerek almak için önümüzdeki sezonu beklemek zorunda kalıcam sanırım zira çoğu yerde bisiklet kalmamış durumda. KArbonu bıraktım şimdi açıkçası Carraro vs Salcano modundayım

Carraro Valles 940 kullanıyorum.
Yukarıdaki yorumları okuyunca bir çoğunun ezbere yazıldığını gördüm. Campagnolo Veloce'nin grupset ağırlığını bilen varsa Shimano ile kıyaslasın bu 1. İkinci olay ise Tiagra ile kıyaslanması bence çok saçma çünkü bu campy veloce hem hafif hem daha performanslı hemde sağlam. Sadece zincirini dahi kıyaslasanız fark ortada. Sağlamlığı ve özellikle kullanım kolaylığı cabası.
Carraro Valles'e gelince ; Kadro karbon yapıya sahip en sağlam kadro. 2 mm kalınlığa sahip karbon yapıda ek yerleri ekstra güçlendirilmiş. Ben 90 Kg'dan fazla kilom ile 40 km hızın üzerinde iken clioya yandan çarptım. Kapı yamuldu. Ama inanır mısınız kalkıp sürmeye devam ettim. Kadro ve maşa daha önce kullandığım Cannondale systemsix'den daha fazla güven veriyor bana. Tiagra ve sram rival kullandım. Ama champy kullanım kolaylığı ve shimanoda olmayan özellikleri ile harika.

Vallesleri ağırlaştıran jantları bence. Çok kalın yapıya sahipler. Boş kadro ağırlığına bakınca orta düzey bir karbon kadro ile aynı olduğunu göreceksiniz. Yeni model vallesler bendeki modelden 650 gr daha ağır ama bunun neden kaynaklandığını bilmiyorum. Bendeki pedal hariç 8500 küsür geliyor. Bence replica bir kadrodan çok çok üstün.

hoop kafa yine gitti bende yani memnunum diyorsunuz, yedek parça sıkıntısı var mı campy için, lastikler nasıl jant seti kaliteli mi? Ne dersiniz?

@Levent S.

Ben bisikleti ulaşım amaçlı kullanıyorum. Bu yavaş gittiğim anlamına gelmesin 30'dan aşağı hiç düşmeden 20 km ye yakın yol yepıyorum her gün. Sabah git akşam gel...
Parça konusunda sıkıntı yok. Çünkü bit çok bisiklet firmasında stok var. Sadece biraz pahalı. Mesela bisiklette aşınan ve sürekli değişim isteyen tek malzeme zincir. Shimano 80 Tl iken bu 120 TL. Ama kalitesi Shimanolara göre çok yüksek ve çok daha uzun ömürlü. Haricindeki parçaları Fiyat olarak arkadaşlarında yazdığı gibi Tiagra ile yaklaşık aynı ama kalitesi tiagra ile aynı değil. Lastikler Lugano olarak geliyor. Ben bitirip değiştirdim. Equinox kullanıyorum şu an. Bisiklet 200 Gr daha hafif yani :)
Jant seti ağır. Üzerinde VOLANT etiketli jant seti geliyor. Ağırlık/Sağlamlık oranı çok iyi. Çünkü İzmiğr yollarında defalarca lastik patlattım.İster istemez jant değdi yola. Ama ufak boya atması hariç en ufak bir sorun yok. 2 Yıldır kullanıyorum ve 4000 Km'yi buldu tek masraf 2 teker ve 4 papuç oldu. Bakımlarını yaptırdığım bisikletçi usta diğer grupsete zarar vermemesi açısından aşınmamış ta olsa zinciri de bir süre sonra değiştirmem gerektiğini iletti. Bu kadar. Bu bisiklete binmeden yorum yapılması ne kadar doğru bilemiyorum. Ama Daha önce Btwin, Cannondale kullanan birisi olarak performans açısından benim için biçilmiş kaftan diyorum.
Herkesin yorumu kendine.

çok teşekkürler, aslında en ideali ve olması gerekeni deneyerek görerek almak ama o da mümkün olmuyor maalesef.

Bisiklet göreceli bir makine. Bazıları cıcı bıcı sever bazıları sade. Bana ikisinin arası gibi geliyor ve harbiden yakışıklı bir boyası var. kırmızı beyaz kask ve eldiven, Siyah kırmızı forma ile Pınarellodan daha çok dikkat çekiyor :p
Bisiklet alırken markası ne olursa olsun boyuna göre al, gerisi teferruat.

Ben Carraro Diyorum,Campy Olması Ayrı,Görüntüsü de Güzel,Yurt dışı Sitelerinden Bakarsanız Campy Setler Çok İndirime Giriyor Güzel Fırsatlar Yakalayabilirsiniz.

Forumda ikinci ellere bakarken jant setini gördüm arkadaş tartmış ve 2138 gr olarak yazmış. eklemek istedim.

Benim anlatmak istediğim kuyumculuk yapmayı bırakıp yol bisikletine başlayacak insanlara en uygun ve güzel bisikleti tavsiye etmekti. Ezbere bir yorum yapmadım ve aylarca xenon vites kolu aradım ve son çare olarak veloce bulup takmıştım. Mesele campagnolo ise whistle madoc alınır 500 euro liste fiyatı gösteriyor, yani hobi kullanıcısının bu tarz detaylara takılması gereksiz diye düşünüyorum, karbon fiber olsa ne olur yani. 89 model çelik yol bisikletimin vitesleri sıradan bir shimano vites takımı olmasına rağmen oldukça seri, keyifli ve hızlı. Tekrar ediyorum bisikletin görülerek ve boya uygun alınması gerekir. Hangi bisikleti alırsanız alın hepsi güzel makinalar zaten, konu zevk meselesine bakıyor ve piyasadaki bütün ürünler hobi kullanıcısını tatmin edecektir diye düşünüyorum. Önemli olan antrenman programı konuşup paylaşalım hepimizin bildiği gibi bütün olay bisikletçide bitiyor.
Saygılar.

Yusuf Bey katılıyorum zaten o şekilde de yazdım "deneyip almak en doğrusu" diye. Ancak takdir edersiniz ki aynı düşünmek durumunda değiliz. Yazdığınız kendi adınıza doğru olabilir ancak ben alınca alabileceğimin en iyisini alıp daha sonra konuyu kapatmak isteyen tipte bir insanım o yüzden kuyumculuk yaparım evet maalesef. Alabileceğim en ucuz bisikletlerden birini aldım kendime önce (City Fun 60) ki acaba bisikleti yine sevebilecekmiyim diye, gördüm ki seviyorum ve düzenli yapıyorum o zaman yol modeli iyi bir bisiklet (gerek kadro gerek donanım) almak istediğim için bu konuyu açıp yardım rica ettim, katkınız için teşekkür ederim.

Sayın afidanci66 jant başına 1 kilo gibi bir değer ki set olarak Shimano R500 den 254 (seti 1884 g) Mavic'ten ise (1735 gr) 403 gr (neredeyse yarım kilo) daha ağır. Tabi yarışlara katılma derdinde değilim ama...

Keşke bisikleti görebileceğim bir mağaza olsaydı diyorum

Kardeş yanlış aramışsın zaten veloce xenon attırıcı kullanır.

Ben mi yanlış gördüm acaba, Carraro Valles 940 teknik özelliklerinde 10 vites olduğu yazılı, ayna dişlisi resimde çift görüldüğüne göre arkadaki ruble 5'li mi? Teknik özelliklere bakıldığında Carraro CR o52 daha iyi bir durum sergiliyor gibi. Aslında bisikleti kullanan arkadaşların yorumları çok daha gerçekçi olur. Sonuçta siz yarışlara katılmayacaksınız. Aldığınız bisikletin ekipmanlarının daha uzun ömürlü olması bana göre tercih sebebiniz olmalı.

Eğer kararınızı carraro cr race 052 veya salcano xrs 030 arasında verecekseniz bence oraya mosso 722 105 ide ekleyin.Çok hafif alet.8,55 yazıyor fabrika verisinde. +100 gram desek yinede hafif.Üstündeki 105 set ilede tiagradan bariz önde.Ama aklınızda bulunsun jant seti okadar iyi değil.İleride bir r501 yada rs 10-20 aldınızmı güzel hafif kadrolu 105 setli iyi bir bisikletiniz olmuş olabilir.Bu arada mosso salcano ve carraro da ki gibi karbon maşa değil aliminyum maşa bunuda aklınızdan çıkarmayın.

Ben de yaklaşık 1 yıldır Campognolo Xenon set kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ve kullandığım seti ikinci el almıştım.Benden önce 2 sene kadar kullanılmış. Campagnolo xenon giriş seviyesi olmasına rağmen, sora ile kıyaslanamaz. Tiagrayla kıyaslamak lazım.

Mossonun gidon yapısı hoşuma gitmiyor ama nedir ki shimano 105 setin fiyatı zaten 1.500 tl civarında ama diğer taraftan salcano daki set tiagra olsa da ritchey componentler ve shimano jant seti de artı olarak karşımda duruyor.

Belki 1 aydır debeleniyorum ne alsam diye ve hala karar veremiyorum maalesef

@Levent S.

Mosso'nun sitesindeki resim sizi yanıltmasın gidon ayarsız bir şekilde takılmış ve fotoğraf çekilmiş tamamiyle acemice bir hata. Salcano'da mevcut olan ritchy comp giriş seviyesi alüminyum bir set çok ta abartılacak bir durum değil. Keza jantlarda o şekilde r501 jantı 200 veya 250 lira gibi bir fiyata bulabilmek mümkün. Yanlış hatırlamıyor isem forumda Mosso 722 incelemesi'de mevcuttu ve ağırlık bilgisinin doğru olduğunu hatırlıyorum ve diğer hiç bir marka pedal vermez iken Mosso spd pedal ile gelmekte. Mosso'nun sadece jant seti kötü ama göbekler 105 daha kaliteli bir çember ve teller ile üzerine yeni bir örüm yapıldığında r501'den daha iyi olur

Geri