@namredips
Merhaba,
öncelikle okuduğunuz şeylerin kafanızı çok fazla karıştırdığını belirtmek isterim ki bu doğal bir durum, zira çoğumuz o süreçten geçerken aynı soru ve sorunları yaşıyoruz. Aslında ne istediğinize karar verdikten sonra yapacağınız şey sadece tercihinizi yapıp bisikletinizi almak, gerisi kendiliğinden gerçekleşiyor, işin içinde öğreniyorsunuz her şeyi, yaşadığınız aksaklıklardan da öğrendiğiniz çok şey oluyor, netice itibariyle de bisiklet sahibi olduktan sonra kolay kolay mutsuz olmuyorsunuz.
Sırayla gidecek olursak;
-Hidrolik disk fren öyle hemen sorun çıkaran bir sistem değil, hatta kolay kolay sorun çıkaran bir sistem değil. Yani bakımıdır sorun çözmedir gibi dertlerle sürekli vakit ve nakit kaybetmezsiniz. Zaten sorun çıktığında da -biraz tecrübe gerektiren bir sistem olduğu için- tamircinize götürürsünüz. İnanın ben hidrolik frenle sürekli sorun yaşayan birilerini okumadım. Bakımı da öyle aman aman bir şey değil, zamanla keyif alarak siz öğrenmek isteyeceksiniz emin olun. Forumda bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da oldukça içerik mevcut, rahatlıkla bu deneyimlerden faydalanıp bisikletinizle kendiniz uğraşabilirsiniz.
-Vites sistemi arasındaki fark tabii ki önemli, ancak eşinizin kullanımı için bu o kadar önemli mi; bence hayır. Şimdilik bununla başlar, bir süre hem kondisyon yapar hem de bisikletli bir hayatın tadına bakmış olur, bir süre sonra çocuğunuz da büyüdüğünde şayet hala bisikletin hayatınızın bir parçası olması gerektiğini düşünüyor olursanız ailecek uzun turlar yapabileceğiniz üst düzey donanıma sahip daha iyi bisikletleri o zaman edinirsiniz.
-Şu an CS 224, CS 225, CS 227 bunların hangisini alırsanız alın ömürlük olmasa bile uzun yıllar kullanırsınız, hatta eşinizin kullanım amacınını düşündüğümüzde düzenli bakımla ömürlük kısmını bile zorlayabilirsiniz.
-Bisikletinizi aldıktan sonra ilk 30 gün bakımını servis ücretsiz yapıyor, sonrasında garanti sürecinin de devam etmesi için rutin 6 aylık bakımları var. Bu bakımların neleri içerdiği sahip olacağınız bisikletin kılavuzunda detaylı olarak belirtiliyor. Ancak çoğu zaman bisikletinizle kendiniz ilgilenecek, sorunları siz çözeceksiniz, zamanla tüm bunları öğreneceksiniz. Bisikletçinizle kurduğunuz ilişki de önemli bu durumda, ben uğraşmam derseniz sıcak bir ilişki kurduğunuz işinin ehli bir usta sizi maddi anlamda çok yormadan, çok uygun ücretlere sorununuzu çözebilir. Ancak söylediğim gibi zamanla bisikletinizi başkasının eline emanet etmek istemeyeceksiniz.
-Şu sıralar çok fazla bisiklet alan arkadaşımız var çoğunlukla aldıkları yerleri ve fiyatları paylaşıyorlar. Lütfen geçmiş sayfaları kurcalayınız, sanırım önceki mesajlarınızdan birinde bir fiyattan bahsetmiştiniz ve sanırım CS 224 içindi bana yüksek gelmişti, hatta o fiyata CS 255 alabileceğinizi düşünmüştüm. Bu yüzden şu sıralar bisiklet edinen arkadaşların mesajlarına göz atmanızı tavsiye ederim. Almadan önce kesinlikle bir kez daha fiyat konusunda buraya göz atıp fikir sorunuz, vakti olan birileri mutlaka yanıtlayacaktır.
-Kadro boyuyla ilgili de bir şeyler sormuştunuz sanırım; bununla ilgili de geçmiş sayfalarda detaylı paylaşımlar mevcut, onlara da zamanınız olursa bir göz atınız. Ancak özellikle söylemem gereken şey eşinizin boyu kadar iç bacak boyu da çok önemli, hatta boyundan daha çok önemli, hele de arkasında çocuk taşıyacaksa güvenlik açısından bu çok önemli. Rahat hareket edebilmesi ve reflekslerinin hızlı olması açısından asla büyük kadro almayınız, buna dikkat ediniz.
Umarım yeterince detaylı olmuştur, selamlar.