Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@arif60 burası bisiklet hakkında yardım ve sohbet başlığı. ilan yeri değil maalesef.

Scudo
iki gün önce aldığım bisikletimle vites değiştirireken kadro kulağı arka tekere girip arka tekerin hareketini engeller pozisyona geldi arka aktarıcıda sorun var mı bilmiyorum geriye doğru çevirdiğimde pedalları düzgün dönmüyor zincirler takılma oluyor ne yapmam gerek bilen var mı ince bir ayarı vardır düzelir diye ümit ediyorum lütfen bilen varsa yardımcı olsun

Dosyalar

• IMG_8724.jpeg
    IMG_8724.jpeg
    136,9 KB · Okunma: 33
  • IMG_8723.jpeg
    IMG_8723.jpeg
    98,9 KB · Okunma: 32
iki gün önce aldığım bisikletimle vites değiştirireken kadro kulağı arka tekere girip arka tekerin hareketini engeller pozisyona geldi arka aktarıcıda sorun var mı bilmiyorum geriye doğru çevirdiğimde pedalları düzgün dönmüyor zincirler takılma oluyor ne yapmam gerek bilen var mı ince bir ayarı vardır düzelir diye ümit ediyorum lütfen bilen varsa yardımcı olsun
Kadro kulağı değil de ön aktarıcı yamulmuş gibi duruyor. Belki de sadece gevşemiştir. Bilen biri baksın bence.

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
@Kadir Eskici arka teker dönmüyor kadro kulağından dolayı bisikletçiye bile götüremiyorum evde anlamanın bir yolu var mı

@Kadir Eskici arka teker dönmüyor kadro kulağından dolayı bisikletçiye bile götüremiyorum evde anlamanın bir yolu var mı
Anlamıyorsan dokunma. Fotoğraftan bir şey anlaşılmıyor. Benim gördüğüm ön vites değiştirici kaymış. Kadro kulağı normal gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
M
Merhabalar.
Birincisi kadro kulağı burasıdır. Arka aktarıcıda bulunur. Gönderdiğiniz fotodan burada bir sorun gözükmüyor.
IMG_8724.jpeg

Sizin sorununuz ise ön aktarıcının ekseni kaymış. Eğer daha önce tamir konusunda bir deneyiminiz yoksa bisikleti bir tamirciye götürmeniz. Tercihende bir araçla sürmeden. Aksi halde zincire, tekere ve aktarıcıya zarar verebilirseniz.
IMG_8723.jpeg

@KrtgSltr sağol yorum için ön aktarıcıyı gevşetip yerine idaretenlik oturttum vites geçişleri yapmıyor şuan bisiklet vites 8 deyken dişli 3 numarada duruyor onu ayarlmaya çalışacağım youtubeden bakarak. bisikletçiler hiç güven vermiyor bu fotoğrafı attığım bir kaç bisikletçi 2 bin tl istedi ön aktarıcı değişecek diye yalan atanı bile oldu muhtemelen aktarıcının eksenini düzeltip değiştirdim diyecekti adam

• Beğen
Tepkiler: KrtgSltr
@KrtgSltr sağol yorum için ön aktarıcıyı gevşetip yerine idaretenlik oturttum vites geçişleri yapmıyor şuan bisiklet vites 8 deyken dişli 3 numarada duruyor onu ayarlmaya çalışacağım youtubeden bakarak. bisikletçiler hiç güven vermiyor bu fotoğrafı attığım bir kaç bisikletçi 2 bin tl istedi ön aktarıcı değişecek diye yalan atanı bile oldu muhtemelen aktarıcının eksenini düzeltip değiştirdim diyecekti adam
YouTube'dan bakarak çoğu şeyi kendiniz yapabilirsiniz. Bisikletçiler sanayi esnafından beter halde. Paranızı kaptırmayın.

Arkadaşlar selamlar, yeni çıkan cues setleri ile deore ya da diğer tourney, Altus gibi setleri kıyaslayan oldu mu?
Sportive 328c ya da 227c düşünüyorum. Çocuğu 1km mesafe okula götürüp getirmeyi düşünüyorum.
Arada çıkıp gezerim, yayla köy gezileri yaparım :)
Sizce bu vites setlerine ne kadar önem vermek gerekir?

Geri